1. לא ממש. אני עוסק במיסוי בינלאומי/אמריקאי. עבודה בתור שכיר לא חסר, אבל השכר די נמוך (12-15 ברוטו בסיס), התנאים לא משהו ואין שיפור משמעותי עד שמגיעים לתפקידי ניהול בכירים או הופכים להיות עצמאיים ובונים תיק לקוחות גדול. מדובר בתהליכים שיכולים לקחת 10 שנים ויותר אחרי סיום הלימודים. אם אתה עילוי אז הדרך יכולה להתקצר ל-5-7 שנים אחרי סיום הלימודים. (הלימודים עצמם 3.5 - 4 שנים + בחינות מועצה)
2. כן, זו השאיפה. אני פחות אדם של להיות בורג בארגון ענק. מבחינת תחרות היא קיימת כמו בכל תחום, אבל אם אתה טוב במשך הזמן תבנה לעצמך מוניטין ויהיה לך הרבה עבודה. אם אתה רוצה להגדיל את הסיכוי שלך להתפרנס טוב בתור עצמאי אתה צריך למצוא לעצמך נישה ולהתפתח בתוכה. זו הסיבה שאני הלכתי למיסוי אמריקאי/בינלאומי.
3. מדובר בהכשרה שמכינה אותך לתחום מאוד ספציפי, אבל אני מכיר אישית כמה וכמה אנשים שנטשו את עולם החשבונאות והלכו לעבוד בתור data scientist או מנהלי פיתוח עסקי או מיישמי מערכות מידע או אפילו מפתחי תוכנה. אם זה הכיוון שלך תוכל לחסוך לעצמך הרבה מאוד עוגמת נפש אם תלמד תואר רלוונטי ישירות במקום ללכת בדרכים עקלקלות.
בנימה אישית אני יכול להגיד לך שהתחום סובל ממשבר מאוד קשה בשנים האחרונות. מצד אחד ישנו מחסור חריף מאוד בכוח אדם ברמה ששותפים בכירים במשרדי רואי חשבון ענקיים יושבים בפייסבוק ומנסים לצוד מתמחים למחלקות שלהם. מצד שני השכר והתנאים על הפנים. במשרדים הגדולים כולם overworked and underpaid. בזמן האחרון יש ניסיון לשפר תנאים ולעלות את השכר, אבל מעט מידי וכנראה מאוחר מידי. מה שבטוח אחרי סיום הלימודים יש לך עבודה בוודאות של כמעט 100%.
בצד החיובי הרבה אנשים יוצאים מהמשרדים הגדולים לתפקידים מאוד בכירים במשק כמו CFO בחברות גדולות, מנהלים בקרנות הון-סיכון, חשבים בחברות ענק. לא כולם כמובן, אבל לא חסר.
התחרות הכי גדולה היום היא מצד תעשיית ההייטק. צעירים נוהרים להייטק והאמת אני לא מאשים אותם. אם יש לך יכולות טכניות גבוהות אולי זה יהיה כיוון עדיף עבורך. בוודאות תרוויח יותר כסף בשנים הראשונות אחרי סיום הלימודים. מצד שני אם אתה לא רואה את עצמך יושב וכותב שורות קוד כל היום ואתה מעדיף יותר עבודה מול לקוחות אז כנראה תחום החשבונאות יתאים לך יותר.
מקווה שעזרתי ולא בלבלתי אותך עוד יותר.