• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

להשתמש או לשמור ימי חופש?

סולידי אופנסיבי

משתמש רגיל
דירוג
28
שלום,
מכיוון שאת הגמול על יום חופש מקבלים לפי הזמן בו הוא נפדה, ולא לפי הזמן בו הוא נוסף ליתרת הימים, עניין אותי לבדוק האם על ימי היעדרות בודדים עדיף, מבחינה כלכלית, לא לדווח על יום חופש אלא על "יום ללא שכר" או איך שתקראו לזה, ואז בעצם לפדות את יום החופש בעת עזיבת העבודה שאז רוב הסיכויים שהשכר יהיה גבוה יותר וכך גם ערך כל יום חופש?
כנראה שצריך להתחשב ברמת המס, אם לצורך העניין המס השולי הוא 30-35 אחוז, יכול להיות שצבירה של הרבה ימי חופש תקפיץ את המס לסביבות 50 אחוז ואז אולי צריך להמר מה יהיה הפער בין השכר היום לבין השכר במועד עזיבת מקום העבודה.
הערה - אני מתכוון בשאלה על ימי חופש בודדים אקראיים, ומתעלם ממצב של חופשה שנתית לצורך העניין שאז כנראה שיהיה קשה לוותר על אחוז דו ספרתי של שכר באותו החודש.
תודה

אצלי בחברה אין בעיה לצבור משנה לשנה וזה מה שאני עושה.
אני מתייחס לזה בתור קופת חסכון קטנה שנשמרת לשעת צרה, בנוסף זה בא מאוד בטוב אם יש לך איזה צרה או חופשה ארוכה שאתה רוצה לקחת ויש לך במלאי את כל הימי חופש.
בדיוק בדקתי עכשיו, יש לי 58 :)

שלום,
מכיוון שאת הגמול על יום חופש מקבלים לפי הזמן בו הוא נפדה, ולא לפי הזמן בו הוא נוסף ליתרת הימים, עניין אותי לבדוק האם על ימי היעדרות בודדים עדיף, מבחינה כלכלית, לא לדווח על יום חופש אלא על "יום ללא שכר" או איך שתקראו לזה, ואז בעצם לפדות את יום החופש בעת עזיבת העבודה שאז רוב הסיכויים שהשכר יהיה גבוה יותר וכך גם ערך כל יום חופש?
כנראה שצריך להתחשב ברמת המס, אם לצורך העניין המס השולי הוא 30-35 אחוז, יכול להיות שצבירה של הרבה ימי חופש תקפיץ את המס לסביבות 50 אחוז ואז אולי צריך להמר מה יהיה הפער בין השכר היום לבין השכר במועד עזיבת מקום העבודה.
הערה - אני מתכוון בשאלה על ימי חופש בודדים אקראיים, ומתעלם ממצב של חופשה שנתית לצורך העניין שאז כנראה שיהיה קשה לוותר על אחוז דו ספרתי של שכר באותו החודש.
תודה
1. חל"ת היום הוא הפסד בטוח. פדיון יום חופש בעתיד נושא אי ודאות מסויימת.
2. לפני שאתה לוקח חל"ת, כדאי לוודא מהם הרכיבים שאתה מפסיד לעומת מה שתקבל בפדיון יום חופש בסיום ההעסקה. למשל: החזר הוצאות או הפרשות פנסיוניות.

@mudale222 השאלה היא אם במקרה שאתה צריך להיעדר יום אחד מהעבודה - לפדות יום חופש ע"ח ההיעדרות או לקחת יום אחת חל"ת כביכול.

@גרהם להבנתי מימוש של יום חופש הוא זהה, בין אם אתה לוקח אותו באותו החודש שבו נעדרת ובין אם בעתיד. השאלה שלי היא יותר איך לחשב מה עדיף כלכלית - לפדות את יום החופש בהווה או לחכות לעתיד (=עזיבת מקום העבודה) כדי לקבל שווי גבוהה יותר פר יום. איך אפשר להעריך את הכדאיות של כל אחד עם התחשבות באינפלציה, ריבית על ההפרשות לפנסיה ולקרן השתלמות וכו'

אם הכוונה לקחת חל"ת היום ולפדות את ימי החופשה בשכר האחרון אז שים לב שבאפשרות השניה אין הפרשות סוציאליות ואתה תקבל לתלוש את השכר היומי בניכוי מיסים כשתפדה את החופשה והחודש ההפרשות שלך לקה"ש ופנסיה יהיו נמוכות יותר (כי תהיה בחל"ת יום אחד) בעוד שאם תיקח יום חופש בתשלום היום כל ההפרשות יהיו כרגיל.

מנסיוו אישי, אכן לא מקבלים זכויות על פדיון ימי חופש.
מה גם, שאסןר לצבור יותר מ-2 מנות שנתיות.

אני התייחסתי לימי חופש בטור סוג של פיצויי פיטורין (או בונוס), תאריך העזיבה הרשמי היה רק בתום ניצול כל ימי החופש. באמת קיבלתי משכורת מעט גבוהה ממה שהתחלתי איתה אבל לאחר מיסים ההבדל היה קטן יחסית. אז אכן עשיתי את מה שאתה מציע.

מצד שני, כשאתה בחופש לדעתי כדאי לדווח. נכון שהיום חופש יהיה שווה יותר כסף כשתעזוב אבל ייתכן גם שיכריחו אותך לפדות את הימי חופש ויגבילו בצורה כזאת או אחרת את הכמות שניתן להעביר משנה לשנה - ואז תמצא את עצמך שהפסדת מאי הדיווח.

אני כמו גילגה השתמשתי בימי החופש כשעזבתי את מקום העבודה וזאת במקום לפדות אותם. כלומר הייתי בחופשה בתשלום כמעט חודשיים - היה נפלא.
יש לכך שלושה יתרונות בולטים:
1. כל ההפרשות הפנסיוניות ממשיכות
2. לא מקפיץ את אחוז המס השנתי
3. חודשיים נוספים של רכב חברה שחרשתי עליו לא מעט בטיולים.

אבל ללא שום קשר - חופש והתרעננות הם צרכים חיוניים. חבל לקמצן בהם.

כמי שעוסקת בין השאר בפעילות שמטרתה להשפיע בטווח האחרוך על המצב החברתי בישראל, השרשור הזה מדכא משהו.

ישבו החכמים והבינו שלא טוב היות האדם עובד ללא מרווח נשימה
מה יעשו? הבה נאפשר לו יום חופשה, פן יפול תחת נטל העבודה
אבל מה יעשה העובד ולא יכרע תחת נטל החובות? נמנו וגמרו לחייב את המעסיק לשאת בנטל החופשה, מתוך אמון ואמונה כי ימים אלו הם אינטגרליים לעבודה אנושית - להבדיל מעבודת מכונה.

עברו ימים, חלפו שנים
קמו עובדים חדשים אשר לא ידעו עבדות מהי
והנה! פלא!
אפשר לקיים אופטמיזציה!!! צבירת חודשיים ימי עבודה לסיום העסקה, כדי לקבל רכב חברה לטיולים!!! וזה מותר!!! וחוקי!!!

אני יודעת שזו לא אותה השאלה אבל מחר ישאלו גם מה לעשות עם ימי מחלה צבורים...

ואני, בא לי לאכול את הכובע.

מצד אחד - לכל אחד הזכות לבחור את ניצול ימי החופשה בדרכו
מצד שני - בדרך זו מעקמים רעיון ישר ומעקרים אותו מתכנו

יש עוד שלל דוגמאות כאלו,
ומן הצד אני פשוט לא יכולה לכלוא את קריאת ה"אוי ואיי"

:roll:;)

אני כמו גילגה השתמשתי בימי החופש כשעזבתי את מקום העבודה וזאת במקום לפדות אותם. כלומר הייתי בחופשה בתשלום כמעט חודשיים - היה נפלא.
יש לכך שלושה יתרונות בולטים:
1. כל ההפרשות הפנסיוניות ממשיכות
2. לא מקפיץ את אחוז המס השנתי
3. חודשיים נוספים של רכב חברה שחרשתי עליו לא מעט בטיולים.

אבל ללא שום קשר - חופש והתרעננות הם צרכים חיוניים. חבל לקמצן בהם.
לא בכל מקום עבודה זה אפשרי ובוודאי אי אפשר לבנות כל זה לעתיד.
לא ממש. זה לא משהו שכדאי לבנות עליו כתוכנית לטווח ארוך.

כמי שעוסקת בין השאר בפעילות שמטרתה להשפיע בטווח האחרוך על המצב החברתי בישראל, השרשור הזה מדכא משהו.

ישבו החכמים והבינו שלא טוב היות האדם עובד ללא מרווח נשימה
מה יעשו? הבה נאפשר לו יום חופשה, פן יפול תחת נטל העבודה
אבל מה יעשה העובד ולא יכרע תחת נטל החובות? נמנו וגמרו לחייב את המעסיק לשאת בנטל החופשה, מתוך אמון ואמונה כי ימים אלו הם אינטגרליים לעבודה אנושית - להבדיל מעבודת מכונה.

עברו ימים, חלפו שנים
קמו עובדים חדשים אשר לא ידעו עבדות מהי
והנה! פלא!
אפשר לקיים אופטמיזציה!!! צבירת חודשיים ימי עבודה לסיום העסקה, כדי לקבל רכב חברה לטיולים!!! וזה מותר!!! וחוקי!!!

אני יודעת שזו לא אותה השאלה אבל מחר ישאלו גם מה לעשות עם ימי מחלה צבורים...

ואני, בא לי לאכול את הכובע.

מצד שני - בדרך זו מעקמים רעיון ישר ומעקרים אותו מתכנו

יש עוד שלל דוגמאות כאלו,
ומן הצד אני פשוט לא יכולה לכלוא את קריאת ה"אוי ואיי"

:roll:;)

קל לקפוץ למסקנות, אז רק כדי שתנוח דעתך:
אני 25 שנה בהייטק. ידעתי עבדות מהי, עבדתי סביב השעון, נוהלתי וניהלתי. אני מהדור בו היינו צריכים להוכיח "בשיניים" שאנו מביאים ערך לבעלי המניות (האמריקאים).
אם יש משהו שלמדתי מהמנהל המיתולוגי שלי, זה שצריכה להיות סיבה סופר טובה להגיד לעובד שלי 'לא' כשהוא/היא מבקשים חופש.

לעניין "האופטימיזציה":
ימי החופשה אותם צברתי אינם בשל "תחמון המערכת". הם נובעים מהרבה עבודה, מעט חופשות ומהתראה ארוכה שנתתי (חודשים) על רצוני לעזוב. יכולתי כמובן לעזוב בחודש התראה ולהשאיר את הפרוייקט בלימבו, אבל לא כך רציתי לסיים בארגון שהיה בית שנים רבות. הארגון מצידו, ידע להעריך זאת ואיפשר את ניצול ימי החופשה הצבורים.
לסיכום: לפעמים יש מצב של "זה נהנה וזה אינו חסר". לא כל דבר הוא ניצול ציני ...

אם יש משהו שלמדתי מהמנהל המיתולוגי שלי, זה שצריכה להיות סיבה סופר טובה להגיד לעובד שלי 'לא' כשהוא/היא מבקשים חופש
יותר קיצוני מזה. נאמר לי פעם בחברה האמריקאית שאין פרוסס של לא לאשר חופשה לעובד. ואכן, אני לא מכיר אף אדם שלא אושרה לו חופשה מתוכננת.

@chen15 לפחות עליי אל תרחמי הימי חופשה הגיעו בנוסף ל2-3 נסיעות לחו"ל לפעמים עם המשפחה וכל נסיעה כזאת כוללת גם אלמנטים תיירותיים, וגם אירועים שהם עבודה מבחינת המעסיק אבל בגדול הם מסיבות. באמת שלא היה צורך להוסיף חופשה בנוסף.

מכיר מקומות ועובדים שבמהלך עבודתם יוצאים לאירועים וכנסים בכל מיני מקומות, עם ימים חופשיים לפני ואחרי שלמעשה צוברים ימי חופש, כי הם גם ככה בחופש.

נ.ב.
בזמנו עבדתי בחברה והתומכים שאלו את המנהל, אם הלקוחות בגרמניה/ אוסטריה/ שוויץ לא צריכים תמיכה במקום.
התשובה היתה "מי שרוצה לצאת לסקי, שייצא על חשבונו".

מחר ישאלו גם מה לעשות עם ימי מחלה צבורים...
לפחות בקבוצה מסויימת במגזר הציבורי (לא יודע אם זה רחב, לא רוצה לפרט), בפרישה "פודים" ימי מחלה ביחס 1/6 (או משהו כזה) למי שניצל פחות מ-x ימים בשנה (מעודדים אי ניצול ימי מחלה, שגם כך ניתנים להם יותר מהמחוייב).

לפחות בקבוצה מסויימת במגזר הציבורי (לא יודע אם זה רחב, לא רוצה לפרט), בפרישה "פודים" ימי מחלה ביחס 1/6 (או משהו כזה) למי שניצל פחות מ-x ימים בשנה (מעודדים אי ניצול ימי מחלה, שגם כך ניתנים להם יותר מהמחוייב).
זה נכון. נדמה לי שזה לפי התקשיר אבל רק בפרישה לפנסיה.
מצד שני, בפרישה מקבלים על פדיון יום חופש הרבה פחות מאשר על יום עבודה או אפילו יום חופש במהלך ההעסקה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 29
א בחו"ל להשתמש באשראי או מזומן? צרכנות פיננסית 38
ד תיקון 190 לחוק הפנסיה או איך להשתמש באמא ואבא כדי לחסוך במיסים צרכנות פיננסית 15
I איך הכי נכון להשתמש בהון העצמי לרכישת דירה למגורים נדל"ן 12
C התייעצות לגבי מעבר מאקסלנס לIB כדי להשתמש בשירותי המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
S כיצד להשתמש בהכנסות חד פעמיות שוק ההון 15
unrealx יש סיבה להשתמש ב- IB במקום ברוקר ישראלי? שוק ההון 3
לא חשוב שמות עזרה| חפצים אשר ניתן להשתמש בהם במספר צורות לא שגרתיות? אוף טופיק 0
M להשתמש בשתי השכבות של נייר הטואלט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
ל להשתמש בכסף של הבנק להשקעה שוק ההון 53
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
H שיקולים לתת מתנה או להוריש כשיש בבעלותי 2 דירות נדל"ן 0
M האם יש הבדל בין השקעה בבורסה בלונדון או בשוויץ? שוק ההון 1
Y איך להפחית או לא לשלם מס רווח (או מס אחר שאני לא מיודע לו) ? שוק ההון 10
ס השקעות או סילוק משכנתא? יזמות והגדלת הכנסות 15
M פינוי בינוי במרכז או להדרים יותר לדירה חדשה וגדולה יותר? נדל"ן 20
T דירה ממש מעל תחנת רכבת קלה (קו ירוק) לברוח או לקחת? נדל"ן 3
A פירעון קה"ש נזילה - להחזר חובות - או המשך חסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
R כפל ביטוחי בריאות - איך מצליחים להבין האם יש כפל ביטוחי או לא? אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
ד לקחת החזר מס הכנסה או לתת לו לתפוח מיסים 19
D מניות ריט או רכישת נדל"ן? שוק ההון 6
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 8
T תעדוף דמי ניהול מהפקדה או מצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T צבירה או מחיה? איך יודעים? שוק ההון 19
ש האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד? שוק ההון 8
Y הלוואה או מימוש ניירות ערך? צרכנות פיננסית 5
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
M האם ריביות עוגן (אגח/מקמ) שמפרסם בנק ישראל הן ריביות אפקטיביות או נומינליות נדל"ן 0
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
P מעבר מביטוח מנהלים לקופת גמל או לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
ש הרבה מניות או מדד שוק ההון 8
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Yoshi_Invest מה קורה ב Finish Line( או באמצע ) מבחינת חיסכון? שוק ההון 1
א קרנות איריות או ישראליות שוק ההון 10
NeonDrift עדיף להפקיד לקרן השתלמות במעמד עצמאי או שכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
א ביטקוין – החזקה פיזית או קרן סל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
R דירה במתנה עכשיו או ירושה ? נדל"ן 27
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
benip MBA בארץ שווה או לא? יזמות והגדלת הכנסות 7
U קרנות כספיות שקליות (או משהו אחר?) הזמינות ב IBKR שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה