אבל בהחלט זה מגיע לעניינים של הפרשות, ימי חופש, נקודות זיכוי מס שכר שעות נוספות וכו וכו
דווקא שעות נוספות אני מקבל (אף שאני לא כל כך זכאי להן… אבל אני מודה שטרם קראתי על זה ב"כל זכות", פשוט כי זה לא כזה רלוונטי בינתיים). פה אני בהחלט מודה לרשת.
לעניין ההתנהלותי בהחלט עוזר להיות נחמד ולשנות את הניסוח ממגיע לי ועשיתם טעות וזה לא מה שכתוב בחוק
לניסוח של אני עובד חדש וממש אשמח ללמוד ולהבין זה ממש מעניין אותי ואשמח אם תוכלי להסביר לי למה יש את הפער הזה או איפה אני טועה במה שאני מבין מהחוק
ככה בערך אמרתי. הייתי מצטט את ההודעה פה, אבל נראה לי שזה מוגזם. פשוט ציינתי שלא הבנתי למה זה נצבר ככה ושלחתי את הנוסחה. אחר כך הודיתי על ההיענות עם סמיילי. אני יודע לכתוב יפה חחחחח.
לגבי ההעדרות הממושכת
שים לב שרוב מקומות העבודה יסכימו לך להיכנס לצבירה שלילית של ימי מחלה או חלת
הכי אף אחד לא מצפה שתחזור לעבוד עם מחלה מדבקת כי נגמרו לי הימי מחלה הצבורים
ובטח בטח בעולם המזון...
וגם בגלל שאסור לפטר בזמן ימי מחלה אז לא יכולים לפטר בכלל דבר שכזה...
אז יכול להיות שאתה מדקדק איפה שאולי לא צריך ואולו בגלל זה רוב האנשים אצלך לא מבינים את הפער...
בעיקרון כשכבר גמרת את הצבירה שלך, יכולים לפטר אותך. לא שאני כל כך מפחד מזה, אבל אני כן זקוק לכסף בשביל הלימודים.
נ.ב
לא קשור לדיון אבל ממש מסכרן אותי
בתור עובד בסופר אתה יכול לקחת לעצמך (בתשלום כמובן) בעצם כל פריט במבצע עוד לפני שהוא מגיע למדפים?
זה ממש תלוי בסופר. יש סופרים ענקיים באזורי תעשייה, ששם יש מחסן עם המון דברים. אצלנו יש מחסן קטן יחסית ואין שם משהו מיוחד מדי. לרוב מוציאים את מה שמגיע ישר. טכנית אני מאמין שירשו לי לפתוח ארגז ולקחת מוצר מסוים אם אני ממש רוצה, אבל לא עושים את זה לרוב.
מה שאני כן יכול לעשות זה להחביא לעצמי מוצרים במחסור, כרגע קוטג' ולפני כמה חודשים זה היה חלב. הבעיה היא שגם במקרר של העובדים לפעמים פותחים לך. היום שמתי שמיניית מעדנים בשקית ומישהו לקח מעדן. בקוטג', תודה לאל, לא נגעו. כשאני שם בתיק רב־פעמי, לא נוגעים (לפחות עד כה); קיוויתי שאם זה יהיה בשקית, גם לא ייגעו אבל נתבדיתי.
אני גם לא ממש יודע איזה פריט במבצע. אבל זה בהחלט מקל על הקניות שלי משום שאני יכול לבדוק על מה יש מבצע (כי לא תמיד יש שלט). בסופרים שאין בהם קופות עצמאיות זה קצת יותר קשה כי לא נעים לבלבל את השכל לקופאי.
אבל אני כן יכול לקחת ירקות טריים יותר, בוא נגיד. ראיתי עגבניות וגמבות במחסן ויש גם מקרר לפירות קיץ. אבל לא ממש ניסיתי באמת לקחת משם, פשוט כי הירקות והפירות בתפזורת טובים בעיניי.
אם לסכם, התשובה היא כן אבל זה לא באמת קורה. היכולת קיימת (שהרי אני מאמין שיאפשרו לי לפתוח ארגז עבור מוצר שאיננו על המדף), אבל לי טרם יצא לבקש את זה. אני גם לא ממש יודע מה יש במחסן… גם האחראית לא תמיד יודעת, האמת.
זה ממש מעניין אותי כי תכלס אתה יכול לעדות את כל הקניות שלך תוכ עבודה במחירי ריצפה שאנחנו אף פעם לא נגיע
לא חחחחחח. ההבדל היחיד בינינו זה שאנחנו מקבלים הנחת עובד קטנה, לא יותר מזה. גם לרוב עלות הקנייה של אנשים עולה כי הם קונים רק מותגים ולא מחפשים במדף. סתם דוגמה: יש קמח של שלושת האופים שעולה איזה ₪6. לעומת זאת יש מבצע על חברה מתחרה של 3 ק"ג ב־₪12. היום בזכותי אחד העובדים לקח את הקמח במבצע ולא את המותג הפופולרי.
דרך אגב בעיקרון אסור לך לעשות קניות בזמן עבודה. אם יש לך קנייה גדולה, עושים בזמן ההפסקה. אם רק כמה פריטים או משהו לנשנש, אפשר כשאין עומס.
אבל כל פעם שאני מדבר עם הקופאיות אצלנו הן לא מבינות אותי ואומרו. שהן בכלל לא יודעות מתי מגיע כל מלאי של משהו (למרות שאני כבר למדתי לזהות דפוסים...)
האמת שגם אני לא ממש. אני כן יכול לשאול את הסגנית, אבל כל לקוח יכול לעשות את זה. לפעמים כשאני במחסן, אני שומע ש"הגיעה סחורה" (פעם ירקות, פעם "תנובה").