• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מישהו ממשתתפי הפורום, יכול להעיד שהוא מרגיש שהוא מנצל וחווה את החיים במלואם?

גרהם,
הבעיה היא שהאדם המודרני בעולם הראשון לא מסתדר כול כך טוב. אנחנו הדור הכי עשיר אי פעם שהיה על העולם הזה. אבל לא רק שמדד העושר לא עלה, אלא יש יותר אנשים מדוכאים כיום מבעבר. אז כניראה שאנחנו בכול זאת עושים משהו לא בסדר.

אני לא בהכרח מסכים על הכול עם ביולוג ירושלמי(שהרי כול דבר אי פעם אנחנו סופגים מהסביבה, ככה זה כשאתה יצור חברתי), אבל ללא ספק יש הרבה דברים שאחנו סופגים מהסביבה ומקבלים את זה כממתק למרות שזה חרא טהור שרק דופק אותנו.

אבל לא רק שמדד העושר לא עלה, אלא יש יותר אנשים מדוכאים כיום מבעבר.
מדד העושר לא עלה כי מדד העוני הוא יחסי ;)
אני מניח שהתכוונת למדד האושר, אבל למה אתה חושב שהוא לא עלה? מישהו מדד את האושר של מליוני מליוני האנשים לאורך הדורות?
הייתי מעלה גם את הטענה שאושר (כמו עושר...) הוא יחסי, ולכן בהגדרה מדד האושר לא יכול לעלות, אבל זו ככל הנראה טענה שגויה. נפוצה הטענה שאנשים שזוכים בלוטו, לאחר זמן מה רמת האושר שלהם דומה ללפני, אבל מחקרים חדשים מפריכים את הטענה הזו, ומראים שכסף כן עושה אותך מאושר. בקיצור- על מה מתבססת הטענה שהאושר לא עלה?

אבל לא רק שמדד העושר לא עלה, אלא יש יותר אנשים מדוכאים כיום מבעבר
התכוונת לאושר, נכון? הרעיון של מדד כזה הוא די מופרח, הקונספט של האושר משתנה חדשות לבקרים, מה גם, שאין לך את מדד האושר של האנשים שחיו בימי הביניים, אולי הם היו אומללים מאוד, סביר להניח שכן.

כן, התכוונתי לאושר, ולא לעושר.
עשיתי טעות כשכתבתי משהו חד משמעי כשהוא מבוסס על מחקר אחד שקראתי מזמן שבדק רמות אושר משנות ה-70 עד היום. ראיתי מאז עוד כמה סקרים אבל הם לא בהכרח מצביעים על אותה מגמה. אז אני לוקח את מה שאמרתי חזרה.

וכן, מלכתחילה התכוונתי לרמות אושר ב-50 שנה האחרונות. אני יכול להניח שלא היה נחמד בכלל לגור בעולם ללא מים זורמים ועם סיכוי סביר למות מרעב או מאבעבועות שחורות ושאר דברים כיפים.

אושר בדרך כלל מגיע לתקופות מסוימות, החיים עבור רובנו כוללים פשרות, קל יותר להחליט האם אתה שלם עם עצמך.

קראתי אותך פעמיים, והתבלבלתי.
מעולה. אני לא הואשמתי מעולם בקוהרנטיות לשמה. מבחינתי קוהרנטיות זו העלבה.

אתה מתחיל בנימה מאוד פסימית, אין תקווה לאושר, העולם מלא סבל ורוע. משמע אפשר להתייאש מחיים של הנאה, ולהשלים עם חיים של סבל (או אולי לשאוף למינימום סבל? אבל זה גם סוג של אושר) או להתאבד.
קראתי מילה במילה את מה שכתבת. יותר מפעמיים. חזרתי ממה שרשמת למה שרשמתי הלוך ושוב.
כל מה שכתבת כמעט פשוט לא נדמה לי כמו משהו שאני כתבתי... הפירוש שלך למה שכתבתי לא מובן לי. מתנצל.
לא רמזתי או רשמתי ש"אין תקווה לאושר"... ממש שלא רשמתי את זה. הרי ברור שיש תקווה (לי ברור לחלק מהאחרים לא), אושר קורה כל הזמן, מגיע במנות, או בחלקים ממש ענקיים קשים לבליעה, או בפירורים, או שהוא סוטר לך על האף.
העולם אכן "מלא סבל ורוע" לדעתי האישית. וגם המון יופי וטוב. זה שאני רושם דבר אחד לא שולל את זה שאני לא רואה את האחר. אני לא מתעלם מהצד השני, אני פשוט לא כותב כל דבר כי גם ככה אני מאריך במילים באופן קבוע.
"משמע אפשר להתייאש מחיים של הנאה" - מה?... מי יתייאש מחיים שלמים של הנאה? איפה קראת את זה? אני כתבתי את זה?
"להשלים עם חיים של סבל" - זה גם משהו שלא אני כתבתי, למרות שמשתמע אולי מ"אושר זה לחלשים" אז החיים הם סבל שצריך להשלים איתם.
ובכן, אני ממש לא סובל, אני משלים עם החיים הללו על הסבל והחרא שבהם ועם היופי והטוב שבהם. אני מאושר לפרקים ובעיקר מאושר רוב הזמן ועדיין חושב שלצפות לאושר מתמשך ושאינו חולך זה מצב שאינו שונה מהותית ממישהו שנהיה obese מזה שכל היום הוא יכול לאכול גלידות, שווארמה בלאפה, פיצה, פיצה ועוד פעם פיצה והמקרר נמצא מטר ממנו ככה שהוא אפילו לא צריך לקום מהמיטה :)
אני חושב שסבל הוא חלק הכרחי, חשוב, מהותי, בונה ומחזק בלחיות. כבדיוק כמו אושר. זו תמונת מראה של "בלי רע אין טוב".
החיים הם רכב שמד הדלק שבו התקלקל.
כן, נכון, זה מה שרשמתי. הרעיון של מד הדלק המקולקל היה להסביר את העקרון של חוסר הוודאות והידיעה עוד כמה דלק נשאר לנו במיכל הדלק (=כמה זמן נשאר לנו לחיות=כמה אנרגיית חיים נשארה לנו=אף אחד לא יודע מתי הוא צונח ומת חוץ מאורן זריף והבאבא בובה).

חיים בחוסר ודאות אינם כה נוראיים, הם יכולים להיות דווקא מאוד יפים ומאושרים.
אני באמת לא סבור שרשמתי שחיים בחוסר וודאות הם נוראיים...

כלומר לא התייאשת, אתה ממשיך בניסיון להגיע לחיים טובים יותר. רק לא דרך רדיפה ו"מגיע לי".
אני האחרון שיתייאש. אני לא מנסה כלום, אני פשוט חי.
ביום שאני אתייאש, אף אחד לא ידע מזה חוץ ממני, כי כמו שניטשה אמר - אחת הזכויות של העולם הזה הוא הזכות לבחור איך למות.

או בקצרה: אתה מיואש מחיים טובים, או שאתה חושב שדרכם של רוב בני האדם לחיים טובים איננה הדרך הנכונה?
לא בקצרה, לא זה ולא זה. לא מבין את המסקנה הזו שהסקת. שוב מתנצל.
אני לא מבין מה זה אומר "מציואש מחיים טובים".
מי אני למען הבאטמן שיגיד לבנאדם או לרוב בני האדם מהי הדרך הנכונה ל"חיים טובים".
אגב חיים טובים - הרצפה של אחד היא התקרה של אחר. ההגדרה הזו מעורפלת נורא.
מבין השורות אם לא היה מובן אני מאמין גדול של אין דרך נכונה, תפסיקו לרדוף, תפסיקו להשתגע, תפסיקו להתחרפן, תאטו, תריחו את הפרחים, תביטו בנוף.
הבל הבלים אמר קהלת הבל הבלים הכל הבל (אבל שלמה המלך גם ככה דיבר עם בעלי חיים אז הוא בטח היה שרוט מהתחת).
אין מושג קסם כזה של הדרך הנכונה. אם הייתה "דרך נכונה" כולנו היינו שם.
הדרך הנכונה היחידה היא להמשיך לנשום ולגלות מהי הדרך הנכונה בעבורך (גם של ניטשה, אני והוא מתכרבלים בלילה המון לאחרונה).

זה בעצם התיקון
גרהם, מה הכוונה "התיקון"?... זה מושג מופשט, דתי בעיקרון. שמעתי אותו מאנשים מסורתיים-דתיים.
"תיקון" של מה? או לעבר מה? או על מה?
מה מקולקל כדי שיצטרך להיות מתוקן? הרדיפה של האדם לאושר?

שקל לו עם חוסר התכלית של הקיום
לי באופן מאוד אישי לא רק ש"קל" עם חוסר התכלית של הקיום, אלא אימצתי את הרעיון הזה בצורה כל כך רציונלית ולוגית (ומבחינתי גם מדעית), כך שבעבורי הידיעה שלחיים אין תכלית/ייעוד/מטרה עושה אותי מאושר.
שים לב רק שזו התחכמות קלה, אבל אף אחד לא אמר שלחיים אין תכליות/ייעודים/מטרות קטנות במהלך הדרך תוך כדי שאתה חי אותם.

התשובה שלי הופכת לפוסט על פילוסופיה. לא בטוח שזה מה שפותח השרשור התכוון אליו.
אז בן-אור, לדעתי האישית, לנצל ולחוות את החיים "במלואם" זו פיקציה כי ההגדרה הזו של "במלואם" היא מאוד תחמנית ותובענית.
מה זה "במלואם"?... שואל ברצינות.
מישהו לא עשה רשיון נהיגה ולא נהג מימיו - זה נחשב במלואם?
מישהו בתול עד גיל 40, בגיל 39 אחרי דוקטורט בפיזיקה של מצב מוצק תיגש אליו ותשאל אותו - זה במלואם?
מישהו מעולם לא גידל חיית מחמד - זה במלואם?
אפשר לפרוט את הבמלואם הזה להרבה חלקים קטנים, ואז אולי התמונה הכוללת תיתן איזשהוא מושג.
אני מניח שתצטרך לעבור אחד אחד, להקשיב לו באריכות, שעות על גבי ימים, ואז לא ישאר לך אתה בעצמך זמן לחיות את החיים - תחשיב את זה כבמלואם?
מבחינתי, מה שניסיתי לכתוב והסתבכתי בין לבין, זה שה"במלואם" הזה מזכיר לי את "לנצל כל רגע" ומזכיר לי את "לחיים יש ייעוד/תכלית/מטרה" (=אחת גדולה, עיקרית, "אמיתית").
ועוד שלל בילבולי פילוסופיה למינהם.

ביולוג, אני לא פירשתי אותך, אתה כתבת בצורה מאוד מפורשת שאושר זה לחלשים (מה בכלל הכוונה?), ושהרעיון "להיות מאושר" הוא רעיון מוזר.
אבל מה שיותר מעניין אותי, זה ההתייחסות שלך לשאלה שפתיחת השרשור:
לגבי השאלה שלך - מכאן שלפי מה שהסברתי, היא לא כזו רלוונטית, היא חסרת תודעה משל עצמה ואין בה ממשות
זוהי דווקא שאלה מצוינת, האמת שאינני מכיר אדם אחד שלא שואל את עצמו את השאלה הזו, ולעתים די קרובות. נכון הוא שאין לה תשובה חד משמעית, כל אחד ומה שהוא מוצא כמשמעותי עבורו, אבל אין רע בלשמוע את דעתם וניסיונם של אחרים.
עם דבריך בתגובה האחרונה אני מסכים לחלוטין, האושר נמצא בדברים הקטנים.
הבל הבלים אמר קהלת הבל הבלים הכל הבל
זוהי הפתיחה, פה הוא מניח את האבסורד, את התשובה הוא נותן בסוף הספר: "סוף דבר הכל נשמע את האלוהים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם".
אבל שלמה המלך גם ככה דיבר עם בעלי חיים
מאיפה הבאת את זה, מביאליק?
מי שקרא את קהלת, ואת משלי, אינו יכול להטיל ספק בגדלותו.

נערך לאחרונה ב:
מבין השורות אם לא היה מובן אני מאמין גדול של אין דרך נכונה, תפסיקו לרדוף, תפסיקו להשתגע, תפסיקו להתחרפן, תאטו, תריחו את הפרחים, תביטו בנוף.
אתה כתבת את זה או אני? כיף גדול לקרוא משפט מתמצת שכזה.
הדרך הנכונה היחידה היא להמשיך לנשום ולגלות מהי הדרך הנכונה בעבורך (גם של ניטשה, אני והוא מתכרבלים בלילה המון לאחרונה).
לדעתי אין דרך נכונה אחת גם לאותו אדם עצמו. המסע הוא בתוך "גן השבילים המתפצלים" (ע"ע בורחס) ולחשוב שיש דרך אחת נכונה למישהו זה אומר שאותו אדם לא משתנה בכלל עד לסופו, דבר שההתבוננות האישית שלי (ואולי גם של מחקרים? לא בדקתי ;)) מגלה שאינו נכון.
*אגב ניטשה- שמחה להתכרבלותכם. אצלי זה קרה בגיל 20 ואכן השפיע עמוקות עלי. בכל אופן, אני חושבת שניטשה לא הציע דרך מסוימת אלא שינוי באדם עצמו כך שהבחירות שלו יהיו עצמאיות ונובעות מתוך עצמו ולא מתוך הליכה אחרי העדר או כי אלהים אמר (ע"ע "מות האלהים").

גרהם, מה הכוונה "התיקון"?... זה מושג מופשט, דתי בעיקרון. שמעתי אותו מאנשים מסורתיים-דתיים.
לא התכוונתי לתיקון כזה.
אלא שהטבע הבסיסי שלנו, הביולוגיה שלנו, הדברים שמוטמעים בנו מעשרות אלפי שנות התפתחות ולא הספיקו להשתנות בקצב המהיר של שינוי החברה התרבותית מכתיבים שאזור הנוחות של הרוב המכריע של האנשים שונה מאד ממה שנותנת לנו החברה החילונית המודרנית בעולם הראשון.
זה קלקול וקלקול צריך לתקן.

הבעיה היא שהאדם המודרני בעולם הראשון לא מסתדר כול כך טוב. אנחנו הדור הכי עשיר אי פעם שהיה על העולם הזה. אבל לא רק שמדד העושר לא עלה, אלא יש יותר אנשים מדוכאים כיום מבעבר. אז כניראה שאנחנו בכול זאת עושים משהו לא בסדר.
לזה התכוונתי. ולכן צריך לתקן את הבעיה. תעשיית האושר היא אחת הדרכים לתיקון הזה.
וכפי שכתבתי קודם, השאלה באיזה אינטרוול זמן מסתכלים. בהחלט ייתכן שעוד מאה דורות, אם המיון האנושי ישרוד, נשתנה כך שאזור הנוחות שלנו יהיה לחיות עם הרבה פחות קשרים חברתיים והמון גדג'טים מסביב. עד אז האושר לא יבוא מבילוי בעוד קניון ומעבר למדינה אחרת רחוק מהקרובים, כדי להרוויח עוד קצת כסף.

אני יכול להניח שלא היה נחמד בכלל לגור בעולם ללא מים זורמים ועם סיכוי סביר למות מרעב או מאבעבועות שחורות ושאר דברים כיפים.
למה? בטח כל יום שגרתי ורגיל שאדם כזה זכה לחוות בהתחשב בתנאים שציינת, היווה מתנת אושר אמיתית בשבילו.

ואני מניח שיש איזשהו קשר בין פוסט זה להרצאה ששיתפתי פה פעם - https://www.hasolidit.com/kehila/threads/הסוד-לאריכות-ימים-ולאיכות-חיים-עקב-אכילס-של-הסולידית-לדעתי-האישית.5184/

נערך לאחרונה ב:
למה? בטח כל יום שגרתי ורגיל שאדם כזה זכה לחוות בהתחשב בתנאים שציינת, היווה מתנת אושר אמיתית בשבילו.

ואני מניח שיש איזשהו קשר בין פוסט זה להרצאה ששיתפתי פה פעם - https://www.hasolidit.com/kehila/threads/הסוד-לאריכות-ימים-ולאיכות-חיים-עקב-אכילס-של-הסולידית-לדעתי-האישית.5184/

זה אולי היה יכול להיות נכון, אם בנאדם היה יודע שהוא חי בריא שלם וטוב לו עד שיום אחד הוא פתאום מת, אבל בתנאים האלה, אתה סובל וסובל המון כשאתה חי, אבל כמו שלואיס סי קיי אומר :
It’s interesting because even when life gets bad, people choose it over nothing. Even the worst versions of life, even a shitty, shitty life, is worth living, apparently

@
ביולוג ירושלמי
דיי התחברתי לדבריך, תעשיית "השיפור העצמי" אכן שוטפת את המוח. (הכל מבחירה כמובן)
מרגיש שהחיים חוזרים על עצמם ואין איזה תשוקה ועניין אמיתי.
מרגיש דיי רובוטי.
לא רוצה חו"ל ובעצם אפשר להגיד שלא רוצה שום דבר...
וטרם מצאתי פתרון לזה.
אולי "במלואם" לקחתי מאנשים שטוענים, שצריך לנצל את החיים ולנצל את הזמן במיטבו.
ולהנות לחגוג לנצל ולמקסם כאילו אין מחר.

ממליץ לשמוע את ג'ורדן פיטרסון בעניין הזה.
בקצרה, החיים קשים ומלאים ברוע, והעוגן שלנו צריך להיות לא רדיפה אחרי הנאה ואושר ועינוגים, אלא לקיחת אחריות מלאה על המצב שלנו והתמודדות ישירה מול הרוע והקושי מתוך הבנה מלאה שהם בלתי נמנעים בחלק גדול מהזמן, ומשם יגיעו בלומות של אושר או קבלה.

צריכה, הנאה ותענוגות הם עוגן שטחיי וחלש שיותיר אתכם אבודים מול הסערה הראשון שתכה בכם - והחורף מגיע, לכולם.

זה מה שאני לקחתי ממנו, וכל עוד החיים שלי לא מוכים בטרגדיות אני אסיר תודה על הכל, על הדבש ועל העוקץ.

לחיות את החיים במלואם? אופטימי מדי, אני רק מקווה לסיים אותם מבלי שאסונות טרגיים יפקדו אותי, שאישתי תהנה מאושרת ושהילדים שיהיו לי בעזרת השם יהיו בריאים, מעבר לזה, רווח נקי, ועבור זה אני מוכן לסבול הרבה - בחיוך.

נערך לאחרונה ב:
בקצרה, החיים קשים ומלאים ברוע, והעוגן שלנו צריך להיות לא רדיפה אחרי הנאה ואושר ועינוגים, אלא לקיחת אחריות מלאה על המצב שלנו והתמודדות ישירה מול הרוע והקושי מתוך הבנה מלאה שהם בלתי נמנעים בחלק גדול מהזמן, ו
יש לך תמונה של זקן ואתה מדבר בנחרצות אבל אתה צעיר ועוד אין לך ילדים אז בתור אחת שסיימה לגדל ילדים, הרשה לי להפריך קצת את דבריך.
החיים לא קשים ומלאים ברוע! כלומר, הם יכולים להיות כאלה אם זה מה שתספר לעצמך. כי הכל הוא עניין של פרשנות סובייקטיבית.
לחיות את החיים במלואם? אופטימי מדי, אני רק מקווה לסיים אותם מבלי שאסונות טרגיים יפקדו אותי,
כבר עכשיו אתה מצהיר על חיים של בינוניות כמטרה? למה? אסונות וטרגדיות אכן חלק מהחיים אבל גם שמחות והפתעות. לחיות ברוטינה ולקוות שבגלל זה לא יקרה שום דבר רע -ולא נורא אם גם שום דבר מלהיב - יגרום לך להשתעמם כל-כך אלא אם נסיבות חייך והסיפור העצמי שלך גורמים לך להעדיף שעמום על פני גילויים והרפתקאות.
שאישתי תהיה מאושרת ושהילדים שיהיו לי בעזרת השם יהיו בריאים, מעבר לזה, רווח נקי, ועבור זה אני מוכן לסבול הרבה - בחיוך.
האושר של אשתך הוא באחריותה והאושר שלך הוא באחריותך. לא לערבב בבקשה :) לקח לי הרבה זמן להבהיר את זה לבעלי...
בריאות של ילדים זה כבר מסובך יותר. ראשית, מה ההגדרה לילדים בריאים מבחינתך? שנית, מוטב אכן שתעשה כמיטב יכולתך לאפשר להם חיים בריאים אבל לא הכל בשליטתך ואתה לא אמור לקבל ילדים חולים כעונש על הרפתקאות או עונג. שלישית, רוב מוחלט של הילדים נולדים וגדלים בריאים ועדיין יש עוד כמה דברים חשובים שצריך לעשות בקשר אליהם (דוגמא אישית, חינוך לעצמאות, הרבה תשומת לב אוהבת).
וכל זה לא אמור למנוע ממך לחיות את החיים במלואם, זה פשוט חלק מהחיים במלואם.

יש לך תמונה של זקן ואתה מדבר בנחרצות אבל אתה צעיר ועוד אין לך ילדים אז בתור אחת שסיימה לגדל ילדים, הרשה לי להפריך קצת את דבריך.
החיים לא קשים ומלאים ברוע! כלומר, הם יכולים להיות כאלה אם זה מה שתספר לעצמך. כי הכל הוא עניין של פרשנות סובייקטיבית.

כבר עכשיו אתה מצהיר על חיים של בינוניות כמטרה? למה? אסונות וטרגדיות אכן חלק מהחיים אבל גם שמחות והפתעות. לחיות ברוטינה ולקוות שבגלל זה לא יקרה שום דבר רע -ולא נורא אם גם שום דבר מלהיב - יגרום לך להשתעמם כל-כך אלא אם נסיבות חייך והסיפור העצמי שלך גורמים לך להעדיף שעמום על פני גילויים והרפתקאות.

האושר של אשתך הוא באחריותה והאושר שלך הוא באחריותך. לא לערבב בבקשה :) לקח לי הרבה זמן להבהיר את זה לבעלי...
בריאות של ילדים זה כבר מסובך יותר. ראשית, מה ההגדרה לילדים בריאים מבחינתך? שנית, מוטב אכן שתעשה כמיטב יכולתך לאפשר להם חיים בריאים אבל לא הכל בשליטתך ואתה לא אמור לקבל ילדים חולים כעונש על הרפתקאות או עונג. שלישית, רוב מוחלט של הילדים נולדים וגדלים בריאים ועדיין יש עוד כמה דברים חשובים שצריך לעשות בקשר אליהם (דוגמא אישית, חינוך לעצמאות, הרבה תשומת לב אוהבת).
וכל זה לא אמור למנוע ממך לחיות את החיים במלואם, זה פשוט חלק מהחיים במלואם.

1) התמונה היא לא של "אדם זקן" אלא meme מוכר ומשעשע
2) אני לא מדבר בנחרצות, ולא הבעתי את דעתי ברב הפוסט, אלא כפי שכתבתי בתחילתו אלו הם דבריו של פיטרסון שאני ממליץ לכולכם לשמוע.
3) לא הכל הוא עניין של פרשנות סובייקטיבית, ואם הדרך שלך להגיד לבני אדם (לא אני ספציפית אלא באופן כללי) שהקושי והטרגדיות שהם מתמודדים איתם, הילד שלהם שגילו לו מחלה קשה, המוות הפתאומי של אח שלהם, מוות פתאומי של בן הזוג , ההיריון שכשל בחודש חמישי, הסרטן שגילו לקרוב וכל אלו הם פרשנות סובייקטיביות שהם "מספרים לעצמם" אז גברת, את אולי מבוגרת ממני אבל הבנה על הפסיכולוגיה של החיים (לפי מה שכתבת) כנראה שאין לך, ורב בני האדם, לא כולם, ולא רב מוחלט, אבל רב בני האדם מתמודדים יום יום עם טרגדיות שנפלו עליהם כרעם ביום בהיר, והדרך לצלוח את האסונות האלו היא לא תפיסה ניו אייג'ית על אושר וסובייקטיביות אלא הבנה שאלו הם החיים, שאנחנו לא קורבן, הבנה שרק מתוך לקיחת אחריות והתמודדות ישירה ובלתי מתפרשת עם הבעיות האלו נמצא את הכח להמשיך.
4) ולגבי שיעמום מול הרפקתנות זה עניין של טמפרמט לא של רציונאל, כמו שאורך חיים סולידי הוא עניין של טמפרמנט ולא של רציונאל. (לאורך זמן, לדעתי)
4) אהבתי את החלק השלישי של ההודעה שלך , תודה (:

נערך לאחרונה ב:
את אולי מבוגרת ממני אבל הבנה על הפסיכולוגיה של החיים (לפי מה שכתבת) כנראה שאין לך, ורב בני האדם, לא כולם, ולא רב מוחלט, אבל רב בני האדם מתמודדים יום יום עם טרגדיות שנפלו עליהם כרעם ביום בהיר
קצת צניעות אף פעם לא מזיקה. הרוב המכריע של הילדים אינם חולים במחלה קשה ורוב האנשים עוברים את החיים בלי טרגדיה שנפלה עליהם כרעם ביום בהיר. אבל אולי זה עניין של הגדרה וציפיות מהחיים שזה בעצם הנושא כאן. היחס למוות הוא חלק מהחיים. לא צריך להיות מדוכא בקביעות. בגללו, אבל גם לא להתייחס למוות של קשיש כטרגדיה מפתיעה.

קצת צניעות אף פעם לא מזיקה. הרוב המכריע של הילדים אינם חולים במחלה קשה ורוב האנשים עוברים את החיים בלי טרגדיה שנפלה עליהם כרעם ביום בהיר. אבל אולי זה עניין של הגדרה וציפיות מהחיים שזה בעצם הנושא כאן. היחס למוות הוא חלק מהחיים. לא צריך להיות מדוכא בקביעות. בגללו, אבל גם לא להתייחס למוות של קשיש כטרגדיה מפתיעה.

לא התכוונתי להיות לא צנוע, ובטח שלא לפנות לגופו של אדם, אבל מאחר והיא כן "אתה צעיר בוא אני אלמד אותך משהו" נאלצתי להגיב לזה.
חולי של ילד הוא גורם אחד מני אלפים לטרגדיות.
מוות של קשיש אינו טרגדיה.

ואני חולק עליך לגבי זה שרב האנשים עוברים את חייהם ללא טרגדיות, אבל אני לא יכול להוכיח את זה (וגם אתה לא יכול להוכיח את ההפך).

לא התכוונתי להיות לא צנוע, ובטח שלא לפנות לגופו של אדם, אבל מאחר והיא כן "אתה צעיר בוא אני אלמד אותך משהו" נאלצתי להגיב לזה.
חולי של ילד הוא גורם אחד מני אלפים לטרגדיות.
מוות של קשיש אינו טרגדיה.

ואני חולק עליך לגבי זה שרב האנשים עוברים את חייהם ללא טרגדיות, אבל אני לא יכול להוכיח את זה (וגם אתה לא יכול להוכיח את ההפך).
שים לב לשינוי בטיעון שלך. מזה שרוב האנשים חווים טרגדיות שנפלו בהפתעה יום יום זה הפך לכך שבמהלך החיים חווים טרגדיה. הבדל לא קטן.
אי אפשר להוכיח משהו חא מוגדר. אם מדברים על חולי קשה או מוות של אדם צעיר, אז אין שום בעיה להוכיח שאתה טועה.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גרהם, לא יודע אם התמודדת עם מוות או מחלה קשה של הורה, אבל גם אם ההורה מבוגר זאת עדיין טרגדיה כשזה קורה.
יש כל מיני טרגדיות בכל מיני רמות. גירושין זאת גם טרגדיה, ואחת שדי נפוצה היום. שני אנשים שאהבו אחד את השני והחליטו לחיות ביחד עד שהמוות יפריד, וכל העסק מתפרק, זאת טרגדיה, בטח לילדים שמרגישים שעולמם חרב.
אם מסכמים את סך כל הטרגדיות השונות מגיעים למסקנה שמרבית האנשים חווים טרגדיה ברמה כלשהי במהלך חייהם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
JBUZZ מישהו/י התנסה/תה בעיסוי בהולמס פלייס? אוף טופיק 1
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
מ ברוקר שנותן טריגר לטריילנג TRAILING NIS כלומר רק כאשר המניה תגיע למחיר הטריגר אז יתחיל לפעול הפקודה העוקבת, האם מישהו מכיר ? שוק ההון 0
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 5
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 92
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
V מישהו יודע למה אין נתונים על ZPRV/ZPRX באתרים השונים מהתאריך 30.6? פוסטים מאיכות נמוכה 2

נושאים דומים

Back
למעלה