• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עיוות בצבירת ימי מחלה

אבל אם יש לך מקור שמציג שאמורים לחשב את הצבירה לפי שעות, אני אשמח לקרוא אותו.

חוק דמי מחלה, תשל"ו-1976 :
5. (א) דמי המחלה יהיו בגובה שכר העבודה שהיה העובד זכאי לקבל בתקופת זכאותו לדמי מחלה אילו המשיך בעבודתו.

לפי הפסיקה, במקרה של עובד שעתי הקביעה כמה העובד היה זכאי לקבל מחושבת לפי ממוצע שעות העבודה ב-12 החודשים האחרונים (סך השעות חלקי ימי העבודה בפועל). לדוגמה, עבור 400 שעות עבודה מצטברות: עובד שעבד 200 ימים יקבל שכר יומי השווה ל-2 שעות עבודה. עובד שעבד 100 ימים יקבל שכר יומי השווה ל-4 שעות עבודה.

לפי הפסיקה, במקרה של עובד שעתי הקביעה כמה העובד היה זכאי לקבל מחושבת לפי ממוצע שעות העבודה ב-12 החודשים האחרונים (סך השעות חלקי ימי העבודה בפועל). לדוגמה, עבור 400 שעות עבודה מצטברות: עובד שעבד 200 ימים יקבל שכר יומי השווה ל-2 שעות עבודה. עובד שעבד 100 ימים יקבל שכר יומי השווה ל-4 שעות עבודה.
כן, דמי מחלה… פה מחשבים לפי 12 החודשי האחרונים או לפי 3 החודשים האחרונים (ואפשר גם לפי שלושת החודשים המלאים ביותר, אם המעסיק רוצה לפנק קצת יותר).
אני מדבר על היום עצמו, לא כמה הוא שווה.

זה דוקא די מוכיח את הטענה שלו.
אם השווי של כל יום הוא לפי כמות השעות, אז כמות הימים צריכה להיות לפי כמות הימים.
לא הגיוני להפחית פעמיים.

כלומר אם הוא בממוצע עובד חצי יום כל פעם, לא הגיוני שגם יקבל חצי מכמות הימים וגם יקבל על כל יום רק חצי שכר. או שהוא מקבל שכר מלא וחצי מכמות הימים או כמות ימים מלאה וחצי מהשכר.

האמת שהתכוונתי למגזר הציבורי בכללותו.
אבל אתה לא עובד "ציבורי".
למה אתה מסתכל רק על "עובד ציבור"? למה שלא תסתכל על עובד NVIDIA ותתלונן שאתה לא משתכר כמוהו ובכלל היחס מהמנהלים שלך לא דומה ליחס שהוא מקבל?

בתקופתם עבודה אחת הייתה יכולה לכלכל בית משק שלם. הדור הזה קיבל הכול על מצע של כסף. האמת שהפער הזה רלוונטי יותר לארה״ב, אבל גם פה אפילו לפני שלושים שנה יכולת להרשות לקנות דירה. היום…
לפני 30 שנה, השכר היה שונה, הריבית היתה שונה, אפילו תמהיל המשכנתה היה שונה.
גם הסטנדרט של הדירות היה שונה.
אם לפני 30 שנה, היתה לי את המשכורת של היום והריבית היתה של היום... כנראה שהייתי קונה בנין.

זה דוקא די מוכיח את הטענה שלו.
אם השווי של כל יום הוא לפי כמות השעות, אז כמות הימים צריכה להיות לפי כמות הימים.
לא הגיוני להפחית פעמיים.

כלומר אם הוא בממוצע עובד חצי יום כל פעם, לא הגיוני שגם יקבל חצי מכמות הימים וגם יקבל על כל יום רק חצי שכר. או שהוא מקבל שכר מלא וחצי מכמות הימים או כמות ימים מלאה וחצי מהשכר.
תסתכל על הדוגמה המספרית שנתתי, זו הפרשנות המחייבת של החוק. למי שזה נראה לו לא הגיוני מוזמן לפנות למחוקק.

כן, דמי מחלה… פה מחשבים לפי 12 החודשי האחרונים או לפי 3 החודשים האחרונים (ואפשר גם לפי שלושת החודשים המלאים ביותר, אם המעסיק רוצה לפנק קצת יותר).
אני מדבר על היום עצמו, לא כמה הוא שווה.
אז נתנו לך פירוט יותר מדוייק, במקום לרשום כמות ימים ולהסתיר ממך כמה כל יום שווה הם הציגו לך את זה בשווה ערך של יום עבודה מלא. מה הבעיה שלך עם זה? הרי כל עוד לא מימשת את ימי המחלה שום דבר לא מגיע לך, זה סתם עניין רישומי.

אם הם לא היו נותנים לך את הפירוט הזה אז לפני שאתה עוקץ ימי מחלה מן הסתם היית טוחן ימי עבודה ואז אחרי ה- "מחלה" היית מתלונן שלא שילמו לך מספיק.

תסתכל על הדוגמה המספרית שנתתי, זו הפרשנות המחייבת של החוק. למי שזה נראה לו לא הגיוני מוזמן לפנות למחוקק.
בדיוק על הדוגמא הזאת הסתכלתי :-)

אם הוא מקבל שווי של 2 שעות עבודה על כל יום מחלה, לא הגיוני שגם יקבל פחות ימי מחלה. גם לא רשום בשום מקום שהוא מקבל פחות ימים.
לפי החוק, כמות ימי המחלה שהוא מקבל היא לפי ימי העבודה, כאשר ה"שווי" של כל יום כזה הוא לפי שעות העבודה שלו (ממוצע של חודשים אחרונים).

כלומר החוק (כולל הפרשנות המחייבת שציטטת), דוקא מסכים עם פות"ש.

אז נתנו לך פירוט יותר מדוייק, במקום לרשום כמות ימים ולהסתיר ממך כמה כל יום שווה הם הציגו לך את זה בשווה ערך של יום עבודה מלא. מה הבעיה שלך עם זה? הרי כל עוד לא מימשת את ימי המחלה שום דבר לא מגיע לך, זה סתם עניין רישומי.
זה בדיוק העניין.
במקום לרשום כמות ימים "נכונה לפי החוק" ולחשב בנפרד שווי של כל יום כזה לפי החוק, מה שהם עשו זה להסתכל על יום כיום עבודה מלא ולתת כמות ימים לפי הממוצע.
בתאכלס זה לא באמת פוגע בפות"ש כי החישוב הסופי יוצא אותו דבר. הבעיה שהוא כנראה לא הבין זאת כי החישוב הוא לא מה ש"אמור להיות" לפי החוק.

בדיוק על הדוגמא הזאת הסתכלתי :-)

אם הוא מקבל שווי של 2 שעות עבודה על כל יום מחלה, לא הגיוני שגם יקבל פחות ימי מחלה. גם לא רשום בשום מקום שהוא מקבל פחות ימים.
לפי החוק, כמות ימי המחלה שהוא מקבל היא לפי ימי העבודה, כאשר ה"שווי" של כל יום כזה הוא לפי שעות העבודה שלו (ממוצע של חודשים אחרונים).

כלומר החוק (כולל הפרשנות המחייבת שציטטת), דוקא מסכים עם פות"ש.
חוץ מפיספוס אחד של פות"ש: כרגע לא מגיע לו כלום. הוא לא התלונן על מה שהוא קיבל אלא על מה שרשום. להערכתי מה שרשמו לו זה שווה הערך במונחי יום שלם כמו שגם אתה רואה:
בתאכלס זה לא באמת פוגע בפות"ש כי החישוב הסופי יוצא אותו דבר.
אבל אני לא בטוח לגבי זה:
הבעיה שהוא כנראה לא הבין זאת כי החישוב הוא לא מה ש"אמור להיות" לפי החוק.
אני דווקא חושב שעושה רושם שפות"ש בחור חריף ומבין מצויין את הרישום, ושהוא מתקומם על זה שהרישום לא משקף את האלגוריתם שמוגדר בחוק כי הוא מעדיף לעקוץ ימי מחלה ולא שעות מחלה.

אבל אתה לא עובד "ציבורי".
למה אתה מסתכל רק על "עובד ציבור"? למה שלא תסתכל על עובד NVIDIA ותתלונן שאתה לא משתכר כמוהו ובכלל היחס מהמנהלים שלך לא דומה ליחס שהוא מקבל?
כי יש הבדל בין לתת 1.5 ימי מחלה ובין משכורת של ₪30,000. איזה שאלות, נו באמת. ממש ילדותי.

אם הם לא היו נותנים לך את הפירוט הזה אז לפני שאתה עוקץ ימי מחלה מן הסתם היית טוחן ימי עבודה ואז אחרי ה- "מחלה" היית מתלונן שלא שילמו לך מספיק.
כי ברור שהם לא ייתנו לי שווי של יום עבודה מלא (8.4 שעות לפי התלוש), אלא יחשבו את זה לפי שעות, ואז אני נדפק פעמיים.
ולא הייתי טוען שלא שילמו לי מספיק אם הם היו משלמים לפי החוק. לפי החוק עושים ממוצע או של 3 החודשים האחרונים או של 12 החודשים האחרונים (אם עבדת פחות, אז כל החודשים שעבדת). למה סתם להאשים?
אתה צריך ללמוד להבדיל בין ערך יום בתשלום ובין צבירת יותר בתשלום. אתה ציטטת סעיף שמדבר על שווי יום מחלה. תבדוק בבקשה את סעיף 4(ב) באותו חוק.
זה בדיוק העניין.
במקום לרשום כמות ימים "נכונה לפי החוק" ולחשב בנפרד שווי של כל יום כזה לפי החוק, מה שהם עשו זה להסתכל על יום כיום עבודה מלא ולתת כמות ימים לפי הממוצע.
בתאכלס זה לא באמת פוגע בפות"ש כי החישוב הסופי יוצא אותו דבר. הבעיה שהוא כנראה לא הבין זאת כי החישוב הוא לא מה ש"אמור להיות" לפי החוק.
מאוד תלוי איך הם מחשבים יום מחלה. אם באמת ייתנו שווי מלא (שזה כמעט ₪300 לפי התלוש), אז סבבה. אבל משהו אומר לי שזה לא יהיה המצב… בעוד כמה חודשים (בחורף) אעדכן. אם כי אז אני בספק שזה יהיה רלוונטי משום שאהפוך לעובד מן המניין, ושם בטח הצבירה רגילה.
אני דווקא חושב שעושה רושם שפות"ש בחור חריף ומבין מצויין את הרישום, ושהוא מתקומם על זה שהרישום לא משקף את האלגוריתם שמוגדר בחוק כי הוא מעדיף לעקוץ ימי מחלה ולא שעות מחלה.
זה לא באמת משנה אם אני ״עוקץ״ ארבעה ימים או חמישה ימים. השכר הוא פחות העניין פה אלא האפשרות להיעדר בהצדקה. אם יש לי 5 ימים, זה יותר זמן.
ויודע מה? גם אם סתם בא לי ״לעקוץ״, זכותי לקבל את הזכויות שמגיעות לי לפי החוק. יוצא שלמעסיק מותר לעקוץ אותי אבל לי אסור לעקוץ אותו. למה?
אין לך בעיה שהמעסיק פה עובר על החוק, אבל יש לך בעיה שעובד מעז להוציא ימי מחלה סתם? זו צביעות, חביבי.
דרך אגב עוד מעט החורף מגיע, אז אני דווקא מאוד אזדקק להם. לא ברור לי למה לצאת מנקודת הנחה שלילית כל כך.
ועוד נקודת מבט: אם בא לי לעקוץ, באמת עדיף לי שהצבירה תהיה איטית קצת יותר ועדיין לקבל לפי יום מחלה מלא משום שהרופאים ממש לא נותנים לך כמה ימי מחלה שאתה רוצה (לרוב גג שבוע). אז אם עבור 4 ימים אקבל את מה שאקבל ב־5 ימים, זה טוב לי משום שאני יכול לקבל אישור אוטומטי באפליקציה.
אבל בכל מקרה העניין בעקיצה הוא פחות השכר עצמו אלא לקבל כסף על כל מה שאתה רק יכול.

נערך לאחרונה ב:
חוץ מפיספוס אחד של פות"ש: כרגע לא מגיע לו כלום. הוא לא התלונן על מה שהוא קיבל אלא על מה שרשום. להערכתי מה שרשמו לו זה שווה הערך במונחי יום שלם כמו שגם אתה רואה:
מסכים
אני דווקא חושב שעושה רושם שפות"ש בחור חריף ומבין מצויין את הרישום, ושהוא מתקומם על זה שהרישום לא משקף את האלגוריתם שמוגדר בחוק
מסכים
כי הוא מעדיף לעקוץ ימי מחלה ולא שעות מחלה.
זה אני כבר לא בטוח. זה לא נראה לי עניין של לעקוץ.

אגב, הסיפור הוא קצת מעבר לעניין הרישומי. בגלל שעל חלק מהימים אתה לא מקבל כסף בכלל ועל חלק אתה מקבל סכום חלקי, יש הבדל מאוד גדול בין לקבל 2 ימי מחלה בשווי 4 שעות כל אחד לבין לקבל יום אחד של 8 שעות.
נניח ואתה חולה יומיים.
אם יש לך יום אחד בשווי 8 שעות אתה לא מקבל כלום על היום הראשון, וגם לא מקבל כלום על היום השני כי יש לך רק יום מחלה 1 צבור. כלומר סה"כ קיבלת 0.
אם יש לך 2 ימים בשווי 4 שעות כל אחד, ביום הראשון אתה לא מקבל כלום (לפי החוק) וביום השני אתה מקבל 50% של 4 שעות. כלומר סה"כ קיבלת שווי של שעתיים עבודה.

אני בהחלט יכול להבין למה להתעקש על רישום של ימים לפי החוק ולא לפי מה שנוח למעסיק במקרים שהמעסיק משלם ימי מחלה לפי החוק (ולא מהיום הראשון, כמו בהרבה חברות הייטק וכו')

אגב, הסיפור הוא קצת מעבר לעניין הרישומי. בגלל שעל חלק מהימים אתה לא מקבל כסף בכלל ועל חלק אתה מקבל סכום חלקי, יש הבדל מאוד גדול בין לקבל 2 ימי מחלה בשווי 4 שעות כל אחד לבין לקבל יום אחד של 8 שעות.
נניח ואתה חולה יומיים.
אם יש לך יום אחד בשווי 8 שעות אתה לא מקבל כלום על היום הראשון, וגם לא מקבל כלום על היום השני כי יש לך רק יום מחלה 1 צבור. כלומר סה"כ קיבלת 0.
אם יש לך 2 ימים בשווי 4 שעות כל אחד, ביום הראשון אתה לא מקבל כלום (לפי החוק) וביום השני אתה מקבל 50% של 4 שעות. כלומר סה"כ קיבלת שווי של שעתיים עבודה.
אבל אנחנו לא יודעים את זה, הוא עדיין לא דרש ימי מחלה

על פניו הוא דוקא כן.
החוק היבש מגדיר בדיוק איך צריך לחשב את כמות הימים. גם אם לדעתך התוצאה בסוף זהה (וכמו שהראיתי בהודעה הקודמת, התוצאה ממש לא זהה).
החוק מגדיר איך לחשב אבל לא איך לרשום את החישוב בתלוש. נכון לרגע זה התלונה היא רק על אופן הרישום בתלוש.

טוב, אני לא יכול להתווכח עם מישהו שלא מכיר בעובדות. אני שוב מפנה אותך למאמר ב״כל זכות״ ולסעיף 4(ב) בחוק דמי מחלה, השתל״ו–1976:
עובד שבחודש פלוני לא עבד אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה בכל ימי העבודה שבאותו חודש, יראו, לענין סעיף קטן (א), 25 ימי עבודה כחודש עבודה מלא, ואם נהוג במקום העבודה שבוע עבודה בן חמישה ימים – 21.67 ימי עבודה וחלק של חודש עבודה מלא יזכה את העובד בימי מחלה יחסיים.
אתה פשוט מכחיש את הדין, אין לזה הסבר אחר.
החוק מגדיר איך לחשב אבל לא איך לרשום את החישוב בתלוש. נכון לרגע זה התלונה היא רק על אופן הרישום בתלוש.
מה? אם אתה מחשב לפי שעות, עברת על החוק משום שהחוק מגדיר חישוב לפי ימים. עצם הרישום השונה דורש חישוב שונה – במקום לחלק ימי עבודה בפועל בימי התקן, אתה מחלק את שעות העבודה בשעות התקן. זה כבר חישוב שונה.
ולגבי ״אנחנו עדיין לא יודעים״, כאמור יש לי חוש שאומר שהם לא ישלמו מהיום הראשון. תחושה פנימית עמוקה.

אבל אנחנו לא יודעים את זה, הוא עדיין לא דרש ימי מחלה
אנחנו לא יודעים מה השווי של כל יום, אבל אנחנו יודעים כמה ימים יש לו.
וכמו שהראית, גם אם השווי יהיה בסוף זהה, בגלל שכמות הימים שונה זה פוגע בו.
כפל פשוט פה לא עובד.
אם החוק אומר שמגיעים לך 2 ימי חופש אתה לא יכול לרשום בתלוש 1 ימים.
וכמו שכבר אמרתי, יש הבדל גדול בין יום 1 בשווי 8 לבין 2 ימים בשווי 4.
אתה שוכח שלא בכל מקום עבודה משלמים 100% מהיום הראשון

אתה פשוט מכחיש את הדין, אין לזה הסבר אחר.
אם החוק אומר שמגיעים לך 2 ימי חופש אתה לא יכול לרשום בתלוש 1 ימים.
וכמו שכבר אמרתי, יש הבדל גדול בין יום 1 בשווי 8 לבין 2 ימים בשווי 4.
אתה שוכח שלא בכל מקום עבודה משלמים 100% מהיום הראשון
אני חושב שאנחנו מבינים מצויין מה כל אחד מתכוון.

היה ראוי שהרישום השלם בתלוש יכלול ארבעה חלקים: ימי עבודה ושעות עבודה צבורים לעניין דמי מחלה, והנגזרת שלהם - זכאות לימי מחלה, ושווי יום מחלה. מה שמופיע בפועל הוא רק השווי במונחי ימי עבודה, זה לא נוגד שום חוק אבל זה לא מבטא את מה שהעובד אמור לקבל במידה וידרוש ימי מחלה. שוב, זה נושא שאפשר להציע למחוקק, אבל להבנתי חוסר הפירוט בתלוש הוא לא עבירה.

ולגבי ״אנחנו עדיין לא יודעים״, כאמור יש לי חוש שאומר שהם לא ישלמו מהיום הראשון. תחושה פנימית עמוקה.
קרוב לוודאי שהתחושה שלך נכונה. אם וכאשר זה יקרה אז אשמח להעביר לך בפרטי שם של עו"ד בדיני עבודה, אולי יש פה תובענה ייצוגית. כרגע, לשאלתך המקורית, אני לא כל כך רואה מה יש לך לעשות, הרישום בתלוש לא גורם לפגיעה בך.

האמת שאני לא בטוח.
אני חוזר שוב ושוב על אותה נקודה והרושם שלי שאתה מתעלם ממנה.
לא ברור לי אם זה כי לא הסברתי את עצמי כראוי ולא הבנת את הנקודה או שכן הבנת, ואז אני לא מבין את ההסבר שלך והסיבה שלך להתעלם ממנה.
היה ראוי שהרישום השלם בתלוש יכלול ארבעה חלקים: ימי עבודה ושעות עבודה צבורים לעניין דמי מחלה, והנגזרת שלהם - זכאות לימי מחלה, ושווי יום מחלה.
למה 4 חלקים?
על פניו מספיק 2: כמות ימי מחלה צבורים (כבר יש היום) ושווי של כל יום מחלה (אין היום).
לדעתי מה שהם עושים, מטעמי עצלנות, זה מניחים שכל יום שווה תמיד 8.6 שעות וסופרים ימים ככה.
אבל כמו שהסברתי כבר כמה פעמים, גם אם במבט ראשון זה נראה כאילו זה אותו דבר, בפועל (בין הייתר בגלל שלא מקבלים 100% מהיום הראשון), זה שווי שונה לגמרי עבור העובד.
מה שמופיע בפועל הוא רק השווי במונחי ימי עבודה, זה לא נוגד שום חוק אבל זה לא מבטא את מה שהעובד אמור לקבל במידה וידרוש ימי מחלה
מה הכוונה שווי במונחי ימי עבודה?
מה שמופיע בתלוש זה כמה ימי מחלה אתה יכול לקחת. כמות ימים.
ואם אתה יכול לקחת רק יום 1 לפי החישוב שלהם, כאשר לפי החישוב החוקי אתה יכול לקחת 2 ימי מחלה, אז יכולים לפטר את הבנאדם אם הוא לא בא לעבודה יומיים כשהוא חולה (או שהוא יצטרך להגיע חולה לעבודה ביום השני).
שוב, זה נושא שאפשר להציע למחוקק, אבל להבנתי חוסר הפירוט בתלוש הוא לא עבירה.
מסכים. הבעיה היא לא חוסר הפירוט. הבעיה היא שרשום בתלוש שיש לבנאדם X ימי מחלה כשאמורים להיות לו בכלל Y ימי מחלה לפי החישוב החוקי.
קרוב לוודאי שהתחושה שלך נכונה. אם וכאשר זה יקרה אז אשמח להעביר לך בפרטי שם של עו"ד בדיני עבודה, אולי יש פה תובענה ייצוגית.
תביעה יצוגית על זה שהם לא משלמים ימי מחלה מהיום הראשון אלא משלמים לפי החוק?
על מה בדיוק אתה רוצה לתבוע אותם? שהם לא נותנים לו את אותם הטבות שאתה מקבל אצל המעסיק שלך?

היה ראוי שהרישום השלם בתלוש יכלול ארבעה חלקים: ימי עבודה ושעות עבודה צבורים לעניין דמי מחלה, והנגזרת שלהם - זכאות לימי מחלה, ושווי יום מחלה. מה שמופיע בפועל הוא רק השווי במונחי ימי עבודה, זה לא נוגד שום חוק אבל זה לא מבטא את מה שהעובד אמור לקבל במידה וידרוש ימי מחלה. שוב, זה נושא שאפשר להציע למחוקק, אבל להבנתי חוסר הפירוט בתלוש הוא לא עבירה.
אתה לא באמת יכול לדעת מה השווי משום שמחשבים אותו רק כשאתה כבר מבקש ימי מחלה. ימי מחלה אמורים לקבל מראש, ואת השווי אתה יודע רק בעת המימוש. הרי אתה לא יכול לדעת מה הממוצע ב־X החודשים האחרונים בכל חודש.
גם ימי חופשה למשל אתה יכול לדעת רק בסוף משום שצריך את מספר ימי העבודה שלך כדי לחשב את הזכאות. לכן לא התלוננתי על שקיבלתי 0.55 ימי מחלה מכיוון שכאן המצב עוד לא כל כך ברור.
לעומת זאת עבור הזכאות לימי מחלה יש נוסחה ברורה.
קרוב לוודאי שהתחושה שלך נכונה. אם וכאשר זה יקרה אז אשמח להעביר לך בפרטי שם של עו"ד בדיני עבודה, אולי יש פה תובענה ייצוגית. כרגע, לשאלתך המקורית, אני לא כל כך רואה מה יש לך לעשות, הרישום בתלוש לא גורם לפגיעה בך.
אז סתם מתוך סקרנות – תשאל אותו על זה. כי אני דיברתי בפייסבוק עם עורך דין ועם חשבת שכר, והם אמרו שהצדק איתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G נזילה קבועה מפורק לחץ בדוד חשמלי + עיוות במעטפת אוף טופיק 3
R עיוות בהקצאת נכסים מול הקדמת תשלום לקבלן נדל"ן 27
T התחלה מאוחרת בצבירת הון יומני מסע אישיים 31
M כסף בצבירת פנסיה לאחר פטירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
T הטבת נקודות במס הכנסה על ימי מילואים מיסים 3
S ניכוי ימי חופש לאחר תקופת פיטורין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
M ימי חופשה ביוזמת המעסיק לעובד בשכר שעתי אוף טופיק 0
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
algo.il ניצול ימי מבצעים קבועים ברשתות המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
M מותר להחתים ימי חופש בזמן שירות מילואים? אוף טופיק 3
ה תחשיב ימי מילואים מול תשלום בט'ל ומס הכנסה אוף טופיק 1
ס ימי חופשה, הבראה ומחלה צרכנות פיננסית 1
V קניות ביום הרווקים/cyber Monday ושאר ימי הקניות של נובמבר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז ימי חופשה מיסים 13
ה תשלום על ימי מילואים שהיו בסופ״ש פוסטים מאיכות נמוכה 5
U ימי מכירות רכב אוף טופיק 0
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
G פדיון ימי חופשה מיסים 13
R קרנות ימי עדכון ושיטת עמלות שוק ההון 11
flower ימי מחלה - החזר מס מיסים 5
ז ימי מחלה אוף טופיק 59
E ימי חופש במקום עבודה חדש אוף טופיק 10
ח האם ניתן לקבל מענק עבודה על ימי אבטלה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S ב-IB מופיע לי שצריכים לעבור 44 ימי עסקים לפני שמושכים לחשבון אחר פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס להשתמש או לשמור ימי חופש? אוף טופיק 17
S שכר על ימי בידוד אוף טופיק 76
ב ימי קורונה - יומנה של בת העמק אוף טופיק 618
abby1994 ימי חופש, דמי הבראה ,החזר מס ומה שבינהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
B מס שולי על פדיון ימי חופשה צרכנות פיננסית 1
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
ק ימי, מפגשי 'גיבוש' שלא על החשבון המעביד. אוף טופיק 13
liranviper מה עדיף: חל"ת או מינוס ימי חופש? צרכנות פיננסית 12
waskindalost בעזיבת מקום העבודה - האם לפדות או לקחת ימי חופש ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6

נושאים דומים

Back
למעלה