• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר

• פותח הנושא פותח הנושא Yonatan YN
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Yonatan YN

משתמש רשום
דירוג
2
אני יודע שנפתחו שרשורים דומים על הנושא בעבר, אבל בכל זאת אשמח לכל עצה לגבי הדילמה שלי.

אני בן 22, וכעת נכנס לשנה האחרונה בשירות הצבאי (בגיל 18-20 דחיתי גיוס לטובת לימודים בישיבה).

עד כה בצבא, הספקתי לעשות פסיכומטרי, ללמוד לתכנת קצת בפייתון וללמוד שלושה קורסים במתמטיקה באוניברסיטה הפתוחה. לשמחתי, גיליתי שהתברכתי בכישרון טוב מאוד למתמטיקה.

אני כעת בהתלבטות לגבי כיוון הקריירה שאליו ארצה ללכת בחיים. הנדסת חשמל וגם מדעי המחשב אלו נושאים שמאוד מעניינים אותי. בתכנות יצא לי להתנסות (אבל לא ברמה אקדמית) ובפיזיקה יצא לי להתנסות בתיכון בלבד (אהבתי מאוד אז, אבל ככל הנראה זה לא משקף את העיסוק בתחום במידה רבה). כאמור, התנסות ברמה אקדמית יצא לי רק במתמטיקה - ובזה אני טוב ודי אוהב.

הקושי שלי להחליט ברובו נובע מכך שמצד אחד, בחירה במדעי המחשב מלווה בחשש מאוד גדול לגבי היציבות התעסוקתית בתחום. גם בהיבט של מציאת משרה ראשונה, וגם משום שמשרות תכנות full stack עלולות להצטמצם.

מצד שני, בהנדסת חשמל היצע המשרות נראה קטן יותר. לא יצא לי להתנסות בתחום ואיני אפילו יודע איך להכיר אותו יותר (אני יכול לקחת בשנה הקרובה קורסים שנלמדים בתואר של הנדסת חשמל - אבל האם זה דומה במידה ששווה להתחשב בה לעבודה בתחום?) בתוכנה לדוגמא, אני חושב שיש הרבה דימיון. בנוסף לכך, שמעתי על מהנדסים רבים שבסוף התואר מוצאים את עצמם מתכנתים. הם מספרים שבדיעבד היו הולכים ללמוד מדעי המחשב.

כרגע אני ממש יושב על המדוכה, לשמחתי יש לי עוד שנה בשירות, בתפקיד עם הרבה מאוד זמן פנוי, ולכן אוכל לקחת עוד קורסים באוניברסיטה הפתוחה.

בקצרה, אם היה לכם כישרון די טוב במתמטיקה, רקע מצומצם מאוד בתכנות וזמן לעשות קורסים באוניברסיטה.
איך הייתם מקבלים החלטה? איזה קורסים, אם בכלל, עשויים לשקף את העיסוקים המרכזיים בהנדסת חשמל? איזה תחום לדעתכם עשוי להיפגע / להצליח יותר כתוצאה מהמפכה בתחום הAI? האם לדעתכם התואר במדעי המחשב בדעיכה?

אשמח לכל עצה!
(פתוח מאוד לשמוע על תארים דומים לאלו, שמעתי על ״הנדסת נתונים״ ודומיו..)

מתוך כובע של מפתח embedded.
בקצרה, אם היה לכם כישרון די טוב במתמטיקה
עזוב שלדעתי אין דבר כזה "כישרון" אלא יש מיומנות שהיא תוצר של לדחוף את עצמך ולייצר מידע שמאפשר לזהות תבניות. אין שום קשר בין תוכנה לבין מתמטיקה. אפשר לעשות 99% מתפקידי הפיתוח עם חשבון של בית ספר יסודי.

מהנסיון שלי אקדמיה לא מוציאה מהנדסים(בלי תלות בתחום) אלא אקדמיים(ואם הייתי יודע בגילך שאני ארצה להיות מפתח תוכנה הייתי מתרחק ממנה כמו מאש ועושה את המינימום ההכרחי בשביל להתקבל לעבודה הראשונה שלי. אחת ההחלטות הכי טובות שעשיתי היתה לעשות הסבה לתוכנה במקום להשלים נקודות תואר במדעי המחשב). ככה שקשה לי לחשוב על קורסים שיכולים לתרום לך בלהבין איך נראה יום בחיי מהנדס X.

תואר גם סובב סביב פתרון של בעיות מוגדרות היטב(שיעורי בית, בחנים, מבחנים במסגרת של קרוס)שאפשר לפתור בעזרת brute force. בזמן שהנדסה היא תהליך הרבה יותר יצרתי שהרבה פעמים דורש ממך לפתור בעיות יחודיות בלי שיש לך את הידע איך(תוך שאתה משתף פעולה עם אנשים שלפעמים עוזרים ולפעמים תוקעים לך מקלות בגלגלים).

מה אתה כן יכול לעשות. הכיוון של היצע משרות הוא כיוון נכון(גם אם המצב יכול להשתנות בעתיד) כי זה משתנה מדיד. למשל אני בחרתי במודע לא ללכת על תחום של cyber ותחום של devops לא כי התחום לא משך אותי אלא כי היה לי ברור שפשוט יש יותר משרות של פיתוח.

פרמטר שני הוא שכר. מנסיון שלי השכר בתוכנה גבוהה יותר מחשמל אומנם לא מדובר בפערים כמו בין תוכנה למכונות או לא עלינו כימיה או ביולוגיה אבל עדיין בתוכנה ברוב המקרים עושים יותר כסף.

תוכנה היא גם תחום מאוד אבסטרקטי, אני לא יכול לחשוב על שום דבר שמתקרב ליכולת שלך לבטא דברים פרט לפיסול. בזמן שחומרה היא תחום יותר קשיח שיותר קשה לפסל ביחוד אחרי שיש כבר board קיים. יש אנשים שאוהבים את זה ויש כאלה שלא.

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לנסות לשבת עם מישהו שנמצא בתחום ולדרוש ממנו שיסביר לך כמו לבן 5 איך נראה היום שלו מה הבעיות שלו ואיך הוא פותר אותן. מה היכולת שלו להחליף עבודה. ואם אפשר הייתי עושה כמה איטרציות.

שיקול נוסף הוא כמה זמן אתה נתקע באקדמיה בשריפת זמן. מדעי המחשב הוא תואר תלת שנתי בזמן שהנדסת חשמל הוא תואר ארבע שנתי.

לגבי עניין, קשה להבין מה אתה אוהב או לא אוהב לפני שאתה לא מתחיל להתעסק בו ברמת העבודה היומית שלך. ברמה הפרגמטית יש מצב שתשנא את 2 הכיוונים ואם אתה לא יודע את זה מראש אז שכר גבוהה ויכולת להחליף עבודה בקלות עוזרים להתמודד עם אומללות :)

בכל מקרה לא מדובר בחתונה קתולית(במקרה הרע תשרוף זמן).

עריכה:
לגבי AI אני לא הולך לחזות את העתיד ויש לדעתי דיון שלם בפורם. אבל מהנסין שלי:
- כרגע מדובר בכלי שמסוגל לפתור בעיות מוגדרות היטב עם scope מצומצם.
- שיפורים של המודלים הקיימים הם אינקרמנטליים ככה שהם גג יצליחו לפתור באופן טוב יותר את אותם הבעיות. זה כמו עם iphone 16 הוא יותר טוב מ-7 אבל הוא לא באמת עושה משהו שדגם 7 לא עשה.

נערך לאחרונה ב:
תודה על התשובה,
ככה שקשה לי לחשוב על קורסים שיכולים לתרום לך בלהבין איך נראה יום בחיי מהנדס X
זה עיקר הקושי בהתלבטות. לכן אני קצת אובד עצות.
תואר גם סובב סביב פתרון של בעיות מוגדרות היטב(שיעורי בית, בחנים, מבחנים במסגרת של קרוס)שאפשר לפתור בעזרת brute force. בזמן שהנדסה היא תהליך הרבה יותר יצרתי שהרבה פעמים דורש ממך לפתור בעיות יחודיות בלי שיש לך את הידע איך(תוך שאתה משתף פעולה עם אנשים שלפעמים עוזרים ולפעמים תוקעים לך מקלות בגלגלים).
זה נראה לי ממש ממש מגניב.
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לנסות לשבת עם מישהו שנמצא בתחום ולדרוש ממנו שיסביר לך כמו לבן 5 איך נראה היום שלו מה הבעיות שלו ואיך הוא פותר אותן. מה היכולת שלו להחליף עבודה. ואם אפשר הייתי עושה כמה איטרציות
זה משהו שכמובן אעשה. אבל במקביל אשמח לשמוע את הדעה של האנשים לגבי היציבות ומצב השוק בשני התחומים. בעיקר בגלל שמתקבל הרושם שיהיו שינויים גדולים באופי התעסוקה בשנים הקרובות.

עזוב שלדעתי אין דבר כזה "כישרון" אלא יש מיומנות שהיא תוצר של לדחוף את עצמך ולייצר מידע שמאפשר לזהות תבניות. אין שום קשר בין תוכנה לבין מתמטיקה. אפשר לעשות 99% מתפקידי הפיתוח עם חשבון של בית ספר יסודי

יש פה שתי טענות שונות, לגבי השנייה - אין לי מושג.
לגבי הראשונה, אני מסכים איתך שבאמת בדר״כ מייחסים לכישרון חלק גדול מדי בהצלחה, בעיקר על חשבון מיומנות שנרכשת מתרגול לאורך זמן. אבל לדעתי הרחקת לכת יותר מדי. כישרון בהחלט קיים בתחומים שונים. אם הייתי לומד מתמטיקה כל חיי כנראה שלא הייתי טוב במתמטיקה כמו גאוס או אוילר. ואם הייתי זורק לסל עד שהייתה יוצאת לי הנשמה, לא הייתי קולע טוב כמו קרי. אני חושב שקשה שלא להסכים עם דעה כזאת.

אשמח לשמוע את הדעה של האנשים לגבי היציבות ומצב השוק בשני התחומים. בעיקר בגלל שמתקבל הרושם שיהיו שינויים גדולים באופי התעסוקה בשנים הקרובות
אתה תצטרך להגדיר טוב יותר את השאלה.

אבל לדעתי הרחקת לכת יותר מדי. כישרון בהחלט קיים בתחומים שונים. אם הייתי לומד מתמטיקה כל חיי כנראה שלא הייתי טוב במתמטיקה כמו גאוס או אוילר. ואם הייתי זורק לסל עד שהייתה יוצאת לי הנשמה, לא הייתי קולע טוב כמו קרי. אני חושב שקשה שלא להסכים עם דעה כזאת.
בתחום הספורט נקודת פתיחה פיזיולוגית בהחלט משחקת תפקיד. לגבי גאוס ואוילר. יש תרגול לשם תרגול ויש תרגול שדוחף אותך קדימה אלה לא שני דברים זהים(בדיוק כמו שעוד 10 שנות נהיגה תחת אותם התנאים לא יהפכו אותך לנהג טוב יותר). ויש גם מזל. לפעמים אנשים רואים דברים שאחרים לא רואים או נתקלים במקרה או שיחה שיוצרת אצלם את ההקשר או האנלוגיה הנכונה. אבל עזוב אפשר להסכים לא להסכים לא פתחת את הנושא בשביל שאני אסיט לך אותו.

אם הייתי לומד מתמטיקה כל חיי כנראה שלא הייתי טוב במתמטיקה כמו גאוס או אוילר. ואם הייתי זורק לסל עד שהייתה יוצאת לי הנשמה, לא הייתי קולע טוב כמו קרי. אני חושב שקשה שלא להסכים עם דעה כזאת.
אתה עובדתית טועה: https://en.m.wikipedia.org/wiki/László_Polgár
יכולות כמו מתמטיקה (או שח) זה לא עניין (רק) גנטי.

בכל אופן, המטרה שלך זה לא להיות אוילר, אז לא רלוונטי. יש עשרות אלפי מהנדסים בארץ, מספיק שתהיה יותר טוב מ10% מהם ותבטיח לעצמך קריירה נוחה.

גם בחשמל וגם במדעי המחשב יש דרישות מתמטיקה גבוהות מאוד במהלך הלימודים, אך מאוד בסיסיות במהלך העבודה בתעשייה.
זה לא אומר שבאופן נקודתי לא תצטרך ידע מסוים, או תפקידים מסוימים כמו אלוריתמיקה או עיבוד אותות ידרשו יותר מתמטיקה, אבל למרבית תפקידי התכנות / חשמל בפועל ביום יום אין צורך בידע כזה. בכל אופן לתואר זה כן משהו שדרוש.

מרבית המחזור שלי שסיים חשמל עובד במקצוע. יש בו המון נישות ותת נישות שכל אחת מהן היא מומחיות בשל עצמה של שנים.
זה נכון שיש גם אחרים שעברו מסיבות כאלה ואחרות להיות מתכנתים, ארכיטקטים, אנשי פרודוקט ואפילו יזמים.
באופן כללי אפשר להגיד שהתואר בהנדסת חשמל שיש בו המון תכנות מסוגים שונים (בזמנו בעיקר LOW LEVEL) והידע על איך מחשבים עובדים מהברזלים, יכול להכין אותך גם לקריירה בתחום התוכנה, ויש מעבריות קטנה אך מסוימת בכיוון הזה. בכיוון ההפוך מתוכנה לחשמל בדרך כלל אין, לפחות לא ממש שמעתי על מעבר כזה.

לגבי השכר והשפעת ה-AI: לפחות מתי שאני סיימתי, לפי טבלאות השכר הממוצעות בוגרי חשמל הרוויחו יותר מתוכנה, בטח אחרי 3-8 שנים. חברות גאמפ"א למשל נותנות חבילות שכר גדולות. אם תיפול במקרה על סטארטאפ שעשה אקזיט (לא משנה באיזה תחום), אז כל עניין השכר יתגמד.
לדעתי אתה צריך לחקור קצת ולהבין איך נראית השגרה בתפקידים השונים, לדבר עם אנשים שעובדים בתעשיה ועל בסיס זה לקבל את ההחלטות, ולא על בסיס השכר.
השפעת הAI היא אכן גדולה ועצומה בשני התחומים, קשה כרגע לקבוע מי מביניהם ייפגע או ירוויח יותר מהמהפיכה הזאת.

תודה רבה על התשובה!

לגבי השכר והשפעת ה-AI: לפחות מתי שאני סיימתי, לפי טבלאות השכר הממוצעות בוגרי חשמל הרוויחו יותר מתוכנה, בטח אחרי 3-8 שנים. חברות גאמפ"א למשל נותנות חבילות שכר גדולות. אם תיפול במקרה על סטארטאפ שעשה אקזיט (לא משנה באיזה תחום), אז כל עניין השכר יתגמד.

ממה שביררתי, בשני התחומים מרוויחים שכר יפה. זה לא השיקול שישפיע על ההחלטה.
לדעתי אתה צריך לחקור קצת ולהבין איך נראית השגרה בתפקידים השונים, לדבר עם אנשים שעובדים בתעשיה ועל בסיס זה לקבל את ההחלטות, ולא על בסיס השכר.
אבהיר שחשוב לי יציבות תעסוקתית, לא ההבדל בשכר בין התחומים בהנדסת חשמל, או בין הנדסה לתכנות.

אני כן אשמח לשמוע איך אתה רואה את האתגרים בתפקיד של מהנדס חשמל. למה זה דומה? איך אוכל להכיר את זה יותר? כמובן שיש תחומים רבים, אבל אשמח לשמוע לכל הפחות על התחום שלך. העובדה שיש תתי תחומים בהחלט מצמצמת את החשש בהחלטה.

אגב, יש משהו שכדאי לעשות לפני הלימודים, (כאמור יש לי זמן) כדי לתת לעצמי יתרון?

יציבות תעסוקתית? פחחח.
גם לפני העולם של צ'אט גיפיטי ומוצרים שיוצאים כל שני וחמישי ומהפכת הAI - תחומי החומרה והתוכנה הם לא בדיוק התחומים הראשונים במילון תחת הערך "יציבות תעסוקתית". התעשיות האלה עובדות בסייקלים של כמה שנים, מאוד מושפעות מכמה קל לגייס כסף, וההתקדמות הטכנולוגית שהיא לא תמיד לינארית. אלו כמובן תחומים גדולים שמועסקים בהם מיליונים ברחבי העולם וגם המון בישראל, אבל הם לא יציבים.
חברות קמות ונסגרות, דרישות לקריירה עולות ויורדות, גלי פיטורים וגיוסים מתרחשים בקצב גבוה, אפליות שונות של מגזרים וגילנות ועוד.
אלו תעשיות בקצב גבוה, עם כל היתרונות והחסרונות שבהם. למי שזה מתאים לו, אם הוא ילמד, ייזום ויהיה חזק - השמיים הם הגבול.
אנשים פחות חזקים יכולים להחזיק, אבל ככל הנראה ייפלטו במוקדם או במאוחר, שנים רבות לפני הפנסיה.

אם אתה רוצה יציבות תלך להיות מורה או בשירות המדינה.

אתגרים? יש המון, תלוי באיזה תפקיד. מציע לך לקרוא על ההתמחויות השונות ומשם להתקדם.

הלימודים באוניברסיטה הם מאוד קשים, מעבר למה שאתה מדמיין אפילו כרגע. תוך שבועיים עוברים שם על כל החומר המתמטי בתיכון בערך. לא חושב שיש דרך אפקטיבית יותר מדי להתכונן אליהם ולהפיק איזה ייתרון. אני הייתי מנקה את הראש ומכין את עצמי מנטלית לאתגרים גדולים, יותר מאשר להתכונן לאיזה נושא לימודי ספציפי. אבל כל אחד ודעותיו כאן כמובן.

עונה כמהנדס תוכנה, אין לי ניסיון או ידע בהנדסת חשמל (לצערי).

לא ציינת איך היה לך ללמוד פייתון ולהתנסות בתכנות. זו לדעתי אינדיקציה טובה לאיך יהיה לך בעבודה כמתכנת.

כדי להתכונן ללימודים הייתי מסתכל על קורסים של שנה ראשונה ומתחיל ללמוד לבד את אלה מהם שנראה לי שיהיו לי הכי קשים.
לחילופין (או בנוסף, תלוי כמה זמן פנוי יש לך), כיוון שאין לך הרבה ניסיון בתכנות הייתי לומד לתכנת ומתנסה בזה קצת.
להתקין לינוקס, להשתמש בזה ביום-יום וללמוד איך המערכת עובדת יכול מאוד לעזור.
ללמוד על מבני נתונים בסיסיים (רשימה מקושרת, עץ חיפוש בינארי) ואלגוריתמים בסיסיים (BFS, DFS, מיון טופולוגי).
אני לא יודע אם כבר עברו לפייתון בקורסי מבוא באוניברסיטאות הגדולות, אם עדיין לומדים שם שפת C אז מאוד יעזור לך ללמוד את זה כדי לצלוח את הסמסטר הראשון.

לגבי השפעה של AI - לדעתי הכיוון הכי בטוח הוא להיות מאלה שמפתחים מערכות AI :)
אבל כדי להגיע לזה תצטרך לעשות לפחות תואר שני בתחום.

עזוב שלדעתי אין דבר כזה "כישרון" אלא יש מיומנות שהיא תוצר של לדחוף את עצמך ולייצר מידע שמאפשר לזהות תבניות. אין שום קשר בין תוכנה לבין מתמטיקה. אפשר לעשות 99% מתפקידי הפיתוח עם חשבון של בית ספר יסודי.
לא מסכים.
החשיבה הדרושה לפתרון בעיות ולהוכחת משפטים במתמטיקה מאוד דומה לחשיבה הדרושה לכתיבת מערכת תוכנה שעובדת טוב ולזיהוי מקרי קצה ובאגים פוטנציאליים.
מנסיוני, מי שטוב במתמטיקה בדרך כלל טוב גם בתכנות.
(הכוונה למתמטיקה ברמה אקדמית, לא מה שלומדים בבתי ספר)

יציבות תעסוקתית? פחחח.
גם לפני העולם של צ'אט גיפיטי ומוצרים שיוצאים כל שני וחמישי ומהפכת הAI - תחומי החומרה והתוכנה הם לא בדיוק התחומים הראשונים במילון תחת הערך "יציבות תעסוקתית". התעשיות האלה עובדות בסייקלים של כמה שנים, מאוד מושפעות מכמה קל לגייס כסף, וההתקדמות הטכנולוגית שהיא לא תמיד לינארית. אלו כמובן תחומים גדולים שמועסקים בהם מיליונים ברחבי העולם וגם המון בישראל, אבל הם לא יציבים.
חברות קמות ונסגרות, דרישות לקריירה עולות ויורדות, גלי פיטורים וגיוסים מתרחשים בקצב גבוה, אפליות שונות של מגזרים וגילנות ועוד.
אלו תעשיות בקצב גבוה, עם כל היתרונות והחסרונות שבהם. למי שזה מתאים לו, אם הוא ילמד, ייזום ויהיה חזק - השמיים הם הגבול.
אנשים פחות חזקים יכולים להחזיק, אבל ככל הנראה ייפלטו במוקדם או במאוחר, שנים רבות לפני הפנסיה.
הגזמת קצת... נכון שחברות נסגרות ויש גלי פיטורים וכו, אבל אנשים ברמה בינונית ומעלה יכולים לשרוד לפחות עשור או שניים (בדרך כלל).
זה גם תלוי בחברה הספציפית, עבודה בסטארטאפ היא לא כמו עבודה בחברה בינלאומית גדולה.

לא מסכים.
החשיבה הדרושה לפתרון בעיות ולהוכחת משפטים במתמטיקה מאוד דומה לחשיבה הדרושה לכתיבת מערכת תוכנה שעובדת טוב ולזיהוי מקרי קצה ובאגים פוטנציאליים.
כל "כלי" שמלמד אותך לחשוב באופן procedural יוצר אצלך תבניות חשיבה דמוית תרשים זרימה. אני חושב שאפשר להשיג את אותם התוצאות בשימוש בכלים שהם לא מתמטיקה גבוהה(ואם מתעקשים על מתמטיקה אז אפשר לעצור בחקר פונקציות ולא להתאבד על אנליזה נומרית או על מד"ח) נגיד כמו פיזיקה כמו מכניקה קלאסית של תיכון או 5 יחידת היסטוריה. התבניות שדרושות בשביל לדבג מקרי קצה זהות בין אם אתה מדבג קוד, לב של אדם או מנוע של מכונית(העקרונות הם אותם העקרונות, רק הסביבה משתנה). פיתוח פרופר, כלומר היצירה של דברים חדשים דורש בעיקר ראיה מרחבית ואבסטרקטית ופה כבר יש יותר ערך לשרטוט הנדסי, גאומטריה, יצירה בלגו או כל דבר שיעזור לך לתפוס בקלות דברים בדמיון ולסובב אותם לכל מיני כיוונים.

לא ציינת איך היה לך ללמוד פייתון ולהתנסות בתכנות. זו לדעתי אינדיקציה טובה לאיך יהיה לך בעבודה כמתכנת.

נהניתי בעיקר מהחידתיות שיש במשימות. קשה לי להעריך כמה אני טוב בתחום בעיקר משום שאין לי קנה מידה להשוואה. (כמה זמן לקח לי להבין קונספט, כמה זמן לקחה לי המשימה וכו׳..) לצערי הלימוד היה לא דרך האוניברסיטה הפתוחה אלא רק בעזרת קורס חינמי באינטרנט, ולכן בהרבה מאוד משימות בcode wars הוגבלתי בגלל היעדר של היכרות עם כלים ופונקציות מיוחדות וכו׳ לכן היה גם הרבה תסכול בדרך.

בקצרה, אני צריך ללמוד יותר כדי לגבש דעה טוב יותר.

כדי להתכונן ללימודים הייתי מסתכל על קורסים של שנה ראשונה ומתחיל ללמוד לבד את אלה מהם שנראה לי שיהיו לי הכי קשים.
סיימתי בפתוחה אינפי 1 ו-2 ועוד מעט מסיים לינארית 1. מתכנן לאחר לינארית 2 לקחת שפת C בהתאם למה שכתבת לאחר מכן, ולמה ששמעתי מסטודנטים באוניברסיטה.

על כל פנים, נקודה נוספת ששכחתי לכתוב היא שבתכנות, יש להמון אנשים ניסיון (לפעמים רחב מאוד) עוד לפני האוניברסיטה, בין אם מהתיכון, מהצבא וכו׳ לכן אני מתחיל את התואר במה שעשוי להיות disadvantage די גדול. לעומת זאת, הנדסת חשמל קשה מאוד ללמוד במסגרת חוץ אקדמית, והחיסרון שקיים במדמח, לא קיים פה.

עריכה: החלטתי ללמוד הנדסת חשמל, אני אוכל כמובן לשנות את דעתי בעתיד ואפילו בזמן הלימודים. אבל כרגע אני נוטה לשם.
תודה למי שייעץ.

נערך לאחרונה ב:
אולי תעשה קורס בפיזיקה וקורס במתמטיקה. יכול להיות שאתה אוהב לימודים ומחקר.
מתמטיקה ופיזיקה הם כלים מאוד חזקים שאם תתמחה בהם יהיה לך יתרון מיוחד גם על פני מתכנתים.
אין הרבה אנשים שיכולים לנתח בעיה בכלים פיזיקליים ולמדל אותה באופן יעיל. או לפתור משוואות דיפרנציאליות ואינטגרליות בהרבה מימדים למרות שיש לזה לא מעט יישומים ממחשב קוונטי ועד רפואה.

בהצלחה!
אבל חשוב לזכור: היתרון של אחרים הוא לא חסרון שלך!

נהניתי בעיקר מהחידתיות שיש במשימות
סתם נקודה למחשבה בתור מישהו שגם אוהב מתמטיקה וחידות.
קח בחשבון שעבודות תכנות (כנראה גם הנדסה) רגילות לרוב לא כוללות את הרכיבים האלו, בהנתן המאפיינים האישיותיים שלך ייתכן ששווה לשקול תואר שני בעתיד ולעסוק במשהו אלגוריתמי.
לא ממש רלוונטי לכרגע בשום צורה אבל כן Something to keep in the back of your mind.

בהצלחה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
A בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 6
ב בחירת ברוקר אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ר בחירת קרן כספית שקלית שוק ההון 5
E בחירת מסלול בגין הכנסות שכר דירה מיסים 9
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
A בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים שוק ההון 17
E חוקי? מיטב IRA חוסמת בחירת חבר בורסה שונה ממיטב טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 32
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
I בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5
ה בחירת בנק וכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
I בחירת קרנות מתאימות דרך ib לנאסדק100 ו״לכל העולם״ שוק ההון 1