• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה קצת מביכה על הקרנות של בלאקרוק

TalSO

משתמש סולידי
דירוג
22
אני מנסה להבין אם הבנתי נכון.
כשאנחנו מדברים על היתרון של זה שהקרנות של בלאקרוק שנסחרות בארץ נסחרות בשקלים, הכוונה היא בעצם שגם במחירי היחידות לא מגולמת עלות כלשהי של המרת מטבע?
כלומר, לצורך העניין, אם נשווה קרן כלשהי מבין הקרנות הללו, לקרן זהה לחלוטין (אותם דמי ניהול, אותה איכות עקיבה... אותו שינוי בשווי יחידות בקרן), אבל באירו (נניח) - נניח שיש לי X שקלים להשקיע בקרן, אז בקרן הנקובה בשקלים, כשאמכור אותה, אחרי זמן מה, אקבל X*[השינוי במדד הנעקב, כולל טעות העקיבה], בעוד שבקרן הנקובה באירו, אני אקבל X*[שער השקל-אירו ביום הקנייה]*[השינוי במדד הנעקב, כולל טעות העקיבה]*[שער האירו-שקל ביום המכירה]?
אני מבין נכון?
ושאלת המשך: האם יש סיבה להאמין שהביצועים של הקרן השקלית יהיו שונים מקרן מקבילה במט"ח?

(או בהסתכלות כללית מאוד: האם באמת יש פשוט חיסכון מלא של עלויות ההמרה, או שיש עלויות שנובעות מזה, ומתקזזות חלקית?)

למה שאלה מביכה?

חסרה לך הידיעה ש השער של הקרן השיקלית = שער הקרן הדולרית * שער המטבע . תמיד.

אין שום משמעות להאם אתה מחזיק את הקרן בשקלים, או בדולרים. מלבד, ההמרות שתצטרך לעשות לפי שתקנה או לאחר שתמכור.

לא לגמרי מדוייק (ומודה שאני קצת מתקטנן פה, אבל לדעתי זה חשוב להבנה). אומנם ה NAV זהה, אבל זה לא אומר כלום על ה"שער" ובטח שלא על ה spread.
בגדול, ה spread שעושה השוק נותן מכיל בתוכו את העלות לעושה השוק (כולל המרת המט"ח וכל שאר הדברים שכרוכים ביצירת יחידה).

בנוסף, גם באירופה יש הבדלים בספרד וב"שער" בין בורסאות שונות שבהן נסחר אותו נייר (גם אם הוא נסחר בדיוק באותו מטבע וגם אם לא). זה נובע בין הייתר מהסחירות של הנייר ודברים כאלה.

"שער המטבע" - שער רציף/יציג/משהו כזה? כלומר - אין פה איזשהו spread על שער המטבע או שער פחות טוב או משהו כזה?

לא לגמרי מדוייק (ומודה שאני קצת מתקטנן פה, אבל לדעתי זה חשוב להבנה). אומנם ה NAV זהה, אבל זה לא אומר כלום על ה"שער" ובטח שלא על ה spread.
בגדול, ה spread שעושה השוק נותן מכיל בתוכו את העלות לעושה השוק (כולל המרת המט"ח וכל שאר הדברים שכרוכים ביצירת יחידה).

בנוסף, גם באירופה יש הבדלים בספרד וב"שער" בין בורסאות שונות שבהן נסחר אותו נייר (גם אם הוא נסחר בדיוק באותו מטבע וגם אם לא). זה נובע בין הייתר מהסחירות של הנייר ודברים כאלה.
על איזה שער זה לא אומר כלום? "שער הקרן הדולרית", "שער הקרן השקלית" או "שער המטבע"?
השאלה היא בדיוק האם ה-spread הזה לא מקביל במידת מה לעמלות המרה?

על איזה שער זה לא אומר כלום? "שער הקרן הדולרית", "שער הקרן השקלית" או "שער המטבע"?
מה זה "שער"?
בתכלס אין באמת דבר כזה. יש ציטוט של העסקה האחרונה שהתבצעה, ואחרי שהיא התבצעה היא בעצם כבר לא רלונטית יותר.
השאלה היא בדיוק האם ה-spread הזה לא מקביל במידת מה לעמלות המרה?
לא יודע. תבדוק מה הספרד בארץ מול מה הספרד בבורסאות אחרות.

בגדול, האמצע בין הביד לאסק של עושה השוק הוא בד"כ הNAV באופן די מדוייק (כולל שער חליפין רציף של אותו רגע).

לא יודע. תבדוק מה הספרד בארץ מול מה הספרד בבורסאות אחרות.
ניסיתי לעשות כזה דבר, אבל אני לא בטוח שאני יודע איך לבדוק את הנתונים האלה.
מהבדיקה שעשיתי (על iShares Core S&P 500 UCITS ETF), נדמה שהספרד בארץ הוא 0.35%, בעוד הספרד בלונדון הוא 0.04%.
אשמח להדגמה או להפניה להסבר איך בודקים את הנתונים האלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א שאלה קצת מביכה - למה למישהו אכפת מדיבידנדים ? שוק ההון 172
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
L שאלה קצת מוזרה שוק ההון 2
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
N שאלה מחשבתית שוק ההון 52
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
א שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה