• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה?

• פותח הנושא פותח הנושא 33Ah
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם אם אתה צודק (איני יודע), אפשר לעשות זאת בדרך שכלל לא תתפרש כאיום - להודיע לבעל הדירה שככל והשוכר נשאר בדירה, בכוונתו לבדוק מול העירייה את ההסדר החוקי של חלוקתה - לא חלילה בנסיון כלשהו לפגוע בבעל הדירה, אלא כמובן לוודא שהשוכר עצמו לא יכלא לחובות ארנונה בגין נכס שחלוקתו לא הוסדרה.
פתרון יפה.

מותר לו לפעול בכל אמצעי חוקי שקשור לסכסוך על החוזה, כדי לקבל את מה שמגיע לו. אסור לו לאיים בכל מה שלא קשור לסכסוך, גם אם הצעד שהוא מאיים בו הוא חוקי.
על איזה פסק דין מבוססת הקביעה הזאת?
אם זה ת"פ (ת"א) 332/83 מ"י נ' אברהם שומכר, שבו הורשע אדם בסחיטה באיומים עקב איום בפנייה לרשויות המס, אז לדעתי זה לא נאמר שם. נאמר שם שמה שקובע זה אם המטרה של הסוחט חוקית והוא פועל בתום לב, ובמקרה ההוא השופט קבע "בעניננו אין ספק שהנאשם התכוון לקבל כספים שלא הגיעו לו". כך שאם במקרה הנוכחי מטרת הסחיטה היא להשיג משהו שהשוכר זכאי לו לפי חוק, ונראה לי שכולנו מסכימים שזה כך, אז לא ברור מפס"ד שומכר שאיום כזה הוא עבירה פלילית.

על איזה פסק דין מבוססת הקביעה הזאת?
אם זה ת"פ (ת"א) 332/8
התבססתי על ייעוץ משפטי שניתן לי פעם. גם אם הוא מוטעה, אני לא הייתי לוקח סיכון. לי נאמר שזה בסדר גמור לתת התראה שתנקוט בכל האמצעים החוקיים שישנם הקשורים לסכסוך הספציפי ולא מעבר.

לא מהווה יעוץ משפטי.

לדעתי - סעיף חד צדדי לטובת המשכיר המקנה למשכיר זכות ביטול ללא עילה אינו הופך את חוזה השכירות לבלתי חוקי או לחוזה הניתן לביטול - הסעיף החד צדדי פשוט לא תופס.

בנוסף, העובדה שהמשכיר הכניס לחוזה סעיף חד צדדי כזה - גם לא מקנה לשוכר זכות מקבילה.

סעיף 25 יג (א) לחוק השכירות

"יג. (א)
תניה בחוזה שכירות למגורים המאפשרת למשכיר לבטל את החוזה שלא בשל הפרתו בטלה, אלא אם כן קיימת גם לשוכר זכות ביטול כאמור."

אל תאמינו לאף אחד באינטרנט

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מנסה לצאת מחוזה שכירות ללא סעיף יציאה (רק לבעל הדירה יש אפשרות ליציאה).
חיפשתי מחליף ולא מצאתי.

הרעיון שלי היה להיפטר מהעניין על ידי הורדת המחיר של הדירה בפרסום ושיפוי של המחליף שנכנס.
השאלה שלי, איך עושים את זה?
לשלם לבעל הדירה בצ'ק חד פעמי כדי שיחתום על חוזה עם שכר דירה נמוך יותר?
לשלם למחליף צ'ק ולתת לו לשלם את המחיר המבוקש המלא?

מה הדרך הכי טובה להמשיך?

תודה מראש,
כל מה שכתוב כאן זה השערות כלליות. מה שכתוב בחוזה הספאציפי עשוי להשפיע.

לדעתי אין לך ברירה אלא לפרסם את הדירה במחיר מופחת - כי לא מצאת מישהו שיחליף אותך בדמי השכירות הנוכחיים.

הסיכוי שבעל הדירה יסכים לחתום מול הדייר החדש על הסכם שכירות בדמי שכירות נמוכים יותר - לדעתי לא ריאלית.

אתה בבעיה מסויימת כי ככל שיתרת התקופה עד לסיום חוזה השכירות קצרה יותר, יהיה לך יותר קשה למצוא מישהו שיסכים להיכנס בנעליים שלך מבלי להבטיח הארכת החוזה לתקופה נוספת וגם לשלם בתקופה הנוספת את דמי השכירות שאתה משלם היום. אם יש לך בהסכם שכירות אופציה שמנוסחת כמו שצריך, אז מצבך יותר טוב.

לא יודע איפה הדירה אבל העובדה שלא מצאת מישהו מצביעה אולי על חוסר התאמה בין דמי השכירות החוזיים למצב השוק.

תשקול להכניס לעניין מתווך טוב. זה אמנם יכול לעלות לך כסף אבל יכול גם לפתור לך את הבעיה.

לדעתי הכי טוב ליידע את השוכר הפוטנציאלי בשקיפות מלאה, על הכל כולל כמה זמן יש עד סוף חוזה השכירות.

לפני זה הייתי מדבר עם בעל הדירה גם כן בשקיפות מלאה לגבי הרצון שלך למצוא שוכר חילופי ומברר אצלו מה האפשרות להאריך את הסכם השכירות מעבר לתקופה שנותרה ומה יהיו דמי השכירות לתקופה הנוספת, ולשקף את זה לדייר החילופי.

אם הכל בסוף מוסכם עם בעל הדירה והדייר החדש - אופן השיפוי לא כל כך משנה - העיקר שהכל יהיה רשום וחתום - מי משפה את מי, האם מדובר על הסכם חדש או שהוא נכנס לנעליים שלך באותו הסכם קיים, מה משך הזמן של ההסכם החדש וכל דבר אחר- הכל צריך להיות מאד ברור ומנוסח בצורה הרמטית. תשקול להתייעץ עם בעל מקצוע.

לא נכנס בכלל לנושא של חלוקה חוקית / לא חוקית של הדירה וההשפעה כן /לא על מצבך או על האסטרטגיה שלך.

כתבתי למעלה את דעתי לעניין הסעיף החד צדדי של בעל הדירה לבטל ללא עילה את החוזה - לדעתי - מעבר לזה שהסעיף לא תופס אין לסעיף הזה משמעות - (אולי בדיון משפטי עתידי שופט כזה או אחר יזקוף את זה לחובת בעל הדירה - בכלל לא בטוח).

לדעתי הכי טוב לספוג את המכה הזו ולעבור הלאה.

מלחמות בבתי משפט על חוזי שכירות זה לדעתי last resort

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T חיוב שוכר לאפשר בניה? נדל"ן 15
E מה ניתן לעשות עם שוכר שלא משלם? אוף טופיק 17
R שוכר דירה, מזגן התקלקל כיצד עליי לנהוג? נדל"ן 46
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
עידו ג צ'ק בטחון - שוכר מפונה נדל"ן 34
א שוכר חנות שהתפנה והשאיר חוב שכירות וחוב לרשויות נדל"ן 2
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
V ביטוחי דירה - שוכר ומשכיר נדל"ן 3
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
M פינוי שוכר בעייתי נדל"ן 42
מ שוכר מול משכיר פוסטים מאיכות נמוכה 16
TheOneTech משכיר דירה או שוכר אמור לנקות מזגנים? פוסטים מאיכות נמוכה 13
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
H תשלום גיזום שנתי - משכיר או שוכר? אוף טופיק 8
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
D מציאת שוכר - על מה לשים דגש בזמנים כאלה? נדל"ן 26
נ משכיר/שוכר - נקודות חשובות בחוזה שכירות משנה נדל"ן 5

נושאים דומים

Back
למעלה