• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם אפשר לבקש הסבר מעמיק בנוגע למכפיל יעילות?

הנה מה שאני יכולה לתרום כרגע בנושא מכפיל היעילות:
אפשר לחשוב על התמונה הבאה: נכה בכסא גלגלים ממונע מול רוכב אופניים מיומן.
שניהם מנצלים יכולות של כלי בעל גלגלים כדי להתקדם במרחב.
לאחד יש כלי מתקדם עם יכולות עשירות(מנוע וסוללה, משענת לגב ותמיכה לרגליים, כפתורים ומערכת ניווט),
לשני כלי עני לעומתו.
בגלל שלשני יש כישורים מוטוריים, יציבה ושרירים שלראשון אין - מכפיל היעילות שלו גבוה יותר.
היכולות שלו מאפשרות לו לנצל כלי עני יותר ולהפיק ממנו יותר תנועה מאשר זו שאדם חסר יכולת יכול להפיק מכלי מתקדם.

@Judith נראה לי שההשוואה בין נכה לספורטאי קצת מפספסת את הנק.

@לא חשוב שמות
כיוון שרובנו צורכים פחות או יותר אותם דברים, אינדיקציה טובה למכפיל היעילות שלך היא גובה ההוצאה החודשית לאדם בוגר תקני (נגדיר ילד כחצי אדם) במשפחה.
יש ססטיסטיקה רשמית של הוצאות חודשיות למשפחה ממוצעת לפי חתכים שונים באתר הלשכה המרכזית לססטיסטיקה ויש פה שרשור שפתחתי פעם של סקר כמה חברי הפורום מוציאים בחודש (מדגם מוטה כמובן).
המיקום שלך ביחס לממוצע הארצי מייצג בערך את המכפיל יעילות שלך.

המשמעות שלו היא היכולת שלך לענות על הצרכים שלך והרצונות שלך בפחות כסף.

ניתן להגדיל אותו ע״י למידה מאחרים של איך הם עושים את זה ובהמשך לעלות רעיונות משלך. הבלוג של הסולידית ורבים אחרים מדגימים איך.

אחר הרעיונות המרכזיים בבלוג/פורום הוא עצמאות כלכלית - שיהיה לך מספיק כסף כדי לא לעבוד או לעבוד מבלי להיות כבול לעבודה.
המכפיל עוזר לך להגיע ליעד הזה ע״י הקטנת כמות הכסף שאתה צריך לחסוך ולהשקיע בשביל שתוכל להגדיר את עצמך עצמאי כלכלית.
הסולידית בחרה להוריד את ההוצאות שלה לרמה נמוכה מאד ע״י שיפור היעילות שלה מכל שקל על מנת שתוכל להפסיק לעבוד כמה שיותר מוקדם.
אחרים נהנים מעבודה או לא רוצים לפרוש ולהיות בבית ולכן שיפור היעילות איננו בראש התעדוף שלהם. תלוי בך איפה אתה רוצה להיות.

תודה רבה לשניכם על הזמן והרצון לעזור :)

@adamshalev, כרגע אני נמצא בשלב לא ברור כלכך בחיי בכדי למדוד את מכפיל היעילות שלי. מצד שני, ערכים כמו מכפיל היעילות מהווים בעיקר את הכיוון וההשראה שאני יכול להפיג מהבלוג של הסולידית ולכן חשוב לי להתעכב על העניין (כי בנושא ההשקעות איני מתכוון להתעסק, זה מעל לבינתי).

אני בן 26, סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, גר אצל ההורים דיי בגאווה בהתחשב בכך שהמדינה אינה מקנה אפשרות לטיפוסים מופנמים והססנים מהסוג שלי לפרוח או אפילו "להסתדר איכשהו". לא ברור לי בנקודה זו האם אני ממשיך בכל הכוח לתואר שני "יוקרתי", או שדואג לצבור הון ראשוני ולאחר מכן ממשיך במסע האקדמי שלי ואולי במסלול פחות יוקרתי וקשה ויותר מעניין, או בכלל לחשוב כיצד אני עוזב את בית הורי ונהפך להיות אדם בוגר בזכות עצמי ואם להודות באמת, אפילו להתחיל לעבוד לא הכי נוח לי כרגע ואני מודע לזה שכל יום שעובר ללא הכנסה כאשר איני ממוקם בשלב יציב בחיי זאת בעיה.

נכון לרגע זה, הטקטיקה הכלכלית שלי היא להמשיך כמה שאפשר לגור בבית הורי (בשלב כלשהו כמובן שיש כוונה להשתתף בהוצאות משק הבית מכיוון שאיני ממשיך להתגורר עם הורי מתוך איזושהי פרזיטיות אלא מתוך קושי אמיתי להסתדר עם האופי הישראלי), להימנע כמה שיותר זמן מלרכוש רכב (עדיין לא החלטתי האם גם בעת רכישת רכב אנקוט בגישה יעילה האומרת שאקנה את האוטו הזול ביותר שיחזיק הכי הרבה זמן בלי מוסך, או שאקנה רכב ממוצע בשביל שאנשים לא יבלבלו לי את המוח ויקבלו עלי רושם מוטעה שבהחלט יפריע לי להתקדם). בנוסף, תמיד הייתי מהטיפוסים שמוצרים ושירותים כגון: בגדים, ג'אנק, אלכוהול, מסיבות, אטרקציות, חו"ל וכדומה לא משכו אותם ייתר על המידה ולכן היו לא מעט פעמים שקיבלתי הודעות לנייד בהן כתוב "סכום הוצאתך החודשית היא: 0 שח", כך שאם יש לי איזושהי חוזקה שאוכל לנצל על-מנת ליישם את עקרונות הלוג הזה הוא חוסר העניין בהיצע של החברה הישראלית.

ניגשתי לאתר הלהמ"ס, לקטגוריית משקי בית ולצערי אין נתונים לקבוצת הגיל שלי או לפחות לאוכלוסייה של מחוסרי דירה (גם ללא שכירות). אשמח אם תוכל לייעץ לי בייחס למה באפשרותי בכלל להשוות את מצבי.

באופן כללי, לאחר שתיארתי בקצרה באיזה שלב אני נמצא, האם תוכלו לשתף אותי באפשרויות ופעולות בהן אוכל לנקוט בכדי להעלות את מכפיל היעילות שלי?

נערך לאחרונה ב:
בהינתן שיש חודשים שסך ההוצאות שלך קרוב לאפס, מכפיל היעילות שלך מתקרב לאינסוף. אתה לא צריך עצות מאיתנו (לפחות לא ממני, אנחנו מוציאים 15,000 בחודש, זוג+2).
לגבי הלמ״ס לא תמצא קטגוריה שבדיוק מתאימה לך. תסתכל בערך בשביל לקבל מושג של סדרי גודל.
ללא שכ״ד, ללא רכב, ללא הוצאות מזון וללא ילדים אתה פטור מ90+% מההוצאות של משק בית טיפוסי.

@adamshalev בטח שאני צריך עצות מאנשים כמוך בעלי ניסיון חיים רב יותר ממני!

הרעיון כאן הוא לא לחסוך את הכסף בשלב בו אני נמצא בחיים (מה שיהיה רלוונטי לעסוק בו כשאתחיל להתמודד באמת עם יוקר המחיה כאדם עצמאי שלא תלוי בהוריו), אלא לפתח הרגלי חיים שיסייעו לי בגיל בוגר לשמור על הוני ועל איכות חיי!

עוד נקודה חשובה שאתה מפספס היא שאם יש לי חודשים ללא הוצאות, זה ממש לא אומר שמכפיל היעילות שלי גבוה או מתקרב לאין-סוף כפי שתיארת. הרי אני עדיין גר בבית הורי כך שאיני משלם ארנונה, חשמל, שכירות, תחבורה ובמילים אחרות איני באמת מתמודד עם החיים הבוגרים ועם יוקר המחיה וכו'. כך שאם היינו רוצים להשוות את מכפיל היעילות שלי ושלך היה עלינו לייצר איזושהי נקודת מוצא שווה, משמע הוצאה בסיסית וקבועה כל חודש השווה לי ולך, שכוללת את כל המיסים וכל הדברים עליהם אדם ממוצע צפוי לשלם גם אם לא יוציא שקל מהארנק במהלך אותו חודש, אני בטוח שאם במצב כזה היינו מודדים את הרגלי הצריכה והחיסכון שלי ושלך אז מכפיל היעילות שלך היה גבוה יותר.

אז שוב, מה לדעתך בחור בגילי אמור לעשות בשביל להצליח להעלות ככל הניתן את מכפיל היעילות שלו? כששיתפתי חבר ברעיון הדבר הראשון שהוא אמר לי בכלל לא נגע להרגלי חיסכון אלא הרעיון היה להכיר את המונחים הכלכליים בשביל שאוכל להיות בקיא יחסית בעולם זה כשאתחיל באמת לשחק בו ולהתחיל לחקור נושאים כגון ביטוחים שונים, פנסיה, קרנות חיסכון וכו'. אני מוכרח להודות שהעצה שלו בהחלט נשמעת לי הגיונית ואני הולך ליישם אותה וללמוד מתוך סקרנות והנאה את התחומים הללו. יש לך עוד רעיונות? :)

נערך לאחרונה ב:
אני רק שאלה,
בוא נניח לרגע שיש לך תואר שלמדת עבורו ואתה מתכוון לעבוד בזה, מה ההכנסה הצפויה כתוצאה מהמהלך?
בוא נניח לרגע שלא תגור בעוד שנתיים עם ההורים, מה תהיה ההוצאה שלך על דיור כזה, אפילו על דירה 2 חדרים ליד ההורים או מגורים עם שותפים?
בוא נניח לרגע שיש לך צריכה כלשהי כרגע אצל ההורים ואתה לא משלם אותה, מה תהיה ההוצאה אם תגור לבד?
בוא נניח לרגע שכן חישבת את מכפיל היעילות, איך התוצאה מקדמת אותך בחיים? לאיזה תוצאה אתה שואף?
בינתיים שאתה מתלבט איך להתנהג בעתיד, למה שבהווה לא תכניס לעצמך כמה שקלים לכיס ומהכיס הזה תעביר לכיס השני, כמה ישאר לך בכיס הראשון?
תיקח את הסכום ותעבוד כדי להשיג אותו (לא משנה במה לעבוד), תן לכסף שתרוויח קצת "חיים" ותן לו לדבר בשמך, אני בטוח שיהיה לו מה להגיד בנידון

שוב, מה לדעתך בחור בגילי אמור לעשות בשביל להצליח להעלות ככל הניתן את מכפיל היעילות שלו?
בעיקר להמנע מהרגלים רעים והוצאות מיותרות.
למשל - לגור עם שותפים (לכשתגור מחוץ לבית ההורים), להמנע מרכב ולתכנן את מקום המגורים/עבודה בהתאם, לבשל אוכל בבית ולהמנע מלהזמין אוכל/לצאת למסעדות כל יום. לסולידית יש המון עצות מועילות בבלוג שלה. גם הבלוג של MMM שווה קריאה.

אין דבר כזה!

זה מוכיח שבינתך נמצאת הרבה מעל מה שצריך לדעת על השקעות.

כשקראתי את המדריכים "למתחילים" או לאלה "שלא מבינים כלום במסחר" או מקורות בסגנון, ממש לא הצלחתי להבין אפילו את הבסיס, כולל כאן בבלוג של הסולידית. גם אם אני מבין איזשהו פרט קטן והגיוני בתוך ערימה של מידע מסובך, אין לי שמץ של מושג כיצד זה יבוא לידי ביטוי במציאות וכיצד אוכל לבצע את אותה פעולה שקראתי עליה ברגע שאעז להיות חוצפן מספיק בשביל להיכנס לעולם ההשקעות. קיימת איזושהי תהום בין מה שכתוב במקורות המידע באינטרנט לבין מה שיקרה או תוכל לעשות בפועל, כאשר תתחיל במשחק (ולא רק בהשקעות), ואת זה אני מרשה לעצמי לומר לאחר 11 שנים בהם חרשתי כל מדריך אפשרי בשלל תחומי חיים על מנת לייעל את חיי ואף אחד מהם לא נמצא בר-ביצוע במציאות האישית שלי. אפילו לפתוח חשבון אין לי מושג כיצד (למרות שקראתי בכמה מקורות הסברים בעניין), איך מבצעים פעולות השקעה ומסחר, כמה כסף צריך להשקיע בנקודת הפתיחה וכמה עוד אני צפוי להשקיע, כל העניין עם הזהב ועם הקרנות מאוד מאוד מסובך ולא מובן לי, בייחוד שהרבה מהדברים הללו דורשים ממך להפגין כישורים גם בעולם שבחוץ מול הסוחרים פנים אל פנים וגם מול הטבלאות והמספרים האדומים והירוקים האכזריים במחשב.. זאת דרישה מוגזמת מידי עבורי. ובלי קשר, כל תהליך שמתחיל ונגמר בכסף מבחינתי עלול להיות מסוכן וגם אם היה יכול להיות פשוט האינטרס המובהק הוא לסבך אותו, כך שמתהליכים כאלו אני מתרחק וגם טיפה כועס שזה מה שמניע את החברה שלנו.

אני רק שאלה,
בוא נניח לרגע שיש לך תואר שלמדת עבורו ואתה מתכוון לעבוד בזה, מה ההכנסה הצפויה כתוצאה מהמהלך?
בוא נניח לרגע שלא תגור בעוד שנתיים עם ההורים, מה תהיה ההוצאה שלך על דיור כזה, אפילו על דירה 2 חדרים ליד ההורים או מגורים עם שותפים?
בוא נניח לרגע שיש לך צריכה כלשהי כרגע אצל ההורים ואתה לא משלם אותה, מה תהיה ההוצאה אם תגור לבד?
בוא נניח לרגע שכן חישבת את מכפיל היעילות, איך התוצאה מקדמת אותך בחיים? לאיזה תוצאה אתה שואף?
בינתיים שאתה מתלבט איך להתנהג בעתיד, למה שבהווה לא תכניס לעצמך כמה שקלים לכיס ומהכיס הזה תעביר לכיס השני, כמה ישאר לך בכיס הראשון?
תיקח את הסכום ותעבוד כדי להשיג אותו (לא משנה במה לעבוד), תן לכסף שתרוויח קצת "חיים" ותן לו לדבר בשמך, אני בטוח שיהיה לו מה להגיד בנידון

אז אם הבנתי אותך נכון, אתה מציע לי פשוט לקפוץ למים במובן זה שעלי לעזוב את בית הורי, להתחיל חפש עבודה בתחום אותו למדתי וכדומה?
או שהתגובה שלך מסתכמת בכך שעלי למצוא עבודה?

בעיקר להמנע מהרגלים רעים והוצאות מיותרות.
למשל - לגור עם שותפים (לכשתגור מחוץ לבית ההורים), להמנע מרכב ולתכנן את מקום המגורים/עבודה בהתאם, לבשל אוכל בבית ולהמנע מלהזמין אוכל/לצאת למסעדות כל יום. לסולידית יש המון עצות מועילות בבלוג שלה. גם הבלוג של MMM שווה קריאה.

וואיי מעולה! תודה רבה חבר :)
חיפשתי את הבלוג של MMM ללא הצלחה, תוכל לציין קישור לבלוג שלו?

נערך לאחרונה ב:
אז אם הבנתי אותך נכון, אתה מציע לי פשוט לקפוץ למים במובן זה שעלי לעזוב את בית הורי, להתחיל חפש עבודה בתחום אותו למדתי וכדומה?
או שהתגובה שלך מסתכמת בכך שעלי למצוא עבודה?
ממש אל תעזוב את בית ההורים, מה שכן אתה צריך "לעזוב על הנייר", משמע תחשוב כאילו עזבת תיקח סכום כסף בכיס אחד שהוא מהווה את ההוצאה החודשית שלך, תחשב אותה על בסיס מה שאתה צורך ועומד לצרוך לפי הרשימה שכתבתי
תיקח לדוגמא 4000 ש"ח ותתחיל "לחלק" אותו לכל מי שזה מגיע לו: בעל הדירה, המוכר במכולת, הנהג באוטובוס וכו', תחשב את כל הסכומים על הנייר לאחר מספר חודשים, אתה תגיע למספר שניתן לקרוא לו: "הוצאות"
הסכומים חייבים להיות הגיונים למרות שהם דימיוניים, פשוט תבדוק כמה עולה שכירות, כמה עולה X ו כמה עולה Y
תיקח כל הוצאה שההורים משלמים עליך (קופת חולים, ביטוח לאומי) ממש כל הוצאה שהיית משלם לבד אם לא היית גם איתם, תשאל אותם כל חודש גם הם שילמו עליך (כמובן, רק דברים הכרחים)
אחרי שיש לך מספר שהוא ה"הוצאה החודשית", תיקח "עבודה וירטואלית" ותחשב כמה שעות אתה צריך לעבוד בחודש כדי לכסות את ההוצאות , תיקח בחשבון שכר מינימום וגם תשים בנוסחה הורדה של ביטוח לאומי וניכויים אחרים אם ישנם
עכשיו "שאיזנת" את עצמך וקיבלת הערכה מה העולם דורש ממך כדי לשרוד, הכנסה=הוצאה, אתה צריך להתחיל לחשוב על חסכונות, משמע שההכנסה גדולה מההוצאה.
את כל הדברים הללו אתה מעלה על הכתב ומתחיל לבדוק את שלב ההכנסות, האם זה משהו שתוכל לעמוד בו, לדוגמא לעבוד 160 שעות בחודש כדי להגיע ל 4000 (בערך) או שאתה צריך עבודה שמשלמת יותר ממינימום, ברגע שתידע את המספרים הוירטואליים, תחלק את השעות ב 6 או 8 (לא משנה) ותראה כמה זמן פנוי נותן לך בחיים, תתחיל לחשוב מה ניתן לעשות בזמן הפנוי הזה ואם אפשר להוסיף עוד עבודה או להגדיל כמות שעות בעבודה היחידה
כל סכום כסף שיעלה מעל ההוצאה החודשית הוא ה"חיסכון" או הביטחון לא לעבוד תקופה, זה כסף שצריך לשמור לעת צרה ובהתחלה צריך לחשב אותו כל הזמן, הרי הוא כתוצאה מהכנסה פחות הוצאה חודשית.
כל זה שלב התיאוריה ואתה צריך אותו כדי להכיר את עצמך ולא לפחד מהמילה "כסף" או "ארנק" או "הוצאה", כל עוד אתה מוכן אליה

עכשיו כדי שתבין איך הכסף שלך הפרטי עובד מעשית, תמצא לך עבודה פשוטה (מזדמנת) ותתחיל למלא כיס אחד בכסף, אל תשתמש בו אלא תאגור אותו ואז תתחיל בצעדים קטנים להתחיל לשלם על עצמך, תראה את הסיפוק ברכישה של משהו שמישהו אחר שילם עליך
תוך כדי זה תחפש עבודה במקצוע שלך, אין טעם לשבת ללא מעש בתהליך הזה וזה ילמד אותך להתמודד לבד עם ה"חיים"
בגלל שההוצאה הכי גדולה שלך תהיה שכירות, תמשיך במגורים אצל ההורים לפחות עד שתרגיש שיש לך מספיק כסף לעשות זאת בעצמך, אבל אם אף אחד לא "רודף" אחריך תנסה לדחות את זה כמה שאפשר.

הרעיון כאן הוא לא לחסוך את הכסף בשלב בו אני נמצא בחיים (מה שיהיה רלוונטי לעסוק בו כשאתחיל להתמודד באמת עם יוקר המחיה כאדם עצמאי שלא תלוי בהוריו), אלא לפתח הרגלי חיים שיסייעו לי בגיל בוגר לשמור על הוני ועל איכות חיי!
גם אני הייתי הולכת בכיוון הזה,
ואם להיות יותר ספציפית, הייתי מסתכלת על הון במובן רחב יותר:
יש כמה היבטים להון, אחד מהם הוא ממון, שני -הון אישי, הכישורים שלנו, הנסיון שלנו. שלישי - הון חברתי. ואולי תוכל לחשוב על עוד כמה שלא עולים לי בראש.
הייתי מנסה לערוך רשימת יעדים ודרכי התקדמות בכל אחד מהתחומים הנ"ל.

את זה אני מרשה לעצמי לומר לאחר 11 שנים בהם חרשתי כל מדריך אפשרי בשלל תחומי חיים על מנת לייעל את חיי ואף אחד מהם לא נמצא בר-ביצוע במציאות האישית שלי.
יגעת ומצאת - תאמין, יגעת ולא מצאת - שחרר.

@קפה שחור, אימצתי את עצתך ולאחר נבירה ברמה כלשהי באינטרנט ושיחה עם משפחתי יצרתי איזושהי עמודת אקסל של חודש טיפוסי במציאות בה ארוויח מידי חודש 4000 ₪ בממוצע ואגור בדירה מושכרת לבד (אם כי המציאות בוודאי תטפח על פני ואאלץ להשכיר דירה עם שותף). לצערי, במציאות מסוג זה (בקירוב), אאלץ לספוג בכל חודש גירעון של 720 ₪ (עוד לפני שהרשיתי לעצמי בכלל לחיות ולהוציא כמה שקלים על דברים משתנים מחודש לחודש). מצרף תמונה של חודש טיפוסי שמדדתי באמצעות כלי ללא תשלום של פרוייקט אגורה (לא מדובר באתר החלפת המוצרים המוכר): http://shlah.agora.co.il/financial/financial1.html

http://up416.siz.co.il/up2/zmizgzmq3ejj.jpg

האם לדעתך שכחתי הוצאה קריטית כלשהי המצויה בכל משק בית ויותר חשוב - כיצד לדעתך אוכל לחסוך במצב כזה ולהעלים את הגרעון? בעניין זה כל טיפ' או עצה מניסיונכם האישי יעזרו מאוד!

נערך לאחרונה ב:
האם לדעתך שכחתי הוצאה קריטית כלשהי המצויה בכל משק בית ויותר חשוב - כיצד לדעתך אוכל לחסוך במצב כזה ולהעלים את הגרעון? בעניין זה כל טיפ' או עצה מניסיונכם האישי יעזרו מאוד!
שכר הדירה והארנונה יכולים לרדת בצורה מאוד משמעותית - אני משלם טיפה יותר מחצי על שניהם בלי שותפים.

@קפה שחור, אימצתי את עצתך ולאחר נבירה ברמה כלשהי באינטרנט ושיחה עם משפחתי יצרתי איזושהי עמודת אקסל של חודש טיפוסי במציאות בה ארוויח מידי חודש 4000 ₪ בממוצע ואגור בדירה מושכרת לבד (אם כי המציאות בוודאי תטפח על פני ואאלץ להשכיר דירה עם שותף). לצערי, במציאות מסוג זה (בקירוב), אאלץ לספוג בכל חודש גירעון של 720 ₪ (עוד לפני שהרשיתי לעצמי בכלל לחיות ולהוציא כמה שקלים על דברים משתנים מחודש לחודש). מצרף תמונה של חודש טיפוסי שמדדתי באמצעות כלי ללא תשלום של פרוייקט אגורה (לא מדובר באתר החלפת המוצרים המוכר): http://shlah.agora.co.il/financial/financial1.html

http://up416.siz.co.il/up2/zmizgzmq3ejj.jpg

אתה בכוון הנכון, שים לב שבעמודה הזאת צריך להכניס סעיף "חיים\בילוי" כלשהו, לא משנה אם סרט בקולנוע פעם בחודש או 2 זוגות גרביים ו 3 חולצות, יש כאן הוצאה שלא חישבת בכסף מראש אבל בדיעבד רק תוכל לתמחר אותה כי אתה כרגע משלם על 4 קירות ריקים בלבד :/
הוצאת הדיור מאוד גדולה וכדאי שלא תחשוב לגור לבד בזמן הקרוב לפחות עד שההכנסה שלך תיתן לך קצת אויר לנשימה (איזון + חמצן)
להגיע ל 4000 משכורת זה לא בשמיים, על משרה מלאה תקבל 5000 (שכר מינימום בתום השנה) בכל מה שלא תלך לעבוד בו
אז תשנס מותניים ותתחיל להפיק מזומנים, עונת הקיץ מלאה בעבודות מזדמנות ונותרו חודשים ספורים עד שהשוק ירדם וישאר עם העבודות היציבות (לא כלכלית אלא רוב השנה), זה זמן טוב להוכיח את עצמך כדי שיתנו לך "קביעות" או שישלמו לך טיפה יותר במידה ותראה נכונות.
קח עיצה ממני, אל תקפוץ לבקש העלאות שכר כל שני וחמישי תן לזמן לעשות את שלו, אם אתה טוב, חסרונך יורגש, אם אתה כמו כל השאר אז ישלמו לך כמו לכל השאר, תגדיל ראש ואל תפחד לבקש אחרויות מסוימות שאולי יותר קשות לביצוע לעובדים אחרים, תלמד לעמוד על שלך ואל תיתן למעסיקים לרכב על החוסר שלך בידע.
אל תלך עם מעסיק ראש בראש אבל גם אל תוריד את הראש, תיצור קשרים ותהיה נחמד לקולגות, לך תידע מתי תיפגשו שוב, אל תשרוף גשרים כי יש האומרים שהעולם עגול ודברים נוטים לחזור.
מאחל לך בהצלחה.

שכר הדירה והארנונה יכולים לרדת בצורה מאוד משמעותית - אני משלם טיפה יותר מחצי על שניהם בלי שותפים.
@daat99 באיזה יישוב? כיצד? כמה חדרים בדירה? מה המטר הרבוע שלו? ואם אתה משכיר לבד זה אומר שאתה אדם שאני מאוד ארצה ללמוד ממנו, יש לך טיפים בנוגע להשכרת דירה ללא שותפים?

@קפה שחור, תודה רבה על ההתייחסות המושקעת :)
- כפי שציינתי, מדובר בגירעון של 720 ש"ח בכל חודש, עוד לפני שהרשיתי לעצמי לחיות בכלל.
- מבחינתי השאיפה היא להשכיר דירה לבד, אם יש סיבה שאני בכלל ארצה להשכיר דירה זה הרצון להיות לבד ולפעול לגמרי בחופשיות ללא תלות וללא התחשבות באנשים הגרים איתי, אני רגיש להתחשבויות האלה מאוד.
- לא הצלחתי להבין אותך בנוגע לעונת הקיץ, האם הכוונה שכרגע יש לי אפשרות לאתר עבודות מעט יותר מכניסות מאשר בתום הקיץ?
- בנוגע להעלאות בשכר, אני מסוג האנשים שדווקא נוטה לכיוון ההפוך של עבודה יציבה במשך שנים ללא קידומים וללא העלאות בשכר, אם אקבל הלאה, זה כי הבוס או העמיתים לעבודה ישכנעו אותי מאוד שמגיע לי או מתוקף איזושהי מדיניות בחברה של העלאת השכר לאחר תקופות זמן קבועות. מסיבה זו אני מעדיף להתחקות אחר אורח חייה של הסולידית עד כמה שניתן מאשר לנסות לפרוח בתחום שמטבעי אני פחות טוב בו או מרגיש בו בנוח.

@daat99 באיזה יישוב?
רדיוס של 5 קילומטר מתל אביב.

ציד מציאות ביד-2.

כמה חדרים בדירה?
1/1.5 תלוי איך סופרים.

מה המטר הרבוע שלו?
זו דירה נעימה שבה אני יכול לחיות את החיים ולקום עם חיוך כל בוקר (לא ספרתי מטראג' וזה ממש לא מעניין אותי).

יש לך טיפים בנוגע להשכרת דירה ללא שותפים?
הסיכוי למצוא מציאות על ההתחלה שואף ל-0 (בדירה הקודמת שילמתי 2900 לחודש) במידה ואתה ממהר (כל עוד אתה גר אצל ההורים אז יש לך זמן לחפש אותן).
ביקשתי בנימוס סעיף שמאפשר לי לצאת מוקדם תוך ספיגה של עד חודשיים שכר דירה במידה ובעל הנכס לא מצא מחליף (ויתרתי על דירות שבעל הנכס לא הסכים לסעיף שכזה).
ניצלתי את השנה הזו לחיפוש יומיומי של דירה זולה מאוד שקרובה למקום העבודה ומבטלת את הצורך בשימוש בתחבורה.
כשמצאתי דירה כזו חתמתי על חוזה שכירות מיידית.

הדבר שהכי חשוב לרוב בעלי הבתים הוא שקט ודייר חביב שמשלם בזמן.
עקב כך בכל חודש אני ניגש אל בעל הדירה ביוזמתי ומעדכן אותו שהעברתי את הכספים על החודש הקודם.
לא מזיק גם לתת מתנה קטנה לחגים לבעל הבית (לא חייב להיות משהו יקר - סתם משהו נחמד שהוא ירגיש שאתה נקשר אליו) - זה עוזר מאוד בצמצום הסיכויים להעלאת שכר הדירה בעתיד (עד היום אף בעל בית לא העלה לי את שכר הדירה - כולל בתקופה שגרתי בתל אביב ושילמתי כ-2500 לחודש).

בגדול - תהיה נחמד, ידידותי, שקט ותראה לבעל הבית שהוא יכול לישון בשקט בלילה כשאתה בדירה.

אני מסוג האנשים שדווקא נוטה לכיוון ההפוך של עבודה יציבה במשך שנים ללא קידומים וללא העלאות בשכר
גם אני :)

@daat99 באיזה יישוב? כיצד? כמה חדרים בדירה? מה המטר הרבוע שלו? ואם אתה משכיר לבד זה אומר שאתה אדם שאני מאוד ארצה ללמוד ממנו, יש לך טיפים בנוגע להשכרת דירה ללא שותפים?

@קפה שחור
- לא הצלחתי להבין אותך בנוגע לעונת הקיץ, האם הכוונה שכרגע יש לי אפשרות לאתר עבודות מעט יותר מכניסות מאשר בתום הקיץ?
- בנוגע להעלאות בשכר, אני מסוג האנשים שדווקא נוטה לכיוון ההפוך של עבודה יציבה במשך שנים ללא קידומים וללא העלאות בשכר, אם אקבל הלאה, זה כי הבוס או העמיתים לעבודה ישכנעו אותי מאוד שמגיע לי או מתוקף איזושהי מדיניות בחברה של העלאת השכר לאחר תקופות זמן קבועות. מסיבה זו אני מעדיף להתחקות אחר אורח חייה של הסולידית עד כמה שניתן מאשר לנסות לפרוח בתחום שמטבעי אני פחות טוב בו או מרגיש בו בנוח.
בתור מעסיק ש 70% מההכנסות השנתיות שלו מגיעות מחודשי הקיץ (4-5 חודשים) אני משלם לעובדים "מזדמנים" שכר לא קבוע אך גבוה מהשוק כי אני רוצה לקבל את האפשרות לבחור מועמדים בצורה יותר רחבה ולאחר מכן לייצב את השכר שלהם לאורך שאר השנה (במידת הצורך).
אתן לך דוגמא, איש מכירות ימכור יותר בקיץ כי השוק מוצף באנשים לא סולידיים שתורמים לכלכלה בתקופה זאת, אפשר לקרוא לזה "צורך לבזבז" רב יותר של כלל האוכלוסיה, אז מי שמתעסק במכירות ישלם יותר פרמיות (בונוסים) לעובדיו, מי שמוכר מוצרי קיץ כמו משקפי שמש, בגדי רחצה או סתם גלידות יוכל "להרשות" לעובדיו שכר גבוה לתקופה קצרה, בגלל שהכל נמדד באחוזים אז אחוז הוצאות אמורות לגדול ביחס להכנסה.
לגבי החלק השני של המשפט אני מסכים לחלוטין, עבודה יציבה דורשת שכר יציב ויש שיקראו לזה משכורת גלובלית (עובד חודשי), זאת אמורה להיות שאיפה של כל משקיע סולידי כשהוא יודע כמה יכנס לו לחשבון בסוף החודש ולא יצטרך לשבור חיסכונות בחודשים שהיקף העבודה משתנה והשכר יקטן.
אם אתה מתכנן לעבוד במקצוע שלך עוד השנה או בתחילת השנה הבאה, עבודה מזדמנת היא הפיתרון בשבילך כי תוכל תמיד ללכת לראיונות עבודה במקביל לעבודה ב"משמרות", מה שכמעט בלתי אפשרי בשכר גלובלי שבו המעסיק מצפה לנוכחותך במהלך כל החודש
תבחר איזה עיסוק שאתה אוהב או אפילו משהו לצורך מחקר לטובת לימודי המשך בתחום שלך, שים לב שהעבודה לא מחייבת להסב לך אושר אבל אין שום סיבה שלא תהנה ממה שאתה עושה ותקבל עליו תשלום גם אם הוא זמני.
בעבודות מזדמנות, בחורף חיפוש העובדים מצטצמם ובדרך כלל נשארים עם העובדים ה"נבחרים" של הקיץ, מסיימי תיכון מתגייסים וסטודנטים מתחילים את שנת הלימודים והעסקים "נרדמים" כי "החופש נגמר" וגם הכסף :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A זקיפות השתלמות ותגמולים - האם אפשר לבקש כתוספת לברוטו והאם כדאי? צרכנות פיננסית 19
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
N באיזה ימים ושעות אפשר להעביר הוראה לקנית קרן כספית דולרית? שוק ההון 1
N יש חוקים ברורים במה אפשר להשקיע במסגרת IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
C איך אפשר לתעד ולהשתמש היום בשוברים לויקטורי צרכנות פיננסית 5
N איפה אפשר להשוות מחירים+פוליסות של ביטוחי בריאות, חיים, מחלות קשות? צרכנות פיננסית 0
ר האם אפשר לקנות תווים לרמי לוי/שופרסל בקבוצת רכישה עם הנחה? וכמה עולה לחברה לרכוש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
M האם אפשר לשפר עוד את הריביות? נדל"ן 7
ח איפוא אפשר להוציא אישור על הנקודות זיכוי שיש לי? מיסים 6
N איך אפשר להשוות על גרף שני ניירות ערך שוק ההון 1
D אפשר לקבל החזר מס על הסדר ריסק בקרן פנסיה? מיסים 6
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
P באיזה בנקים אפשר לפתוח גישת "צפיה בלבד" עם שם משתמש נוסף? צרכנות פיננסית 8
E איך אפשר לסמוך בעיניים עצומות על מנהלי תיקים? שוק ההון 28
P מס שבח - האם אפשר שיחויב בנפרד לגמרי ממס הכנסה? נדל"ן 3
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
I האם אפשר לשלם את דמי הניהול באופן עצמאי? שוק ההון 1
A הלוואת בלון קבלן - איך אפשר באם הנכס כבר משועבד? נדל"ן 5
Dim אפשר לפתוח חשבון בIB העולמי, למי שיש חשבון בישראלי? שוק ההון 1
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
mk1 איפה אפשר למצוא את המאזן אקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Sagi313 איפה אפשר להגשים את החלום? אוף טופיק 13
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D האם אפשר להפחית מס? מיסים 22
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
M האם אפשר לפתוח גם חשבון מסחר בבנק וגם בבית השקעות? פוסטים מאיכות נמוכה 4
B מס תקבולים, מס לשלם, ואיך אפשר להזדכאות? מיסים 0
ס האם אפשר לקזז ירידת ערך של רכב ממס רווחי הון מיסים 16
I מה אפשר ״לסחוט״ מכרטיס האשראי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
א איפה אפשר לקרוא תנאים בסיסים של קופת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
E איך אפשר למכור ביטקוין היום? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
מ "אי אפשר / נדיר מאוד להכות את השוק" שוק ההון 189
עתיד מתוק מס רווחי הון - כמה מההפסד אפשר לקזז מרווח? שוק ההון 15
P מתי אפשר להגיש דוח שנתי 1301 לשנת 2023? מיסים 6
edangz איך אפשר לקנות קריפטו הראשון שלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
T אפשר להגיש תלונה במשטרה על הודעות ספאם בטלפון ? זה חוקי בכלל ? פוסטים מאיכות נמוכה 8
א איפה אפשר להשוות ניירות ערך ישראלים שונים גרפית ? שוק ההון 2
N האם אפשר לשלם יתרת אשראי לפני סוף החודש? צרכנות פיננסית 10
D איך אפשר למחוק את עצמי ופוסטים שכתבתי? אוף טופיק 3
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
C האם כדאי לסוחר יומי לסחור הברוקר זר ואיך אפשר למלא את הדוחות במס הכנסה שוק ההון 18
F איך בכלל אפשר לצבור הון? התפתחות אישית 63
Y איפה אפשר לקבל את ההלוואה הכי זולה היום? פוסטים מאיכות נמוכה 21
stamEhad קרן השתלמות ועבודה חדשה - האם אפשר להמשיך להפקיד לאותה קרן?! פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
R אפשר להסביר לי בבקשה מה ההבדל בין הקרנות שוק ההון 40
M האם אפשר לדחות מס בפקדון לפקדון הבא? מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה