• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה של "צעיר" בהשקעות [בנושא swing trading]

ובנוגע לשאלה שלי ממקודם, האם תוכל לציין מה דעתך ספציפית על הדברים שאותם מנהלי בתי השקעות ציינו באותן דקות שציינתי, בנוגע לקנייה זולה ומכירה ביוקר?
התמונה של בנג'מין משקפת את מה שאני חושב על זה.
אני משקיע בעסקים מתוך מטרה לקחת חלק ברווחיהם ובפירות הצמיחה שלהם לאורך זמן, ולא מנסה להלחם בצבא של חובבים ואנליסטים מרחבי העולם כדי לגרוף רווחים קצרים מתנודתיות אקראיות.

מה הכוונה פה?

שמשהו פשוט לא מסתדר לי, אולי בהוואיה הכללית של השיח בנושאי השקעות.

זה כמו למשל שאבא מחנך את ילדיו להיות מנומסים אבל ברגע שהפקידה בסופר או איזה נהג בכביש טיפה מעצבנים אותו הוא מקלל וילדיו נמצאים לידו..

או אולי כמו דרישה אמביוולנטית של המין הנשי שגברים יהיו בטוחים בעצמם.. אבל מצד שני כשגבר ניגש אליהן בקניון או במועדון הן מתייחסות אליו כמטרידן.

נראה לי שכמו שבפאן הרומנטי הדרישות החברתיות הן מגוכחות במובן מסוים, כך גם הדרישות בנוגע לעצמאות כלכלית. מיום ליום אני נוטה להאמין שהאנשים שפועלים בצורה הנכונה ביותר אם אותם ילדים טובים של אמא שמעדיפים לעבוד לנצח בעבודה שלא דורשת מהם יותר מידי מחשבה ומאמץ, ומעדיפים לשרוף את חייהם על משחקי מחשב או משהו בסגנון.

טוב נו אולי אני מגזים.. אבל ההיגיון שעובד כמעט בכל תחום שבו צעיר מוצא את עצמו בחיים הוא פשוט היגיון מקולקל.
יש כאן המון אמביוולנטיות ולא ברור כיצד בחור או בחורה צעירים אמורים לתפקד "נכון" בחברה לא הגיונית שכזאת.

יש כאן המון אמביוולנטיות ולא ברור כיצד בחור או בחורה צעירים אמורים לתפקד "נכון" בחברה לא הגיונית שכזאת.
לפחות בכל הנוגע לשוק ההון אני לא רואה אמביוולנטיות.
כמעט כל מי שקורא לקחת סיכונים הוא בעל אינטרס כספי בעניין.
הבלוג של המארחת האדיבה שלנו ורוב הפוסטים כאן ממליצים לבנות על עבודה וחסכון אגרסיבי לצד השקעה בשוק ההון במדדים בלבד או בעיקר.

כדאי לך ללמוד עוד על שוק ההון, להכיר את סיבולת הסיכון שלך ולהתנסות בקטן לפני שאתה לוקח סיכונים גדולים כמו שנדמה לך שהחברה ממליצה לך לקחת.

נערך לאחרונה ב:
שמשהו פשוט לא מסתדר לי, אולי בהוואיה הכללית של השיח בנושאי השקעות.
לא ברור לי איפה האמביוולנטיות.
בנושא של הפוסט הנוכחי - רוב האנשים כאן סבורים שניתוח טכני, שזה בעצם מה שהיצגת, זה loser's game - דרך לא אפקטיבית להרוויח כסף בשוק ההון. אני לא רואה כאן שום דו-משמעות.
כמובן שכדי להרוויח צריך להסתכן אבל זה לא אומר שכל סיכון טומן בחובו רווח ויש המון מידע על דרכים שונות לעשות כסף, בבורסה או בדרכים אחרות, שברור שמה שעומד מאחוריהן הוא לא יותר מיחסי ציבור ותו לא.
השקעה בבורסה באופן סולידי (בדרך שמוגדרת בבלוג הזה= השקעה פאסיבית במדדים בלי ניסיונות תזמון ולטווח ארוך, ולא כפי שמוגדרת לרוב בציבור= כסף בעוש), היא דוגמא לדרך לייצר כסף מהכסף שלך, תוך נטילת סיכון כלשהו.

@doc29 ויש מי שיגידו שדווקא הדרך שציינת כברורה וטובה היא כבר לא תופסת:

https://www.youtube.com/watch?v=ABZJsJrcxjk

והוא פעיל כאן ממש בפורום.

אז לא ברור איזו אלטרנטיבה יש לצעיר שרוצה לעשות מהכסף עוד כסף או להגיע לעצמאות כלכלית, ויחד עם זאת מכיר במגבלותיו ומבין שהוא לא קוסם או מכושר יותר מאחרים.

@doc29 ויש מי שיגידו שדווקא הדרך שציינת כברורה וטובה היא כבר לא תופסת:

https://www.youtube.com/watch?v=ABZJsJrcxjk

והוא פעיל כאן ממש בפורום.

אז לא ברור איזו אלטרנטיבה יש לצעיר שרוצה לעשות מהכסף עוד כסף או להגיע לעצמאות כלכלית, ויחד עם זאת מכיר במגבלותיו ומבין שהוא לא קוסם או מכושר יותר מאחרים.
ממליץ שתקרא את הבלוג.

@doc29 ויש מי שיגידו שדווקא הדרך שציינת כברורה וטובה היא כבר לא תופסת
הוא מדבר על תיק הארי בראון, זה ממש לא הדוגמה המרכזית של המשקיעים הפאסיביים.
אני מדבר על תיק מניות אגח מדדי מפוזר היטב על פי מידת הסיכון שהמשקיע יכול וצריך לפוג.גנ: לי יש תיק 90 אחוז מניות כזה.

ממליץ שתקרא את הבלוג.
קראתי אותו יותר ממך, אני כרגע נמצא בשלב הסיכומים.

לאחר קריאה של לפחות פעמיים כל פוסט, אני יכול לומר בצורה חד-משמעית שהבלוג נתן בי הרגשה שלאדם הממוצע אין שמץ של סיכוי להשיג מהבלוג משהו מעשי או איזשהו רווח עתידי (חשוב לי להסתייג ולציין שמדובר בהרגשה סובייקטיבית בלבד, לא בדעה). ובהקשר זה אומר מה שאני נוהג לציין כמעט בכל תגובה בפורום - סביר שאם כל הנושא היה יישים באמת, כנראה שלא היינו צריכים כלל את הבלוג הזה ולא היו בו גולשים, כיוון שכולם בלי יוצא מן הכלל היו נוהגים כך. היות שמדובר בדבר בלתי אפשרי לאדם הממוצע, אז ניתן לומר שהסולידית מציעה לנו חלום, וחלום בהחלט מושך קוראים רבים.

הוא מדבר על תיק הארי בראון, זה ממש לא הדוגמה המרכזית של המשקיעים הפאסיביים.
אני מדבר על תיק מניות אגח מדדי מפוזר היטב על פי מידת הסיכון שהמשקיע יכול וצריך לפוג.גנ: לי יש תיק 90 אחוז מניות כזה.
אם נניח הייתי רוצה לאמץ תיק השקעות מהסוג שציינת, כאדם נבון הייתי מלקט דיעות של כמה שיותר אנשים, ניגש לקרוא ולצפות בעוד מקורות שיש להם דיעה על תיקים מהסוג שציינת. האם אתה יכול להבטיח לי שלא אתקל בביקורות על ליקויים חמורים בנוגע לאסטרטגיה שלך להשקעה?

לא משנה כמה פעמים אתה מלקט אינפורמציה ומגבש איזושהי תחושה פנימית ש-"הנה, מצאתי את דרך האמצע של אריסטו", ובא איזשהו מאמר, סרט, אדם שמבין יותר ממך ומנפץ לך את התחושה הזאת.

סביר שאם כל הנושא היה יישים באמת, כנראה שלא היינו צריכים כלל את הבלוג הזה ולא היו בו גולשים, כיוון שכולם בלי יוצא מן הכלל היו נוהגים כך.

אולי היה אפשר לטעון את זה תחת ההנחה שכל האנשים בלי יוצא מן הכלל הם רציונליים. אתה חושב ככה?

אולי היה אפשר לטעון את זה תחת ההנחה שכל האנשים בלי יוצא מן הכלל הם רציונליים. אתה חושב ככה?

לא מדויק. אדם הוא רציונלי בהתאם ל utility function שלו. יש אנשים שבעבורם לא קיימת תועלת מיוחדת בעצמאות כלכלית

לא מדויק. אדם הוא רציונלי בהתאם ל utility function שלו. יש אנשים שבעבורם לא קיימת תועלת מיוחדת בעצמאות כלכלית
האמת שהתיחסתי לשיטת ההשקעה, ולא לאסטרטגיה שכוללת גם חסכנות במטרה לעצמאות כלכלית ופרישה מוקדמת

זה עדיין לא משנה את העובדה ש
לא ניסיתי לסתור כלום (אלא רק להבהיר שלא התיחסתי לעצמאות כלכלית שהיא ערך שלא משותף לכולם אלא לרווחים מהשקעות) אני גם לא מכיר את המושג (אגגל עכשיו)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם כל הנושא היה יישים באמת, כנראה שלא היינו צריכים כלל את הבלוג הזה ולא היו בו גולשים, כיוון שכולם בלי יוצא מן הכלל היו נוהגים כך.
לפי ההגיון הזה, גם אף אחד לא יודע לבשל שום דבר, אחרת לא היו בלוגים שמלמדים מתכונים.

נראה שאתה מחפש אמת אחת ויחידה, שלא רק שהיא אבסולוטית ונכונה ב100% מהזמן ובכל מצב, אלא גם כולם מסכימים עליה, וכולם גם רוצים לספר לך שהם מסכימים עליה. ובכן, העולם אינו כזה:
- האמת תלויה בנקודת ההשקפה, בתקופה ההיסטורית, ביכולות של כל אדם
- לאנשים שונים יש ראיית עולם שונה
- לאנשים שונים יש אינטרסים שונים. למשל למי שמוכר לך קורס השקעות יש אינטרס גדול מאד לשכנע אותך שאתה לא יכול להשקיע לבד ושהוא יכול לגלות לך את נוסחת הקסם. לא סיפרו לך עד היום שפרסומות נועדו למכור לך ולא לעזור לך או לספר לך את האמת?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
D שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
מ שאלה טכנית בעניין של אגח (כנראה שאחד מהם הוא אגח JUNK) שוק ההון 4
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
K שאלה על ביצועים של iShares Core S&P 500 שוק ההון 4
ס שאלה של טרום התחלה שוק ההון 28
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
ש העברה בנקאית - שאלה של טירון בתחילת דרכו צרכנות פיננסית 14
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
Shekel Hadash שאלה של המשקיע המתחיל שוק ההון 9
ה שאלה על הרווח של הבנקים אוף טופיק 3
TheOneTech שאלה על כרטיס אשראי של חבר מחו"ל צרכנות פיננסית 6
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
O שאלה בנושא תשואות של מק"מ שוק ההון 0
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
R שאלה של מתחילים על עמלות ותשלום מס על רווחים מיסים 6
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
F שאלה לגביי impact של מיסוי ריאלי צמוד למדד המחירים לצרכן \ צמוד למטבע זר שוק ההון 8
9 שאלה של מתחילים לגבי עמלות בהשקעה בקרן מחקה מדד S&P 500 שוק ההון 9
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22
נ אלדורדו Eldorado, המרדף אחרי הגביע הקדוש, או איך לא להפסיד אף פעם בבורסה - שאלה על פסיכולוגיה של משקיעים. אוף טופיק 9
N שאלה בנוגע לאופן הגביה של העמלות בבית השקעות שוק ההון 7
T שאלה לגבי קניית כמות של יחידות באיגרת חוב ממשלתית לפני השלב הרציף בבורסת תל אביב שוק ההון 0
N יחס חוב הון שאלה של מתחילים שוק ההון 8
E שאלה של מתחילים לגבי מכירה של ETF שוק ההון 2
E שאלה על מיסוי דיבידנד של חברה קנדית שנסחרת בניו יורק לאזרח ישראלי מיסים 1
בייניש שאלה של מתחילים - למה אני לא מוצא קרנות ISHARES באתרים כמו funder? שוק ההון 4
ג שאלה לגבי מכירה של ניירות ערך שוק ההון 5
H שאלה לגבי ishares s&p information technology של בלקרוק שוק ההון 5
N שאלה לגבי איכוני השב"כ של הסלולרים שלנו אוף טופיק 93
B שאלה של מתחיל - בלאקרוק בישראל שוק ההון 1
M שאלה לגבי תשואה של אג"ח ספציפי שוק ההון 0
ש שאלה על קפיטליזציה של מדד ושווי המדד שוק ההון 0
D שאלה של מתחיל על השקעה במניות דרך הבנק שוק ההון 63
ד שאלה בקשר לקרן השתלמות של מגדל שוק ההון 2
O שאלה פרקטית של מתחילים בעת ניסיון קניה של קרן סל במערכת + שאלת הבנה על מוצרי ISHARES הנסחרים בארץ שוק ההון 3
S שאלה למי שעובד בהייטק בשכר של 18+ ברוטו, כמה שעות אתם עובדים ביום אוף טופיק 31
T שאלה קצת מביכה על הקרנות של בלאקרוק שוק ההון 5
O שאלה לגבי יחידות מינימום בפקודת מכירה של מניה שוק ההון 1
S שאלה בנוגע לקביעת היחס של EIMI+IWRD שוק ההון 39
S שאלה לגבי קרנות הסל של VANGUARD שוק ההון 1
S שאלה לגבי BUYBACK של חברות שוק ההון 27
R סדר בנושא עמלות/דמי ניהול בתיק השקעות - שאלה של מתחילים צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה