• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שורט סקוויז במניות עם נפח שורט גבוה

תיאורטית הכל אפשרי, מעשית זה לא וגם אין ראיות שמשהו כזה קרה, אם היו עסקאות במחירים כאלה ואחרים היית רואה את זה, המידע שקוף.

1. זה לא FRONT RUNNING, זה לא חוקי.
2. הלקוח לא משלם על זה, הוא יכול רק להרוויח מזה, אני אישית הרווחתי מזה מספר פעמים בIB.
אז רוביןהוד מרוויחים מזה. סיטדל מרוויחים מזה. והמשתמש (הסוחר) מרוויח מזה. לא נשמע הגיוני. מישהו משלם את המחיר, ובד״כ זה המשתמש.

אני ראיתי ראיון עם CUOMO, לא בCNN, חוץ מזה לא הבנתי אז מה אם הוא פרופ' למשפטים?
אני חושב, שהוא מבין על מה המנכל מדבר... הוא נכנס בו בכוונה. ודיי בצדק.

לצורך השוואה, מה ש IB עשו אני יכול להבין. הם הגבילו מסחר באופציות ושורטים כי זה אשכרה סיכן אותם. גם את זה לדעתי הם היו צריכים להימנע מלעשות. יכלו להגדיל משמעותית דרישות על ערבויות. בכל מקרה אתמול, כבר ב pre-market יכולת לקנות בלונג ב100% מרג'ין, ומאוד מהר גם שורטים ב 300% מרג'ין. ואתמול בלילה כבר שיחררו את האופציות. גם השקיפות של המנכ"ל שלהם ראויה להערכה.

רובינהוד, היו מאוד לא שקופים במהלך כל הסיפור. והמהלך של הגבלת פוזציות לונג רגילות (שזה מה שהכי פחות מסכן אותם), זה צעד ממש ממש מסריח. ושוב, אני לא חושב שזה לגיטימי לברוקר להגיד: אני לא נותן לך לסחור במשהו כי ההשפעות מסדר שני דופקות אותי. זה אולי לגיטימי בקטע של share holder primacy , אבל זה לא הגיוני למתווך פיננסי. ואם לוקחים בחשבון את הסיפור עם citadel זה ממש ממש מסריח.
אם אני לא טועה גם IB עושים את זה, רק שזה אופציונאלי. ליד כל פקודת לימיט שאני עושה ב-IB יש אפשרות של price improvement.
כואב לך שבמקום שהלקוח ישלם כסף בדמות עמלות מסחר הוא משלם את זה בדמות front running?
הם לא יותר טובים או יותר גרועים מכל סטארטאפ פינטק היום. כולם מנסים לקחת פלח מעוגה גדולה על חשבון התעשיה הישנה.
כואב לי, שהם שהם מציגים מצג שווא ללקוחות שלהם. IB מאפשרים לך לשלוט מה קורה עם הפקודה שלך.
רובין הוד, הצהירו כמה פעמים, שהם מבצעים במחיר הכי טוב שהם יכולים. והראיות מלמדות שזה לא ממש המצב.

לצורך השוואה, מה ש IB עשו אני יכול להבין. הם הגבילו מסחר באופציות ושורטים כי זה אשכרה סיכן אותם. גם את זה לדעתי הם היו צריכים להימנע מלעשות. יכלו להגדיל משמעותית דרישות על ערבויות. בכל מקרה אתמול, כבר ב pre-market יכולת לקנות בלונג ב100% מרג'ין, ומאוד מהר גם שורטים ב 300% מרג'ין. ואתמול בלילה כבר שיחררו את האופציות. גם השקיפות של המנכ"ל שלהם ראויה להערכה.
גם IB חסמו את האפשרות לקנות את GME, במזומן, בלי מארג׳ין. הם אולי לא הודו בזה בפומבי, אבל זה היה המצב דה-פקטו. פשוט תשומת הלב של כולם היתה לעבר רוביןהוד.

אז כנראה לא הבנתי כלום במודל הפעילות של rh. נטען כאן שהם לא גובים עמלות כי מרוויחים מהמידע שבספר הפקורות. בעצם הלקוחות גם מרוויחים מזה? אז מי משלם?
אז רוביןהוד מרוויחים מזה. סיטדל מרוויחים מזה. והמשתמש (הסוחר) מרוויח מזה. לא נשמע הגיוני. מישהו משלם את המחיר, ובד״כ זה המשתמש.
אני לא בקיא לעומק, אבל בהחלט יתכן מצב שבו כולם מרוויחים, בIB לדוגמא משתמש בתשלום בו הם מבטיחים שלא מוכרים את ספר הפקודות יכול לקבל ביצוע בSUB CENT במחיר יותר טוב ממה שהוא היה יכול לקבל בפקודה רגילה, אולי זה גם המצב בחינמי, איני יודע אבל כל הברוקרים מחוייבים לתת לך NBBO:
https://www.investopedia.com/terms/n/nbbo.asp
ככה שלהפסיד מהסיפור אי אפשר ואם כן זו עבירה על החוק.
אני מזכיר לכם שמכירת הORDER FLOW מהווה אחוז לא גדול במיוחד מהמודל העסקי של החברות הללו, רוב ההכנסות והרווח שלהם זה ממרג'ין, מרווח ריבית על יתרות זכות והשאלת מניות.
רובינהוד, היו מאוד לא שקופים במהלך כל הסיפור. והמהלך של הגבלת פוזציות לונג רגילות (שזה מה שהכי פחות מסכן אותם), זה צעד ממש ממש מסריח. ושוב, אני לא חושב שזה לגיטימי לברוקר להגיד: אני לא נותן לך לסחור במשהו כי ההשפעות מסדר שני דופקות אותי. זה אולי לגיטימי בקטע של share holder primacy , אבל זה לא הגיוני למתווך פיננסי. ואם לוקחים בחשבון את הסיפור עם citadel זה ממש ממש מסריח.
חוסר שקיפות: מסכים.
מה שקרה בפועל הוא שונה ממה שכתבת: הברוקר של הברוקר (הסולק) נתן פה MC לRH וחסם לו את האפשרות לסחור, זה בכלל לא היה בשליטתם.
רובין הוד, הצהירו כמה פעמים, שהם מבצעים במחיר הכי טוב שהם יכולים. והראיות מלמדות שזה לא ממש המצב.
הם כן ואם לא זו עבירה על החוק, לך תתבע אותם ותהיה מיליונר.
IB מאפשרים לך לשלוט מה קורה עם הפקודה שלך.
רק במסלול בתשלום שלהם, במסלול החינמי הם מחליטים לדעתי.

התגובה שלי היתה למי שכתב שיש אפשרות שהחברה תשפר נתונים ואז תצדיק את המחיר (מבחינה פונדמנטלית). מי שחושב ככה פשוט הוזה.

וזה לא ארביאטראז טהור.
כשיש ארביאטראז אתה קונה משהו בפחות מהשווי שלו. כאן אתה קונה נכס שלא שווה כלום במחיר מופקע כשאתה מאמין שתוכל לגרוף ממנו רווחים בטרייד מהיר.
הסיכון כאן גבוה יותר כי מדובר בנכס מנופח והאחרון בפירמידה יצא בבכי.
ארביטראז' לא מתייחס להבדלי מחיר בפועל, אלא גם בפוטנציה. הרי אין לשורטיסים 140% מהמניות, אז קניית המניות, מחייבת אותם להחזיר את ההלוואה בקנייה גבוהה.
מסכימה איתך שזו לכאורה פירמידה, ממשיכים להכנס במחירים מופקעים. אבל בניגוד לפירמידה רגילה, שוק ההון נותן כלים להתהפך. פעולה קולקטיבית יזומה הפוכה , אחרי ניקוי קרנות הגידור , יכולה להביא לתוצאה חיובית. הם יכולים לתקוע את המחיר. יהיה מעניין לראות מה ייצא מזה.

ליד כל פקודת לימיט שאני עושה ב-IB יש אפשרות של price improvement
לא לגמרי הבנתי גם פה וגם מהאתר שלהם,
יש הסבר טוב על מה בדיוק הצ’קבוקס הזה משפיע ומה הוא עושה?

כי זה נשמע ממש טוב, אבל לא נראה לי שזה יכול להיות רק לטובתי כי אז הייתי מניח שזה לא היה אופציונלי.

גם IB חסמו את האפשרות לקנות את GME, במזומן, בלי מארג׳ין. הם אולי לא הודו בזה בפומבי, אבל זה היה המצב דה-פקטו. פשוט תשומת הלב של כולם היתה לעבר רוביןהוד.
כן. אבל אתמול ב pre-market הם כבר פתחו. הרושם שלי הוא שהם פעלו להגן על עצמם, אבל עשו מאמץ להחזיר את השירות ללקוחות שלהם בהקדם האפשרי. והם השתדלו להיות שקופים.
להגיד לך, שאני מרוצה מזה כלקוח? לא. אבל, זה נראה לי, כמו התנהלות ב good faith .

רובין הוד, אסרו מסחר, סגרו פוזיציות לונג במרג'ין, ללקוחות שטוענים שהיו מעל לדרישות המרג'ין. ויש טענה כזאת גם על אופציות. וכשהם הודיעו שהם מחזירים מסחר ב"מגבלות" המגבלה הייתה 5 יחידות, ועוד ירדה במהלך היום. ושוב, כל זה בהתנהלות מאוד לא שקופה. ואם אין להם מספיק ערבויות בשביל פוזיציות לונג רגילות, אז הם דיי מוכרים שירות שהם לא יכולים לספק.
בIB לדוגמא משתמש בתשלום בו הם מבטיחים שלא מוכרים את ספר הפקודות יכול לקבל ביצוע בSUB CENT במחיר יותר טוב ממה שהוא היה יכול לקבל בפקודה רגילה,
ממה שאני מבין, זה עובד הפוך מהמנגנון של רובינהוד. הם בעצם מוצאים לך את מחיר הביצוע הכי טוב בין כמה מסלקות.
הברוקר של הברוקר (הסולק) נתן פה MC לRH וחסם לו את האפשרות לסחור, זה בכלל לא היה בשליטתם.
יש מקור לזה? על רכישה רגילה בלונג?
ואם זה מה שקרה איך זה שאין התערבות רגולטורית? זה בעצם אומר שהם לא מסוגלים לספק שירות כברוקר.
הם כן ואם לא זו עבירה על החוק, לך תתבע אותם ותהיה מיליונר.
אין לי שום ראיה שהם לא. אבל הסולק שהם מוכרים לו קיבל לא מזמן קנס על front running . אז... כאילו....
רק במסלול בתשלום שלהם, במסלול החינמי הם מחליטים לדעתי.
לא מכיר את החינמי.

ולדעתי השקיפות הרבה יותר חשובה פה מכן, או לא front running או איך ואיפה מבצעים.

מה יכול לצאת מזה חוץ מירידת מחיר של 90 אחוז או משהו דומה כדי לחזור לערך הכלכלי של המניה?
אני לא מבין עדיין למה gamestop לא יכלו לעשות שום דבר כדי להנות מזה איכשהו.
אם אני שווה x אני לא יכול לגייס y ולהנפיק מניות לפי שווי x+y?

יש מקור לזה? על רכישה רגילה בלונג?
לא, אני לא יודע אם זה המקרה במקרה של הלונג.
ואם זה מה שקרה איך זה שאין התערבות רגולטורית? זה בעצם אומר שהם לא מסוגלים לספק שירות כברוקר.
מי אמר לך שאין?
ולדעתי השקיפות הרבה יותר חשובה פה מכן,
מסכים. IB שקופים מאד וגם פתחו מסחר בהכל, כולל אופציות (!):
https://ibkr.info/node/3763
אני יכול רק לנחש שהסיבה העיקרית היא שברוקר לא ירוץ להודיע שהוא בעצמו במשבר נזילות ובטחונות וקיבל MC.
יכולים, לא מובן למה הם לא עושים זאת, AMC כן עשו זאת.

יכולים, לא מובן למה הם לא עושים זאת, AMC כן עשו זאת.
בשבילי זה היה ברור שזה מה שיקרה.
אולי הם רצו לרכוב עוד על הגל ולא ציפו שזה יתפוצץ ככה...
כנראה שamc צפו מהצד וקלטו שיש עוד סיכונים ולכן עשו cashout

אולי יעשו.
לך תדע איך קשורים בעלי השליטה והמנהלים לכל הבלגן הזה, לטוב ולרע.

יכול, במידה ותמצא קונים שחושבים ש-300$ זה מחיר הוגן לשלם למניה של GME.
הטענה היא - שיש הרבה short seller שיש להם *הרבה* מניות שהם צריכים לקנות, והם יעדיפו לעשות את זה במחיר מובטח של 300$ מאשר לנסות לקנות את זה בשוק החופשי ולהזניק את המחיר ל-ל600$.
בכל מקרה - כולם מסכימים ש-GME צריכים לנצל את המצב לטובתם, אבל זה לא כזה פשוט, אני לא מדמיין שאפשר לעשות הנפקה שניה תוך כמה ימים. שאלה למי שמבין - הם יכולים לעשות PIPE ולהמיר את המניות שהם (השורטיסטים) קונים באופן פרטי במניות שהם חייבים בשוק הפומבי?

@hbdcae
1. אני קצת שיניתי את דעתי לגבי רוביןהוד לאור ההבנה הגדלה של מה קורה.
הם השעיר לעזזל כרגע.

2. הם היו צריכים להיות 200% שקופים לגבי הבעיה שלהם והצורך שלהם לשים מגבלות כדי למנוע קריסה או עבירה על החוק מצידם.
במקום זה הם דפקו מליוני משקיעים באחד הימים הכי קריטיים במסחר *ללא שום מילה* בזמן שתיאוריות קונספירציה התפשטו כמו אש בשדה קוצים, ורק בסוף היום יצאו בהצהרה מפגרת, ולמחרת המנכל שלהם גמגם בטלוויזיה.

3. אני מבין. זה סטארטאפ. הם לא ראו את את זה מגיע. יש עליהם לחץ אסטרונומי בלתי נתפס והצורך לגייס 1 מיליארד פאקינג דולר בהתראה של יום, תביעה משפטית, שימוע בקונגרס, חקירה של ה-sec, לא עוזרים.

אני מקווה לטובתם שהם ישרדו את זה. לא הייתי מהמר על זה.
לגבי 1 ו-2:
למה תמיד יש התעקשות ללכת לפי הספר ולהתעלם מהשורה התחתונה?
רובין הוד מכרו לאנשים פוזיציות בלי לשאול אותם? זה כתוב בתקנון.
גוגל הסירה מעל למאה אלף ביקורות נגד רובין הוד? זה כתוב בתקנון.
רובין הוד התנהלה בצורה זוועתית (ראה סעיף 2 שאתה כתבת)? הם סטארטאפ קטן זה מתבקש.

אבל רגע, רובין הוד מכרו פוזיציות למשתמשים, תוך כדי שהם פועלים למחוק את הביקורות נגדם, בזמן שהם מתנהלים בצורה מחפירה ומתבכיינים שהם רק סטארטאפ קטן שלא היה לו מה לעשות - למרות שיש להם גיבוי מחברות ענק שבמקרה מפסידות מהסיטואציה.

3:
אני אישית לא חושב שיש פה עניין אם הם ישרדו משפטית או לא (עזבו רגע את התקנון!).
גם אם כולם שם צדיקים הם עדיין הוכיחו שהם גרועים ושלמשתמשים מגיע לסחור במקומות יותר טובים.

גם אם כולם שם צדיקים הם עדיין הוכיחו שהם גרועים ושלמשתמשים מגיע לסחור במקומות יותר טובים.
הם התנהלו גרוע, אבל הם לא הביאו על עצמם את ה-short squeeze של החיים שנעשה ברובו על הפלטפורמה שלהם. לפעמים יש גם מזל רע בחיים.

מי אמר לך שאין?
לא הייתה הצהרה.
מסכים. IB שקופים מאד וגם פתחו מסחר בהכל, כולל אופציות (!):
https://ibkr.info/node/3763
כן. הזכרתי את זה באחת ההודעות.
פה פתחו אופציות: https://twitter.com/IBKR/status/1355285553420378114
ושורטים פתחו אתמול בבוקר עם 300% מרג'ין.
ולונגים כבר ב PRE
אני יכול רק לנחש שהסיבה העיקרית היא שברוקר לא ירוץ להודיע שהוא בעצמו במשבר נזילות ובטחונות וקיבל MC.
כלקוח, ביחוד בהתחשב בעובדה שזה בסה"כ סטארטאפ פינטק (כמו שאדם ציין), היה לי הרבה יותר קל לקבל אמירה מהמנכ"ל שלהם, שמסבירה בדיוק מה קרה, ואיך, ומה הם עושים בשביל להתמודד עם הסיטואציה. גם אם זה אומר להודות שיש סכנה ליציבות הפיננסית שלהם. מאשר מה שהם עשו בפועל.

ושוב, ההגבלה של קנית לונג רגילה, והשילוב עם citadel ממש נראה רע. במיוחד, כשזה ברוקר שאצלו "אתה המוצר".

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הם יכולים לעשות PIPE ולהמיר את המניות שהם (השורטיסטים) קונים באופן פרטי במניות שהם חייבים בשוק הפומבי
כאשר מתבצע PIPE יש תקופה שאתה מחויב להחזיק במניות שרכשת, אסור לך לקנות ב discount וישר למכור ברווח.
מה שגוזר שאתה לא יכול להעביר אותם חזרה למשאיל

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Yohiko האם יכול להיות שורט סקוויז על הדולר? שוק ההון 4
N מה נסגר בסוף עם קרן קסם שורט*2 על הנפט? שוק ההון 3
א מה הדרך הכי סבירה שורט שקל/דולר שוק ההון 25
ש האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד? שוק ההון 8
I איך והאם אדם פשוט יכול לעשות שורט על מנייה בודדת? פוסטים מאיכות נמוכה 2
חתול לילה שורט על ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 112
G שורט על תעודה ממונפת שוק ההון 2
O כמה שאלות לגבי פוזיציית שורט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
י תיאום לאינפלציה של רווח הון במכירה בחסר (שורט) - הוראות החוק והתקנות מיסים 6
I האם הבנקים עושים שורט על אגחי"ם בשוק ההון בשביל לתת משכנתאות? שוק ההון 10
ה שורט על אגח 10 שנים שוק ההון 7
ק למה לא להתחיל שורט על SPY שוק ההון 8
K קניית ETF שורט שוק ההון 14
C מישהו יכול לשפוך אור על שורט טרייד שפשטו את הרגל ? שוק ההון 211
וולפסון שורט על ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
R שורט על אג"ח ממשלתי במקום הלוואה שוק ההון 6
מ החזקת שורט לחמש שנים שוק ההון 12
amit מישהו מבין לעומק איך שורט עובד? שוק ההון 96
korma שורט בחשבון IRA שוק ההון 1
שמוליק קיפוד ביצוע שורט למניות RSU שוק ההון 55
א תוכנית/אפליקציה לחישוב ומילוי טפסים מהשקעה במניות באמצעות אינטראקטיב ברוקרס מיסים 2
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
Y העברת כספי פנסיה ל-IRA למסחר אקטיבי במניות בודדות - אפשרי בסכום צבירה קטן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
U הפסדי הון במניות שוק ההון 15
י הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר שוק ההון 16
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
Nickolai ניקוי מס במקור במניות אמריקאיות שוק ההון 3
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 91
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R משמעות רולינג במניות מיסים 0
כ מיסוי דיבידנד במניות ישראליות שוק ההון 2
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
B קיזוז הפסד מול רווח במניות שוק ההון 10
A השקעה במניות עולמיים בהתחשבות בפטורים ממס שוק ההון 0
י זכות הצבעה במניות חו"ל שוק ההון 5
U קיזוז רווח דיבידנד בחול כנגד הפסד במניות בארץ מיסים 9
א עצה לגבי השקעה במניות שבבים שוק ההון 44
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
M מסחר באופציות או מסחר יומי במניות - אופציה אפשרית? שוק ההון 0
א הונאה במניות פוסטים מאיכות נמוכה 5
O מה תכלס אני מקבל במניות? שוק ההון 9
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
W היכן לסחור במניות? שוק ההון 19
R השקעה במניות ספציפיות ובקרנות מחקות מדד בארה״ב שוק ההון 11
ד איך משקיעים במניות ישראליות ללא בנק או בית השקעות ישראלי שוק ההון 11
G השקעה במניות בגרמניה - מסים מיסים 26
R שאלה לגבי קיזוזי רווח דיבידנדים והפסד ממסחר במניות מיסים 8

נושאים דומים

Back
למעלה