• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עיוות בצבירת ימי מחלה

אני לא מתכנן לעבוד בתחום הקמעונאות במשך כל חיי אבל תודה. :)

הוויכוח הזה כבר התנהל פה. אני לא כל כך מבין מה זה ״הצגה לפי שעות״. בסופו של דבר אני מממש יום מחלה ואת שוויו מחשבים אחר כך. את השווי שלו אנחנו מחשבים לפי שעות (ליתר דיוק לפי השכר שקיבלתי בשלושת החודשים או השנה האחרונים. לפי שעות משום שהשכר מן הסתם נקבע לפיהן; הכוונה היא שאנחנו נחלק את השכר ולא את השעות).
איך אותה הצגה לפי שעות תעבוד בפועל? זה יוצא שגם הצבירה מופחתת וגם השכר שאקבל מופחת.

הרי אילו הייתי צובר שעות, לא הייתי אמור לצבור 6.3 שעות?

דווקא בחופשות, כפי שכבר ציינתי, אין משמעות למה שמגיע אחרי הנקודה, תמיד מעגלים מטה. כמובן המעסיק יכול ״לפרגן״ אם בא לו, אבל החוק לא מחייב.
אגב פה יש הבדל כי עבור חישוב דמי חופשה, חייבים לכלול בממוצע גם היעדרויות בתשלום. עבור ימי מחלה לא חייב, לפי הבנתי.
יש מצבים שעובד מגיע לעבודה ואחרי שעתיים יוצא כי הוא חולה
יש מצבים שעובדים לוקחים חצי יום חופש, אז מורידים חצי, לא בלתי אפשרי להשתמש בשברים

לגבי תוכנת שכר, מה שתגדיר, ככה יהיה, יש אפשרות לשנות הצגה ואפשרות לשנות צבירה, יתכן שזה מה שצריך לשנות במקרה שלך, אם אי פעם תגיע להנהלת חשבונות

יש מצבים שעובד מגיע לעבודה ואחרי שעתיים יוצא כי הוא חולה
יש מצבים שעובדים לוקחים חצי יום חופש, אז מורידים חצי, לא בלתי אפשרי להשתמש בשברים
כל זה תלוי מאוד במקום העבודה; בחוק אין התייחסות. הנוהג הוא תמיד להוריד יום מחלה שלם.
לגבי תוכנת שכר, מה שתגדיר, ככה יהיה, יש אפשרות לשנות הצגה ואפשרות לשנות צבירה, יתכן שזה מה שצריך לשנות במקרה שלך, אם אי פעם תגיע להנהלת חשבונות
לא יודע מה האפשרויות בתוכנת השכר. בחוק כתוב יום, ואת היום מחשבים לפי שעות העבודה בעת מימוש יום המחלה.

כתבתי לך, יש צורך - יש הגדרה
החוק זה דבר אחד, הגדרות קיימות ושגויות זה דבר אחר
אם לשוק היה צורך לסמן לפי שעות או חצאי ימים או ווטאבר אז יש לזה הגדרה תואמת כדי שכל מעסיק יגדיר איך שהוא צריך/רוצה
מה במקרה שלך כנראה מוגדר לא נכון או שטרם הגענו למסקנה שקיבלת בפועל פחות ממה שמגיע לך, רק הרישום בעייתי

קראתי שוב את ההסבר שלך ועדיין לא הבנתי. אתה יכול לתת חישוב מספרי, דוגמה (מפורטת ככל הניתן)?
עבדת 100.92 שעות במשך 19 ימים, כלומר ביום עבודה ממוצע שלך היו כ- 5.31 שעות שהם כ- 0.63 חלקי ימים (ולא 0.69 כפי שכתבתי קודם על בסיס שירבוט זריז מידי). חישבתי בהנחה שאתה לא מעביר שעון בהפסקה, כלומר לפי יום של 8.5 שעות. החישוב הוא מעוגל כך שיכולים להיות הבדלים של מאיות היום בגלל דיוק החישוב, ללא הבדלי העיגול התוצאה היתה יוצאת 0.62 כלומר לרעתך.

עבור 19 יום אתה לכאורה זכאי ל- 1.32 ימי מחלה כפי שכבר חישבת.

אבל בגלל שלא עבדת ימים מלאים אז הזכאות שלך לדמי מחלה במונחי יום מלא היא מספר הימים כפול חלקיות המשרה: 1.32x0.63=0.83

כלומר חבות המעביד כלפיך בשקלים היא שוות ערך לשכר יומי של 0.83 ימים נכון לסוף יוני.

בינתיים לא מגיע לך כלום כי לא דרשת כלום, המבחן יהיה כאשר תנצל את ימי המחלה. אם חלילה תחלה בחודש הנוכחי אז צריך לנכות לך בגין ההיעדרות כ- 0.63 ימים מהיתרה עבור כל יום היעדרות החל מהיום הראשון, פלוס מינוס מה שעבדת בחודש הנוכחי. דמי המחלה שתקבל ביום השני יהיו כ- 0.2 מהשכר היומי, שזה מה שנשאר אחרי הניכוי בגין היום הראשון. החישוב הזה ישתנה במשכורות הבאות בהתאם לאחוזי המשרה שתעבוד והשעות שתצבור.

עבדת 100.92 שעות במשך 19 ימים, כלומר ביום עבודה ממוצע שלך היו כ- 5.31 שעות שהם כ- 0.63 חלקי ימים (ולא 0.69 כפי שכתבתי קודם על בסיס שירבוט זריז מידי). חישבתי בהנחה שאתה לא מעביר שעון בהפסקה, כלומר לפי יום של 8.5 שעות. החישוב הוא מעוגל כך שיכולים להיות הבדלים של מאיות היום בגלל דיוק החישוב, ללא הבדלי העיגול התוצאה היתה יוצאת 0.62 כלומר לרעתך.

אבל בגלל שלא עבדת ימים מלאים אז הזכאות שלך לדמי מחלה במונחי יום מלא היא מספר הימים כפול חלקיות המשרה: 1.32x0.63=0.83

כלומר חבות המעביד כלפיך בשקלים היא שוות ערך לשכר יומי של 0.83 ימים נכון לסוף יוני.

בינתיים לא מגיע לך כלום כי לא דרשת כלום, המבחן יהיה כאשר תנצל את ימי המחלה. אם חלילה תחלה בחודש הנוכחי אז צריך לנכות לך בגין ההיעדרות כ- 0.63 ימים מהיתרה עבור כל יום היעדרות החל מהיום הראשון, פלוס מינוס מה שעבדת בחודש הנוכחי. דמי המחלה שתקבל ביום השני יהיו כ- 0.2 מהשכר היומי, שזה מה שנשאר אחרי הניכוי בגין היום הראשון. החישוב הזה ישתנה במשכורות הבאות בהתאם לאחוזי המשרה שתעבוד והשעות שתצבור.
זה נשמע מאוד מסובך. אפשר במספרים?

המבחן יהיה כאשר תנצל את ימי המחלה. אם חלילה תחלה בחודש הנוכחי אז צריך לנכות לך בגין ההיעדרות כ- 0.63 ימים מהיתרה עבור כל יום היעדרות החל מהיום הראשון, פלוס מינוס מה שעבדת בחודש הנוכחי
לא נראה לי, כמות ימי המחלה שיורידו לו זה בהתאם לכמות שעות המחלה שהוא ממלא בדו"ח הנוכחות.
אם הוא ימלא חצי יום (כי זו המשמרת שלו נניח), יורידו 0.5, אם ימלא יום שלם, יורידו יום שלם.
אני לא חושב שיש קשר בין אופן הצבירה של ימי המחלה לאופן הניצול שלהם.

לגבי כל השאר - ברור שאתה צודק ושהוא מקבל את מה שהוא אמור לקבל כחוק.

לא נראה לי, כמות ימי המחלה שיורידו לו זה בהתאם לכמות שעות המחלה שהוא ממלא בדו"ח הנוכחות.
אם הוא ימלא חצי יום (כי זו המשמרת שלו נניח), יורידו 0.5, אם ימלא יום שלם, יורידו יום שלם.
אני לא חושב שיש קשר בין אופן הצבירה של ימי המחלה לאופן הניצול שלהם.

לגבי כל השאר - ברור שאתה צודק ושהוא מקבל את מה שהוא אמור לקבל כחוק.
את החוק קראת?
ומה זאת אומרת ״ימלא״? אנחנו לא ממלאים כלום. אנחנו רק נותנים אישור מחלה ואחר כך הם ממלאים. כאמור לא מורידים חלקי יום מחלה אלא תמיד יום מחלה שלם – לפחות בעבודות מהסוג הזה.

נראה לי שסוף סוף, אחרי שיחה עם ChatGPT, הבנתי את מה שניסית לומר.
מתנצל, ככל הנראה טעיתי. יהיה מעניין לראות איך זה עובד בפועל.

זאת אומרת שאני אצטרך לחשב את ממוצע השעות שלי ב־X החודשים האחרונים, להבין כמה שעות אני עובד בממוצע ולחלק את המספר הזה במשרה מלאה (נתון שכתוב בתלוש) – ואת התוצאה יורידו לי מהיתרה. אותו מספר גם מייצג את שווי יום המחלה שלי אם להכפיל אותו בשכר של יום עבודה מלא (או לחלופין כמו להכפיל את מספר השעות הממוצע שחישבתי מקודם בשכר שלי).
שיטה קצת מסובכת, אבל היא כנראה חוקית בסך הכול. במקום לספור ימים ואז לבדוק כמה כל יום שווה לפי שעות, אני פשוט ישר עושה את הכול לפי שעות.

וכדי לבדוק שזה באמת מקביל ליום מחלה שאני זכאי לו, אפשר לחלק את ממוצע השעות היומי שלי ביום עבודה מלא ולהכפיל בזכאות לפי ימים, והתוצאה היא מה שאני אמור לראות בתלוש.

האמת שגם שמתי לב שבתלוש כתוב ״סוג היעדרות״ ולא ״יום היעדרות״, אז כנראה ההסבר לך מניח את הדעת.

מה לגבי ימי חופשה? שם כתוב לי 0.55. פה החישוב הוא כבר לפי שכר (כולל ימי היעדרות בתשלום). איך אני מחשב את זה? מה מייצג ה־0.55 הזה?

רוב האנשים פה בהלם שיש נוסחאות מדויקות לדברים כאלה
אף אחד לא בהלם
בטח לא מי שכותב בפורם הזה
ובטח לא מי שקורא את השרשור הזה על פני 4 עמודים (כמעט שפרשתי באמצע...)

כולנו פה אנשי מספרים
מעריך שכולנו גם בשלב כזה או אחר היינו בדין ודברים עם הנהלת החשבונות או חשבת השכר על עניינים בתלוש שכר

אין אצלי אף מקום עבודה שזה עובד חלק ובכל פעם אני צריך להגיע לשרשורי מיילים ארוכים עם החשבות שכר
אציין שמעולם זה לא על ימי מחלה (כי באף עבודה שלי עד היום לא הגעתי לנצל את כל ימי המחלה או אפילו קרוב...)
אבל בהחלט זה מגיע לעניינים של הפרשות, ימי חופש, נקודות זיכוי מס שכר שעות נוספות וכו וכו

שים לב קודם כל שזה תלוש שכר ראשון שלך אצל המעסיק ולכן לפעמים התלוש הראשון מעוות כי זה לא חודש מלא מהניסיון שלי לא שווה את המלחמות ורק מהחודש השני אני מתעקש על הדברים

לעניין ההתנהלותי בהחלט עוזר להיות נחמד ולשנות את הניסוח ממגיע לי ועשיתם טעות וזה לא מה שכתוב בחוק

לניסוח של אני עובד חדש וממש אשמח ללמוד ולהבין זה ממש מעניין אותי ואשמח אם תוכלי להסביר לי למה יש את הפער הזה או איפה אני טועה במה שאני מבין מהחוק

ניסוח כזה יעזור לך לקבל יחס הרבה יותר טוב
וגם ייצר בדיקה של 120 אחוז אצל אותו אדם בצד השני שאולי באמת יראה טעות

לגבי ההעדרות הממושכת
שים לב שרוב מקומות העבודה יסכימו לך להיכנס לצבירה שלילית של ימי מחלה או חלת
הכי אף אחד לא מצפה שתחזור לעבוד עם מחלה מדבקת כי נגמרו לי הימי מחלה הצבורים
ובטח בטח בעולם המזון...
וגם בגלל שאסור לפטר בזמן ימי מחלה אז לא יכולים לפטר בכלל דבר שכזה...
אז יכול להיות שאתה מדקדק איפה שאולי לא צריך ואולו בגלל זה רוב האנשים אצלך לא מבינים את הפער...

נ.ב
לא קשור לדיון אבל ממש מסכרן אותי
בתור עובד בסופר אתה יכול לקחת לעצמך (בתשלום כמובן) בעצם כל פריט במבצע עוד לפני שהוא מגיע למדפים?

זה ממש מעניין אותי כי תכלס אתה יכול לעדות את כל הקניות שלך תוכ עבודה במחירי ריצפה שאנחנו אף פעם לא נגיע

אבל כל פעם שאני מדבר עם הקופאיות אצלנו הן לא מבינות אותי ואומרו. שהן בכלל לא יודעות מתי מגיע כל מלאי של משהו (למרות שאני כבר למדתי לזהות דפוסים...)

אני זוכר פוסט קודם שלך שסיפרת על התעמרות מצד המנהלת בסופר שבסוף הוביל לשימוע ולפיטורין.
עכשיו אתה מגלה לי עובדה שבחיים לא ידעתי, שיש נוסחה מדוייקת לחישוב ימי מחלה, על חלקי השעה וחלקי הדקה...

תן לי לתת לך עצה ידידותית. אם תמשיך לדקדק בכל פסיק רגולטורי וחוקי, לדרוש את המגיע לך, להתווכח על העקרונות ולעמוד תמיד על שלך מול ההנהלה, אתה תהיה ממש ממש צודק אבל ממש לא חכם, וגם מובטל מהר מאוד.

בפוסט אחר גם העלת טיעון נגד מעונות כי (במילים שלי...) אתה לא אוהב אנשים, יעשו לך רעש, יקחו לך את האוכל, ישאירו לכלוך ויפריעו לך ללמוד. נראה לי שיש לך איזושהי "חסימה סוציאלית" שקשורה קשר לפיטורים שעברת ולהתנהלות שלך עכשיו בגלל הימי מחלה החסרים.

הצעה שלי, תבליג, תתן 100 אחוז בעבודה, תעשה מעבר למה שמצפים ממך, תגדיל ראש, תיזום, תהיה נחמד לכולם, ואולי תגלה שמתחילים להעריך אותך יותר, אולי השכר השעתי יעלה, אולי פשוט יהיה לך נעים לבוא לעבודה כשכולם מכבדים אותך ומחייכים אליך.
זה לדעתי עצה שגויה. העצה שלך נכונה למקומות טובים שאתה כעובד חשוב להם אישית וכדומה, אבל הוא נמצא בסקטור שמחפש כח עבודה זול וזהו, ואין למעסיק שום עניין לשמר עובדים או לקדם עובדים. המעסיק מחפש את העובד הכי זול ולא אכפת לו turnover או שירות לקוי בהרבה מקרים, אלא רק שהעבודה תבוצע בסופו של דבר. אם הוא רוצה להתקדם הוא צריך להגיע למקצועות עם ערך מוסף משמעותי.

מה שאני הייתי עושה ולדעתי צריך לעשות זה לתעד הכל עם ראיות ולא להגיד כלום, ובטח לא להתעמת או לגלות שיש לך ראיות וכדומה. כמובן שאם יש ברירה, אני הייתי מחפש אופציות יותר טובות ככל שיש ולא נשאר במקום שהחוק לא בראש מעייניו. אני הייתי נותן להם "לטעות" ולהתנהל כאילו הם לא טעו, כמובן שהם יורידו שכר וכדומה, אבל שיורידו, אבל כמובן צריך להיזהר שלא יפטרו וזה גבול טריקי. בסיום ההעסקה ולפני 7 שנים מהמקרה הראשוני הייתי מחפש עו"ד של תביעות ייצוגיות ומציע לו לקחת את התיק ולתבוע את החברה בכמה מליונים. אם לא, אני הייתי לוקח את התביעה כנראה ותובע. אני מעריך בקלות שאפשר להוציא כמה מליונים על תביעה כזו. החברה תלמד את החוק, ותזהר יותר בפעמים הבאות.

אבל בהחלט זה מגיע לעניינים של הפרשות, ימי חופש, נקודות זיכוי מס שכר שעות נוספות וכו וכו
דווקא שעות נוספות אני מקבל (אף שאני לא כל כך זכאי להן… אבל אני מודה שטרם קראתי על זה ב"כל זכות", פשוט כי זה לא כזה רלוונטי בינתיים). פה אני בהחלט מודה לרשת.
לעניין ההתנהלותי בהחלט עוזר להיות נחמד ולשנות את הניסוח ממגיע לי ועשיתם טעות וזה לא מה שכתוב בחוק

לניסוח של אני עובד חדש וממש אשמח ללמוד ולהבין זה ממש מעניין אותי ואשמח אם תוכלי להסביר לי למה יש את הפער הזה או איפה אני טועה במה שאני מבין מהחוק
ככה בערך אמרתי. הייתי מצטט את ההודעה פה, אבל נראה לי שזה מוגזם. פשוט ציינתי שלא הבנתי למה זה נצבר ככה ושלחתי את הנוסחה. אחר כך הודיתי על ההיענות עם סמיילי. אני יודע לכתוב יפה חחחחח.
לגבי ההעדרות הממושכת
שים לב שרוב מקומות העבודה יסכימו לך להיכנס לצבירה שלילית של ימי מחלה או חלת
הכי אף אחד לא מצפה שתחזור לעבוד עם מחלה מדבקת כי נגמרו לי הימי מחלה הצבורים
ובטח בטח בעולם המזון...
וגם בגלל שאסור לפטר בזמן ימי מחלה אז לא יכולים לפטר בכלל דבר שכזה...
אז יכול להיות שאתה מדקדק איפה שאולי לא צריך ואולו בגלל זה רוב האנשים אצלך לא מבינים את הפער...
בעיקרון כשכבר גמרת את הצבירה שלך, יכולים לפטר אותך. לא שאני כל כך מפחד מזה, אבל אני כן זקוק לכסף בשביל הלימודים.
נ.ב
לא קשור לדיון אבל ממש מסכרן אותי
בתור עובד בסופר אתה יכול לקחת לעצמך (בתשלום כמובן) בעצם כל פריט במבצע עוד לפני שהוא מגיע למדפים?
זה ממש תלוי בסופר. יש סופרים ענקיים באזורי תעשייה, ששם יש מחסן עם המון דברים. אצלנו יש מחסן קטן יחסית ואין שם משהו מיוחד מדי. לרוב מוציאים את מה שמגיע ישר. טכנית אני מאמין שירשו לי לפתוח ארגז ולקחת מוצר מסוים אם אני ממש רוצה, אבל לא עושים את זה לרוב.
מה שאני כן יכול לעשות זה להחביא לעצמי מוצרים במחסור, כרגע קוטג' ולפני כמה חודשים זה היה חלב. הבעיה היא שגם במקרר של העובדים לפעמים פותחים לך. היום שמתי שמיניית מעדנים בשקית ומישהו לקח מעדן. בקוטג', תודה לאל, לא נגעו. כשאני שם בתיק רב־פעמי, לא נוגעים (לפחות עד כה); קיוויתי שאם זה יהיה בשקית, גם לא ייגעו אבל נתבדיתי.
אני גם לא ממש יודע איזה פריט במבצע. אבל זה בהחלט מקל על הקניות שלי משום שאני יכול לבדוק על מה יש מבצע (כי לא תמיד יש שלט). בסופרים שאין בהם קופות עצמאיות זה קצת יותר קשה כי לא נעים לבלבל את השכל לקופאי.
אבל אני כן יכול לקחת ירקות טריים יותר, בוא נגיד. ראיתי עגבניות וגמבות במחסן ויש גם מקרר לפירות קיץ. אבל לא ממש ניסיתי באמת לקחת משם, פשוט כי הירקות והפירות בתפזורת טובים בעיניי.
אם לסכם, התשובה היא כן אבל זה לא באמת קורה. היכולת קיימת (שהרי אני מאמין שיאפשרו לי לפתוח ארגז עבור מוצר שאיננו על המדף), אבל לי טרם יצא לבקש את זה. אני גם לא ממש יודע מה יש במחסן… גם האחראית לא תמיד יודעת, האמת.
זה ממש מעניין אותי כי תכלס אתה יכול לעדות את כל הקניות שלך תוכ עבודה במחירי ריצפה שאנחנו אף פעם לא נגיע
לא חחחחחח. ההבדל היחיד בינינו זה שאנחנו מקבלים הנחת עובד קטנה, לא יותר מזה. גם לרוב עלות הקנייה של אנשים עולה כי הם קונים רק מותגים ולא מחפשים במדף. סתם דוגמה: יש קמח של שלושת האופים שעולה איזה ₪6. לעומת זאת יש מבצע על חברה מתחרה של 3 ק"ג ב־₪12. היום בזכותי אחד העובדים לקח את הקמח במבצע ולא את המותג הפופולרי.
דרך אגב בעיקרון אסור לך לעשות קניות בזמן עבודה. אם יש לך קנייה גדולה, עושים בזמן ההפסקה. אם רק כמה פריטים או משהו לנשנש, אפשר כשאין עומס.
אבל כל פעם שאני מדבר עם הקופאיות אצלנו הן לא מבינות אותי ואומרו. שהן בכלל לא יודעות מתי מגיע כל מלאי של משהו (למרות שאני כבר למדתי לזהות דפוסים...)
האמת שגם אני לא ממש. אני כן יכול לשאול את הסגנית, אבל כל לקוח יכול לעשות את זה. לפעמים כשאני במחסן, אני שומע ש"הגיעה סחורה" (פעם ירקות, פעם "תנובה").

• אהבתי
Reactions: A42
בעיקרון כשכבר גמרת את הצבירה שלך, יכולים לפטר אותך
זה לא מדוייק. אתה אמור לעבור למצב של מחלה ללא תשלום.
ובזמן ימי מחלה אסור לפטר אותך
וגם שתחזור אסור תכלס לפטר אותך
ואם ירצו אחרי כמה ימים לעשות את זה הם יצטרכו להוכיח תום לב וכו
בטח אם תעלה את זה בשימוע
וזה כאב ראש מאוד גדול למעסיק
אז אם אין סיבה אחרת קונקרטית לפיטורין הוא לא יעשה את זה בדרכ...

דרך אגב שהייתי צעיר ועובד שעתי
אז להתגבר על ה3 ימי מחלה הראשונים שלא בשכר מלא הייתי מתחלק עם איתי
נניח הילד היה חולה ל6 ימים
אז את ה3 הראשונים היא היתה לוקחת
ואני את ה3 האחרונים
אבל מגיש את כל ה6 ימי מחלה ועובד ב3 ימים הראשונים
זה קצת תחום אפור
אבל יחסים טובים עם המעסיק והחשבת שכר אפשרו את זה ותכלס ככה כולנו הרווחנו מזה יותר

אני גם לא ממש יודע איזה פריט במבצע.
מה???
אתה בודק על ימי מחלה ונוסחאות ושברירי חוקים
אבל לא בודק כל בוקר איזה מבצעים יש
הייתי במקומך עושה גם חבר מועדון גם רישום לדיוור וגם כל יום פותח את האתר אינטרנט ובודק...

חלום שלי לעבוד בקארפור ולהצליח לקנות בסל של המדינה את הגל כביסה פרסיל ב11 שקל
חודשיים כבר וזה פעם אחת לא הגיע למדף...
בטוח כל הקופאים לוקחים לעצמם (-;

לא חחחחחח. ההבדל היחיד בינינו זה שאנחנו מקבלים הנחת עובד קטנה, לא יותר מזה
הלוואי והיה לי יותר זמן בסופר לתכנן את הקניה ולהשוואת ומחירים
הייתי חוסך מלא...

וכן כמובן את הקניה לעשות בסוף המשמרת אבל זה אחרי שאתה יודע בדיוק מה אתה רוצה ושמת בצד את כל הדברים השווים

גם תכלס אתה יכול כל יום לקנות טרי את האוכל לאותו יום... זה מטורף
לא צוחק
וואלה יש מצב מתי שהוא אלך לעשות את זה לתקופה
תגיד מה אתם עושים עם פירות שנרקבים כבר או לא טריים, מוכרים בזול / מחזירים או אפשר לקחת הביתה?

תודה על השיתוף

זה לא מדוייק. אתה אמור לעבור למצב של מחלה ללא תשלום.
לא ידעתי שיש דבר כזה.
אז אם אין סיבה אחרת קונקרטית לפיטורין הוא לא יעשה את זה בדרכ...
גם נכון. אלא אם כן יש כבר יותר מדי עובדים (שאצלנו זה… גבולי).
מה???
אתה בודק על ימי מחלה ונוסחאות ושברירי חוקים
אבל לא בודק כל בוקר איזה מבצעים יש
הייתי במקומך עושה גם חבר מועדון גם רישום לדיוור וגם כל יום פותח את האתר אינטרנט ובודק...
כבר כלקוח אני חבר מועדון משום שאחרת לא ניתן להשתמש בקופות העצמאיות. אני מקבל הודעות על מבצעים פה ושם ונכנס לאתר. אני גם צורך כל כך הרבה; בסך הכול הסל שלי "שגרתי" (ירקות, חלב, קוטג', גבינה מדי פעם, לחם מדי פעם, חזה עוף ואורז ומשהו מתוק. לצערי אני נופל למאפים שאנחנו מוכרים… אם באמת תלך לעבוד בסופר, תדע שאתה תשמין ב־5 ק"ג).
חלום שלי לעבוד בקארפור ולהצליח לקנות בסל של המדינה את הגל כביסה פרסיל ב11 שקל
חודשיים כבר וזה פעם אחת לא הגיע למדף...
בטוח כל הקופאים לוקחים לעצמם (-;
הזכרת לי שבמקום הקודם שלי הגיעו הבובות של התינוק של במבה (החדשות, לא הבובה הגדולה) ורוקנו את המלאי.
אגב אחת הדרכים להוריד את יוקר המחיה היא לצרוך מותגי בית. למה שלא תנסה נוזל של טאץ' (או כל חברה נישתית אחרת) או של מותג הבית של קארפור?
הלוואי והיה לי יותר זמן בסופר לתכנן את הקניה ולהשוואת ומחירים
הייתי חוסך מלא...
האחראית במקום הקודם שלי אמרה: "כשלקוח מגיע לסופר, עליו להיות מודע שהוא עלול להמתין". לאן יש למהר? אגב קוטג' תיקח ממש בסוף הקנייה, זה מוצר רגיש מאוד. גבינה לבנה לא.
וכן כמובן את הקניה לעשות בסוף המשמרת אבל זה אחרי שאתה יודע בדיוק מה אתה רוצה ושמת בצד את כל הדברים השווים
דווקא לא. בסוף המשמרת אין כל כך זמן כי צריך לסגור. אתה לא יכול להסתובב לך ולעשות קנייה ושכולם יחכו לך. גם לי אמרו בהתחלה שצריך לעשות בסוף היום, אבל בפועל אין זמן. עושים במהלך היום.
גם תכלס אתה יכול כל יום לקנות טרי את האוכל לאותו יום... זה מטורף
תראה, מה כבר צריך להיות טרי? מאפים? מה זה משנה אם הביאו חלב מלפני שבוע או היום? הטעם הוא אותו טעם, וגם ככה תוך כמה ימים הוא ייגמר. גם לחם אני מקפיא, אז זה לא כזה משנה.
וואלה יש מצב מתי שהוא אלך לעשות את זה לתקופה
תגיד מה אתם עושים עם פירות שנרקבים כבר או לא טריים, מוכרים בזול / מחזירים או אפשר לקחת הביתה?
ספציפית עם פירות אני לא יודע. אני יודע שיש סניף בראשון לציון שמיועד לעובדים. הסניף מכיל מוצרים טובים אך פגומים (אריזה קצת עקומה למשל). הסגנית סיפרה לי שפעם באמת היו מחלקים מאפים לעובדים, אבל היו כאלה שבכוונה שמרו לסוף יום ולא קנו במהלכו, והיו כאלה שאפילו תבעו את הרשת! כיום יש רק מבצע בסוף היום לכל הקהלים.
לפעמים כשיש תוקף קרוב, אנחנו כן עושים מבצעים. למשל יש מבצע על דגנים שהתוקף שלהם הוא בסוף החודש – בקנייה מעל ל־₪199, אתה מקבל אריזת דגנים בחינם. גם היה מבצע 1+1 על חטיפי בריאות שתוקפם אתמול (16/07).

עוד עובדה מעניינת על ה"פריווילגיה" שלנו: אנחנו זכאים לארוחת עובד ב־₪1.6. אתה מקבל לחמנייה, פסטרמה או גבינה ומלפפון או עגבנייה. יש שלושה סוגי לחמניות שמותר לקחת (בפועל שני סוגים; פשוט יש סוג ש"אסור" לקחת ובכל זאת לוקחים) והרבה סוגי פסטרמה וגבינה. ואתה יכול לקנות כמה כריכים שבא לך, כלומר טכנית אתה יכול לקנות ולקחת הביתה. זה מה שאני הייתי עושה, אבל לא הספקתי לאכול את כל הפסטרמה והיא פשוט התקלקלה ונזרקה לפח. בסה"כ לא כזה רע לעבוד שם.
אבל ה־game changer הוא באמת בתקופות צנע שבהן אפשר ישר להחביא חלב. בעבודה הקודמת שלי עשיתי את זה כל הזמן, ופה אני עושה את זה עם קוטג'. זה אולי נשמע "לא ואו", אבל כשאין חלב בשום מקום ואתה עם ארבעה קרטונים – זו ואחד פריווילגיה לדעתי.

• אהבתי
Reactions: A42

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G נזילה קבועה מפורק לחץ בדוד חשמלי + עיוות במעטפת אוף טופיק 3
R עיוות בהקצאת נכסים מול הקדמת תשלום לקבלן נדל"ן 27
T התחלה מאוחרת בצבירת הון יומני מסע אישיים 31
M כסף בצבירת פנסיה לאחר פטירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
T הטבת נקודות במס הכנסה על ימי מילואים מיסים 3
S ניכוי ימי חופש לאחר תקופת פיטורין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
M ימי חופשה ביוזמת המעסיק לעובד בשכר שעתי אוף טופיק 0
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
algo.il ניצול ימי מבצעים קבועים ברשתות המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
M מותר להחתים ימי חופש בזמן שירות מילואים? אוף טופיק 3
ה תחשיב ימי מילואים מול תשלום בט'ל ומס הכנסה אוף טופיק 1
ס ימי חופשה, הבראה ומחלה צרכנות פיננסית 1
V קניות ביום הרווקים/cyber Monday ושאר ימי הקניות של נובמבר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז ימי חופשה מיסים 13
ה תשלום על ימי מילואים שהיו בסופ״ש פוסטים מאיכות נמוכה 5
U ימי מכירות רכב אוף טופיק 0
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
G פדיון ימי חופשה מיסים 13
R קרנות ימי עדכון ושיטת עמלות שוק ההון 11
flower ימי מחלה - החזר מס מיסים 5
ז ימי מחלה אוף טופיק 59
E ימי חופש במקום עבודה חדש אוף טופיק 10
ח האם ניתן לקבל מענק עבודה על ימי אבטלה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S ב-IB מופיע לי שצריכים לעבור 44 ימי עסקים לפני שמושכים לחשבון אחר פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס להשתמש או לשמור ימי חופש? אוף טופיק 17
S שכר על ימי בידוד אוף טופיק 76
ב ימי קורונה - יומנה של בת העמק אוף טופיק 618
abby1994 ימי חופש, דמי הבראה ,החזר מס ומה שבינהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
B מס שולי על פדיון ימי חופשה צרכנות פיננסית 1
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
ק ימי, מפגשי 'גיבוש' שלא על החשבון המעביד. אוף טופיק 13
liranviper מה עדיף: חל"ת או מינוס ימי חופש? צרכנות פיננסית 12
waskindalost בעזיבת מקום העבודה - האם לפדות או לקחת ימי חופש ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6

נושאים דומים

Back
למעלה