מה אם בוחרי הליכוד אינם כה קצרי רואי?
אולי כל מה שציינת, פלוס העברת הכספים לרשויות הערביות ללא מנגנון בקרה נאות שיוודא שזה מגיע ליעד ולא לאן שלא צריך, פלוס הכניעה לטרור בדמות הסכם הגז עם לבנון מהווים עדות ברורה למה שיקרה אם יהיה כאן ראש ממשלה רופס מהשמאל שלא מבין כלום בגיאופוליטיקה ובענייני הסכסוך לאורך זמן?
https://www.srugim.co.il/676643-האמת-על-הכספים-שאושרו-שקד-בהודעת-הבהר
עוד היא טוענת כי גם בהחלטת הממשלה הקודמת בשנת 2015 בממשלת נתניהו הכספים הללו חולקו באופן ישיר לרשויות התוכנית לתקציבן השוטף ללא מנגוגני בקרה מיוחדים.
לדבריה, בשונה מתוכנית החומש בממשלת נתניהו וכדי לנהוג בה באחריות, בתוכנית הנוכחית, על מנת לצמצם את הפשיעה והאלימות ברשויות הערביות, לאחר שהתקבל מידע מודיעיני לפיו משפחות פשע זוכות בחלק מהמכרזים, נקבעו בצוות מיוחד, בראשות מנכ״ל משרד הפנים, בשיתוף משרדי רה״מ, המשפטים, האוצר והשוויון החברתי והמשטרה, בנוגע למכרזים ברשויות הערביות, מנגנונים להקצאת כספי הפיתוח בתחומי התשתיות האשפה והפסולת.
עוד היא מוסיפה כי בכספי הפיתוח ההמלצות ימומשו במלואן והתקציבים יעברו דרך מנגנונים על רשותיים בלבד, כגון חברות ממשלתיות, החברה למשק וכלכלה והאשכולות האזורים. בנוסף, יוקם מאגר קבלנים שיאושרו על ידי המשטרה, תוך בקרה ופיקוח של משרד הפנים.
פלוס הכניעה לטרור בדמות הסכם הגז עם לבנון מהווים עדות ברורה למה שיקרה אם יהיה כאן ראש ממשלה רופס מהשמאל שלא מבין כלום בגיאופוליטיקה ובענייני הסכסוך לאורך זמן?
איזו כניעה לטרור? העובדה שהדרום נשרף בזמן כהונת נתניהו? שחיזבאללה התעצמה לרמה שהיא הגיעה בגלל הפחדן הדי גדול הזה?
להסכם עם איראן שנחתם בתקופתו בלי פיצוי לישראל כי הוא טעה קשות?
עשו מבצע בעזה? עצרו גל פיגועים בלי אינתיפדה?
מכל הטיעונים, הטיעון הבטחוני בעד נתניהו תמיד היה החלש ביותר...הוא פשוט מנסה לבעוט בעיות קדימה...מה לעשות שלפעמים הן מתפוצצות לו בעת ניסיון בעיטה.
בסוף זה עניין של פרספקטיבה וסדר עדיפויות. כשאנשים אומרים ש"כל בוחרי הליכוד בבונים וטיפשים", זה מעיד רק עליהם. זה אומר שהם לא מספיק פרגמטיים מחשבתית כדי אפילו לדמיין מה האידיאולוגיה מאחורי ההצבעה.
הרבה יותר קל לומר שהצד השני מטומטם מאשר להתמודד עם הטענות מהצד האינטלקטואלי של הימין.
אני חושב שאתה מתאר כאן בדיוק דוגמא ל"בעיה"...אין לי בעיה להתמודד עם "טיעונים אינטלקטואלים" של בוחרי ימין...הבעיה היא שרוב הזמן זה פשוט דף סיסמאות שקל להעביר שהוא לא קשור למציאות בשטח אבל נשמע טוב "53 מילארד לעבאס!" "ביבי חזק בבטחון" וכו...זה מה שמוכרים...כי ככה משיגים קולות "קלים" אף אחד לא בודק כלום גם ככה.
אני לא מסכים עם סדר העדיפיות של בוחרי הליכוד(התנהלות העסקונה החרדית היא בעיני דרך בטוחה להשמיד את המדינה...אוכלוסיה חזקה -> כלכלה חזקה -> בטחון)
וגם לא עם "הטענות מהצד האינטלקטואלי של הימין"...אני לא רואה שום יתרון מבחינה חברתית/כלכלית/ביטחונית בהתבסס על השנה של הממשלה הזו וה12 הקודמות של נתניהו שבה הממשלה הקרובה תשפר את הבטחון/כלכלה.
בעיני הממשלה היוצאת הייתה ממשלת מרכז-ימין עם השפעה זניחה של השמאל מדיני/כלכלי שהתחילה לטפל בהצלחה בבעיות שורש במדינה...והלוואי והיתה ממשיכה.
בעיני כן, מי שמצביע לליכוד והוא משלם מיסים חילוני שאינו מקושר למוקדי הכוח...עושה טעות קשה.