• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בואו ללקט פטריות יום שישי ה06/01 ביער ראש העין

• פותח הנושא פותח הנושא משה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

משה

משתמש בכיר
דירוג
3,470
היי חברים

אני ואדוארד מתכננים ללקט פטריות ביער ראש העין בשישי הקרוב.

אנחנו מתכננים להגיע ליער ב7-8 בבוקר. אם לא נמצא שם פטריות ייתכן שנמשיך ליער בן שמן.

ציוד מומלץ:
סכין קטנה (אופינל אידיאלי אבל גם סכין מטבח תעשה את העבודה)
נעלים שניתן ללכלך
בגדים חמים
פק"ל קפה

אשמח אם תצטרפו

אני ממש אוהבת ללקט פטריות, לא עשיתי את זה מהילדות.
אולי נלך עם הילדים בשבת.. תשאירו משהו.

למה אתה קורא יער ראש העין?

תבואו, פטריה קטנה עושה כיף גדול :lol:o_o

מפתה.. אבל אולי בשבת ובעיר בן שמן. תודה על הרעיון :)

@זאב , @משה ,
האם יש מקומות בצפון שניתן למצא בהם פטריות.
בצעירותי אני זוכר שליקטנו פטרויות מסוג אורנית (חום למעלה וצהוב למטה).
אימי הכינה מרקי פטריות עשירים ומנחמים ולפעמים, אם היו גדולות במיוחד הכינה גם סטייק פטריות.
היום לא ניתן למצוא אורניות בסופרים וחבל...

בצעירותי אני זוכר שליקטנו פטרויות מסוג אורנית (חום למעלה וצהוב למטה).
למרגלות אורנים אחרי הגשם.

בעיר שבה גדלתי, צפת, כל כמה זמן, היו מתאשפזים רוסים בבית החולים במצב קשה לאחר שליקטו את הפטריה הלא נכונה. מסתבר שהפטריות בארץ קצת שונות מהפטריות באמא רוסיה.
בכל מקרה, אחת מהמלקטות אמרה לאמי שהיא טועמת את הפטריה בקצה הלשון ואם יש צריבה, יש להניח לפטריה לנפשה. תהנו בליקוט. מקווה שהכבד שלכם יצלח את החוויה בשלום.

נערך לאחרונה ב:
@yossik פעם אחרונה שליקטתי, היה ביער חניתה, היו המון פטריות.

יש מספר וואדיות ברחבי חיפה שגדלים בהם פטריות, אבל הגישה אליהם קצת מאתגרת (50 דקות הליכה במסלול טיפה תלול).

הריסוס שנערך שם אתמול ושלשום, לא מרתיע מאכילת פטריות?
כתוב שם שזה חומר לא מסוכן לבני אדם וחיות.

וגם אם זה כן (נניח), זה לא מרתיע אותך מלקנות ירקות ופירות בסופר שידוע לך שהם מרוססים? שוטפים אם צריך ואוכלים.

כתוב שם שזה חומר לא מסוכן לבני אדם וחיות.

וגם אם זה כן (נניח), זה לא מרתיע אותך מלקנות ירקות ופירות בסופר שידוע לך שהם מרוססים? שוטפים אם צריך ואוכלים.
היו פטריות? (מניח שליקטתם אורניות?)

בבן שמן כמעט שאין פטריות עדיין, דיווח משישי. צריך עוד כמה ימי שמש.

הליקוט היה דל בצורה מצערת :(
ננסה שוב בעוד חודש

הליקוט היה דל בצורה מצערת
כן, השנה עדין לא היו התנאים המתאימים לזה באזור שלנו.
בהליכות/ריצות הרגילות שלי החורף, אפילו לא הרחתי עדין פטריות. מלבד באזור קטן אחד, ביום שישי האחרון בערך בעשר, שאז התחיל להתחמם.
. צריך עוד כמה ימי שמש.
צריך שמש אבל גם חום של יותר מארבע מעלות בלילה (לכן חשבתי שבאזור נמוך יותר כמו בן שמן אולי היה סיכוי)
וצריך גם כמה ימים טובים של גשם בדיוק לפני הכמה ימים טובים של שמש מחממת. והקמבינציה המדויקת הזו עוד לא היתה..
ננסה שוב בעוד חודש
אם כדאי, אז כדאי באזור נמוך. בדרך כלל סוף ינואר עד סוף פברואר זה העונה הכי קרה שלא מתאימה לפטריות. שלאחריה יש אמנם התחממות אך היא מלווה בדרך כלל בפרצי שרב ורוחות מזרחיות יבשות, ולא בגשם למרבה הצער.
אבל נרקיסים יש הרבה. ורקפות, וטביעות רגליים של צבאים באדמה הלחה :)

נושאים דומים

Back
למעלה