etf_girl89
משתמש רשום
- דירוג
- 2
יש לי שאלה של של מתחילים...שבתקווה תביא תשובות גם למתחילים הנוספים שבינינו.
רכשתי לצורך העניין 6 קרנות סל (ETF), בחשבון הדולרי.
לגבי 1 מהן - התחרטתי כעבור יממה (הבנתי שהפעלתי שיקול דעת מוטעה בעת הקניה ומבלי לברר מספיק מבעוד מעוד וראיתי שאינה רלוונטית עבורי) והכנסתי פקודת מכירה ביום שלמחרת על מנת להיפטר ממנה.
אשמח לדעת מבעלי ניסיון -
1) תוך כמה זמן הכסף מהמכירה חוזר לחשבון?
לא מכרתי ביותר/פחות ממה שקניתי ולכן אין פה רווח או הפסד. כך שאני משערת שמבחינת מיסוי רווחי הון אין פה כל עניין.
ראיתי שבמערכת View Trade הורדת העמלות מתבצעת אחרי 2 ימי עסקים.
האם הסליקה של קניה או מכירה מתבצעת גם כן תוך 2 ימי עסקים?
2) בנוסף, לא הכרתי את זה שצריך להשאיר יתרה בכוח הקניה לטובת הורדה של עמלות. השארתי מעט מדי יתרה.
זאת אומרת שאכנס למינוס (שצפוי לחזור לפלוס, כיוון שביצעתי מכירה שמכסה על המינוס) - ואשמח לדעת מה ההשלכות לכך?
3) עמלות קניה ומכירה... בטוחה שזה כבר עלה בעבר. האם יש מקום לבקש הנחה בעמלות או שזה נשאר קבוע?
מדובר בתיק השקעות קטן והתחלתי. יש לי סיכוי?
תודה מראש ובהצלחה לשאר המתחילים!
רכשתי לצורך העניין 6 קרנות סל (ETF), בחשבון הדולרי.
לגבי 1 מהן - התחרטתי כעבור יממה (הבנתי שהפעלתי שיקול דעת מוטעה בעת הקניה ומבלי לברר מספיק מבעוד מעוד וראיתי שאינה רלוונטית עבורי) והכנסתי פקודת מכירה ביום שלמחרת על מנת להיפטר ממנה.
אשמח לדעת מבעלי ניסיון -
1) תוך כמה זמן הכסף מהמכירה חוזר לחשבון?
לא מכרתי ביותר/פחות ממה שקניתי ולכן אין פה רווח או הפסד. כך שאני משערת שמבחינת מיסוי רווחי הון אין פה כל עניין.
ראיתי שבמערכת View Trade הורדת העמלות מתבצעת אחרי 2 ימי עסקים.
האם הסליקה של קניה או מכירה מתבצעת גם כן תוך 2 ימי עסקים?
2) בנוסף, לא הכרתי את זה שצריך להשאיר יתרה בכוח הקניה לטובת הורדה של עמלות. השארתי מעט מדי יתרה.
זאת אומרת שאכנס למינוס (שצפוי לחזור לפלוס, כיוון שביצעתי מכירה שמכסה על המינוס) - ואשמח לדעת מה ההשלכות לכך?
3) עמלות קניה ומכירה... בטוחה שזה כבר עלה בעבר. האם יש מקום לבקש הנחה בעמלות או שזה נשאר קבוע?
מדובר בתיק השקעות קטן והתחלתי. יש לי סיכוי?
תודה מראש ובהצלחה לשאר המתחילים!