אני מנסה לצאת מחוזה שכירות ללא סעיף יציאה (רק לבעל הדירה יש אפשרות ליציאה).
חיפשתי מחליף ולא מצאתי.
הרעיון שלי היה להיפטר מהעניין על ידי הורדת המחיר של הדירה בפרסום ושיפוי של המחליף שנכנס.
השאלה שלי, איך עושים את זה?
לשלם לבעל הדירה בצ'ק חד פעמי כדי שיחתום על חוזה עם שכר דירה נמוך יותר?
לשלם למחליף צ'ק ולתת לו לשלם את המחיר המבוקש המלא?
מה הדרך הכי טובה להמשיך?
תודה מראש,
כל מה שכתוב כאן זה השערות כלליות. מה שכתוב בחוזה הספאציפי עשוי להשפיע.
לדעתי אין לך ברירה אלא לפרסם את הדירה במחיר מופחת - כי לא מצאת מישהו שיחליף אותך בדמי השכירות הנוכחיים.
הסיכוי שבעל הדירה יסכים לחתום מול הדייר החדש על הסכם שכירות בדמי שכירות נמוכים יותר - לדעתי לא ריאלית.
אתה בבעיה מסויימת כי ככל שיתרת התקופה עד לסיום חוזה השכירות קצרה יותר, יהיה לך יותר קשה למצוא מישהו שיסכים להיכנס בנעליים שלך מבלי להבטיח הארכת החוזה לתקופה נוספת וגם לשלם בתקופה הנוספת את דמי השכירות שאתה משלם היום. אם יש לך בהסכם שכירות אופציה שמנוסחת כמו שצריך, אז מצבך יותר טוב.
לא יודע איפה הדירה אבל העובדה שלא מצאת מישהו מצביעה אולי על חוסר התאמה בין דמי השכירות החוזיים למצב השוק.
תשקול להכניס לעניין מתווך טוב. זה אמנם יכול לעלות לך כסף אבל יכול גם לפתור לך את הבעיה.
לדעתי הכי טוב ליידע את השוכר הפוטנציאלי בשקיפות מלאה, על הכל כולל כמה זמן יש עד סוף חוזה השכירות.
לפני זה הייתי מדבר עם בעל הדירה גם כן בשקיפות מלאה לגבי הרצון שלך למצוא שוכר חילופי ומברר אצלו מה האפשרות להאריך את הסכם השכירות מעבר לתקופה שנותרה ומה יהיו דמי השכירות לתקופה הנוספת, ולשקף את זה לדייר החילופי.
אם הכל בסוף מוסכם עם בעל הדירה והדייר החדש - אופן השיפוי לא כל כך משנה - העיקר שהכל יהיה רשום וחתום - מי משפה את מי, האם מדובר על הסכם חדש או שהוא נכנס לנעליים שלך באותו הסכם קיים, מה משך הזמן של ההסכם החדש וכל דבר אחר- הכל צריך להיות מאד ברור ומנוסח בצורה הרמטית. תשקול להתייעץ עם בעל מקצוע.
לא נכנס בכלל לנושא של חלוקה חוקית / לא חוקית של הדירה וההשפעה כן /לא על מצבך או על האסטרטגיה שלך.
כתבתי למעלה את דעתי לעניין הסעיף החד צדדי של בעל הדירה לבטל ללא עילה את החוזה - לדעתי - מעבר לזה שהסעיף לא תופס אין לסעיף הזה משמעות - (אולי בדיון משפטי עתידי שופט כזה או אחר יזקוף את זה לחובת בעל הדירה - בכלל לא בטוח).
לדעתי הכי טוב לספוג את המכה הזו ולעבור הלאה.
מלחמות בבתי משפט על חוזי שכירות זה לדעתי last resort
לא מהווה יעוץ משפטי.
אל תאמין לאף אחד באינטרנט.