• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עיוות בצבירת ימי מחלה

תביעה יצוגית על זה שהם לא משלמים ימי מחלה מהיום הראשון אלא משלמים לפי החוק?
על מה בדיוק אתה רוצה לתבוע אותם? שהם לא נותנים לו את אותם הטבות שאתה מקבל אצל המעסיק שלך?
כן. אם אתה משלם מהיום הראשון, אין בעיה שהצבירה לכאורה פחותה משום שהתוצאה תהיה אותה תוצאה.
סתם לשם הדוגמה: הצטברו לי 4 ימי מחלה. שווי יום עבודה מלא הוא ₪297.36. ממוצע שעות העבודה שלי ליום בכל הזמן שעבדתי הוא 6.5 שעות (₪230.1).

לפי השיטה בחוק:
יום ראשון – ₪0
יום שני – ₪115.05
יום שלישי – ₪115.05
יום רביעי – ₪230.1
סה״כ – ₪460.2.

עכשיו נניח שאנחנו נחשב לפי יום עבודה מלא. נעשה לפי שלושה ימי מחלה. אין טעם להראות את הפירוט של כל יום משום שאם משלמים מהיום הראשון, אני אקבל תעריף מלא על כל השלושה, כלומר ₪297.36 כפול 3 שווה ₪892.08. קצת מוזר האמת שזה יוצא כפול מהתעריף הרגיל… אולי ביום הראשון מקבלים תעריף מלא וביומיים הבאים רק חצי? אבל לא נראה לי שזה עובד ככה.
בכל מקרה, אם מקבלים מהיום הראשון, התוצאה עשויה להיות שווה, ולכן אין בעיה בחישוב לפי שעות. הבעיה היא שלא משלמים מהיום הראשון… משלמים בהייטק ובמגזר הציבורי, לא לעובדי סופר זוטרים.

יש חוק הגנת השכר שמפרט בדיוק מה צריך להיות רשום בתלוש וצבירת ימי מחלה הוא אחד מהם, הרגולטור הוא משרד העבודה
@אקראי
כן, אני יודע שאפשר לפנות ליחידת האכיפה שלהם, אבל סתם נראה לי מיותר עבור שלושה חודשים. אולי אחרי שאעזוב את מקום העבודה, אפנה אליהם. הייתי מעדיף לסגור את זה מולם, אבל נכשלתי.

כן. אם אתה משלם מהיום הראשון, אין בעיה שהצבירה לכאורה פחותה משום שהתוצאה תהיה אותה תוצאה.
גם לא נכון.
אם אתה משלם מהיום הראשון אז המעסיק בעצם משלם לך יותר על כל יום שאתה חולה (עד שאתה גומר את המכסה).
ומצד שני, אם אתה גומר את המכסה אתה לא יכול ככה סתם להיעדר מהעבודה, כלומר זה גם פוגע בך שהמכסה קטנה יותר.

בכל מקרה, אין מה לתבוע פה. למעסיק מותר לתת לך ימי מחלה לפי החוק. אין שום דבר שמחייב אותו להיות יותר נדיב מהחוק ולשלם לך 100% מהיום הראשון.
הבעיה היא שלא משלמים מהיום הראשון… משלמים בהייטק ובמגזר הציבורי, לא לעובדי סופר זוטרים.
אני אגלה לך סוד - גם לא בכל המקומות בהייטק משלמים מהיום הראשון. ובטח שלא במגזר הציבורי.
יש המון מקומות שמשלמים בהם לפי החוק.

יש חוק הגנת השכר שמפרט בדיוק מה צריך להיות רשום בתלוש וצבירת ימי מחלה הוא אחד מהם, הרגולטור הוא משרד העבודה
@אקראי
החוק קובע שצריך לפרט רק את היתרה, השאלה פה היא איך אתה מציג את היתרה

למה 4 חלקים?
על פניו מספיק 2: כמות ימי מחלה צבורים (כבר יש היום) ושווי של כל יום מחלה (אין היום).
זה לא מספיק כי החישוב הוא מתגלגל לפי 12 חודשים אחרונים לכן צריך לפחות צבירת ימים וצבירת שעות. כמות הימים הצבורים והשווי שלהם נגזרים משני הנתונים הראשונים בניכוי המימוש. הפרקטיקה של הצגת ימים צבורים בלבד נובעת מכך שלעובדים לא שעתיים יש צבירה קבועה.

מה שמופיע בתלוש זה כמה ימי מחלה אתה יכול לקחת. כמות ימים.
ואם אתה יכול לקחת רק יום 1 לפי החישוב שלהם, כאשר לפי החישוב החוקי אתה יכול לקחת 2 ימי מחלה, אז יכולים לפטר את הבנאדם אם הוא לא בא לעבודה יומיים כשהוא חולה (או שהוא יצטרך להגיע חולה לעבודה ביום השני).
זו פרשנות שלך, השאלה מה הפרשנות של המעסיק.

תביעה יצוגית על זה שהם לא משלמים ימי מחלה מהיום הראשון אלא משלמים לפי החוק?
על מה בדיוק אתה רוצה לתבוע אותם? שהם לא נותנים לו את אותם הטבות שאתה מקבל אצל המעסיק שלך?
שווי יום עבודה של פות"ש הוא כ- 5.5 שעות כלומר כ- 0.69 ימים. לפי החוק, באותם ימים שהוא זכאי לקבל דמי מחלה זה השווי של יום עבודה שלו. אז עכשיו השאלה היא כמה הם ינכו לו מהצבירה בגין ימי ההיעדרות, אם הם ינכו לו יום אחד מהצבירה לכל יום היעדרות כמו שהוא חושש אז הוא יוכל לתבוע אותם. אבל אם הם ינכו לו 0.69 ימים אז אין לו מה לתבוע.

אבל לפי האופן שבו הוא ניסח את השאלה המקורית נראה שהכוונה שלו היתה שיחושבו רק ימי העבודה, ואז אמנם ינכו לו יום מחלה לכל יום היעדרות אבל הוא גם יקבל שווי של יום עבודה מלא (או חצי יום בימים השני והשלישי), ולא זו כוונת החוק.

אתה לא באמת יכול לדעת מה השווי משום שמחשבים אותו רק כשאתה כבר מבקש ימי מחלה. ימי מחלה אמורים לקבל מראש, ואת השווי אתה יודע רק בעת המימוש. הרי אתה לא יכול לדעת מה הממוצע ב־X החודשים האחרונים בכל חודש.
אתה יכול לעקוב בעצמך, ימי העבודה ושעות העבודה אמורים להיות מפורטים בתלוש.

אז סתם מתוך סקרנות – תשאל אותו על זה. כי אני דיברתי בפייסבוק עם עורך דין ועם חשבת שכר, והם אמרו שהצדק איתי.
השאלה במה אתה צודק - לדעתי אתה צודק בזה שהזכאות נמדדת בימים, אני לא מסכים אתך שצורת ההצגה בתלוש אוסרת את ההצגה במונחי שווי גם אם זה לא לגמרי מפרט את כל זכויותיך על פי חוק.

הטענה של שניכם @אקראי ו- @roneng היא שהפירוט בתלוש לא מבטא את הזכאות של העובד ואתם צודקים. כי באמת הסעיף הזה לא מפרט את הזכאות של העובד אלא את החבות המירבית של המעביד כלפי העובד. אם כתוב לך בתלוש שצברת 0.83 ימי מחלה אז זו החבות המירבית של המעסיק כלפיך, בלי קשר לשאלה אם הוא משלם מהיום הראשון או או לשיעורין מהיום השני, כך או כך הוא לא ישלם לך יותר מ- 0.83 ימי מחלה. הוא כן יכול לשלם לך פחות אם בשלושת הימים הראשונים הוא לא נותן תשלום מלא.

אבל לפי האופן שבו הוא ניסח את השאלה המקורית נראה שהכוונה שלו היתה שיחושבו רק ימי העבודה, ואז אמנם ינכו לו יום מחלה לכל יום היעדרות אבל הוא גם יקבל שווי של יום עבודה מלא (או חצי יום בימים השני והשלישי), ולא זו כוונת החוק.
מעולם לא דיברתי על שווי ימי המחלה. בכל מקרה בהמשך ציינתי כמה וכמה פעמים איך אמורים לחשב אותם.
אתה יכול לעקוב בעצמך, ימי העבודה ושעות העבודה אמורים להיות מפורטים בתלוש.
שוב, את שווי יום המחלה אני אוכל לדעת רק כשאבקש אותם בדיוק מהסיבה שזה תלוי בחודשים הקודמים שעבדתי בהם. אני לא יכול לדעת מה הממוצע שלי מראש.
השאלה במה אתה צודק - לדעתי אתה צודק בזה שהזכאות נמדדת בימים, אני לא מסכים אתך שצורת ההצגה בתלוש אוסרת את ההצגה במונחי שווי גם אם זה לא לגמרי מפרט את כל זכויותיך על פי חוק.
מציגים לך ימים. צברת שלושה ימים (בכל דרך שהיא) – ינכו לך שלושה ימים והחישוב יהיה בהתאם לממוצע כלשהו (או 12 או 3 חודשים אחרונים).
גם בימי חופשה וגם בימי מחלה לא מנכים לך חלקי ימים. זה מודגש במיוחד בחישוב מספר ימי החופשה שלך, שלפי החוק חייב לעגל אותם תמיד למטה (גם אם יצא לך 10.99). מנכים יום שלם תמיד.
יש מעסיקים שמפנקים ונותנים חלקי ימים כשמדובר בחופשה שנתית (כך היה המעסיק הקודם שלי), אבל בימי מחלה תמיד מנכים יום שלם.
גם לא נכון.
אם אתה משלם מהיום הראשון אז המעסיק בעצם משלם לך יותר על כל יום שאתה חולה (עד שאתה גומר את המכסה).
ומצד שני, אם אתה גומר את המכסה אתה לא יכול ככה סתם להיעדר מהעבודה, כלומר זה גם פוגע בך שהמכסה קטנה יותר.
אז אני מודה שלא כל כך הבנתי את הטענה של ידידנו.
השורה האחרונה בציטוט זה היא שמטרידה אותי. אני בהחלט מעדיף יותר ימים ופחות כסף בדיוק מהסיבה הזאת – לחלות ולהיות רגוע שאני מקבל כסף על המחלה שלי. עוד מעט חורף, ואני דואג שלא אצבור די לשבוע מחלה.
אני אגלה לך סוד - גם לא בכל המקומות בהייטק משלמים מהיום הראשון. ובטח שלא במגזר הציבורי.
יש המון מקומות שמשלמים בהם לפי החוק.
הבעיה האמיתית בעיניי היא שמנכים יום שלם ולא בהתאם למה שמשלמים. היו הצעות חוק, אבל… זה משהו שנניח הייתי מתקן, שעל שלושת הימים הראשונים יורידו לך יום מחלה אחד בלבד (כפי שמשלמים). על דעתי בעניין תשלום מהיום הראשון לא אנהל דיון כרגע.

מציגים לך ימים. צברת שלושה ימים (בכל דרך שהיא) – ינכו לך שלושה ימים והחישוב יהיה בהתאם לממוצע כלשהו (או 12 או 3 חודשים אחרונים).
גם בימי חופשה וגם בימי מחלה לא מנכים לך חלקי ימים. זה מודגש במיוחד בחישוב מספר ימי החופשה שלך, שלפי החוק חייב לעגל אותם תמיד למטה (גם אם יצא לך 10.99). מנכים יום שלם תמיד.
הבעיה האמיתית בעיניי היא שמנכים יום שלם ולא בהתאם למה שמשלמים.
זו אפשרות מותרת, אבל אם הניכוי הוא של יום שלם אז הזיכוי בדמי מחלה היה צריך להיות יום שלם לכל יום עבודה, אם הם מזכים לפי אחוז העסקה בפועל אז גם הניכוי צריך להיות בהתאם. זה משהו שתוכל לראות רק כשתזוכה דמי מחלה כי בתלוש הם לא חייבים להראות לך את בזמן הצבירה. ואם הם מזכים כמו שאתה טוען לפי חלקיות של חלקיות אז אפשר לתבוע אותם, למשל אם בדקת עם עובד אחר וכך באמת זיכו אותו.

התייאשתי מלקרוא את התגובות באיזשהו שלב. אי לי מושג איזה דור אני, אבל כבר בפנימיה למדתי שהדבר הכי חשוב בכל מערכת זה להיות נחמד למזכירות ולאנשים עם המפתחות. כשתפנה לחשבת ממליצה לך ליישם, כי אם תכתוב לה כמו שהגבת לאנשים כאן היא פשוט תמרח אותך עד שיגיעו הפיטורין (והם יגיעו)

התייאשתי מלקרוא את התגובות באיזשהו שלב. אי לי מושג איזה דור אני, אבל כבר בפנימיה למדתי שהדבר הכי חשוב בכל מערכת זה להיות נחמד למזכירות ולאנשים עם המפתחות. כשתפנה לחשבת ממליצה לך ליישם, כי אם תכתוב לה כמו שהגבת לאנשים כאן היא פשוט תמרח אותך עד שיגיעו הפיטורין (והם יגיעו)
האנשים שבחברת כוח האדם הם לא האנשים שאני עובד איתם ביום יום. וכאילו כולכם פה ממש אימא תרזה. אני כותב כמו שכותבים לי.
למה כולכם מגיבים דברים לא רלוונטיים לשאלה שלי? שאלתי שאלה מאוד קונקרטית – ״איך לקבל את הזכויות שלי?״ אף אחד לא ענה לי.

הבחור כבר כתב בעבר על בעיות שהוא מתמודד איתן, זה מה יש ובגלל זה הוא עובד בסופר ולא מתגייס למרות שברור שיש לו יכולות חזקות. דווקא השירשור הזה שלו לדעתי מאד לעניין לעומת שירשורים אחרים כי מאחורי כל הטיעונים שמנוסחים קצת מעצבן הוא בתכלס שואל פה שאלה מאד טכנית.
רק למען ההבהרה: אני עובד בסופר כי זו עבודה קלה, לא כי אין לי עוד אפשרויות בחיים. גם בינתיים אין לי תואר.
יכולותיי החברתיות (או חוסרן לפי דעתכם) אינן רלוונטיות לעבודתי. והאמת שיש לי יכולות חברתיות לא רעות בסך הכול, אבל לא באנו לדון בזה.

מתנצל אם לא הבנתי נכון את מה שכתבת בזמנו לגבי העבודה והגיוס
כתבתי המון חחחחח. אתה מוזמן לשאול בפרטי אם זה מעניין אותך.
אל תשכח שלא תמיד מה שכותבים באינטרנט זה איך שאנחנו פועלים בפועל. גם לפעמים מרגישים משהו אחד אבל מתנהגים אחרת לגמרי.

עצת הבומר הממוצע
מנכ״ל שופרסל מרוויח כמה מיליונים; לדעתי הוא יסתדר.
בגלל הסלידה שלך מבומרים, אענה במונחי דור ה-Z:

אלו תגובות קרינג'יות.
ברור שאתה לא רוצה להיות NPC ולזרום עם כל מה שהארגון אומר,
אבל חשוב גם לא להיות delulu ולנסות להילחם בטחנות רוח.

נערך לאחרונה ב:
בגלל הסלידה שלך מבומרים, אענה במונחי דור ה-Z:

אלו תגובות קרינג'יות.
ברור שאתה לא רוצה להיות NPC, אבל חשוב גם לא להיות delulu ולנסות להילחם בטחנות רוח.
ה־NPC לא כל כך קשור, אבל אהבתי.

ה־NPC לא כל כך קשור, אבל אהבתי.
זה לא אומר Non-Player Character,
כלומר - אדם שאין לו דעה עצמית (כמו שחקן שנשלט ע"י המחשב) וזורם עם "המשחק"?

זה מתאים לסיטואציה כי אתה חולק על מדיניות הארגון שלך (שזה אחלה, ומעיד על חשיבה ביקורתית),
אבל לחשוב שתוכל לשנות מדיניות של ארגון כזה - זה קצת דלולו :)

בשרשור אחר כבר כתבתי לך שאם עוקצים אותך,
אתה גם יכול לעקוץ קצת חזרה (אם כי בפורום אני יכול להמליץ על צעדים חוקיים בלבד, ולא נניח לקחת מדי פעם יום מחלה לצורך התאוששות נפשית אם החוק אינו מתיר זאת).

לנסות לשנות את מדיניות הארגון - כנראה שלא יילך לך, ואם כן - זה ידרוש ממך מאבק כל כך גדול שהוא ממש לא שווה את התוצאות.

זה לא אומר Non-Player Character,
כלומר - אדם שאין לו דעה עצמית (כמו שחקן שנשלט ע"י המחשב) וזורם עם "המשחק"?

זה מתאים לסיטואציה כי אתה חולק על מדיניות הארגון שלך (שזה אחלה, ומעיד על חשיבה ביקורתית),
אבל לחשוב שתוכל לשנות מדיניות של ארגון כזה - זה קצת דלולו :)

בשרשור אחר כבר כתבתי לך שאם אתה מרגיש שעוקצים אותך,
אתה גם יכול לעקוץ קצת חזרה (אם כי בפורום אני יכול להמליץ על צעדים חוקיים בלבד, ולא נניח לקחת מדי פעם יום מחלה לצורך התאוששות נפשית אם החוק אינו מתיר זאת).

לנסות לשנות את מדיניות הארגון - כנראה שלא יילך לך, ואם כן - זה ידרוש ממך מאבק כל כך גדול שהוא ממש לא שווה את התוצאות.
כן, עכשיו הבנתי. לא קראתי טוב, סליחה.
וכן, ברור לי שאני קטן מכדי לשנות משהו, אבל עצם ההערה והעלאת המודעות חשובה בעיניי. מה שמפריע לי הוא הזלזול של חבריי בזכויות עובדים. ציפיתי לתגובות יותר מקבלות, ובמקום מלא אנשים פה אומרים שאני ״לא נחמד״.
אין בעיה עם בומרים, אבל מצחיק אותי שאומרים ״להגדיל ראש״ בעבודה בשכר מינימום. אנשים כאלה לדעתי מעולם לא עבדו בעבודה כזאת. להגדיל ראש צריך רק אם רוצים לעלות בסולם (וגם אז, אפשר ישר להתקבל כסגן מנהל לדעתי בלי ה״סולם״ הזה), לא כשאתה סתם עובד זוטר זמני.
וגם אנשים פה לא מבינים שהתלונה לא הגיעה לאחראים עליי בסניף אלא לנציג חברת כוח האדם, לכן לא הייתה פה שום תקרית עם ההנהלה. כמו כן אציין (שוב) שקיבלתי על עצמי תפקיד שהמנהלת הציעה לי, תפקיד שדורש הגעה ב־06:00, ספירת מלאי וסקירת דוחות. אז אני באמת חושב שאנשים לא שפטו אותי נכון כאן. גם לא מעט לקוחות אמרו שאני נחמד, ואני בסדר עם רוב אנשי הצוות (חוץ מאחת האמת, אבל אני לא היחיד שב״סכסוך״ איתה).
בכל מקרה העניין הוא שזה קצת פוגע שבאתי להעלות מודעות לזכויות עובדים ובסוף מתקבלת תוצאה שונה לגמרי. לא נעים.

מה שמפריע לי הוא הזלזול של חבריי בזכויות עובדים. ציפיתי לתגובות יותר מקבלות, ובמקום מלא אנשים פה אומרים שאני ״לא נחמד״.
יש בהרבה מקומות באינטרנט, וגם כאן בפורום (כולל אותי, לרוב :)),
נטייה לדלג על שלב האמפתיה, ולהגיע ישר לתכל'ס.

אני מסכים איתך שזה לא תמיד הכי נעים לשואלים,
ולדעתי גם רוב האנשים שעונים בצורה מעשית באינטרנט - בחיים האמיתיים (אם נניח בן משפחה היה מספר להם את זה) היו מגיבים קודם עם אמפתיה, ורק אז (בפרט אם החבר הפגוע "חופר" על הנושא) היו אומרים לו לצאת מזה.

בכל אופן, זה האינטרנט.
כדאי לנסות לקבל את מה שאפשר לקבל (עצות מעשיות טובות בפורום הזה, תמיכה בקבוצות תמיכה ייעודיות),
ולא להיפגע יותר מדי מאנשים שאתה לא באמת מכיר.

להגדיל ראש צריך רק אם רוצים לעלות בסולם (וגם אז, אפשר ישר להתקבל כסגן מנהל לדעתי בלי ה״סולם״ הזה), לא כשאתה סתם עובד זוטר זמני.
עם זה אני לא לגמרי מסכים, כי יש רבים שאצלם הגדלת הראש היא מאפיין אישיותי, ולא בא רק מתוך רצון להתקדמות.

אם כבר מדברים על עבודה בסופר - ראית את "קופה ראשית"?
איך לדעתך ראמזי היה מתנהג בתור עובד זמני?

סתם עובד זוטר זמני.
לא הייתי מזלזל בביטוי
הרוב מתחילים ככה, במקרה שלי, נכנסתי לשוק העבודה כ"עובד זוטר זמני" וה"תואר" הנוכחי הוא מנכל (ובעלים)

לנושא השרשור, אני מניח שיש הסתדרות עובדים כלשהי או ועד עובדים שיש להם עניין בפניות כאלה מצד ה"נפגעים" בשכר
מכוון שאף אחד לא נפגע כלכלית עדיין למיטב ידיעתך
ומכוון שדמי מחלה מתפוגגים בסיום העסקה (לא לעובדי מדינה כמובן), סביר שיש פה פגיעה ללא נפגעים מודעים לפגיעה
בתוכנת השכר בדקתי וברירת מחדל זה חישוב לפי שעות לעובד שעתי וגם אפשרות להצגת כמות השעות, במקום כמות הימים, ולא רק זה אפשר לצבור ולזכות ביחידות של 2 ספרות אחרי הנקודה, כנל בחופשות
אני רק יכול להניח שמה שלא עולה לבית משפט ומקבל פסיקה כלשהי לא מזיז גם הגדרות מינוריות בתוכנת השכר לחשבים או רואה חשבון, כי אף אחד לא מזהיר/זהיר מספיק או במילים אחרות, לא אכפת

וגם שכחתי לציין שהחוק לדעתי היה 37.5 אחוז לימים 2 ו 3 לפני כעשור, אז כן התקדמנו, גם ימי מחלה נוספים לטיפול בילדים או כל מיני טיפולים אישיים גדולים

לא הייתי מזלזל בביטוי
הרוב מתחילים ככה, במקרה שלי, נכנסתי לשוק העבודה כ"עובד זוטר זמני" וה"תואר" הנוכחי הוא מנכל (ובעלים)
אני לא מתכנן לעבוד בתחום הקמעונאות במשך כל חיי אבל תודה. :)
לנושא השרשור, אני מניח שיש הסתדרות עובדים כלשהי או ועד עובדים שיש להם עניין בפניות כאלה מצד ה"נפגעים" בשכר
מכוון שאף אחד לא נפגע כלכלית עדיין למיטב ידיעתך
ומכוון שדמי מחלה מתפוגגים בסיום העסקה (לא לעובדי מדינה כמובן), סביר שיש פה פגיעה ללא נפגעים מודעים לפגיעה
בתוכנת השכר בדקתי וברירת מחדל זה חישוב לפי שעות לעובד שעתי וגם אפשרות להצגת כמות השעות, במקום כמות הימים, ולא רק זה אפשר לצבור ולזכות ביחידות של 2 ספרות אחרי הנקודה, כנל בחופשות
אני רק יכול להניח שמה שלא עולה לבית משפט ומקבל פסיקה כלשהי לא מזיז גם הגדרות מינוריות בתוכנת השכר לחשבים או רואה חשבון, כי אף אחד לא מזהיר/זהיר מספיק או במילים אחרות, לא אכפת
הוויכוח הזה כבר התנהל פה. אני לא כל כך מבין מה זה ״הצגה לפי שעות״. בסופו של דבר אני מממש יום מחלה ואת שוויו מחשבים אחר כך. את השווי שלו אנחנו מחשבים לפי שעות (ליתר דיוק לפי השכר שקיבלתי בשלושת החודשים או השנה האחרונים. לפי שעות משום שהשכר מן הסתם נקבע לפיהן; הכוונה היא שאנחנו נחלק את השכר ולא את השעות).
איך אותה הצגה לפי שעות תעבוד בפועל? זה יוצא שגם הצבירה מופחתת וגם השכר שאקבל מופחת.

הרי אילו הייתי צובר שעות, לא הייתי אמור לצבור 6.3 שעות?

דווקא בחופשות, כפי שכבר ציינתי, אין משמעות למה שמגיע אחרי הנקודה, תמיד מעגלים מטה. כמובן המעסיק יכול ״לפרגן״ אם בא לו, אבל החוק לא מחייב.
אגב פה יש הבדל כי עבור חישוב דמי חופשה, חייבים לכלול בממוצע גם היעדרויות בתשלום. עבור ימי מחלה לא חייב, לפי הבנתי.

יש בהרבה מקומות באינטרנט, וגם כאן בפורום (כולל אותי, לרוב :)),
נטייה לדלג על שלב האמפתיה, ולהגיע ישר לתכל'ס.
הבעיה היא שאין ממש תכלס… אף אחד פה לא עזר לי להבין איך אני יכול לקבל את מה שמגיע לי. אין פה שום עצה חוץ מהקלישאות הרגילות.
עם זה אני לא לגמרי מסכים, כי יש רבים שאצלם הגדלת הראש היא מאפיין אישיותי, ולא בא רק מתוך רצון להתקדמות.
זה כבר כל אחד ושיקוליו. מבחינה חומרית זה לא שווה. אבל אם בא לך, תגדיל ראש, לבריאות. רק אל תדרוש זאת מאחרים.
אם כבר מדברים על עבודה בסופר - ראית את "קופה ראשית"?
בוודאי.
איך לדעתך ראמזי היה מתנהג בתור עובד זמני?
טוב, אני אתחכם כמו פלוץ. ״ראמזי לא היה יכול להיות עובד זמני משום שהוא לעולם לא היה מתפטר.״ ועכשיו ברצינות, ל״זמני״ אפשר להתייחס בשני אופנים: או שלא אכפת לך או שאתה עדיין תעבוד כרגיל. האמת שגם אלו לא ממש סותרים… אולי מה שסותר זה אדישות ועבודה רגילה לעומת הגדלת ראש.
העניין הוא שזמינות כבר מראש מתכנתת אותך להיות אדיש, וכשאתה אדיש אתה לא תגדיל ראש.
לדעתי צריך להתייחס לעבודה בכבוד אך לא ביראת קודש. אני לא אתחצף לאף אחד, אבל אני גם לא אתחיל לקרצף את הרצפות.

הבעיה היא שאין ממש תכלס… אף אחד פה לא עזר לי להבין איך אני יכול לקבל את מה שמגיע לי. אין פה שום עצה חוץ מהקלישאות הרגילות.
אבל כבר רשמנו שאתה כן מקבל את מה שמגיע לך, אתה עובד שעתי, לא עובד יומי.
השכר הוא לפי שעות, ולכן גם צבירת ימי המחלה היא לפי היחס בין השעות שעבדת לסך השעות בחודש.

אתה לא יכול להגיד שעבור יום שעבדת בו שעה אחת, או יום שעבדת בו 8 שעות, מקבלים אותה צבירת ימי מחלה...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל כבר רשמנו שאתה כן מקבל את מה שמגיע לך, אתה עובד שעתי, לא עובד יומי.
השכר הוא לפי שעות, ולכן גם צבירת ימי המחלה היא לפי היחס בין השעות שעבדת לסך השעות בחודש.

אתה לא יכול להגיד שעבור יום שעבדת בו שעה אחת, או יום שעבדת בו 8 שעות, מקבלים אותה צבירת ימי מחלה...
אני יכול, כי זה החוק. :)
האם קראת את המאמר שצירפתי?
מתקן את דבריי: היו עצות אבל הן שגויות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G נזילה קבועה מפורק לחץ בדוד חשמלי + עיוות במעטפת אוף טופיק 3
R עיוות בהקצאת נכסים מול הקדמת תשלום לקבלן נדל"ן 27
T התחלה מאוחרת בצבירת הון יומני מסע אישיים 31
M כסף בצבירת פנסיה לאחר פטירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
T הטבת נקודות במס הכנסה על ימי מילואים מיסים 3
S ניכוי ימי חופש לאחר תקופת פיטורין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
M ימי חופשה ביוזמת המעסיק לעובד בשכר שעתי אוף טופיק 0
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
algo.il ניצול ימי מבצעים קבועים ברשתות המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
M מותר להחתים ימי חופש בזמן שירות מילואים? אוף טופיק 3
ה תחשיב ימי מילואים מול תשלום בט'ל ומס הכנסה אוף טופיק 1
ס ימי חופשה, הבראה ומחלה צרכנות פיננסית 1
V קניות ביום הרווקים/cyber Monday ושאר ימי הקניות של נובמבר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז ימי חופשה מיסים 13
ה תשלום על ימי מילואים שהיו בסופ״ש פוסטים מאיכות נמוכה 5
U ימי מכירות רכב אוף טופיק 0
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
G פדיון ימי חופשה מיסים 13
R קרנות ימי עדכון ושיטת עמלות שוק ההון 11
flower ימי מחלה - החזר מס מיסים 5
ז ימי מחלה אוף טופיק 59
E ימי חופש במקום עבודה חדש אוף טופיק 10
ח האם ניתן לקבל מענק עבודה על ימי אבטלה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S ב-IB מופיע לי שצריכים לעבור 44 ימי עסקים לפני שמושכים לחשבון אחר פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס להשתמש או לשמור ימי חופש? אוף טופיק 17
S שכר על ימי בידוד אוף טופיק 76
ב ימי קורונה - יומנה של בת העמק אוף טופיק 618
abby1994 ימי חופש, דמי הבראה ,החזר מס ומה שבינהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
B מס שולי על פדיון ימי חופשה צרכנות פיננסית 1
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
ק ימי, מפגשי 'גיבוש' שלא על החשבון המעביד. אוף טופיק 13
liranviper מה עדיף: חל"ת או מינוס ימי חופש? צרכנות פיננסית 12
waskindalost בעזיבת מקום העבודה - האם לפדות או לקחת ימי חופש ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6

נושאים דומים

Back
למעלה