• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אתגר המזון-בואו וספרו לנו מה אתם עושים

הקוקיה

משתמש סולידי
הצטרף ב
10/2/15
הודעות
23
דירוג
13
אתגרים קולינריים לחוסכים
אחת מההוצאות הגדולות ביותר של אדם מן השורה/משפחה הם המזון.
מהיא הדרך שלכם להתמודד עם האתגר?

הפיתויים לאוכל מוכן/מהיר/טעים הם רבים ולאחר שעמדנו בהם, חלק או רוב הזמן וכיתתנו רגלנו למטבח מה עושים?
שמים מוזיקה מגייסים מתכונים מהאינטרנט לפי מה שיש במקרר ומנסים ליצור משהו טעים ומזין שלא ייבאס.
כי מי שאוהב מזון לא יצליח לחסוך בתחום לאורך הזמן אם התוצרת לא תהיה טעימה באופן עיקבי.

ולכן בואו ושתפו למען מאותגרי המטבח שכמותי, שאוהבים אוכל טוב. מה אתם עושים במטבח?
יש לכם מתקון טעים וזול להכנה? טבלת אקסל שווה שעוזרת עם הקניות? ניסיון מיוחד במטבח?
האם אימצתם את שיטת מזווה הפלא שהסולידית ציינה בעבר? איך אתם מיישמים אותה כך שתתאים לכם?
מישהו מצליח לתכנן בישולים שבועות קדימה?

הקיצר כל דבר שקשור למזון/קניות/בישלוים
זה המקום שלו
בתאבון!
 
האם אימצתם את שיטת מזווה הפלא שהסולידית ציינה בעבר? איך אתם מיישמים אותה כך שתתאים לכם?
יש לי מחסן (רשום בטאבו) שבו אני מאחסן כול מיני מינים של דברים שכנראה בכלל לא נחוצים לי שאני יכול למכור או לתת תרומה.
המחסן משמש אותי גם כמזווה.
כאשר יש מבצעים בסופרים של מזון יבש (אורז, פסטות, קטניות), שימורים (עגבניות מרוסקות, שלמות, קוביות, רוטב לפסטה), מוצרי צריכה אחרים שאין להם תאריכי תפוגה (ניר טואלט, מגבות ניר, שמפו, סבונים, מטהרי אוויר וכד') אני קונה בכמויות ומסדר במדפים במחסן.
החיסכון יכול להגיע ל 50%.
מה הבעייה? שלפעמים אני סתם קונה כפול כי שכחתי מה יש במחסן :)
האם יש אפליקציה לאינונטורי במחסן?
 
אני התחלתי לאפות לחם. זה לא חיסכון כספי משמעותי במיוחד (מוצר בפיקוח) אבל הוא פשוט להכנה ויוצאות תוצאות נהדרות.

מתכון:
כף שמרים
כף מלח
כף סוכר
קמח
מים
צימוקים (אפשרי)
אבקת שום (אפשרי)

מערבבים את השמרים והסוכר בקערה עם מים פושרים. מניחים בסביבה חמה למשך כשעה/שעתיים כדי שהשמרים יספיקו להתרבות. שופכים את השמרים לקערה גדולה מוסיפים קמח, מלח, (וצימוקים, ואבקת שום אם אתה במצב רוח מתאים) כאן מתחיל משחק עם המים. שמים קצת מים ולשים למשך כמה דקות. אם הבצק יבש מידי מוסיפים מים. אם הבצק לח מידי מוסיפים קמח. (עם הזמן מפתחים "תחושה" לכמויות הרצויות). אני לש את הבצק עד שהוא מקבל מרקם אחיד (לא יבש מידי לא רטוב מדי) ואין קמח חופשי בקערה. מניחים לבצק לתפוח למשך שעתיים בסביבה חמה. משטחים את הבצק על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כשעה.

בון אפטיטו

נ.ב. אני ממליץ בחום על הבלוג "בישול בזול"
 
נערך לאחרונה ב:
אני התחלתי לאפות לחם. זה לא חיסכון כספי משמעותי במיוחד (מוצר בפיקוח) אבל הוא פשוט להכנה ויוצאות תוצאות נהדרות.

מתכון:
כף שמרים
כף מלח
כף סוכר
קמח
מים
צימוקים (אפשרי)
אבקת שום (אפשרי)

מערבבים את השמרים והסוכר בקערה עם מים פושרים. מניחים בסביבה חמה למשך כשעה/שעתיים כדי שהשמרים יספיקו להתרבות.
שופכים את השמרים לקערה גדולה מוסיפים קמח, מלח, (וצימוקים, ואבקת שום אם אתה במצב רוח מתאים)
כאן מתחיל משחק עם המים. שמים קצת מים ולשים למשך כמה דקות. אם הבצק יבש מידי מוסיפים מים. אם הבצק לח מידי מוסיפים קמח. (עם הזמן מפתחים "תחושה" לכמויות הרצויות). אני לש את הבצק עד שהוא מקבל מרקם אחיד (לא יבש מידי לא רטוב מדי) ואין קמח חופשי בקערה.
מניחים לבצק לתפוח למשך שעתיים בסביבה חמה. מכניסים לתבנית ולתנור בטמפ' של 180 מעלות למשך כשעה.

בון אפטיטו

נ.ב. אני ממליץ בחום על הבלוג "בישול בזול"
אותו מתכון ללא צימוקים ואבקת שום, פחות סוכר, מעט יותר מים, זמן התפחה חצי שעה או פחות אפשר להכין פיתות 'עירקיות' במחבת טפלון.
עובד נהדר בשטח...
 
אני אוכל פליאו, לכן לא קונים שום דבר מעובד.
הקניות שלנו מתחלקות לפירות וירקות, ובשר.
בשניהם אנחנו משקיעים באיכות (קונים פירות וירקות רוב הזמן אורגניים, מזמינים ממשק הר פרחים. המחירים יחסית נוחים).
מידי פעם קופצים לרמי לוי להשלים דברים כללים כמו נייר טואלט.
 
קונים פירות וירקות רוב הזמן אורגניים, מזמינים ממשק הר פרחים. המחירים יחסית נוחים
אתה יכול להגדיר מה זה מחירים יחסית זולים?
לדעתי זה הבלוף הגדול ביותר. אין הוכחות לערך של 'אורגני' למעט לכיס של המשקים והמשווקים.
ממש דעתי שווה כקליפת השום אבל זו בכול אופן דעתי.
בצפון ובדרום יש שווקים שמוכרים תוצרת בלאדי שטעימה וזולה יותר גם מאורגני.
קניתי לא מזמן כדי לבדוק מלפפונים ננסים 'אורגניים' וכבשתי (החמצתי) בבית. זרקתי לזבל כי הם ספגו נוזלים, תפחו כמו אישה בהריון ולא היו קראנצ'י.
ניסיתי עגבניות 'אורגניות', היו יפיפיות, קשות, אדומות בחוץ וירוקות בבפנוכו - איכסא.
אני קונה רק בלאדי או חממה אבל כמובן זו דעתי הסובייקטיבית.
למה לשלם 5 שקל (עגבניות או מלפפונים) לאורגני אם אפשר 1 שקל לקילו עגבניות (בשוק פייסל למשל). באמת שווה?
 
לרוב אני קונה ירקות עליים אורגניים - תרד,חסה,קייל,מנגולד
אני מסכים איתך, אין באמת הוכחה שהם עדיפים. פשוט אני מזמין ממשק והם מגיעים טריים ישירות אלי הבייתה. (לכן מבחינתי היתרון זה הטריות)
ירקות רגילים אני קונה לרוב ברמי לוי (עגבנייה,מלפפון וכו..)
 
אחת מההוצאות הגדולות ביותר של אדם מן השורה/משפחה הם המזון.
מהיא הדרך שלכם להתמודד עם האתגר?

1 לא ללכת עם רשימת קניות (אולי דבר שניים שתמיד שוכחים) אלא לזרום עם מה שיש טרי יפה וזול (בשוק כמובן, בסופר בד"כ לא טרי ולא יפה). כמו שהסולידית כתבה: "להפוך מלקטים לציידים".

2. לא לזרוק שום דבר. עגבניות עייפות = מטבוחה\שקשוקה. לחם יבש = קרוטונים. אורז יבש = אורז מוקפץ. אסייג ואומר שעדיף לזרוק ירקות מאשר לא לקנות יותר מדי כי ייזרק. יירקות הם כמעט חינם, תעמיס.

3. בתחילת השבוע (אחרי הקניות) לעשות מאכלים מושקעים שמצריכים דברים ספציפיים (דברים יותר אקזוטיים וטריים). בסוף השבוע לעשות מאכלים שיודעים להתמודד טוב עם שאריות (בעיקר מאכלי ירקות מבושלים, אורז, קוסקוס מרקים וכו'.)

4. יושב בקפיטריה בעבודה בכדי להינות מהחברה וגם מוציא קופסת אוכל מהבית

5. אני לא בטוח שאורגני = איכות. אני בטוח שזה מורכב, אם אתה רוצה להשקיע עוד כסף בשביל משהו, בדוק שאתה מקבל תמורה אמיתית בעדו.

6. שאלה קצת קשה מה 'מזין', והדעות לכאן או לכאן. אם אתה לא אוכל בשר אתה צריך חלבונים ממקום אחר. מלח סוכר שומן רווי כנראה לא מזין מאוד. יותר מזה אני לא יודע.

7. כל עוד הוספת כמות לא מוסיפה הרבה עבודה שווה להכין כמויות גדולות.

8. לא לעשות קניות לפני שהמקרר שומם. זה מבטיח שלא זורקים שאריות.

9. לא לאכול בחוץ (אלא אם יש לזה ערך חווייתי משמעותי, ואז פעם בזמן רב).

10. הוצאה ממוצעת (יציב כבר כמה שנים) לאדם בדירה שלי על מזון: 300-350 שקל בחודש. לא כולל אלכוהול (-:
 
נערך לאחרונה ב:
רשימה של "מחירי מטרה" לכל המוצרים הנצרכים.
 
1. טבעונים - אין שום הוצאה על בשר, מוצרי חלב (כולל "מעדנים" עלק והמילקי הידוע לשימצה), ביצים ושום דבר שמכיל את הנ"ל. גם לא קונים שום "תחליפים" ממותגים - חלב סויה, "מעדני" סויה, טופו ושאר חארטות מיותרות (למעט בפעמים נדירות שבא לי על נקניק סאיטן, שעדיין עולה הרבה פחות מנקניק רגיל באותו משקל).

2. דוחים קניות אוכל כמה שאפשר לנקודה בה כבר באמת אין מה לאכול בבית.

3. לא הולכים לקניות במרוכז. מה שחסר - קונים נקודתית. למשל, הולכים לקנות ירקות בלבד. כנ"ל לחם. אין דבר כזה להיכנס לסופר ולצאת עם עגלה עמוסה, לא הייתי בסיטואציה הזו כבר שנים. זה לא רק בזבזני ומועד לפיתויים מיותרים - זה גם סיוט שלא ברא השטן.

4. אופורטוניזם לגבי מוצרים שנשמרים היטב - אם יש מחיר טוב (מבצעים וכו'), קונה את כל מה שיש על המדף. למשל, לאחרונה, היה מבצע 1+1 על טחינה גולמית. יצאתי מהסופר עם איזה 20 קופסאות. לא הולך לקנות טחינה עכשיו כמה חודשים.

5. מפרידים קניות - מוצרים יבשים בסופר של הדתיים; ירקות - עגבניות וחסה באורגני (עגבניות יותר טעים; חסה מפני שזה ירק מרוסס בטירוף), השאר אצל הירקן (פעם זה היה בשוק. היום קצת איבדתי את הסבלנות לזה).

6. יקר? לא קונים. חד וחלק. מסתדרים בלי, מה שזה לא יהיה. חריג בודד - לא חוסכים בירקות חיים. ירקות לבישול - מסתדרים גם בלי קישואים.

7. מבשלים. לא מזמינים אף פעם (כטבעונים גם אין כ"כ מה ממילא). לא אוכלים בחוץ שום דבר חוץ מפלאפל (חצי מנה ב - 8 ש"ח יכולה להחזיק אותי שעות, שווה בפיתה).

8. מעדיפים את המוצר החליפי הזול ביותר. למשל, אנחנו אוהבים מתוקים במידה מסויימת. אז קונים חלבה ב - 9 ש"ח לחבילה של חצי ק"ג. יותר זול מכל חטיף, שוקולד, ארטיק, וואטאבר - וסוגר את הפינה של "מתוק עם הקפה" לחלוטין.

9. נדיר מאוד שזורקים משהו לפח, כמעט לא קורה.

10. מוצרים ארוזים - קונים רק את המותגים הקטנים והלא מוכרים (בסופר של הדתיים בעיקר). טעמן, פרי מבורך, B&D, בירה נשר (מצאנו גם ב - 4.5 ש"ח לבקבוק של 500 מ"ל), קוסקוס מֶזון (כמו בית בצרפתית) וכו'.

11. מכינים בעצמנו חומוס. אם בא לי חומוס מקופסה (Guilty pleasure שכזה), אז רק מהמותגים הלא מוכרים ובזול (בסופר דתיים).
 
נערך לאחרונה ב:
1. טבעונים - אין שום הוצאה על בשר, מוצרי חלב (כולל "מעדנים" עלק), ביצים ושום דבר שמכיל את הנ"ל. גם לא קונים שום "תחליפים" ממותגים - חלב סויה, "מעדני" סויה, טופו ושאר חארטות מיותרות (למעט בפעמים נדירות שבא לי על נקניק סאיטן, שעדיין עולה הרבה פחות מנקניק רגיל באותו משקל).

2. דוחים קניות אוכל כמה שאפשר לנקודה בה כבר באמת אין מה לאכול בבית.

3. לא הולכים לקניות במרוכז. מה שחסר - קונים נקודתית. למשל, הולכים לקנות ירקות בלבד. כנ"ל לחם. אין דבר כזה להיכנס לסופר ולצאת עם עגלה עמוסה, לא הייתי בסיטואציה הזו כבר שנים.

4. אופורטוניזם לגבי מוצרים שנשמרים היטב - אם יש מחיר טוב (מבצעים וכו'), קונה את כל מה שיש על המדף. למשל, לאחרונה, היה מבצע 1+1 על טחינה גולמית. יצאתי מהסופר עם איזה 20 קופסאות. לא הולך לקנות טחינה עכשיו כמה חודשים.

5. מפרידים קניות - מוצרים יבשים בסופר של הדתיים; ירקות - עגבניות וחסה באורגני (עגבניות יותר טעים; חסה מפני שזה ירק מרוסס בטירוף), השאר אצל הירקן (פעם זה היה בשוק. היום קצת איבדתי את הסבלנות לזה).

6. יקר? לא קונים. חד וחלק. מסתדרים בלי, מה שזה לא יהיה. חריג בודד - לא חוסכים בירקות חיים. ירקות לבישול - מסתדרים גם בלי קישואים.

7. מבשלים. לא מזמינים אף פעם (כטבעונים גם אין כ"כ מה ממילא). לא אוכלים בחוץ שום דבר חוץ מפלאפל (חצי מנה ב - 8 ש"ח יכולה להחזיק אותי שעות, שווה בפיתה).

8. מעדיפים את המוצר החליפי הזול ביותר. למשל, אנחנו אוהבים מתוקים במידה מסויימת. אז קונים חלבה ב - 9 ש"ח לחבילה של חצי ק"ג. יותר זול מכל חטיף, שוקולד, ארטיק, וואטאבר - וסוגר את הפינה של "מתוק עם הקפה" לחלוטין.

9. נדיר מאוד שזורקים משהו לפח, כמעט לא קורה.

10. מוצרים ארוזים - קונים רק את המותגים הקטנים והלא מוכרים (בסופר של הדתיים בעיקר). טעמן, פרי מבורך, B&D, בירה נשר (מצאנו גם ב - 4.5 ש"ח לבקבוק של 500 מ"ל), קוסקוס מֶזון (כמו בית בצרפתית) וכו'.

11. מכינים בעצמנו חומוס. אם בא לי חומוס מקופסה (Guilty pleasure שכזה), אז רק מהמותגים הלא מוכרים ובזול (בסופר דתיים).
כול מה שכתבת על הסופרים של הדוסים נכון גם לגבי הסופרים של בני דודנו בצפון.
 
נכון בהחלט! מוכר לי היטב, ואצלי בחיפה לא בעיה למצוא. הסופר דוסים פשוט יותר קרוב לי לבית. כנ"ל סופרים של רוסים (לא טיב טעם, יותר בכיוון של "קשת טעמים" ו - "מעדני רוסמן"), אם כי שם בהינתן ההעדפות הקולינריות שלהם יש לי מעט מאוד מה לחפש...
 
כיף של תגובות, תודה על ההענות.
מה עם מתכונים?
לרובנו יש איזה מתכון אחד או שניים שהם ממש שווים, בא לכם לחלוק את המתכונים השווים שלכם ברוח הסולידית?

המתכון המנצח שלי הוא מרק בטטה קליל וזריז
2 בטטות
2 גזרים
2 בצלים קטנים או אחד גדול
2-3 ס״מ שורש גינגר מקולף או לחלופין 4-5 קוביות גינגר קפוא
2 כפיות קינמון
כפית מלח
פלפל לפי הטעם.

לקלוף את הירקות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר לחץ, לחסות במים להביא לרתיחה ולבשל חצי שעה.
למשדרגים אפשר להוסיף כוס או שתיים של ציר מרק ירקות או ציר מרק עוף (נותן עומק לטעם של המרק).
לקרר ולטחון
טעים מאוד וקל מאוד
 
יותר בכיוון של "קשת טעמים
אוי, אוי, אני אוהב אותם!
במעדניה שלהם יש סלטים ותבשילים מעולם אחר וללקק את האצבעות.
יש סניף בנהריה וביום שבת הסלטים נמכרים 2.90 ל 100 גר.
אני מכין כול מיני סלטים בבית אבל יש כאילו שפשוט אי אפשר אז אני קונה.
 
עובד במאפיה - לא קניתי לחם/פיתות יותר משנה.
הולך לקניות עם רשימה מהאשה.
מרוכז או לא... אנשים לא מבינים איך אני מגיע לסכומים המדוברים כשאני קונה גם טיטולים לילדה.
 
מאוד אוהב לבשל, גם דברים מורכבים יחסית. אז דווקא תבשיל קל שלמדתי להכין בחודשים האחרונים - דאל.
דאל הוא תבשיל הודי של עדשים כתומות עם רוטב עגבניות, בצל וקארי, מאוד פשוט להכנה. אפשר לשחק ולהוסיף, אבל להלן הבייסיק:

קוצצים 1-2 בצלים לקוביות, וכמה שיני שום קצוצות איך שבא. מטגנים בסיר קטן-בינוני עם מעט שמן זית עד שמזהיב.
מוסיפים מעל חצי קופסה גדולה עגבניות מרוסקות (כוס וחצי או שתיים? לא רגיש), 2 כפות אבקת קארי, מערבבים ומבשלים כמה דקות שהטעמים "יתערבבו".
מוסיפים כוס עדשים כתומות וכוס מים, מערבבים, מרתיחים ומורידים לאש קטנה לכ-20 דקות, מכוסה.
יוצא טעים, העדשים במרקם כמו פירה עם חתיכות עגבניה ובצל. לשדרוג: אבקת צ'ילי, מעט קינמון, עגבניות טריות, מעט כמון.
 
המתכון שלי:
מטגנים בצל בשמן, מוסיפים פלפל שחור, פטריות מקופסת שימורים אחת, 2 גמבות ו2 קישואים (את הירקות חותכים, אפשר להוסיף כרוב או לוותר על הקישוא) ומבשלים עד שהירקות מתרככים. אז מוסיפים רטבים - טריאקי, צ'ילי מתוק וסויה (אפשר את כולם ביחד אפשר שילוב של שניים, אני אוהבת לשים הרבה טריאקי וקצת סויה).
בנפרד מזה מבשלים נודלס (לוקח 5 דקות).
מוסיפים את הנודלס לירקות עם הרטבים, מערבבים ומבשלים עוד שתי דקות.
וזהו!
אפשר להכין בכמות גדולה לכל השבוע. מקבלים מנה זולה (בלי בשר ומוצרי חלב) שאפשר לאכול גם כשהיא קרה.
המנה מאוד זולה ופשוטה ואפשר לעשות בה הרבה שינויים לפי ההעדפות שלכם.
 
המתכון שלי לאוכל בריא מזין וזול שנשמר היטב למספר ימים:
כוס דגנים וכוס קטניות, כאלו שמתבשלות מהר יחסית (לדוגמא: כוס אורז מלא + כוס עדשים שחורות).
שטופים היטב במסננת, מכניסים לכלי/תבנית/סיר גדול ורחב שמתאים לתנור.
מוסיפים תבלינים - מה שבא לכם. אני אוהב, כורכום, פפריקה, כמון, בהרט, קצת קינמון, לימון פרסי, ג'ינג'ר, קארי, צ'ילי חריף - מה שבא לכם. 3-4 תבלינים - כפית פחוסה מכל אחד (מהחריף פחות), מוסיפים מלח ושמן לפי העין וההעדפות.
חותכים ירקות, איזה שבא לכם, מה שיש בבית. הכל הולך. כרוב, גזר, דלעת, בטטה, קולרבי, בצל, ברוקולי, שעועית ירוקה/צהובה או אפונה, סלק, קישוא, שומר.
להוסיף פטרוזילה/כוסברה סלרי, שורשים אם יש.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים על כוס דגן. 1 וחצי כוסות מים רותחים על כוס קטניה. (לוודא שכל הדגנים והקטניות טובלים בתוך המים, רוב הירקות יכולים להיות מעל ללא בעיה (ברוקולי, אפונה, שעועית רצוי שיהיו במים גם). לא להכניס שעועית קשה לחלוטין, רק שעועית סנפרוסט ודומיו. או שעועית שעברה חליטה קצרה.
לחמם תנור ל - 180-200מעלות, שעתיים בפנים כשהסיר מכוסה.
בתאבון חברים.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
breezblock אתגר המזון 2- בואו וספרו לנו עם מה אתם מבשלים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
c881 "הנחה את הרמטכ"ל "לשמור על כשירות ומוכנות צה״ל בשגרה ובחירום לכל אתגר" פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 24
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
cypriano de rore בקשת עזרה יצירתית עם אתגר תעסוקתי אוף טופיק 4
1 איך ידעתם שמיקסמתם את היכולת לצמצם את תקציב המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
c881 מתי ואיך יצאו הנשים לעבוד - המזון שאנו אוכלים אוף טופיק 13
משה הרצאה על יעילות בתחום המזון אוף טופיק 23
N בואו נדבר ת'כלס שוק ההון 6
נ פקדונות מכל הסוגים - בואו נעשה סדר שוק ההון 20
אשר בואו נדבר על תמהיל שלישים נדל"ן 23
מ בואו נדבר על זה - נאסד"ק 100 או S&P 500? שוק ההון 119
נ בואו נדבר על הנושא האהוב עליכם - מעבר לIB צרכנות פיננסית 9
ה בואו נתכנן תיק השקעות ביחד שוק ההון 16
eivgeni בואו נדבר על עיתוי השקעה נדל"ן 3
M בואו לעזור לי לא להפסיד :-) שוק ההון 3
S בואו נעשה סדר בנוגע למס מלכה (UK) מיסים 22
ח בואו נלמד על אינפלציה בארה"ב שוק ההון 5
ק בואו להמר - זה בחינם שוק ההון 73
משה בואו ללקט פטריות יום שישי ה06/01 ביער ראש העין אוף טופיק 21
Osterreicher בואו תקטלו לי את התיק! שוק ההון 43
הסולידית בואו לומר שלום! שער הקהילה 413

נושאים דומים

Back
למעלה