אין לי שום רגישות למותגים
רק שיצא הכי זול שאפשר
בקארפור זה עובד הפוך
מה שנכנס לסל של המדינה משמעותית יותר זול מהשאר
ואז נוצרים עיוותים שמותגים חזקים יותר זולים ממוצגי הבית
אריזות חיסכון גדולות יותר זולות מאריזות רגילות של אותו המוצר
או כמו שחלב בבקבוק יותר זול מחלב בבקבוק...
כן, צפיתי בכתבה על זה בערוץ 13. אל תשכח שזה לא כל סניף של קארפור אלא רק שליש מהם, נדמה לי.
משפחה ילדים עבודה וכו
לצערי היום יש לי בלחץ שעה אחת בשבוע לקנות פיסית בסופר
להזמין זה הכי גרוע; זה כמו לשלם על מונית למצרכים שלך. יש אתר בשם ״החישוק״ ששם יש משלוח לנקודת איסוף ב־₪5 לדעתי. האתר הוא מלכ״ר.
הלוואי שהייתי יכול להקדיש לזה יותר
אז אתה תצא לקניות והמשפחה תישאר בבית. ילדים קטנים בהחלט מקשים על הקניות.
אני ממש נהנה
אבל אז אישתי כועסת עלי שאנחנו הפכנו לסופר בבית ויש לנו 24 קופסאות טונה...
זוכר את המבצע על הקמח מקודם? אימא שלי התלוננה עליו. היא גם התלוננה שקניתי נייר טואלט זול (הרבה גלילים ב־₪39.9, אני כבר לא זוכר). אני תמיד עונה: ״לא טוב לך איך שאני עושה קניות? תעשי לבד. אני קונה הכי זול״.
לי אין בעיה לקנות כמות גדולה של מוצרים יבשים משום שיש להם תוקף ארוך.
בשר, דגים, ירקות, פירות...
שקונים פעם בשבוע זה אומר שהבשר חייב להיות קפוא אז קצת פחןת טעים ובעיקר פחות ספונטני
לרוב יש בשר טרי בסופר. אצלנו לא מוכרים עוף קפוא, אבל כנראה הייתי רוכש אותו אם היה פער משמעותי במחיר. כך או כך אני מקפיא אותו כי אני לא תמיד רוצה להכין מהיום למחר. בקר ודגים אני לא אוכל; סלמון לפעמים, וגם אז כנראה ארכוש קפוא. הסופר הקודם שעבדתי היה איזה יום שבו סלמון עלה ₪59.9 בקנייה מעל ₪100 – זה באמת היה שווה מאוד. אבל ₪79.9 זה כבר פחות שווה. לאחרונה זה היה ₪89.9.
לא כזה אכפת לי מ״טריות״ ומ״איכות״ בכנות. כל עוד זה טעים, אני אקנה. גם החלטתי שאקנה מוצרים בפיקוח גם אם הם פחות בריאים, למשל לחם בפיקוח במקום לחם מקמח מלא או גבינה צהובה 22% במקום 9%. לחם לבן וגבינה זה לא מה שיהרוג אותך. מה שכן יהרוג אותך זה גלידה, בורקסים, יותר מדי לחם (לא משנה איזה), צ׳יפס, ג׳אנק פוד וחבריהם.
אם תשים על לחם לבן חביתה, זה יהיה בריא יותר מאשר שתשים על לחם מלא שוקולד למריחה.
שקונים כל יום יומיים בהחלט אפשר שיהיה בשר טרי במקרר
בעיקרון כן. אני יכול לקנות מארז פילה עוף ולהכין באותו יום (או ביום למוחרת) בלי להקפיא. לי זה לא ממש משנה; אני תמיד אוהב לדעת שיש לי אוכל, אז אני אוהב שיש קפוא.
תמסגר לך את המשפט הזה
הוא ממש חשוב
בעיקר לשקט הנפשי של עצמך
וגם עם יד על הלב זה באמת תנאים טובים (גם שעבדתי בסטארטאפים היו מקומות שלא הביאו בכלל אוכל ןאז אתה מתחיל להביא מהבית וזה מעצבן
אן שהיו מקומות שהורידן לי 50-70 שקל ואז יוצא שאתה עובד שעה פלוס בחינם בשביל לאכול...
כן. כשצריך להודות ולפרגן למעסיק, אני עושה את זה.

בהחלט מכניס לפרספקטיבה. בתכלס גם השכר יכול להיות יחסית טוב אם הייתי עובד 6.5 שעות 6 פעמים בשבוע, אבל זה לא תמיד תלוי בך.
ברוסית אנחנו אומרים: ״בקטנה אבל נעים״. את המשפט הזה הכרתי כשאחת האחמ״שיות במקום עבודתי הקודם הייתה אומרת זאת ללקוחות כשיש הנחה מטורפת בסך ₪1.