ני חושב שמניית GME מסתירה מאחוריה סיפור רקע מעניין
זאת לא עוד מניה, וזה לא עוד שורט סקוויז רגיל
יש כאן קהילה של מיליוני משקיעים קטנים, עם הרבה הרבה הרבה כעס
הם פשוט סיכנו את כל מה שיש להם, כדי לדפוק את קרנות הגידור בכל מחיר, כי לא נראה להם שיש להם מה לאבד
יש להרבה מהם חובות סטודנטים ללא סוף, מחירי דיור עולים, מחירי ביטוח בריאות יקרים באמצע מיתון כלכלי - והם לא רואים עתיד באופק
השאלה היא כמה מהם באמת כאלו ולא צעירים ממעמד בינוני +, עשירים, גופים מוסדיים ואלגוריתמים שסוחרים באותה השיטה רק שהם לא צועקים כמו הצעירים הללו ברדיט.
(כמובן שאלגוריתמים של מסחר עוד לא פותחים שרשורים בעצמם בפורום חחח)
מישהו חושב שכל העסק הזה יכול לגרום למפולת ארוכת שנים?.
לי נראה שלא, כי מהמעט שקראתי זה נראה כמו מלחמה נגד קרנות גידור, אבל מעניין לדעת אם ומה אני מפספס (מקווה שלא מפספס כלום )
מישהו חושב שכל העסק הזה יכול לגרום למפולת ארוכת שנים?.
לי נראה שלא, כי מהמעט שקראתי זה נראה כמו מלחמה נגד קרנות גידור, אבל מעניין לדעת אם ומה אני מפספס (מקווה שלא מפספס כלום )
כמו בכל קניה ומכירה של מנייה בודדת, תלוי מתי הקונה יוצא (:
גם מי שנכנס לפני שבועיים יכול להפסיד, וגם מי שנכנס לאחרונה יכול להרוויח אם ימכור לפני הנפילה.
למה שברוקרים יקרסו?, בגלל שהם "הכעיסו" את הציבור בחסימה של קנית GME?. וזהי יכול לגרום למפולת כי אנשים יכנסו לפאניקה מהתרחש?
לגביי קריסה של קרן גידור גדולה, מעניין אני אקרא לגביי הדוגמא שנתת
יש שם עכשיו טענות שמי שמריץ את הכסף אלה קרנות גידור שמחזיקות כסף. באותה המידה יכול להיות גם שמי שטוען את זה הוא בעצמו שליח של קרן גידור שהיא בשורט על כסף, ויכול להיות שמה שרואים שם זה קרב בין קרנות גידור, שמחזיקות כסף לכאלה שבשורט על כסף. עכשיו כל אחד ינסה להריץ את שם את הפוזיציה שהוא מחזיק.
מעולם לא השקעתי במניות ואין לי כוונה לעשות זאת עד שאצא מחובות שלי ואצבור קצת יתרה בצד, ועדיין..המחשבה שאם הייתי שם משכורת סטודנט אחת בלבד בדצמבר האחרון על gme , לא רק שהייתי היום בלי חוב אלא גם ביתרה יפה מאוד , קצת מציקה לי.
כי, הנה אני פותח יומן מסע, עם לא פחות משנתיים וחצי צפי לסיום חוב, וכמה ילדים מרדיט מחקו את החוב שלהם בחודש אחד עם 0 מאמץ. אבל זו חשיבה מסוכנת, אני יודע.
מה שמסוכן הוא התמכרות לאשליה של quick and easy money.
הילדים האלה, כל החיים עוד לפניהם. עם הרבה אתגרים בכלל ואתגרים כלכליים בפרט.
פעם הבאה שייתקלו בבעיה כלכלית, הזיכרון של "מחיקת חובות" באמצעות הימור מוצלח על מניה/ביטקוין/שיטקוין, יהיה חזק מהם, כי בעיניהם הם סוחרים מוצלחים וממולחים. והפיתוי לחפש את ה GME הבא יטריף אותם מבפנים וידרדר להימורים על ספקולציות כושלות.
ברור!
אבל כשכל האתר מפוצץ בgme וamc ובדה מרקר עוד לא מדווחים על הגבלות המסחר (כלומר ביום חמישי אחה"צ) פתאום מופיעה שם כותרת - השורט הבא של רדיט! מתכות יקרות! כסף!
זה חשוד שהם כ"כ יודעים טוב מה הולך בזמן שבאותו זמן הדיון העיקרי היה איך מפוצצים את רוביןהוד אבל הכתבים שם לא ידעו על זה בכלל.
חשבתי על משהו אתמול בלילה:
1. האם gme יכולה טכנית להנפיק מניות ישירות לקרנות הגידור ולא להציע אותם קודם לכלל השוק?
2.מה קורה אם מחר בבוקר מחיר gme קופץ ל1000-2000 וכל קרנות הגידור שנכנסו בשורט פושטות רגל. האם זה בהכרח יוביל אותנו למחיר ריאלי למניה הזו?