• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מנהל עסקים עם התמחות בשיווק ברייכמן (הבינתחומי)

• פותח הנושא פותח הנושא Floki
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כל אדם צעיר שבוחר מקצוע חייב להתעמק בהשלכות של הטכנולוגיה על המקצוע שבחר בעתיד הקרוב
אני מאמין שמשרדי הענק של רואי החשבון עם מאות עובדים שעוסקים בביקורת ייעלמו מהעולם. האם תהיה להם עבודה אחרת במקצוע? לא יודע.
לגבי שיווק, אני לא מכיר. הגיוני שהטכנולוגיה תייצר תפקידים אבל השאלה באיזה מידה ואיזה תפקידים אחרים יצוצו.
אני כבר 20 שנה שומע שתיכף רובוטים יחליפו את המתכנתים.
בגדול גם רופאים יעלמו מהעולם ורובוטים יסרקו את מצב הגוף. להפסיק ללמוד רפואה?

אני מתחבר נורא לעולם העסקים וגם ליעוץ עסקי וכל מה שקשור לכסף וביזנס
מה מקור הידע שלך על עולם העסקים?
מה מקור הידע שלך על ייעוץ עסקי?

נערך לאחרונה ב:
אני כבר 20 שנה שומע שתיכף רובוטים יחליפו את המתכנתים.
בגדול גם רופאים יעלמו מהעולם ורובוטים יסרקו את מצב הגוף. להפסיק ללמוד רפואה?
לא יודע. דיברתי על תחום שאני מכיר ושאתה כנראה פחות מכיר. אם זו ההכרות שלך עם תחום הרפואה, אולי כדאי לך לחשב מסלול מחדש. לדעתי אתה טועה , אבל אולי כסטודנט ששוקל להפסיק ללמוד ביצעת בדיקה מעמיקה יותר

לא יודע. דיברתי על תחום שאני מכיר ושאתה כנראה פחות מכיר. אם זו ההכרות שלך עם תחום הרפואה, אולי כדאי לך לחשב מסלול מחדש. לדעתי אתה טועה , אבל אולי כסטודנט ששוקל להפסיק ללמוד ביצעת בדיקה מעמיקה יותר
אחותי ואימי רואות חשבון. ההערה הייתה על היעלמות המקצוע. לגבי חברות גדולות, לא מכיר.
יש לי היכרות טובה מאוד עם תוכנה וסובלנות. ממליץ בחום על לפחות אחד מהם.

אחותי ואימי רואות חשבון. ההערה הייתה על היעלמות המקצוע. לגבי חברות גדולות, לא מכיר.
הבנתי מההודעה הראשונה שאינך מכיר, ולכן לא הבנתי איך קשור מה שסיפרו לך לפני עשרים שנה על תחומים אחרים וההתלבטות שלך אם כדאי להפסיק ללמוד רפואה למה שכתבתי על תחום הביקורת בראיית חשבון.

נרשמתי בבינתחומי למסלול מנהל עסקים וחשבונאות , מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה אני מאוד מתחבר לעולם העסקים אבל לצערי פחות לעולם המתמטיקה

נרשמתי בבינתחומי למסלול מנהל עסקים וחשבונאות , מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה אני מאוד מתחבר לעולם העסקים אבל לצערי פחות לעולם המתמטיקה
בהצלחה!

בהצלחה! קח בחשבון שאתה תמיד יכול להרחיב נושאים שמעניינים אותך ולהחליף מסלול בהמשך הדרך. הכרתי לא מעט אנשים בתואר הומני שהאמינו שהם "לא טובים במתמטיקה" ומצאו את עצמם אחרי שנה-שנתיים בתואר ריאלי מאתגר.

בתור אשת שיווק אני יכולה להגיד לך, שתמיד תמיד יצטרכו אנשי שיווק.
לאנשי שיווק קוראים בחברות גדולות raimaker - תכלס הם אלה שמורידים את הגשם או בעברית מכניסים את הכסף.
לכן גם המשכורות של אנשי שיווק יכולות להיות מאד גבוהות בהרבה מקומות.
יש הרבה אנשים שנרתעים משיווק, אם אתה לא - יש לך יתרון ענק בשוק והרבה עתיד.
לגבי יעוץ עסקי, יש בזה כסף רק אם תעבוד בתור עצמאי. ושוק רווי ולא קל, לא מומלץ בעיני למי שצעיר ואין לו רקע בעסקים. בעל עסק בדכ לא יבוא לקבל יעוץ ממישהו צעיר מאד, או בלי רקע עסקי משמעותי.
לגבי שאר המקצועות, אין לי שמץ...

לגבי שיווק נשמעת לי מיומנות חשובה. אני לא בתחום אבל שיווק זה חלק חשוב מהעבודה שלי גם בעבר בתעשייה וגם כעת באקדמיה. זה היה נכון בפיתוח תוכנה, ונכון שבעתיים במחקר. לדעתי אלה כישורים שבכל מה שתעשה ישרתו אותך. אז בגדול מה שמוריה אומרת.

לגבי חשבונאות, זה אחד המקצועות שממש רציתי ללמוד בעבר. לדעתי הוא שימושי בשוק, וגם יעזור לך להשקיע את ההון שלך יותר בתבונה אם יום אחד תרצה לקנות מניות ספציפיות ולא רק מדדים. ככה שזה מה כישורי חיים שתמיד כדאי לדעת. (קשה לי להגיב על האפשרות להיות מוחלף במכונה - זה כנראה אפשרי אבל לא ברור לי איך להתכונן לסיכון כזה אם בכלל).

בכל מקרה, המון בהצלחה ולך ללמוד את מה שיש לך תשוקה גדולה יותר לגביו. מי שבאמת אוהב את מה שהוא עושה מצליח יותר.

איך אני יכול לדעת אם אני מתחבר לראיית חשבון ? אני מתחבר נורא לעולם העסקים וגם ליעוץ עסקי וכל מה שקשור לכסף וביזנס אבל זה לא אומר כלום

אני בתחום החשבונאות. תרגיש חופשי לשאול שאלות.

והחלטתי ללכת לבינתחומי כי שווה לי בגלל שההורים רוצים ולוחצים לממן את התואר והם לא ירגישו את עול השכר לימוד הגבוהה שם יותר מידי בכיס

אל תבחר מקצוע בגלל לחץ של הורים. הורינו לעיתים קרובות שבויים בקונספציות שהיו נכונות בזמנם, אבל לא מחזיקות מים ב-2021.

נערך לאחרונה ב:

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
הי
היי לב , אז כן אשמח לכמה שאלות חחח

1 אתה מבסוט על בחירתך במקצוע ? אם אפשר לשאול באיזה תחום / מחלקה כתה עוסק היום ?

2 האם תרצה להיות עצמאי בעתיד ? אתה חושב שזה משהו שאפשרי היום או שיש כל כך הרבה תחרות שלא מומלץ ועדיף להתקדם בתור שכיר

3 אם תחליט לעזוב את ראיית החשבון איזה עוד אופציות ודלתות פתוחות בפנייך אחרי ההסכמה שלך ?

ושבת שלום!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
1. לא ממש. אני עוסק במיסוי בינלאומי/אמריקאי. עבודה בתור שכיר לא חסר, אבל השכר די נמוך (12-15 ברוטו בסיס), התנאים לא משהו ואין שיפור משמעותי עד שמגיעים לתפקידי ניהול בכירים או הופכים להיות עצמאיים ובונים תיק לקוחות גדול. מדובר בתהליכים שיכולים לקחת 10 שנים ויותר אחרי סיום הלימודים. אם אתה עילוי אז הדרך יכולה להתקצר ל-5-7 שנים אחרי סיום הלימודים. (הלימודים עצמם 3.5 - 4 שנים + בחינות מועצה)

2. כן, זו השאיפה. אני פחות אדם של להיות בורג בארגון ענק. מבחינת תחרות היא קיימת כמו בכל תחום, אבל אם אתה טוב במשך הזמן תבנה לעצמך מוניטין ויהיה לך הרבה עבודה. אם אתה רוצה להגדיל את הסיכוי שלך להתפרנס טוב בתור עצמאי אתה צריך למצוא לעצמך נישה ולהתפתח בתוכה. זו הסיבה שאני הלכתי למיסוי אמריקאי/בינלאומי.

3. מדובר בהכשרה שמכינה אותך לתחום מאוד ספציפי, אבל אני מכיר אישית כמה וכמה אנשים שנטשו את עולם החשבונאות והלכו לעבוד בתור data scientist או מנהלי פיתוח עסקי או מיישמי מערכות מידע או אפילו מפתחי תוכנה. אם זה הכיוון שלך תוכל לחסוך לעצמך הרבה מאוד עוגמת נפש אם תלמד תואר רלוונטי ישירות במקום ללכת בדרכים עקלקלות.

בנימה אישית אני יכול להגיד לך שהתחום סובל ממשבר מאוד קשה בשנים האחרונות. מצד אחד ישנו מחסור חריף מאוד בכוח אדם ברמה ששותפים בכירים במשרדי רואי חשבון ענקיים יושבים בפייסבוק ומנסים לצוד מתמחים למחלקות שלהם. מצד שני השכר והתנאים על הפנים. במשרדים הגדולים כולם overworked and underpaid. בזמן האחרון יש ניסיון לשפר תנאים ולעלות את השכר, אבל מעט מידי וכנראה מאוחר מידי. מה שבטוח אחרי סיום הלימודים יש לך עבודה בוודאות של כמעט 100%.

בצד החיובי הרבה אנשים יוצאים מהמשרדים הגדולים לתפקידים מאוד בכירים במשק כמו CFO בחברות גדולות, מנהלים בקרנות הון-סיכון, חשבים בחברות ענק. לא כולם כמובן, אבל לא חסר.

התחרות הכי גדולה היום היא מצד תעשיית ההייטק. צעירים נוהרים להייטק והאמת אני לא מאשים אותם. אם יש לך יכולות טכניות גבוהות אולי זה יהיה כיוון עדיף עבורך. בוודאות תרוויח יותר כסף בשנים הראשונות אחרי סיום הלימודים. מצד שני אם אתה לא רואה את עצמך יושב וכותב שורות קוד כל היום ואתה מעדיף יותר עבודה מול לקוחות אז כנראה תחום החשבונאות יתאים לך יותר.

מקווה שעזרתי ולא בלבלתי אותך עוד יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מנהל עסקים כלכלה עם התמחות במערכות מידע התפתחות אישית 18
Count Olaf רעיון לפורום חדש: חומר הלימוד בכלכלה/חשבונאות/מנהל עסקים אוף טופיק 13
J מהרהר בבחירת התואר הנכון כלכלת סביבה/כלכלה מנהל עסקים התפתחות אישית 2
O לימודי מנהל עסקים/ ניהול תיקים התפתחות אישית 0
U תואר שלישי בכלכלה או מנהל עסקים ? אוף טופיק 2
צ פינוי בינוי עם מנהל התכנון נדל"ן 1
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
E לקבל ייעוץ השקעות בבתי השקעות בלי מנהל השקעות שוק ההון 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ט מפקח עבודה/ מנהל פרוייקט בשיפוץ דירה יד 2 נדל"ן 5
י אירוע מס בשינוי גוף מנהל לפוליסת חיסכון מיסים 6
B גוף מנהל לקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P מגמת כתיבת מילים באופן: מנהל.ת, פקידים.ות, וכו' אוף טופיק 70
P פיזור תיק שאני מנהל לבדי שוק ההון 9
L מנהל תיק השקעות שוק ההון 14
A אופן בחירת גוף מנהל לקופת פנסיה/קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y מנהל תפתח בבקשה את תרד. פוסטים מאיכות נמוכה 2
E בחירת מנהל השקעות אקטיבי שוק ההון 74
flower האם מנהל למקרקעי ישראל מונופוליסטית נדל"ן 2
waskindalost אדמות מנהל - טאבו - כנסייה - מה ההבדל? שוק ההון 6
ל מה דעתכם על מנהל תיקים שוק ההון 166
T האם שכר מנהל קרן ונאמן הם דמי ניהול לכל דבר? שוק ההון 9
N תיק ראשון ובחירת מנהל השקעות שוק ההון 18
כ סיכון גוף מנהל בכספי פנסיה צרכנות פיננסית 0
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
S דירה בקיבוץ - שיוך מול מנהל ? נדל"ן 12
פרפרים יש מנהל פורום בקהל? אוף טופיק 3
ה השקעה באמצעות מנהל תיקים בחשבון הבנק לעומת השקעה פסיבית על ידי רכישת קרנות נאמנות שוק ההון 31
D עמלת מנהל תיק השקעות אישי שוק ההון 9
Nimrod העברת קרן פנסיה על דעתו הבלעדית של מנהל ההסדר של אבא שלי צרכנות פיננסית 13
R מנהל התיקים של איש התמלוגים שוק ההון 54
גלעד 99 עמלות הבנק עבור חשבון השקעות המנוהל ע"י מנהל חיצוני שוק ההון 2
G דיון - מי מנהל את קרן ההשתלמות שלכם? צרכנות פיננסית 49
ל קה"ש IRA = מנהל השקעות אישי? אוף טופיק 5
מיקי איך אני מנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
T מימון ומנהל עסקים אוף טופיק 5
B יום עסקים בבנק צרכנות פיננסית 0
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
הסולידית לבקשת הקהל: תת פורום חדש בנושא יזמות, עסקים (קטנים וגדולים) והגדלת הכנסות יזמות והגדלת הכנסות 3
E מקור לראות דוחות כספיים של עסקים קטנים? אוף טופיק 2
N פסיכולוגיה ומנהל עסקים התפתחות אישית 2
T נתונים מטורפים של הצלחת עסקים בארהב לעומת ישראל אוף טופיק 14
Z שאלה לגבי מיסוי עסקים בחו"ל שמקורם בארץ מיסים 16
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
T תואר במנהל עסקים התפתחות אישית 2
N Mba במנהל עסקים בארהב אוף טופיק 5
י התייעצות לגבי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה פוסטים מאיכות נמוכה 1
S ב-IB מופיע לי שצריכים לעבור 44 ימי עסקים לפני שמושכים לחשבון אחר פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס אשמח לשמוע דעות לגבי תואר שני במנהל עסקים התפתחות אישית 0

נושאים דומים

Back
למעלה