• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה עדיף: חל"ת או מינוס ימי חופש?

• פותח הנושא פותח הנושא liranviper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

liranviper

משתמש בכיר
דירוג
1,807
היי,
אני מתכנן לצאת לחופשה ארוכה של חודשיים. אני תוהה האם עדיף לי לצאת לחופשה ללא תשלום או להיכנס למינוס בימי החופש שלי?

מה בדיוק קורה בתלוש שכר כשאני במינוס? האם מנכים לי באותו חודש את ערך הימים שהחסרתי ולכן זה מתקזז והשכר הוא 0 ש"ח? או שזה סתם מספר וירטואלי שלילי בתלוש ויהיה רלוונטי רק כשאסיים לעבוד (ואז זה כמו דחיית מס)?

השכר שלי הוא גלובלי ולא שעתי.

תודה

תלוי במדיניות של החברה. אני בספק אם יתנו לך להיכנס למינוס של חודשיים ימי חופש, לרוב מבקשים חל"ת לתקופה כזו.

לא קורה שום דבר כשאתה במינוס בתלוש השכר וזה אכן וירטואלי בתלוש, מתחשבנים בסוף ההעסקה.

אגב, אם אתה טס לחודשיים בחל"ת לא לשכוח תשלומים לביטוח לאומי

ובכל זאת, אם כן אפשר, אז מה עדיף? לשם השוואה, נניח שמיד אחרי החופשה אני מפסיק את ההעסקה (כדי להתעלם מעניין דחיית התשלום).

אני מנסה להבין מה המחיר של ימי החופש השליליים במשך חודש, לעומת השכר החודשי

אם אתה לא רוצה להמשיך לעבוד שם נראה לי שעדיף להתפטר.
אם אתה מתכוון להמשיך והמעסיק מוכן שתיכנס למינוס ימי חופשה אז בכל חודש עבודה אחרי החזרה המינוס שלך יקטן.

אם אתה בוחר באופציה של מינוס ימי חופש, כדאי לוודא שעד שאתה מגיע לאפס, מותר לך לצאת לחופשות.

לא אמרתי שאני אתפטר, זה לשם ההשוואה. אבל אילו הייתי מתפטר, האם הכסף שאחזיר למעסיק יהיה שווה בדיוק לסכום כסף שקיבלתי מהמעסיק בחודשיים האלו? זאת השאלה

היי,
אני מתכנן לצאת לחופשה ארוכה של חודשיים. אני תוהה האם עדיף לי לצאת לחופשה ללא תשלום או להיכנס למינוס בימי החופש שלי?

מה בדיוק קורה בתלוש שכר כשאני במינוס? האם מנכים לי באותו חודש את ערך הימים שהחסרתי ולכן זה מתקזז והשכר הוא 0 ש"ח? או שזה סתם מספר וירטואלי שלילי בתלוש ויהיה רלוונטי רק כשאסיים לעבוד (ואז זה כמו דחיית מס)?

השכר שלי הוא גלובלי ולא שעתי.

תודה

עדיף חופש,
על פדיון ימי חופש אתה תמוסה לפי מס שולי, לפי ההכנסה שלך, כך שבעצם זה יהיה מס גבוהה יחסית (במידה ואתה מרוויח מעל 10,000 ברוטו).
פאן נוסף באותו עניין זה ההפרשות לק.השתלמות ופנסיה שיוצרות מצב שעדיף להישאר על מנת שהם גם יכנסו.
וסיבה אחרונה זה לחסוך תשלום ביטוח לאומי לזמן החופשה.
אם תהוון את כל מה שאמרתי, לדעתי אתה תגיע לפער של 25% בהשתכרות לטובת יציאה לחופש ולא חלת.

לשיקולך,

על פדיון ימי חופש אתה תמוסה לפי מס שולי, לפי ההכנסה שלך, כך שבעצם זה יהיה מס גבוהה יחסית
זה לא חסרון? דווקא נראה לי שאם לוקח חלײת אז אחר כך אוכל לקזז את זה בדו"ח למס הכנסה כי יש חלק שנה שלא עבדתי בו. בחופש רגיל אני אמשיך לקבל שכר ולכן לא אוכל לעשות זאת

ב-2008 יצאתי לחודש באירופה.
ביוני.
יום בחירה (יום הולדת), יומיים חופש שבועות, חוץ מזה, בחברה קיבלו הצהרה על יום מחלה בלי אישור רופא ושכר מלא... אז כל שבוע יום מחלה-3 ימי חופש-יום מחלה.

זה לא חסרון? דווקא נראה לי שאם לוקח חלײת אז אחר כך אוכל לקזז את זה בדו"ח למס הכנסה כי יש חלק שנה שלא עבדתי בו. בחופש רגיל אני אמשיך לקבל שכר ולכן לא אוכל לעשות זאת
אם השכר השנתי שלך יהיה נמוך יותר אז אתה צודק, ובהיבט הזה הוא אכן יהיה נמוך יותר. אבל צריך תיאום מס בין החודשים.
אבל נגיד עוד 5 שנים תירצה לפדות ימי חופש, המס יהיה גבוהה יותר, לכן, אני חושב שבראייה ארוכת טווח עדיף שתהיה בחופש
בכל מקרה הקרנות יוצרות מצב שחד משמעית עדיף חופש על פני חלת

לדעתי יש בחישוב פרמטרים שספציפיים למעסיק. למשל, בתרחיש שאתה מחזיר למעסיק שווי של ימי חופשה - איך מחושב שווי של יום חופשה? האם זו המשכורת החודשית ברוטו חלקי מספר ימי העבודה הממוצע בחודש (יש בסביבות 21-22), או משכורת חודשית חלקי מספר הימים הקלנדריים בחודש (יש כ-30)? (כן כן, יש כזו אפשרות - ר' פה תחת "חישוב ערך יום עבודה", ופה לעובד שהיה מופתע מזה) ואולי יש עוד אפשרויות שאני לא מכיר.
כמו כן, האם תצטרך בנוסף למשכורת ברוטו להחזיר למעסיק שווי הטבות? (למשל תשלום ארוחות)
לכן, אם המעסיק שלך מסכים שתיכנס למינוס גדול, נראה לי לגיטימי לשאול את מחלקת שכר מה ההשלכות של זה במקרה של סיום עבודה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
NeonDrift עדיף להפקיד לקרן השתלמות במעמד עצמאי או שכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א מה עדיף לי לעשות עם המט״ח? שוק ההון 36
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
V הון עצמי לקניית דירה - מאיזה מסלולי השקעה עדיף למשוך? נדל"ן 0
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
מ מה עדיף VOO או SPY? שוק ההון 13
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
א היי , הכנתי אקסל שאומר מה עדיף, קרן כספית או פק"מ שוק ההון 0
O שני חשבונות עו"ש - מה עדיף, שניהם באותו בנק או כל אחד בבנק אחר? צרכנות פיננסית 12
S הזמנות באינטרנט בחו"ל - עדיף לשלם בשקלים בפייפאל או מטבע חוץ באשראי (1% המרה)? צרכנות פיננסית 3
M האם לאזרחים אמריקאים עדיף להשקיע ב IRA או בקופות מנוהלות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס מה עדיף קופגל"ה או קרן סל ישראלית שוק ההון 21
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A מה עדיף בין לרכוש תעודת סל בארץ או בארה"ב? שוק ההון 1
ה בהשקעת סכום גדול - עדיין עדיף בארץ? שוק ההון 25
A מה עדיף היום: קנית אג"ח ממשלתי או אג"ח חברות בדרוג גבוה? שוק ההון 9
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
J מה עדיף באקסלנס -ספארק או extrade ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, ********* ******)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y האם עדיף לרכוש קרן שמנוהלת בידי בית ההשקעות שלי? שוק ההון 2
A האם לא עדיף לקנות מניות ערך של מדד מסוים מאשר את המדד עצמו? שוק ההון 43
A האם עדיף להשקיע במדדים בעלי Cape נמוך פוסטים מאיכות נמוכה 21
A במידה ולפרויקט יש ליווי בנקאי האם עדיף לשלם את כל הסכום כמה שיותר מהר? נדל"ן 2
לב מישקין מה עדיף לקנות רכב יד שנייה או לקחת מהעבודה תמורת תשלום? צרכנות פיננסית 12
S עדיף דקה ביום מאשר שעות בסוף שנה :) מיסים 1
ה האם עדיף קרן מחקה ישראלית על בלאקרוק? שוק ההון 4
I באיזה יום בחודש עדיף לרכוש מדדים בקרן ההשתלמות שלי? שוק ההון 8
א מה עדיף: חשבון מסחר עצמאי או קופ"ג להשקעה בדמי ניהול זולים? שוק ההון 4
T לוקסמבורג או אירלנד - מה עדיף? שוק ההון 1
א מה עדיף קרן נאמנות או תעודת סל? פוסטים מאיכות נמוכה 23
A באיזו חברה עדיף לשים קרן פנסיה במסלול עוקב סנופי שוק ההון 1
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
T בתור ישראלי, שעובד דרך האינטרנט ומטייל בחו"ל, מה עדיף, PayPal, Payoneer או Skrill? צרכנות פיננסית 1
Anrala האם עדיף לשלם בתשלומים או בתשלום אחד לדברים הבאים: צרכנות פיננסית 21
שם משתמש בעייתי איפה עדיף להפקיד כ-10,000 ש"ח: קרן פנסיה או גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
E פרילנסר. מה עדיף: יותר לקוחות שמשלמים פחות או פחות לקוחות שמשלמים יותר? אוף טופיק 1
O לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית שוק ההון 118
F עדיף סילוק משכנתא מהיר או לפרוס ל-25,30 שנה? נדל"ן 7
S הברוקר הכי עדיף להשקעה פאסיבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
השועל מה עדיף, דירת 3 או 4 חדרים להשקעה? מחיר למשתכן. נדל"ן 8
R האם ייתכן שבמשיכה בפרישה מוקדמת יהיה עדיף לשלם מס שולי? מיסים 15

נושאים דומים

Back
למעלה