• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם מותר לבקש משוכר פוטנציאלי

• פותח הנושא פותח הנושא munmun
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא תמיד. לפעמים (האמת שדוקא הרבה פעמים) הכסף כן יושב אצלו.

ואז משלמים הון כסף בעמלות לבנק.
רוב האנשים מעדיפים פשוט להעביר את הכסף לבעל הדירה ולחסוך כמה אחוזים שמשלמים כל שנה לבנק.
כל אחד והשיקולים שלו. אנחנו שילמנו 4600 במקום 6000, וחתמנו לחוזה של שנתיים כפי שרצינו ולא לשנה כמו שרצה תחילה בעל הדירה. לבעלים היה יותר נוח שהכסף יהיה בהמחאה, ואנחנו הסכמנו.
כלומר הפסדת בערך 1300 ש"ח בשנה. שזה בערך 10% מהסכום.
מדובר ב 100 לחודש. צריך לחשוב על זה בהקשר של שכר הדירה - זה סוג של עלויות עסקה מבחינתי.
במקרה שלך.
במקרים שאני מכיר, שהם בוודאי לא כל המקרים בעולם.
מצד שני הרבה משכירים דורשים גם שכ"ד בגובה מחיר השוק וגם ערבות בנקאית/העברה של הכסף.

וגם אם הם גובים קצת פחות, זה לא 20% מתחת לשוק ולא מתקרב לזה
ניסיתי להדגיש שבחוזה שכירות, כמו כל חוזה בעסקה, יש משא ומתן. אני מוכן לתת כל אישור בעולם אם זה משפר את העמדה שלי במשא ומתן. למי שיש התנגדות סופר עקרונית להמציא תלושי משכורת או קרדיט סקור - מה הייתם מוכנים לקבל בתמורה? הנחה משמעותית? טווח זמן ארוך יותר? קדימות בדירה במקום בו עם מיעוט לדירות בשכירות?

משא ומתן... לא בטוח שמבין התנגדות אידאולוגית להמציא מסמך כזה או אחר.

תוכל לפרט בקצרה בשבילי?
נזקים שנגרמו על ידי השוכר, לדוגמא נשפכה חומצת ניקוי אסלות על השיש וצריך להחליף את השיש.
השוכר בגדול אחראי על כל מעשה רשלנות או זדון מצידו שכתוצאה ממנו נגרם נזק לדירה או לצד ג׳.
הוא כמובן לא אחראי על בלאי סביר, ואפילו לא על מקרים חמורים יותר כמו שריפה כתוצאה מקצר במכשיר חשמל וכו׳.

הדרישות השונות מעוגנות בחוק ואנא ממך שפה מכובדת יותר.
מה בדיוק לא מכובד בשפה בה השתמשתי?
החוק גם מתיר למנהל הפורום להוציא אנשים עם שפה מלוכלכת.
יש פוסט של הצעות שקשורות בפורום, אתה יכול להציע שכל משתמש ישים פיקדון שניתן להפחית ממנו במקרה של שימוש בשפה גסה. בטוח יפתור את הבעיה.
אז מתוך 5 שוכרים טובים בעל הדירה ישכיר לאחד מהם שגם מראה איתנות כלכלית כאשר נכנס לנכס.

היו לי 2 מקרים בעבר (כבעל דירה) שמתעניינים לא אהבו את הדרישות וטענו "אני צדיק וזה מעליב וכו'".

בדיעבד מסתבר שנפלו על השכרת דירה מהשכנים ובשיחה מקרית הסתבר שמי שטען שהןא צדיק עם איתנות פיננסית היה רחוק מזה.
הדרישות שאתה מעלה, מעידות על בעל דירה שמצפה שהשוכרים שלו ינהגו בדירה כבמוזיאון. זו כמובן זכותך, אבל זה מצמצם משמעותית את מאגר השוכרים הטובים.

מה בדיוק לא מכובד בשפה בה השתמשתי?

יש פוסט של הצעות שקשורות בפורום, אתה יכול להציע שכל משתמש ישים פיקדון שניתן להפחית ממנו במקרה של שימוש בשפה גסה. בטוח יפתור את הבעיה.

הדרישות שאתה מעלה, מעידות על בעל דירה שמצפה שהשוכרים שלו ינהגו בדירה כבמוזיאון. זו כמובן זכותך, אבל זה מצמצם משמעותית את מאגר השוכרים הטובים.
אין קשר בין איתנות פיננסית לשמירה על הדירה כמוזיאון.
ביטחון שהדייר ישמור על הדירה כמוזיאון זה כבר שיעור אחר.

אין בעיה שיצמצם שוכרים....בעל הדירה צריך רק 1.
ובכל מקרה לשוכרים טובים - אחד מבם לפחות - אפשרות לשלוף ללא חשש הוכחת איתנות ועמידה בחוזה הקודם.

הכותב שוכר בעצמו והסכים שבעל הדירה יטלפן לקודמו, להציג תדיפס פרעון שיקים בדירה הקודמת ואף שומר על נכס אחר כאילו זה נכסי. כמעט ברמת מוזיאון.
;)

ניסיתי להדגיש שבחוזה שכירות, כמו כל חוזה בעסקה, יש משא ומתן. אני מוכן לתת כל אישור בעולם אם זה משפר את העמדה שלי במשא ומתן.
אין ספק. מצד שני לכל אחד יש גבולות.

נראה לך באמת הגיוני לבקש משוכר לדבר עם בעל הדירה הקודם?
ואם הוא הסתכסך איתו (בין אם באשמת הדייר, באשמת בעל הדירה או סתם כי אנשים לפעמים לא מסתדרים), זאת סיבה הגיונית לדעתך לפסול אותו?

אין קשר בין איתנות פיננסית לשמירה על הדירה כמוזיאון.
ביטחון שהדייר ישמור על הדירה כמוזיאון זה כבר שיעור אחר.

אין בעיה שיצמצם שוכרים....בעל הדירה צריך רק 1.
ובכל מקרה לשוכרים טובים - אחד מבם לפחות - אפשרות לשלוף ללא חשש הוכחת איתנות ועמידה בחוזה הקודם.

הכותב שוכר בעצמו והסכים שבעל הדירה יטלפן לקודמו, להציג תדיפס פרעון שיקים בדירה הקודמת ואף שומר על נכס אחר כאילו זה נכסי. כמעט ברמת מוזיאון.
;)
שוב - תעשה מה שאתה רוצה עם הדירה שלך, אבל בבקשה אל תטיף שזה הדבר הנכון והמומלץ.

אכן מקובל לבקש מבעל הדירה להפקיד את הסכום בסוג של פיקדון בנקאי לשמירת ערך הכסף.
במקרה שלי ביקשו 3 חודשי שכירות (מעבר לדרישות של תלושי שכר וכד'), אני ביקשתי שהכסף ישב בקרן כספית. מבחינתי זה עדיף מערבות בנקאית שנועלת את הכספים אצלי בעו"ש.

שוב - תעשה מה שאתה רוצה עם הדירה שלך, אבל בבקשה אל תטיף שזה הדבר הנכון והמומלץ.
לא ראיתי כל הטפה בדברי אלא דעתי-המלצתי האישית.

(נקודה למחשבה - אם חברת השכרת רכב בחו"ל נעלה לי 2000 ש"ח ]יקדון לרכב שערכו 60000 ש"ח אז קל וחומר הגיוני, לדעתי, לבקש 15000 ש"ח (לערך. 3 חודשי שכירות) כפיקדון כספי למימוש מיידי לדירה שערכה מעל 1.6 מיליון ש"ח).
החוק חושב כמוני.

בעלי הדירות ו/ או השוכרים יחליטו כל אחד ודירתו.

לא ראיתי כל הטפה בדברי אלא דעתי-המלצתי האישית.

(נקודה למחשבה - אם חברת השכרת רכב בחו"ל נעלה לי 2000 ש"ח ]יקדון לרכב שערכו 60000 ש"ח אז קל וחומר הגיוני, לדעתי, לבקש 15000 ש"ח (לערך. 3 חודשי שכירות) כפיקדון כספי למימוש מיידי לדירה שערכה מעל 1.6 מיליון ש"ח).
החוק חושב כמוני.

בעלי הדירות ו/ או השוכרים יחליטו כל אחד ודירתו.
אני מדבר על מכלול הדרישות שלדעתך סביר לבקש.
בעל דירה שמעלה אותן, יתפס כנודניק טרחן, ושוכרים טובים רבים יעדיפו להמנע ממנו. זה הכל.

אני מדבר על מכלול הדרישות שלדעתך סביר לבקש.
בעל דירה שמעלה אותן, יתפס כנודניק טרחן, ושוכרים טובים רבים יעדיפו להמנע ממנו. זה הכל.
דוב, בעל דירה שדואג לרכושו וכספו צריך רק 1.
יגיעו 10 מתעניינים , 4 נפלאים ו2 מתוכם מוכנים (עם חיוך) להציג בטחונות והיסטוריה. בעל הדירה אחד מהם לשיקולו.
פשוט.

דוב, בעל דירה שדואג לרכושו וכספו צריך רק 1.
יגיעו 10 מתעניינים , 4 נפלאים ו2 מתוכם מוכנים (עם חיוך) להציג בטחונות והיסטוריה. בעל הדירה אחד מהם לשיקולו.
פשוט.
4 נפלאים ומתוכם שניים שמוכנים לבעל דירה מעצבן? באיזו מדינה בדיוק אתה משכיר דירה?
פרשתי.

4 נפלאים ומתוכם שניים שמוכנים לבעל דירה מעצבן? באיזו מדינה בדיוק אתה משכיר דירה?
פרשתי.
לא מעצבן. בררן בבחירת שוכריו ברכושו. לאחר הבחירה בטוב ביותר שקט נפשי לשנה עד חידוש החוזה.

פשוט.

אני השכרתי דירה במצב טוב בשכונה עם ביקוש גבוה. ביקשתי מהמתעניינים לראות תלושים של השוכרים וגם של הערבים שלהם - כולם למעט אחת הסכימו בלי שום הסתייגות. לזו שלא הסכימה הסברתי שבלי זה לא אשכיר לה, והיא הלכה לדרכה. לאחר יומיים חזרה אליי וביקשה כן לשכור ולהציג תלושים, הסברתי לה שאינני מעוניין להשכיר לה ודרכינו נפרדו.

אז אולי זה מבריח שוכרים טובים ואולי זה דווקא מבריח שוכרים לא טובים.

אני השכרתי דירה במצב טוב בשכונה עם ביקוש גבוה. ביקשתי מהמתעניינים לראות תלושים של השוכרים וגם של הערבים שלהם - כולם למעט אחת הסכימו בלי שום הסתייגות. לזו שלא הסכימה הסברתי שבלי זה לא אשכיר לה, והיא הלכה לדרכה. לאחר יומיים חזרה אליי וביקשה כן לשכור ולהציג תלושים, הסברתי לה שאינני מעוניין להשכיר לה ודרכינו נפרדו.

אז אולי זה מבריח שוכרים טובים ואולי זה דווקא מבריח שוכרים לא טובים.
בסופו של דבר מתוך ה8-9 המתעניינים הכי רציניים היית צריך רק 1 עם מקסימים כלי ניבוי שיגרום לך לישון בשקט כאשר הוא גר ברכושך שהוא מקור הכנסה עבורך.

לא מעצבן. בררן בבחירת שוכריו ברכושו. לאחר הבחירה בטוב ביותר שקט נפשי לשנה עד חידוש החוזה.

פשוט.
נשמע שאתה בוחר לאפטם לפי שנה אחת של שקט, שזה קצת ביחס להשכרת דירה. יכול להיות שאתה מפספס שוכרים טובים שיכלו גם להשאר לתקופות ארוכות יותר

נשמע שאתה בוחר לאפטם לפי שנה אחת של שקט, שזה קצת ביחס להשכרת דירה. יכול להיות שאתה מפספס שוכרים טובים שיכלו גם להשאר לתקופות ארוכות יותר
זה כבר נושא ובדיקה אחרת - לבדוק תוכניות השוכר לעתיד.
לצורך העניין אפשר גם חוזה ראשון ל24 חודשים.

לא רואה את הקשר בין בדירת טיב השוכר לרצונו לשנה / יותר..

לא רואה את הקשר בין בדירת טיב השוכר לרצונו לשנה / יותר..
השתמע ממה שכתבת שאתה מחפש שקט נפשי לשנה, בעיניי זה לא הרבה
אם אתה מצליח למצוא בקלות גם שוכר שאינטואיבית אתה מרגיש רגוע איתו, גם מחפש מגורים לטווח רחוק וגם מוכן להראות לך xyz אז הכל טוב

להפקיד שלושה חודשי שכירות אצל המשכיר? יאבד הרבה מאוד שוכרים טובים.
זה די סטנדרט היום במרכז, לא מאמין שזה יגרום להפסד יותר

נראה לי יש חברות שמבטחות את דמי השכירות. אולי זה מתאים לבעל דירה שחושש מהשוכר שלא ישלם.
ודרך אגב, אולי נשמע מהמוחים את דעתם בעניין, האם כדאי באמת לבטח את השכירות? ומה השיקולים בעניין.
אם צד ג' (חברת הביטוח) ישא בתשלום - מה הבעיה?
הרווח משכירות גם כך נמוך יחסית לאופציות אחרות, להכניס עוד "שותף" מוריד את הכדאיות.
לא קראתי אף אחד מהחוזים של החברות ביטוח האלו (הם בכלל מוגדרות כחברות ביטוח? ) - צריך לראות שהם באמת יעשו את העבודה וזה לא סתם נייר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב מותר לבקש פה המלצה ליועץ? שוק ההון 18
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
A האם מותר לקחת 2 משכנתאות במקביל לטובת דירה שנייה? נדל"ן 5
ETF Shark האם מותר לפרסם שאלות דומות שוב? אוף טופיק 8
נת"י האם מותר לי לדבר בפומבי על השקעה רעילה שעשיתי? צרכנות פיננסית 4
M מותר להחתים ימי חופש בזמן שירות מילואים? אוף טופיק 3
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
S האם לכל אחד מותר ללמד אחרים על השקעות ושוק ההון? אוף טופיק 13
ש ביטוח משכנתא מיותר - מותר לי לבטל חד צדדי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D חבר ילדות מעוניין להעביר לי 100,000 שח בכדי שהשקיעו לו אותן, האם מותר? שוק ההון 9
E האם מותר לייעץ בשוק ההון ללא רישיון? שוק ההון 2
ה רוצה לפתוח עוסק פטור- ולהיעזר באיש משפחה.מותר? צרכנות פיננסית 2
מ האם מותר לדון בפורום על רמת אטרקטיביות של ערים בארץ להשקעה? נדל"ן 14
aeh מותר לפרסם פה נכס למכירה ? נדל"ן 21
D האם מותר לבחור להעביר הפסדי הון במקום לקזז? שוק ההון 10
L חישוב מס רווחי הון. במה מותר להתחשב? שוק ההון 6
מ מותר לארגון להכריח חברים בו לשלם על דברים שהוא כופה עליהם לצרוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ויטלי האם מותר\כדאי להפקיד לפנסיה מעבר לאחוז מקסימלי? צרכנות פיננסית 1
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
waskindalost האם מותר לפי החוק לרכוב על המדרכה עם אופניים ? אוף טופיק 22
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z Wise התחילו לבקש אימות בוידאו? צרכנות פיננסית 5
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ל איך וכמה לבקש בהעלאת שכר? התפתחות אישית 13
Michel האם ניתן לבקש מעו"ד להשקיע כספים שבנאמנות? נדל"ן 3
L לבקש העלאה בשכר - התפתחות אישית 69
O כיצד לבקש העלאה בשכר? הלכתי לאיבוד אוף טופיק 9
I אחרי פתיחת חשבון בצ'ייס - האם לבקש סקיורד של BOFA ? צרכנות פיננסית 6
משה כמה לבקש על יצירת מצגות וחומרי לימוד לקורס בנושא קיימות? אוף טופיק 16
D כמה שכר לבקש? פוסטים מאיכות נמוכה 13
4 איך לבקש שכירות מדודה שלי אוף טופיק 64
T מתי ניתן לבקש החזר מס ? פוסטים מאיכות נמוכה 11
ס אז איך נכון לבקש מהבוס העלאת שכר ? אשמח לעזרתכם אוף טופיק 18
P העלאת שכר - כמה נהוג לבקש באחוזים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
M איך לבקש העלאת שכר עקב קידום חלקי בתפקיד אוף טופיק 24
לא חשוב שמות האם אפשר לבקש הסבר מעמיק בנוגע למכפיל יעילות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
A זקיפות השתלמות ותגמולים - האם אפשר לבקש כתוספת לברוטו והאם כדאי? צרכנות פיננסית 19
liranviper לבקש החזר מס? מיסים 33
G איזה חיסכון פנסיוני לבקש בעבודה? צרכנות פיננסית 1
Rio אני שכיר ופתחתי עסק - אני יכול לבקש מהמעסיק לשלם לי כעסק? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19

נושאים דומים

Back
למעלה