אבל אתה לא עובד "ציבורי".
למה אתה מסתכל רק על "עובד ציבור"? למה שלא תסתכל על עובד NVIDIA ותתלונן שאתה לא משתכר כמוהו ובכלל היחס מהמנהלים שלך לא דומה ליחס שהוא מקבל?
כי יש הבדל בין לתת 1.5 ימי מחלה ובין משכורת של ₪30,000. איזה שאלות, נו באמת. ממש ילדותי.
אז נתנו לך פירוט יותר מדוייק, במקום לרשום כמות ימים ולהסתיר ממך כמה כל יום שווה הם הציגו לך את זה בשווה ערך של יום עבודה מלא. מה הבעיה שלך עם זה? הרי כל עוד לא מימשת את ימי המחלה שום דבר לא מגיע לך, זה סתם עניין רישומי.
אם הם לא היו נותנים לך את הפירוט הזה אז לפני שאתה עוקץ ימי מחלה מן הסתם היית טוחן ימי עבודה ואז אחרי ה- "מחלה" היית מתלונן שלא שילמו לך מספיק.
כי ברור שהם לא ייתנו לי שווי של יום עבודה מלא (8.4 שעות לפי התלוש), אלא יחשבו את זה לפי שעות, ואז אני נדפק פעמיים.
ולא הייתי טוען שלא שילמו לי מספיק
אם הם היו משלמים לפי החוק. לפי החוק עושים ממוצע או של 3 החודשים האחרונים או של 12 החודשים האחרונים (אם עבדת פחות, אז כל החודשים שעבדת). למה סתם להאשים?
תסתכל על הדוגמה המספרית שנתתי, זו הפרשנות המחייבת של החוק. למי שזה נראה לו לא הגיוני מוזמן לפנות למחוקק.
אתה צריך ללמוד להבדיל בין ערך יום בתשלום ובין צבירת יותר בתשלום. אתה ציטטת סעיף שמדבר על שווי יום מחלה. תבדוק בבקשה את סעיף 4(ב) באותו חוק.
זה בדיוק העניין.
במקום לרשום כמות ימים "נכונה לפי החוק" ולחשב בנפרד שווי של כל יום כזה לפי החוק, מה שהם עשו זה להסתכל על יום כיום עבודה מלא ולתת כמות ימים לפי הממוצע.
בתאכלס זה לא באמת פוגע בפות"ש כי החישוב הסופי יוצא אותו דבר. הבעיה שהוא כנראה לא הבין זאת כי החישוב הוא לא מה ש"אמור להיות" לפי החוק.
מאוד תלוי איך הם מחשבים יום מחלה. אם באמת ייתנו שווי מלא (שזה כמעט ₪300 לפי התלוש), אז סבבה. אבל משהו אומר לי שזה לא יהיה המצב… בעוד כמה חודשים (בחורף) אעדכן. אם כי אז אני בספק שזה יהיה רלוונטי משום שאהפוך לעובד מן המניין, ושם בטח הצבירה רגילה.
אני דווקא חושב שעושה רושם שפות"ש בחור חריף ומבין מצויין את הרישום, ושהוא מתקומם על זה שהרישום לא משקף את האלגוריתם שמוגדר בחוק כי הוא מעדיף לעקוץ ימי מחלה ולא שעות מחלה.
זה לא באמת משנה אם אני ״עוקץ״ ארבעה ימים או חמישה ימים. השכר הוא פחות העניין פה אלא האפשרות להיעדר בהצדקה. אם יש לי 5 ימים, זה יותר זמן.
ויודע מה? גם אם סתם בא לי ״לעקוץ״, זכותי לקבל את הזכויות שמגיעות לי לפי החוק. יוצא שלמעסיק מותר לעקוץ אותי אבל לי אסור לעקוץ אותו. למה?
אין לך בעיה שהמעסיק פה עובר על החוק, אבל יש לך בעיה שעובד מעז להוציא ימי מחלה סתם? זו צביעות, חביבי.
דרך אגב עוד מעט החורף מגיע, אז אני דווקא מאוד אזדקק להם. לא ברור לי למה לצאת מנקודת הנחה שלילית כל כך.
ועוד נקודת מבט: אם בא לי לעקוץ, באמת עדיף לי שהצבירה תהיה איטית קצת יותר ועדיין לקבל לפי יום מחלה מלא משום שהרופאים ממש לא נותנים לך כמה ימי מחלה שאתה רוצה (לרוב גג שבוע). אז אם עבור 4 ימים אקבל את מה שאקבל ב־5 ימים, זה טוב לי משום שאני יכול לקבל אישור אוטומטי באפליקציה.
אבל בכל מקרה העניין בעקיצה הוא פחות השכר עצמו אלא לקבל כסף על כל מה שאתה רק יכול.