• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה

• פותח הנושא פותח הנושא twister
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

twister

משתמש רגיל
דירוג
272
היי,

בהנחה וחתמתי חוזה במקום חדש ואני מתחיל רק בעוד כחודש וחצי, ובהנחה ואני רוצה חופש בין עבודות של שבוע-שבועיים, ויש לי 22 ימי חופשה צבורים, מה עדיף?

1. להודיע למעסיק כמה שיותר מוקדם, לעבוד כחודש את כל הימים כחוק מבלי לפדות יום חופש אחד, ולנצל את המרווח בין עבודות לחופש? (סוג של חל"ת)
2. להודיע למעסיק כמה שיותר מוקדם, לתת לו חודש וחצי התראה מראש, לעבוד כחודש ולצאת לחופש של שבועיים ע"ב ימי החופש מהמעסיק? (יתכן כי עדיין אפדה חלק מהימים)
3. לחכות עם ההודעה למעסיק עד כחודש לפני סיום העסקה, להשאיר שבועיים של עבודה, ולצאת לשבועיים חופש ע"ב ימי החופש מהמעסיק.

אני ביחסים מאוד טובים עם המעסיק והצוות.

היי,

בהנחה וחתמתי חוזה במקום חדש ואני מתחיל רק בעוד כחודש וחצי, ובהנחה ואני רוצה חופש בין עבודות של שבוע-שבועיים, ויש לי 22 ימי חופשה צבורים, מה עדיף?

1. להודיע למעסיק כמה שיותר מוקדם, לעבוד כחודש את כל הימים כחוק מבלי לפדות יום חופש אחד, ולנצל את המרווח בין עבודות לחופש? (סוג של חל"ת)
2. להודיע למעסיק כמה שיותר מוקדם, לתת לו חודש וחצי התראה מראש, לעבוד כחודש ולצאת לחופש של שבועיים ע"ב ימי החופש מהמעסיק? (יתכן כי עדיין אפדה חלק מהימים)
3. לחכות עם ההודעה למעסיק עד כחודש לפני סיום העסקה, להשאיר שבועיים של עבודה, ולצאת לשבועיים חופש ע"ב ימי החופש מהמעסיק.

אני ביחסים מאוד טובים עם המעסיק והצוות.
להודיע למעסיק הכי מוקדם שאפשר, להגיד לו המון תודה על התקופה והזדמנות, שאתה מתחיל במקום חדש בתאריך x ותשמח לראות איך מסיימים הכי נכון ואיך אפשר לבצע את החפיפה הנדרשת בתקופה שנשארה.

תסיים בטוב, יסתדר חופש , תיקח …

להודיע למעסיק הכי מוקדם שאפשר, להגיד לו המון תודה על התקופה והזדמנות, שאתה מתחיל במקום חדש בתאריך x ותשמח לראות איך מסיימים הכי נכון ואיך אפשר לבצע את החפיפה הנדרשת בתקופה שנשארה.

תסיים בטוב, יסתדר חופש , תיקח …
אני מתחתן שבוע לפני תחילת העבודה החדשה, אז חופש אני אקח ככה או ככה.
השאלה מה עדיף מבחינת מס, הפרשות וכו'.

אני מתחתן שבוע לפני תחילת העבודה החדשה, אז חופש אני אקח ככה או ככה.
השאלה מה עדיף מבחינת מס, הפרשות וכו'.
אתה תקבל שכר + הפרשות עד היום האחרון לעבודה שלך (אם חודש לפי החוק ואם בהארכה עד לזמן שהם יבקשו ואתה תסכים).
במידה ואתה מודיע על התפטרות והם אינם מעוניינים שתמשיך לעבוד הם יכולים לסיים בתאריך ההודעה שלך …יחסי עובד מעביד יסתיימו באותו תאריך ואתה תקבל לזמן שנשאר לפי חוק ״חלף הודעה מוקדמת״ שזה אומר שתקבל שכר בלי הפרשות.

ימי החופש שישארו לך תקבל כפדיון בשווי של יום עבודה על כל יום חופש(ללא הפרשות ).

אתה תקבל שכר + הפרשות עד היום האחרון לעבודה שלך (אם חודש לפי החוק ואם בהארכה עד לזמן שהם יבקשו ואתה תסכים).
במידה ואתה מודיע על התפטרות והם אינם מעוניינים שתמשיך לעבוד הם יכולים לסיים בתאריך ההודעה שלך …יחסי עובד מעביד יסתיימו באותו תאריך ואתה תקבל לזמן שנשאר לפי חוק ״חלף הודעה מוקדמת״ שזה אומר שתקבל שכר בלי הפרשות.

ימי החופש שישארו לך תקבל כפדיון בשווי של יום עבודה על כל יום חופש(ללא הפרשות ).
99% שהם לא יסיימו את ההעסקה בתאריך ההודעה שלי.
אז נטו מבחינה כספית, בהנחה ואני מתחיל ב 14 לאוקטובר, עדיף להודיע פשוט ב 14 לספטמבר כדי לשמור על ההפרשות עד הרגע האחרון?

במקום להודיע נגיד ב 1 לספטמבר, לסיים רשמית ב 1 לאוקטובר, לפדות את כל ימי החופש בכסף ואז שבועיים להיות "מובטל"

אז נטו מבחינה כספית, בהנחה ואני מתחיל ב 14 לאוקטובר, עדיף להודיע פשוט ב 14 לספטמבר כדי לשמור על ההפרשות עד הרגע האחרון?

במקום להודיע נגיד ב 1 לספטמבר, לסיים רשמית ב 1 לאוקטובר, לפדות את כל ימי החופש בכסף ואז שבועיים להיות "מובטל"
נכון ככה תמקסם את ההכנסות מהמעסיק .

אם אתה אבל בכיר ובמערכת יחסים טובה עם המעסיק הייתי מציע לך לעשות משהו דומה, כמו שאמרתי להודיע למעסיק בהקדם האפשרי, להגיד שאתה לשירותו ומוכן להאריך את זמן סיום עד ה 14 באוקטובר על מנת לעזור להם להתכונן ולבצע חפיפה.
אם אתה בטוח במקומך שם אז הם כנראה יסכימו ותוכל להשאר גם ככה את כל התקופה , עדיין תרוויח אותו הדבר ותסיים בטוב …

אם אחרת אתה מודיע רק חודש מראש כשאולי הם לא רואים את זה בא ואולי יצטרכו עוד קצת זמן … זה יכול לגרום לטונים צורמים בסיום .

אתה יכול להגיע לאותה תוצאה כספית …ולסיים בטוב עם המעסיק .

לא יודע מה מקובל אצלכם, אבל אצלנו אם מישהו היה מודיע שבועיים לפני ראש השנה שהוא עוזב מיד אחרי יום כיפור, זה היה מוחק הרבה מאד מהקרדיט שיש לו גם אם היה עובד מצטיין.

כמו שאמרתי להודיע למעסיק בהקדם האפשרי, להגיד שאתה לשירותו ומוכן להאריך את זמן סיום עד ה 14 באוקטובר על מנת לעזור להם להתכונן ולבצע חפיפה.
נשמע טוב, זה מה שאעשה

לא יודע מה מקובל אצלכם, אבל אצלנו אם מישהו היה מודיע שבועיים לפני ראש השנה שהוא עוזב מיד אחרי יום כיפור, זה היה מוחק הרבה מאד מהקרדיט שיש לו גם אם היה עובד מצטיין.
רק רציתי להבין מה הכי נכון מבחינה כספית, לא אמרתי שזה מה שאעשה.

אני חושב שהכי משתלם כלכלית זה להיות בחופש בימי החופשה במקום לפדות אותם.
אכן נצברים על ימים אלה הפרשות. בנוסף, ימי חופש נצברים גם על ימים אלה - יכול להיות שתזכה כך לעוד ימי חופש.
אם יהיה חודש קלנדרי שלם שאתה לא מועסק, שים לב לשלם לביטוח לאומי.

ואם אתה ביחסים טובים אם המעסיק הנוכחי, הייתי מודיע כמה שיותר מוקדם, ומסיים בצורה הכי מוצלחת שיכולתי. מתחבר להמלצות האחרות שניתנו כאן בהקשר הזה. לך תדע באיזה הזדמנות תפגוש את האנשים האלה שוב. רושם חיובי משחק תפקיד חשוב.

אני אוסיף משהו שלא צוין פה: אם תעבוד חודש ואז תצא לשבועיים ע"ח ימי החופשה (אופציה 2), אתה פותח דלת לבקשות של "אולי תבוא עוד יום לסגור לנו פינה?" וזה עלול קצת לדפוק לך את החופש, או לחילופין לגרום לזה שהיחסים שלך איתם קצת ייפגעו (אם תסרב)

אם אתה בקשר טוב עם המעסיק, הייתי נמנע את אפשרות 3 - תן לו את מירב הזמן להתארגן לעזיבתך - חפיפה, העברת ידע, סגירה סופית של כל המשימות שעליך.
הייתי מודיע על העזיבה כמה שיותר מוקדם ומנסה למצוא סידור שיהיה מקובל על שניכם מבחינת ימי החופש. אם תאריך העזיבה שלך ממילא נתון וסגור, אז תקבל את ההפרשות הסוציאליות עד אותו תאריך בין אם תהיה בחופש ובין אם לא.
במקרה של פדיון ימי חופש בתשלום בסיום העסקה, לא משלמים עליהם ביטוח לאומי.

אני חושב שהכי משתלם כלכלית זה להיות בחופש בימי החופשה במקום לפדות אותם.
לא הבנתי את המשפט הזה.
אם לאדם יש עוד חודש לעבוד, ו־10 ימי חופשה, איזה מקרה לדעתך ישתלם לו כלכלית (בלי שיקולים אחרים):
1. עבודה כל החודש.
2. לקיחת 10 ימי חופש ועבודה בשאר החודש.

לא הבנתי את המשפט הזה.
אם לאדם יש עוד חודש לעבוד, ו־10 ימי חופשה, איזה מקרה לדעתך ישתלם לו כלכלית (בלי שיקולים אחרים):
1. עבודה כל החודש.
2. לקיחת 10 ימי חופש ועבודה בשאר החודש.

אני חושב שאלה לא הבחירות של פותח האשכול. הוא קבע תאריך לסיום העבודה ומתלבט אם להתפטר קודם ולפדות ימי חופש, לעומת להתפטר מאוחר יותר ולנצל את ימי החופשה.

במקרה שאתה מציג, כלכלית נטו ברור שעדיף לעבוד יותר. בסוף החודש תקבל משכורת על חודש שלם + פדיון עשרה ימי חופש.

כמו שכתבו - זה על החגים
תבדוק שיש מספיק ימי עסקים להודעה המוקדמת.
ממליץ להודיע כמה שיותר מוקדם - שתצא בסדר.
גם אם יהיה פער של שבועיים - זה יתקזז עם המס מהמעסיק החדש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A ניצול ימי מבצעים קבועים ברשתות המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
ח ניצול מגן מס כנגד רווח מRSU מיסים 6
N ניצול מגן מס - האם יש סיבה שלא? מיסים 8
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
מ ניצול הפסד בבורסה מיסים 0
ז ניצול זמן בנסיעות התפתחות אישית 19
F ניצול ירידות לשינוי הרכב התיק שוק ההון 1
Z ניצול ירידות לצרכי מס השקעות אלטרנטיביות 6
A ניצול קופת גמל להשקעה בשביל הלוואה שוק ההון 9
ע ניצול אופטימלי של הכנסות מנדל"ן אמריקאי צרכנות פיננסית 47
sha256 ניצול יעיל של פטור המס בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T ניצול סיטואציה של הסגירה של הלמן אלדובי לטובת שיפור תנאים בניוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M ניצול הטבות בשביל מתנת הצטרפות - ואז לבטל אוף טופיק 20
P ניצול נקודות זיכוי כנגד ריווחי הון מיסים 14
1337justme ניצול שנתי וקבוע של החזר מס רווחי הון שוק ההון 11
Rahash ניצול פטור מס רווח הון שוק ההון 1
amikal חריגה זמנית מאסטרטגיית השקעה בזמן קורונה לצורך ניצול הזדמנויות שוק ההון 16
S ניצול נקודות זיכוי מס (ועוד כמה שאלות) מיסים 5
M ניצול תעודה הוראה התפתחות אישית 0
U ניצול מצב עתידי בהעלאת ריבית באינפלציה לצורך השקעה הדירה נדל"ן 24
ה ניצול הירידות למגן מס שוק ההון 6
H ניצול הירידות לביצוע שינוי טכני בתיק שוק ההון 3
Mr. Bigglesworth ניצול הזדמנות מס עם הירידות האחרונות מיסים 25
I ניצול טיסות מרובות לחול באופן מיטבי צרכנות פיננסית 8
כימאי ניצול כספי החוסכים בקופות הגמל והפנסיה שוק ההון 37
ש ניצול כספי הלוואת משכנתא לנכס חדש נדל"ן 3
adamshalev ניצול נק זכות עם תיק השקעות שוק ההון 30
מוריארטי ניצול התנודתיות האינהרנטית של מניות שוק ההון 7
nmac ניצול פיקדון צבאי להשקעות שוק ההון 26
M ניצול תקרת מס נמוכה בניהול התיק שוק ההון 6
M ניצול מגן מס? שוק ההון 11
I ניצול מגן מס שוק ההון 13
לא חשוב שמות עוקבים אחריך - פגיעה בפרטיות האזרחים לשם ניצול תמימותם? אוף טופיק 6
Jane Doe ניצול אופטימלי של תקציב רילוקיישן - איך הייתם מרהטים דירה מאפס? אוף טופיק 34
זרטוסטרא "ניצול" הטבת מס סוף שנה לקופת גמל שוק ההון 12
Sinister ניצול ה'מפולת' בצורה סולידית שוק ההון 231
ח התייעצות בנושא תכנון מס נקודתי - ניצול רווחי הון חד פעמיים שוק ההון 4
א ניצול הטבת מס בבורסת לונדון/אירלנד שוק ההון 0
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 0
M מותר להחתים ימי חופש בזמן שירות מילואים? אוף טופיק 3
ה תחשיב ימי מילואים מול תשלום בט'ל ומס הכנסה אוף טופיק 1
ס ימי חופשה, הבראה ומחלה צרכנות פיננסית 1
V קניות ביום הרווקים/cyber Monday ושאר ימי הקניות של נובמבר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז ימי חופשה מיסים 13
ה תשלום על ימי מילואים שהיו בסופ״ש פוסטים מאיכות נמוכה 5
U ימי מכירות רכב אוף טופיק 0
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
G פדיון ימי חופשה מיסים 13

נושאים דומים

Back
למעלה