• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה

• פותח הנושא פותח הנושא Yakir
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Yakir

משתמש סולידי
דירוג
9
שלום לכולם,

אני מתלבט בין מספר אפשרויות השקעה בביטקוין ובמטבעות קריפטוגרפיים אחרים, ורציתי לשתף אתכם בשיקולים שלי ולקבל את דעתכם.

סכום השקעה חודשי: סדר גודל של 1000 - 2000 ש״ח
טווח השקעה ארוך: 10 שנים ומעלה
שיטה: Dollar Cost Averaging (השקעה חודשית לטווח ארוך בפעימות)

אפשרויות ההשקעה:

1. BITW - קרן מחקה מדד משוקלל של עשר המטבעות הקריפטוגרפיים המובילים
פלטפורמה: IBI Smart
דמי ניהול: 2.5%
עלות עסקה: $7.5 לכל עסקה
אופן הרכישה: רכישה ידנית בלבד
חשיפה למס עיזבון אמריקאי: כן
גיוון: השקעה בעשר המטבעות הקריפטוגרפיים המובילים

2. IBIT - קרן מחקה בביטקוין
פלטפורמה: IBI Smart
דמי ניהול: 0.25%
עלות עסקה: $7.5 לכל עסקה
אופן הרכישה: רכישה ידנית בלבד
חשיפה למס עיזבון אמריקאי: כן
גיוון: השקעה בביטקוין בלבד

3. השקעה ישירה בביטקוין
פלטפורמה: אלטשולר שחם הורייזון
דמי ניהול: 0.24%
עלות עסקה: 5% קנייה/מכירה
אופן הרכישה: אפשרות להוראת קבע חודשית לרכישה אוטומטית
חשיפה למס עיזבון אמריקאי: לא
גיוון: אפשרות להשקעה גם בביטקוין וגם באת’ריום

השיקולים:

עלויות ועמלות:

• דמי העסקה בהשקעה ישירה דרך מוסדות ישראליים הם הגבוהים ביותר (5% לכל רכישה/מכירה), אך ישנה אפשרות להוראת קבע חודשית.
• דמי הניהול ב-IBIT הם הנמוכים ביותר (0.25%), אך יש חשיפה למס עיזבון אמריקאי.
• דמי הניהול ב-BITW הם הגבוהים ביותר (2.5%), וקרן זו גם חשופה למס עיזבון אמריקאי.

נוחות ואוטומציה:

• השקעה ישירה דרך מוסדות ישראליים מאפשרת הוראת קבע חודשית לרכישה אוטומטית, מה שמבטיח השקעה סדירה ללא התערבות ידנית.
• IBIT ו-BITW דורשים רכישה ידנית, מה שמוסיף צורך להתעסק בזה באופן קבוע.

חשיפה למס עיזבון אמריקאי:

• IBIT ו-BITW חושפים אותי למס עיזבון אמריקאי, מה שעלול להוות בעיה ליורשים בעתיד.
• השקעה ישירה דרך מוסדות ישראליים אינה חושפת למס עיזבון אמריקאי.

גיוון:

IBIT: השקעה בביטקוין בלבד, ללא גיוון.
BITW: השקעה בעשר המטבעות הקריפטוגרפיים המובילים, מציעה גיוון רחב יותר.
השקעה ישירה: אפשרות להשקעה גם בביטקוין וגם באת’ריום, מה שמאפשר גיוון מסוים.

סיכום:

בהתחשב בכל השיקולים, אם הייתם במקומי, מה הייתם בוחרים? האם הייתם הולכים על IBIT עם דמי הניהול הנמוכים למרות החשיפה למס עיזבון? או שמא הייתם מעדיפים את הנוחות והאוטומציה של השקעה ישירה דרך מוסדות ישראליים למרות דמי העסקה הגבוהים? בנוסף, איך אתם מעריכים את החשיבות של גיוון בהשקעה בקריפטו?

אשמח לשמוע את דעתכם ותובנותיכם בנושא.

תודה מראש.

נערך לאחרונה ב:
כתבת סכום חודשי 1000-2000 שח בחודש אבל לא ציינת תקופה. אתה רואה את עצמך משקיע אותו סכום גם אם הביטקוין יאבד 80% מערכו או עוד 5 שנים?
אם זה סכום קטן יחסית ותוך שנה תעבור הלאה אז הכי פשוט ני"ע.
אם החלטת שביטקוין זה הדבר אולי עדיף ללכת על החזקה ישירה...
לא יעוץ לא המלצה

כתבת סכום חודשי 1000-2000 שח בחודש אבל לא ציינת תקופה
טווח השקעה של 10 - 20 שנה, אולי אף יותר, בשיטת DCA

אתה רואה את עצמך משקיע אותו סכום גם אם הביטקוין יאבד 80% מערכו או עוד 5 שנים?
אכן, אני משקיע סכום שאני מרשה לעצמי לאבד, לכן אין לי בעיה עם סיטואציה כזו

טווח השקעה של 10 - 20 שנה, אולי אף יותר, בשיטת DCA

אכן, אני משקיע סכום שאני מרשה לעצמי לאבד, לכן אין לי בעיה עם סיטואציה כזו
1000 שח לחודש ל -10 שנים זה 120 אלף שח, 2000 שח לחודש ל-20 שנים זה 480 אלף שח, בלי להתייחס לעליית ערך שאתה מעריך שתגיע (אחרת לא היית משקיע).
בסכומים כאלה ברור שמס ירושה הוא משמעותי.
לפי מה שקראתי פה נשמע שקרן השתלמות/קופת גמל ira יכולה להתאים לך - הפקדות בסכום 1000-2000 שח בחודש זה סביר, אין מס רווחי הון, אין מס ירושה למיטב הבנתי. נשמע לי פתרון מוצלח לסיטואציה שתיארתי.

מס ירושה הוא משמעותי
השאלה אם באמת המס ירושה נאכף, אני יודע שאכן זה קיים בספר החוקים, אבל עדיין לא שמעתי על מקרה שזה קרה, אשמח שיתקנו אותי אם אני טועה.

קרן השתלמות
קרן השתלמות לא אמורה להגן עלי מפני מס עיזבון בארצות הברית לפי מיטב הבנתי, אשמח שיתקנו אותי אם אני טועה.
נוסף לכך על מנת לעבור ל-IRA נדרש סכומים גדולים בקרן השתלמות שכרגע לא נמצאים ברשותי, אז בכל מקרה זה פחות רלוונטי עבורי לצערי.

לא חושב שזה אפשרי בקופת גמל, מה שגם זה תקף בעיקר לגיל פרישה (60+) וזה פחות רלוונטי אלי מכיוון שאני צעיר.

הכל מתכנס בסופו של דבר לשאלה מרכזית אחת:
האם (1) נוחות - תשלום בהוראת קבע + (2) אין מס עיזבון, משתלמת ( > ) ביחס לעמלות הגבוהות של 5% בעת קנייה ומכירה?

זו באמת דילמה שצריך לשקול בכובד ראש כי זו תוכנית לטווח ארוך של זמן, והייתי שמח לשמוע את הדעה של אנשים נוספים מהקהילה
מה הם היו עושים אילו היו במקומי (לא בתור ייעוץ או המלצה)

3 זו לא אחזקה ישירה.
אחזקה ישירה זה אצלך בארנק וזו האפשרות היחידה הלגיטימית להחזיק ביטקוין.

למיטב ידיעתי אין מס ירושה על קרן אמריקאית שנקנתה ב-ira

לגבי 1, בדוק בשוק האירופאי וקנדי, יש מגוון אופציות אחרות, חלקן זולות יותר (ויתכן עם גיוון מוצלח יותר, תלוי בהעדפותיך).

3 זו לא אחזקה ישירה.
זה כן. זה בארנק שלך (או קסטודיאן).

לעניות דעתי, נכון לשלב שלושתם.
היתרונות המהותיים של המטבע לא באים לידי ביטוי בקרן סל - ניידות, נדירות, בעלות עצמית. והם סיבה לא מבוטלת להשקיע בו.
לצרכי ספקולציה והשקעה בינונית טווח - אין כלי נוח כמו קרנות סל, לפחות לא במדינה שבקצה אחד לא מאפשרת לקבל רווחי קריפטו, ומהצד השני מנכה מס מהברוקר אוטומטית.

לא ממליץ כלום.

כמה מילים על האפשרויות שרשמת.
1. בהשקעות "גיוון" זה טוב. פה לא, ואני אסביר למה. ביטקוין לא נשלט על ידי אף גוף מרכזי והוא מהווה סוג של מדד לכלל התעשייה, אז השקעה בביטקוין זה בעצם השקעה בסקטור הבלוקציין.
כל מטבע אחר, גם איטריום ובטח מטבעות אחרים, נשלטים על ידי גוף מנהל. אתה יכול להגיד שזה טוב או רע, אבל זאת השקעה באותו גוף ובאותם מנהלים, זה כמו שתקנה את 10 המניות הכי מבטיחות של 2024. זה בסדר אם זה מה שאתה רוצה אבל שתבין שבניגון למניות, שם גיוון מפחית סיכון, פה הגיוון מוסיף הרבה מאוד סיכון.

לגבי 3. אם אתה קונה בהורייזן ושם אצל משמורן כנראה אתה רוצה להחזיר את הכסף לבנק מתישהו ולא להשתמש ישירות בביטקוין כאמצעי תשלום, במקרה כזה אני לא רואה יתרון להורייזן על פני הקרן של בלאקרוק שגדולה ויציבה הרבה יותר.

אם אתה חושש מקטסטרופה עולמית או שהממשלה תיקח לך את הכסף אני כן רואה ערך ברכישת מטבעות לארנק הפרטי שלך דרך הורייזן, ואז אין עלות משמורן, אבל כמובן אתה חשוף שסיכון שהארנק יפרץ, יגנב, או תשכח את המילים של המפתח הפרטי.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: CAI
3 זו לא אחזקה ישירה.
אכן, אבל יש לי אפשרות למשוך את זה לארנק פרטי ללא המרה לפיאט שיגרור מס הכנסה

לגבי 1, בדוק בשוק האירופאי וקנדי, יש מגוון אופציות אחרות, חלקן זולות יותר (ויתכן עם גיוון מוצלח יותר, תלוי בהעדפותיך).
יצא לי לחפש על זה באינטרנט ובסולידית, ראיתי אוסף של קרנות שאחד האדמינים כאן פרסם, אבל לא מצאתי משהו עם גיוון רחב יותר ודמי ניהול סבירים.
אם אתה מכיר כזה, או יש לך מקור שאתה יכול להפנות אותי אליו, אני אשמח לשמוע.

1. בהשקעות "גיוון" זה טוב. פה לא, ואני אסביר למה. ביטקוין לא נשלט על ידי אף גוף מרכזי והוא מהווה סוג של מדד לכלל התעשייה, אז השקעה בביטקוין זה בעצם השקעה בסקטור הבלוקציין.
שמעתי את האמירה הזו גם ברדיט, החלק שמפריע לי בה, מי אמר שביטקוין ימשיך לשלוט גם בעוד 20 שנה? אולי זה יתחלף על ידי מטבע אחר שיפתור בעיות
שביטקוין כיום מצוי בהן, כגון סקלביליות, צריכת אנרגיה גבוהה, ועוד... (אני אישית אומר את זה מתוך מקום טכנולוגי, כי אני מבין איך ביטקוין בנוי ברמת הפרוטוקול)

כל מטבע אחר, גם איטריום ובטח מטבעות אחרים, נשלטים על ידי גוף מנהל
בגוף מנהל אתה מתכוון לביטקוין?
אם זו כוונתך, למרות שההיסטוריה הקצרה של ביטקוין שמראה על קורלציה בין הירידה שלו לירידה במטבעות אחרים, אני לא חושב שכך ישאר המצב לאורך זמן

פה הגיוון מוסיף הרבה מאוד סיכון
חשוב לי לציין, שגם הגיוון כאן אמור להיות משוקלל לפי שווי שוק, אז גם אם יש מטבע שנמצא בטופ 10 ונמחק יום למחרת, סביר להניח שהוא יתפוס פחות מאחוז

לגבי 3. אם אתה קונה בהורייזן ושם אצל משמורן כנראה אתה רוצה להחזיר את הכסף לבנק מתישהו ולא להשתמש ישירות בביטקוין כאמצעי תשלום, במקרה כזה אני לא רואה יתרון להורייזן על פני הקרן של בלאקרוק שגדולה ויציבה הרבה יותר.
הבעיה שהקרן של בלאקרוק חושפת אותי למס עיזבון, אחרת הייתי הולך על האופציה הזו למרות שאני מעדיף גיוון

נערך לאחרונה ב:
יצא לי לחפש על זה באינטרנט ובסולידית, ראיתי אוסף של קרנות שאחד האדמינים כאן פרסום, אבל לא מצאתי משהו עם גיוון רחב יותר ודמי ניהול סבירים.
אם אתה מכיר כזה, או יש לך מקור שאתה יכול להפנות אותי אליו, אני אשמח לשמוע.
רק האשכול הגדול של ריכוז קרנות עוקבות קריפטו. ותחפש new crypto basket etp.
ממה שאני זוכר, יש כאלה אטרקטיביים בהרבה, אפילו ב0 דמי ניהול (שזה לא מומלץ, כי מעלים אחר כך). גיוון זה שאלה של טעם (לרובם יש יחסית את אותו סל).

שמעתי את האמירה הזו גם ברדיט, החלק שמפריע לי בה, מי אמר שביטקוין ימשיך לשלוט גם בעוד 20 שנה? אולי זה יתחלף על ידי מטבע אחר שיפתור בעיות
שביטקוין כיום מצוי בהן, כגון סקלביליות, צריכת אנרגיה גבוהה, ועוד... (אני אישית אומר את זה מתוך מקום טכנולוגי, כי אני מבין איך ביטקוין בנוי ברמת הפרוטוקול)
גם ככה בכל הסלים ביטקוין הוא לפחות 30%, לפעמים 50%. אפשר גם לחזק מהצד. נראה שבכל סל שתבחר, אתה בסוף מהמר מאוד על הביטקוין.

רק האשכול הגדול של ריכוז קרנות עוקבות קריפטו. ותחפש new crypto basket etp.
ממה שאני זוכר, יש כאלה אטרקטיביים בהרבה, אפילו ב0 דמי ניהול (שזה לא מומלץ, כי מעלים אחר כך). גיוון זה שאלה של טעם (לרובם יש יחסית את אותו סל).
תודה, אני אחפש.

גם ככה בכל הסלים ביטקוין הוא לפחות 30%, לפעמים 50%. אפשר גם לחזק מהצד. נראה שבכל סל שתבחר, אתה בסוף מהמר מאוד על הביטקוין.
אני חולק עליך כאן, אני משקיע בתחום של המטבעות הדיגיטליים ולאו דווקא ספציפית בביטקוין. אם עוד עשור או שניים ביטקוין יתחלף על ידי מטבע אחר,
בצורה הדרגתית או אחרת (למרות התנודתיות שלו), פשוט המטבע לאט לאט ירד בדירוג עד שמטבע אחר יתפוס את מקומו, בדיוק כמו שקורה במדדים מוכרים כמו S&P 500.

אאל"ט חלק ניכר מהפוסטים די ישנים, ומדובר בתחום רצוף שינויים.
לכן כדאי לדוק שוב כל דבר.
אכן, תודה על העצה.
אגב, אם אתה מתעדכן בתחום לעיתים קרובות, יש סיכוי שאתה מכיר משהו דומה למה שאני מחפש?

אכן, תודה על העצה.
אגב, אם אתה מתעדכן בתחום לעיתים קרובות, יש סיכוי שאתה מכיר משהו דומה למה שאני מחפש?
אני לא מתעדכן לעיתים קרובות - מפני שאיני בקיא בתחום.
אדרבא, גם אני מחפש קרן שמכילה גיוון מסויים, שאינה כוללת עמלות שחיטה.

השאלה אם באמת המס ירושה נאכף, אני יודע שאכן זה קיים בספר החוקים, אבל עדיין לא שמעתי על מקרה שזה קרה, אשמח שיתקנו אותי אם אני טועה.
עד לפני 10 שנים גם היית יכול לנהל חשבון בנק בארה"ב ובישראל בלי שרשויות המיסים יידעו אחת את השניה. אז האמריקאים חטפו ג'ננה, ומאז בנקים ישראלים מחתימים אותך על 1001 טפסים שמוכיחים שאתה לא אמריקאי.
הסבירות שארה"ב תחטוף ג'ננה שוב, ותכריח אנשים להביא צו ירושה ואישור תשלום מיסים על מנת למשוך כסף אינה נמוכה. זה כמו להיכנס לסימטה חשוכה ב3 לפנות בוקר, רוב הסיכויים שלא ייקרה לך כלום, אבל אי אפשר לדעת. אם אתה יכול, תישאר בכביש המואר היטב.

תודה, אני אחפש.

אני חולק עליך כאן, אני משקיע בתחום של המטבעות הדיגיטליים ולאו דווקא ספציפית בביטקוין. אם עוד עשור או שניים ביטקוין יתחלף על ידי מטבע אחר,
בצורה הדרגתית או אחרת (למרות התנודתיות שלו), פשוט המטבע לאט לאט ירד בדירוג עד שמטבע אחר יתפוס את מקומו, בדיוק כמו שקורה במדדים מוכרים כמו S&P 500.
לא, אני מסכים, הגדולה של הסלים היא שכרגע כל סל כולל 30-50 אחוז ביטקוין - ככה שאין פה הימור גדול נגד ביטקוין (אתה כן מנמיך חשיפה בבערך חצי עד 70%, אבל לא לגמרי).
אם וכאשר ביטקוין יאבד מההגמוניה לטובת מטבע אחר, זה ישתקף בסלים. אתה בעצם משחק בכל החזיתות.

בעצם, בדיוק כמו שאמרת, זה כמעט כמו להשקיע בSP500. אתה משקיע במוצלחים.

עד לפני 10 שנים גם היית יכול לנהל חשבון בנק בארה"ב ובישראל בלי שרשויות המיסים יידעו אחת את השניה. אז האמריקאים חטפו ג'ננה, ומאז בנקים ישראלים מחתימים אותך על 1001 טפסים שמוכיחים שאתה לא אמריקאי.
הסבירות שארה"ב תחטוף ג'ננה שוב, ותכריח אנשים להביא צו ירושה ואישור תשלום מיסים על מנת למשוך כסף אינה נמוכה. זה כמו להיכנס לסימטה חשוכה ב3 לפנות בוקר, רוב הסיכויים שלא ייקרה לך כלום, אבל אי אפשר לדעת. אם אתה יכול, תישאר בכביש המואר היטב.

מה לגבי למכור לפני המוות? לא כל כך מובן לי הפחד הזה. ואם לא מספיקים (קורה לפעמים עם מוות), זאת הצרה הקטנה...
(אולי לכאלה שרוצים ליצור עושר בין דורי, אבל אני חושב שרוב האנשים פשוט רוצים לחיות ברווחה, לא בהכרח ליצור את משפחת מורדוק הבאה)

אם וכאשר ביטקוין יאבד מההגמוניה לטובת מטבע אחר, זה ישתקף בסלים. אתה בעצם משחק בכל החזיתות.

בעצם, בדיוק כמו שאמרת, זה כמעט כמו להשקיע בSP500. אתה משקיע במוצלחים.
בדיוק.

מה לגבי למכור לפני המוות? לא כל כך מובן לי הפחד הזה. ואם לא מספיקים (קורה לפעמים עם מוות), זאת הצרה הקטנה...
(אולי לכאלה שרוצים ליצור עושר בין דורי, אבל אני חושב שרוב האנשים פשוט רוצים לחיות ברווחה, לא בהכרח ליצור את משפחת מורדוק הבאה)
שמע אני מסכים איתך כאן, אבל עדיין אם אתה קונה ומחזיק לטווח רחוק, עולה המחשבה שאולי יום אחד תרצה להוריש את זה לילדים שלך.
ראיתי שיש כמה מסמכים פורמליים מכנסת ישראל בנוגע למס עיזבון, צריך לקרוא אותו לעומקו ולהבין את ההשלכות שלו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
א בחירת מסלול השקעה לs&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה בחירת מוצרי פנסיה ותחילת השקעה צרכנות פיננסית 27
א בחירת אפיק השקעה שוק ההון 2
J בחירת תיק השקעה לכניסה לשוק שוק ההון 31
א בחירת מכשיר השקעה בתל אביב 25 שוק ההון 8
סתןלי ת'כסף בחירת אסטרגיית כלי השקעה שוק ההון 13
ל מהו התהליך המחשבתי מאחורי בחירת אפיק השקעה? שוק ההון 18
מ בחירת אפיקי השקעה במוצרים מנוהלים (פנסיה, מנהלים, קופת גמל חדשה) שוק ההון 1
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
I בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5
ה בחירת בנק וכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
I בחירת קרנות מתאימות דרך ib לנאסדק100 ו״לכל העולם״ שוק ההון 1