מלבד העובדה שהם לא עושים את זה עם הכסף של עצמם
אנחנו לא יודעים מה האנליסט עושה עם כספו הפרטי אבל השכל הישר אומר שכנראה דווקא כן יעקוב במידת מה אחרי המלצותיו הוא.
בנוסף יש את העניין המשמעותי מאוד של הצלחה של התיקים להם הוא מייעץ/אותם הוא מנהל. כמו שאנחנו יודעים, בפועל, זרימת כספים פנימה או החוצה היא תלויה מאוד בתשואה ההיסטורית, וכמות הכספים המנוהלים היא הקובעת את הרווח של המנהל/בית ההשקעות ותשפיע על התקדמותו של האנליסט.
בכל אופן אם זה חלק קטן מאוד מהתיק זה לא משנה לכאן או לכאן
עולה השאלה עד איזה חלק מהתיק זה כבר לא משנה לכאן או לכאן. בכל אופן אני מסכים שזה פחות משנה ברגע שזה חלק קטן מאוד.
את זה אתה הסקת ממה שאני אמרתי.
אני מרגיש שקצת התפזרנו. היו עוד כמה התפלגויות של השרשור הזה אבל אנסה לסכם את המרכזיים שבהם.
דיון ראשון - האם יש פחות מקום היום לחברות קטנות וחדשות. טענתי היא שהתשובה היא שלילית, בעיקר בהתבסס על כך שאנחנו בעיצומן של מהפכות טכנולוגיות מאוד משמעותיות ולקראן מהפכות נוספות בשנים הקרובות. בנוסף אמפירית כמות האקזיטים עולה וכן כמות החממות שהחברות הגדולות והמדינות מפעילות.
דיון שני - האם תיאורטית יש מקום להשקיע בחברה שאתה חושב שסיכויי ההצלחה שלה נמוכים. כאן אני טוען שאם האפסייד מספיק גדול אז מתמטית התשובה היא בבירור חיובית.
דיון שלישי - האם כדאי להשקיע בחברות קטנות, בטח בהתחשב במחקר התשואות ההיסטורי שלהן, ובאופן כללי ניהול אקטיבי לעומת קרנות מחקות. כאן התשובה היא באופן כללי שלא כדאי להשקיע. אסייג בשני מקרים דיי ברורים - 1) אם יש לך את המומחיות, האפשרות והנגישות להשקעה בטופ קלאס סטארטאפים שעוד לא הונפקו. 2) אם אתה סבור לאחר מחקר מעמיק מאוד שמניית החברה מתומחרת בחסר.
דיון רביעי שואל האם יש מקרה נוסף בו סביר להשקיע בחברה ספיציפית (וקטנה יחסית). החברה היא מבוססת, רווחית ועם שת"פים מרשימים אבל לא ערכת ניתוח כלכלי שלה. ממעקב אחר התחום אתה מעריך (הערכה לה לא כולם שותפים) שהעולם מאוד הולך לכיוון התמחותה ובנוסף יש לה המלצות סבירות של אנליסטים שערכו ניתוח כלכלי שלה.
כאן הקונסנזוס מבין המגיבים הוא שלא להשקיע. אני על הגדר וחושב שיתכן והתשובות השליליות בפורום נובעות בין היתר מהטיה מובנית חזקה (ובאופן כללי סבירה מאוד) של המגיבים כנגד אנליסטים/מנהלים אקטיבים/"משקיעים חובבנים", ונטייה של כל אחד מאיתנו להעריך יתר על המידה את יכולות הניתוח האישיות שלו (שברור שגם אני לוקה בה בהקשר להערכת הכיוון אליו העולם הולך).