• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בואו לומר שלום!

שלום, אליהו גרומן, 23 מנווה צוף, נשוי + 4 (עוד אחת אוטוטוֹ)
מהנדס תוכנה בכיר בAppCard
התחברתי מאוד לבלוג של הסולידית מהצד של החסכון, מאוד הזדהיתי עם אורח החיים שלה, אנחנו חוסכים באותה רמה פלוס מינוס, ואני שמח שנפתח פורום זה, כך אוכל גם לשתף את דרכי החסכון שלנו, וללמוד מאחרים איך הם חוסכים.

שלום לסולידית ובהצלחה עם הפורום.

אני מקווה שאת מודעת לגודל המהלך שאת מקדמת.
אנשים פשוטים צמאים למידע שמשרת אותם ולא את החזירים הגדולים. קראתי את הבלוג כולו בשקיקה.
בהצלחה גדולה!

יוסי, 25, עובד בחברה גדולה בתחום הגבייה וסטודנט למנע"ס. אוהב את תחום הכלכלה וקורא המון בנושא, תודה לך הסולידית על בלוג מצויין ובהצלחה עם הפורום החדש. :)

הדר, 32 נשוי + 0.9 תודה רבה לך הסולידית על הכלים המעשיים והרקע התאורטי שאת נותנת לקוראים בכל התחומים. הבלוג עוזר לי להגדיר הרבה מושגים שפעלתי על פיהם ועוזר לי להתפתח לתחומים רבים.

שלום לסולידית, נהנה לקרוא את הבלוג וללמוד. לדעתי את כותבת בצורה אינטיליגנטית ובוגרת.
בן 50, עצמאי כלכלית, ולמרות זאת ממשיך לעבוד בהייטק.
מסכים מאוד עם הסולידית בנושאים של חיסכון, הקטנת הביזבוז בעולם הקפיטליסטי, פיזור ההשקעה, השקעה פסיבית והורדת דמי הניהול.
חולק על הסולידית בעיקר על הגישה הליברטריאנית וחולק גם על כך שפרישה מוקדמת היא ערך לשאוף אליו.
יחד עם זאת הקריאה בבלוג מעשירה אותי ואני פוקד אותו תכופות.

שלום לסולידית ולחברי הפורום.
קורא בשקט ועוקב באדיקות אחר הסולידית. מה שמושך אותי בעיקר זו הפילוסופיה והקפיטליזם כפי שהסולידית רואה.
וכל זאת למרות היותי עובד ציבור אשר מקבל את משכורתו מכספי המיסים שלכם ואת הפנסיה התקציבית העתידית (בעוד 4 שנים)......:)
למרות הכל מקווה ללמוד ממכם ולהעביר הלאה את הרצון לחיים כלכליים חופשיים וקפיטליסטיים.

ינון, מפתח תוכניות לימודים, נושי עם 2 ילדים. לפני שנתיים עזבתי משרה מכניסה בהיי-טק ומכרתי נכס שהניב תשואה יפה (הייתי חייב), ההכנסה הנקייה ירדה ב-10,000 ש"ח ועשינו שינוי כלכלי אדיר, ככל הנראה לכל החיים (אתם קולטים כמה כסף נחסוך ככה?) ומסתדרים נהדר, אפילו מצליחים לחסוך, לבלות ולהנות, המונח ויתור לא מוכר לנו בכלל, לא מרגישים שמוותרים, חיים בנוחות עם הרבה זמן פנוי, שואפים לצאת לפנסיה בשנות ה-50 שלנו (עוד עשר שנים בערך) או לעבוד בקלילות. אוהב את הסולידית, קראתי הכל, מאמין שצריך לקרוא ולאמץ מה שמתאים.

בן 36. + בת זוג + 2 צאצאים.
מהנדס תוכנה.
מתנדב וראש צוות בעמותת פעמונים.
רוכב על 2 גלגלים (עם מנוע או בלי).

נערך לאחרונה ב:
שלום רב,
שמי איציק, בן 31, מהנדס מכונות נשוי + תינוקת חמודה.
קורא קבוע של הסולידית ומשתדל להפיץ את הבשורה, לשמחתי אישתי שותפה לתהליך וכבר למעלה משנתיים אנחנו מצליחים לחסוך כמעט 50 אחוז מההכנסה החודשית, וכל זה בשאיפה לעצמאות כלכלית בגיל 40, לאחרונה התחלתי להשקיע בשוק ההון.

תודה רבה על הפורום ויישר כוח לדורין.

שלום
אני שלי.בת 30 פלוס ,נשואה ללא ילדים.משקיעה חובבת.
קוראת בהתמדה את הסולידית ומתחילה ליישם חלק מרעיונות ההשקעה.
אני ובן זוגי חוסכים חלק מההכנסות שלנו אבל לא מספיק.
אנחנו אוהבים לבשל ,לאכול במסעדות ולנסוע לחו"ל.אנחנו מנסים לארח יותר חברים ולצאת פחות.אני רגילה להוציא כסף על בגדים ,ומרגישה שאני בתהליך של גמילה.
אני מאמינה בהרבה מהעקרונות של הסולידית ,גם אם הם מהוים השראה ולא נלקחים כדוגמא אחד לאחד.
טוב שבחברה ההיפר צרכנית וחומרנית שלנו יש קול אחר שמייצג אפשרות שפויה ושונה.
אה..והבלוג כתוב נפלא.
תודה רבה לך.

נערך לאחרונה ב:
רב שלומות,
נתן, 32, דוקטורנט פיזיקה יישומית, עם בת זוג ותינוקת.
ליברטריאן אנרכו-קפיליסט, מתוך הבנה של כלכלה אוסטרית (לא מה שמלמדים אתכם באוניברסיטה)- לתפיסתי הסולידית לא קיצונית מספיק בעניין.
גרים בלוד ושואפים לחסוך מספיק ב 5 שנים הקרובות לרכישת דירה במקום נעים לגידול ילדים. היינו די סולידיים עוד לפני הקריאה בבלוג, אך העצות הפרקטיות בקשר לשוק ההון תרמו מאוד להבנה שלי וליכולת לחסוך אפקטיבית. לא שואף לפרישה מוקדמת, אך בהחלט כן מעוניין בחיים יעילים ועתירי חסכון.

שלום !
אני בת 42 עם 4 ילדים
נהנית לקרוא ולהחכים במיוחד בסינית של שוק ההון מקווה לקפוץ בזכותכם למים.
מתחברת לחלק מהרעיונות ומתאתגרת מאחרים. מאמינה שילדים זה שמחה וחוסכת גם בזכות הסולידית.
אוהבת למצוא איזון טוב בין האהבות שלי והפרנסה
ושמחה שיש לי עוד מקום לבקר בו ע"ח זמן טמקא.
בהצלחה

שלום לפורום!
בת 33 נשואה עם שני ילדים קטנים. תמיד אהבתי לחסוך ולעקוב אחר המאזן שלי באקסלים ואני מרגישה פה בבית.
הבלוג נתן לי מטרה לחסכנות, סיבה נעלה להמנע מתחביבים יקרים ופזרנות מיותרת.
אני מקווה להגדיל בשנים הקרובות את תיק ההשקעות בעזרת חסכנות ותשואות.

נערך לאחרונה ב:
שירה, מהנדסת תוכנה בת 27. גרה עם בן זוגי (שלשמחתי חולק את השקפת עולמי) בדירתנו הצנועה.
אני מצליחה לחסוך 75% מהמשכורת שלי אבל עדיין מתקשה לבצע מעקב צמוד אחרי ההוצאות שלי.
את כל הקניות שלנו אנחנו עושים בשוק (מלבד מוצרים מפוקחים שאנחנו קונים במכולת). משתדלים לקנות רק חומרי גלם ומכינים מהם הכל (תבשילים, טוחנים קמחים, ממרחים ולחם מחמצת) גם יותר זול וגם מאפשר לנו לשלוט באופן מלא על רמת הטריות ועל מה שנכנס לאוכל.
אני לומדת לאט (מדי) על שוק ההון ומקווה להתחיל להשקיע את הכסף שלי בשנה הקרובה.
תמיד הסתכלו עליי בעין עקומה על ה"קמצנות" שלי. לקח לי זמן להבין שלא אני היא הפסיכית מביננו.

תודה לדורין על ההשקעה הרבה!

תוכניתן בבנק ללא גרעין שליטה.
עובד על פרויקטים: דירוג קרנות נאמנות, יעוץ בשוק ההון, יעוץ פנסיוני.
משקיע בשוק ההון: בארץ קרנות נאמנות, בחו"ל ETF בלבד.
הסולידית הצליחה לשכנע את אשתי לחסוך (אני נכשלתי בנסיונות השכנוע 4 שנים)

נערך לאחרונה ב:
מהנדס תוכנה, בן 44, נשוי + 3, חי חיים לא סולידיים בעליל כרגע, גר בבית פרטי, מחזיק 2 מכוניות, 2 ילדים בביה"ס פרטי, כל ילד הולך ל 2 חוגים ולמורים פרטיים.
לפני שהתחתנתי והילדים נולדו הייתי סולידי בלי לדעת שאני כזה ולכן מאד מתחבר לעקרונות של הסולידית. אין לי שום ניסיון בהשקעות ואני לומד המון מהבלוג, קראתי ועדיין קורא גם את הספרים המומלצים בבלוג, כשארגיש שלמדתי מספיק מאד רוצה להתחיל להשקיע בעצמי.
מקווה שאוכל לפרוש סופית מעבודה בגיל 50.
תודה לדורין הסולידית שחולקת את הידע העצום שלה עם כולנו ועושה את זה בצורה מובנת ונעימה לקריאה.

שמי עמוס, בן 32 מחיפה. משקיע בשוק ההון בצורה סולידית, אך עם חשיפה מנייתית גבוהה יחסית להמלצות של הסולידית מפאת גילי הצעיר יחסית. באמת רוצה ומכוון לפרוש תוך עשור לכל היותר. מאוד מתחבר לבלוג, ואני שמח שהפורום נפתח, (גם אני מבין שולחי המיילים לדורין). אני חושב שהיציאה ממירוץ העכברים שבו חיים רוב האנשים היא המפתח לחיים חופשיים, רגועים ובריאים יותר.
אני אומנם לא קיצוני כמו דורין, אך אני מאוד מאמין בערכים ובפילוסופיה שמאחורי הבלוג. כל הכבוד לדורין, ברכות על הפורום החדש!!

נערך לאחרונה ב:
תומר, עוד מעט 50..
עצמאי בתחום המחשבים. חוסך, לא מספיק לטעמי..
אנצל את הבמה, לברך על הבלוג, הפורום והרעיונות המפרים..

בת 34, עובדת בהייטק, נשואה עם ילדה. מתקיימים כרגע על משכורת אחת. בן הזוג לומד.
הילדה מתוכננת משנה הבאה להשאר בבית עם אבא בהום סקולינג.
מודה לדורין על הפצת המידע ומודה לידיד שחשף אותי אליה ולנושא. כמו שאמר בן זוגי במקום אחר בשרשור - אנחנו במקום אחר לגמרי מזה שהיינו בו לפני שנה, עם חובות והוצאות גבוהות מההכנסות.
הצלחנו לצמצם משמעותית את ההוצאות, אבל לא מספיק. כרגע אנחנו בערך מאוזנים+, בשאיפה לפתוח תיק השקעות בשנה הקרובה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שלום לקהל, נעים מאד,
שמי מיכל, נשואה+1, פסיכולוגית גוף-נפש. משקיעה בקטנה מאד מזה כמה שנים בעקבות למידה מ"בורסה יקירתי" (למי שלא מכיר/ה - ספר של מיכל לבנה על השקעה בבורסה לנשים). בדרך עם בן הזוג לחיים פשוטים יותר, פחות הוצאות ונסיונות להתאזן. עדיין לומדת את הנושא ואשמח להחכים עוד מכולכם.
מאד אוהבת לחיות ירוק, ממוחזר, בישול ביתי ועבודה עם הידיים. (אפילו מצליחהלקיים גינה קטנה ופינת קומפוסט בבית משותף רגיל...)
ותודה לסולידית על פתיחת השערים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N בואו נדבר ת'כלס שוק ההון 6
נ פקדונות מכל הסוגים - בואו נעשה סדר שוק ההון 20
אשר בואו נדבר על תמהיל שלישים נדל"ן 23
מ בואו נדבר על זה - נאסד"ק 100 או S&P 500? שוק ההון 125
נ בואו נדבר על הנושא האהוב עליכם - מעבר לIB צרכנות פיננסית 9
ה בואו נתכנן תיק השקעות ביחד שוק ההון 16
eivgeni בואו נדבר על עיתוי השקעה נדל"ן 3
M בואו לעזור לי לא להפסיד :-) שוק ההון 3
S בואו נעשה סדר בנוגע למס מלכה (UK) מיסים 23
ח בואו נלמד על אינפלציה בארה"ב שוק ההון 5
ק בואו להמר - זה בחינם שוק ההון 73
משה בואו ללקט פטריות יום שישי ה06/01 ביער ראש העין אוף טופיק 21
Osterreicher בואו תקטלו לי את התיק! שוק ההון 44
breezblock אתגר המזון 2- בואו וספרו לנו עם מה אתם מבשלים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
הקוקיה אתגר המזון-בואו וספרו לנו מה אתם עושים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 66
F קרן כספית שקלית - למה נוהגים לומר שכסף רב יושקע בה לזמן קצר (חודשים בודדים)? שוק ההון 15
tomer111 האם צריך לעשות לבצע פעולה אקטיבית בקרן הפנסיה לומר לה שפורש בגיל 60 שמתחיל לקבל פנסיה בגיל 60? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Z מגן מס ממכירת נייר ערך זר. האם נכון לומר שמגן מס הוא הנמוך מבין ה2 מיסים 12
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
C נבואות זעם, מלאכים של שלום פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 25
ב היי שלום,אני בן 57,מעוניין להפקיד סכום הוני,בכדי ליצור לי קיצבה לפנסיה מגיל 60. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
ה שלום. חדש. החלטתי לעשות צעד ראשון - הורדתי את האקסולידית אוף טופיק 3
G שלום שאלה מינוף או לא יש לי כל הסכום נדל"ן 11
N דילמה- תשלום וועד בית לפי שטח הדירה או באופן שיוויוני ושמירה על שלום בית בבניין נדל"ן 25
ע שלום איך הלכה למעשה עובדת ריבית דריבית? אני אמור להשקיע חזרה את התשואה? שוק ההון 18
K שלום =] יומני מסע אישיים 4
M שלום איך לחסוך בהוצאות של אכול בריא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ג שלום, חדש כאן ומעוניין בספרים התפתחות אישית 2
ש שלום אני חדש בשכונה יומני מסע אישיים 1
T היי שלום אני בן 17 שוק ההון 12
ה באתי להגיד שלום יומני מסע אישיים 6
ט שלום. אשמח להתייעץ שוק ההון 1
T שלום לכולם יומני מסע אישיים 2
Ram Vegas שלום, אני רם :) יומני מסע אישיים 3

נושאים דומים

Back
למעלה