• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא מדויק.
חוק האי-גיוס היה תמיד לא שיוויוני ולכן הוא מעולם לא היה חוקי, והעובדה שבג״ץ ציפה שהכנסת תבין את המובן מאיליו בלי שהוא יאלץ לאלץ אותה לפעול לא משנה את זה.
ממש כמו שהמנעות מבדיקת השרץ לא מכשירה אותו.
מדויק לחלוטין, אזרח שהצבא בחר לא לחייל אותו מכל סיבה שלא תהיה לא עבר על החוק, זה מוסכם, השאלה היא מה להורות לצבא לעשות מהיום והלאה (הפטור שקיבלתי בגיל 24 לא יובטל גם לפי בג"ץ)

אזרח שהצבא בחר לא לחייל אותו מכל סיבה שלא תהיה לא עבר על החוק
חוץ ממי שקיבל את הפטור כי הצהיר שהוא לומד תורה ובפועל עשה משהו אחר. יש כמה כאלו.
היום פורסם שגם גפני שיקר בנושא הזה.

אם התיאורים שמתפרסמים על מה שקרה בירושלים נכונים, אנחנו כבר הרבה מעבר לתהליכים.(אם כי כמובן לא פורסם צילום של האירוע עצמו, אלא רק אחריו, אז אנחנו לא יודעים בדוואות)

נערך לאחרונה ב:
חוץ ממי שקיבל את הפטור כי הצהיר שהוא לומד תורה ובפועל עשה משהו אחר. יש כמה כאלו.
היום פורסם שגם גפני שיקר בנושא הזה.
כמובן שכל אזרח שמרמה את הרשויות עובר על החוק, אין סיבה להניח שעשיתי את זה, כמו גם רובם המוחלט של החרדים.

אם התיאורים שמתפרסמים על מה שקרה בירושלים נכונים, אנחנו כבר הרבה מעבר לתהליכים.
הייתי מדגיש את המילה "אם", לפי הפרסומים מדובר בלוחם ביחידה מובחרת, ולטענתו הוא הותקף עם משפחתו באגרסיביות וחש איום על חייו, אם תמשיך להעדיף באופן אוטומטי את הגרסה הערבית אולי תוכל לקבל משרה בהאג...

הייתי מדגיש את המילה "אם", לפי הפרסומים מדובר בלוחם ביחידה מובחרת, ולטענתו הוא הותקף עם משפחתו באגרסיביות וחש איום על חייו, אם תמשיך להעדיף באופן אוטומטי את הגרסה הערבית אולי תוכל לקבל משרה בהאג...
לכן כתבתי אם, ואז גם מיד ערכתי והוספתי הבהרה על כך שהמידע חלקי. הייתי כותב שאני לא מעדיף גרסה של אף אחד, אבל האמת היא שזה לא נכון. אני נוטה להאמין שיש יותר סיכוי שערבים יתקפו יהודים מאשר שיהודים יתקפו ערבים - הסתברות פריורית מתוך ניסיון אישי. עם זאת, אני נותן יותר משקל לראיות מאשר להסתברות פריוריות. אני יודע שגם אנשי שמאל וגם אנשי ימין יתקפו אותי על הגישה שלי, אבל לדעתי זאת פשוט הגישה הנכונה. הרבה אנשים אבל שטופי מוח וחוזרים כמו תוכי אחרי מה שאמרו להם להגיד בלי קשר לראיות.

לכן כתבתי אם, ואז גם מיד ערכתי והוספתי הבהרה על כך שהמידע חלקי. הייתי כותב שאני לא מעדיף גרסה של אף אחד, אבל האמת היא שזה לא נכון. אני נוטה להאמין שיש יותר סיכוי שערבים יתקפו יהודים מאשר שיהודים יתקפו ערבים - הסתברות פריורית מתוך ניסיון אישי. עם זאת, אני נותן יותר משקל לראיות מאשר להסתברות פריוריות. אני יודע שגם אנשי שמאל וגם אנשי ימין יתקפו אותי על הגישה שלי, אבל לדעתי זאת פשוט הגישה הנכונה. הרבה אנשים אבל שטופי מוח וחוזרים כמו תוכי אחרי מה שאמרו להם להגיד בלי קשר לראיות.
אכן, אני רואה, כתבתי בלי לרפרש את הדף ולכן לא ראיתי את עריכתך לפני שהגבתי, מתנצל.

יש לציין שלמרות שתגובתך אכן מראה על איזון, אין ספק כמה איזון חסר בלינק שצירפת ולדעתי גם עצם ההתייחסות אליו היא מצערת.

ולגבי הסתברות פריורית, פשוט לי אישית קרו כמה מקרים לא נעימים. לא יודע למה זה תמיד קורה דווקא עם ערבים, אבל זה מה יש. ובאירופה קרה גם לי וגם לבני משפחה עם צוענים. זה כאילו כל הדעות הקדומות נכונות. אני הכי נגד דעות קדומות, אבל אי אפשר להתווכח עם מה שקורה בפועל. מקווה שזה סתם צירופי מקרים, אבל זה מה יש.

ולגבי הסתברות פריורית, פשוט לי אישית קרו כמה מקרים לא נעימים. לא יודע למה זה תמיד קורה דווקא עם ערבים, אבל זה מה יש. ובאירופה קרה גם לי וגם לבני משפחה עם צוענים. זה כאילו כל הדעות הקדומות נכונות. אני הכי נגד דעות קדומות, אבל אי אפשר להתווכח עם מה שקורה בפועל. מקווה שזה סתם צירופי מקרים, אבל זה מה יש.
מה זה קשור לדעות קדומות? זה עובדות וזה קורה כל יום, מי שחולק על זה מוזמן לצעוד בשער שכם כשהוא מזוהה כיהודי.

בשוק ברובע אירעו בעבר מקרים רבים של רצח יהודים, והיהודים (חלקם) הולכים שם כשהם מסתכלים לכל הכיוונים כל הזמן... (אולי הם מחפשים למי להרביץ או את מי לרצוח?)

אני חושב שאם תאסוף מכל הארץ מקרי רצח של ערבים בידי יהודים (אזרחים) ותשווה את זה למקרי רצח של יהודים (אזרחים) בידי ערבים ההתנצלות שלך תהיה מיותרת לחלוטין.

נערך לאחרונה ב:
מה זה קשור לדעות קדומות? זה עובדות וזה קורה כל יום, מי שחולק על זה מוזמן לצעוד בשער שכם כשהוא מזוהה כיהודי.

בשוק ברובע אירעו בעבר מקרים רבים של רצח יהודים, והיהודים כולים שם כשהם מסתכלים לכל הכיוונים כל הזמן... (אולי הם מחפשים למי להרביץ או את מי לרצוח?)

לא צריך להגזים. הייתי בעבר פעמים רבות בעיר העתיקה וגם קצת מחוצה לה במזרח ירושלים. הייתי גם בכיפת הסלע ואל-אקצא. אף אחד לא תקף אותי. עם זאת התאכזבתי ממה שראיתי באל אקצא. באנו בטיול בית ספר עם מסר של שלום, ומה שאמר לנו האחראי שם לא נראה לי כמו מסר של שלום. גם במפגש מאורגן אחר, שהייתי בו עם ערבים ישראלים, התאכזבתי מהמסר שלהם. אנחנו היהודים יצאנו די מזועזעים.
היו לי גם כמה תקריות עם ערבים ישראלים. אני לא נתקל בהם הרבה בכלל, אבל באחוז גבוה מדי מהמקרים שנתקלתי בהם, נתקלתי בהתנהגות ממש לא ראויה ועל גבול אלימות, באופן שלא חוויתי עם יהודים באינטראקציות דומות. אני מקווה שגם שם האלימים הם מיעוט. וזה לא היה משהו לאומני, אלא סתם בריונות והתנהגות לא לעניין.
יש טאבו על להגיד שיש הבדלים בין אוכלוסיות, אבל המציאות היא שיש הבדלים. עם זאת, חשוב לדעתי להתנהג טוב לכל אדם בלי קשר למוצאו. אדם בודד לא אשם שיש אחרים מאותה השתייכות, שמתנהגים לא טוב.
אגב פעמים רבות כשטיילתי במקומות שונים בעולם, יצא לי לדבר עם ערבים, גם כאלה שחיים באירופה, וגם כאלה שחיים בארצות ערב ונסעו לטייל. כמעט ללא יוצא מן הכלל הם עשו רושם של אנשים נחמדים מאוד, ופרט למקרה אחד, לא הייתה להם שום בעיה עם ישראלים. כל המקרים הבעיתיים שנתקלתי בהם היו בישראל. מעניין אגב למה זה. אולי זה גם אומר משהו על החינוך הממלכתי ערבי בישראל.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi
זו גם הייתה הגישה לפני השבעה באוקטובר. אגב, כנראה שהתקשורת משתפת פעולה עם האשליות האלה, כפי שתוכל לקרוא פה:
איזה טקסט קשה. כואב הלב מה נהיה מהארץ היפה שלנו... ואנחנו רק לקראת סוף הפרומו. לקרוא ולבכות ולפחד.

באמת תרחיש אימים, אם כי ממש לא צפוי בעשור הקרוב.

ולצערי לא ממש התייחסת לגופם של דברים, (אגב, "חובות בסיסיות", אין שום חובה במדינה שלא מילאתי, אני אזרח שומר חוק בדיוק כמוך (אולי יותר, לא מכיר אותך...) גם ככלל הציבור החרדי לא נראה לי מפר חוק יותר מציבורים אחרים, אם יהיה חוק שמכריח חרדים לומדים להתגייס הם אכן יפרו את החוק הזה, אפשר להניח שבמקרה שיהיה חוק שלא מתאים לאג'נדת החיים הבסיסית שלך גם אתה כנראה תפר את החוק)
אתה מכיר אימא חילונית שזה שהבן שלה ישרת בקרבי מתאים "לאגנדת החיים הבסיסית שלה"?

אתה חושב שלצעירים שזה הרגע כל מה שעניין אותם זה חברים, אהבה וים, פשוט לחיות חיים שמחים, לשרת בשטחים מתאים "לאגנדת החיים הבסיסית שלהם"?

נערך לאחרונה ב:
אתה מכיר אימא חילונית שזה שהבן שלה ישרת בקרבי מתאים "לאגנדת החיים הבסיסית שלה"?

אתה חושב שלצעירים שזה הרגע כל מה שעניין אותם זה חברים, אהבה וים, פשוט לחיות חיים שמחים, לשרת בשטחים מתאים "לאגנדת החיים הבסיסית שלהם"?

כן, הערכים שלנו ותפיסת המציאות שלנו שונים. בוא, גם בקרב הציבור החילוני, מי שלא רוצה לשרת בסוף לא משרת, כי או שהוא יוצא על נפשי או שהוא מקבל תפקיד חרטא ליד הבית. זה אומנם דורש יותר מאבק במערכת, אבל אפשרי.

אני יודע שאני הולך לעצבן הרבה אנשים כאן, אבל גם היחידות הטכנולוגיות של צה"ל הן סוג של השתמטות חילונית ויש המון הורים שמסללים את הילדים שלהם ליחידות האלה. איך הגענו למצב שבן 18 אחד נרקב באיזה מוצב בגבול לבנון ובן 18 אחר שבמשך שנים הכינו אותו ל-8200 כבר חולם על האקזיט בבוסטון?

בחזרה לציבור החרדי, מעשית אני לא רואה שום מצב בו המדינה מצליחה לגייס עשרות אלפי חרדים באיומי אקדח. אי אפשר לבנות צבא של עבדים סטייל ברית המועצות של סטלין 1941. ואם כבר מגייסים חרדים, אז למה לא מגייסים גם את הערבים?

לדעתי צה"ל צריך קודם כל ללמוד לנצל הרבה יותר טוב את מה שיש לו. הרי במשך השנים קיצצו 6 אוגדות. 6! איפה החיילים האלה? התנדפו באוויר? ברור שכוח האדם הזה נמצא איפשהו והוא פשוט לא מנוצל.

שנית, בשביל שינוי תפיסתי בציבור החרדי, צריך קודם כל להרחיק את הצעירים החרדים מהרבנים שלהם. הדרך לעשות את זה עוברת דרך שוק העבודה ולא על ידי גיוס בכפייה. מה שאנחנו עושים עם כל מכסות הגיוס האלה זה כולאים את צעירי העדה החרדית בישיבות במקום לבעוט אותם לשוק העבודה כבר בגיל 18.

נערך לאחרונה ב:
לא צריך להגזים. הייתי בעבר פעמים רבות בעיר העתיקה וגם קצת מחוצה לה במזרח ירושלים. הייתי גם בכיפת הסלע ואל-אקצא. אף אחד לא תקף אותי. עם זאת התאכזבתי ממה שראיתי באל אקצא. באנו בטיול בית ספר עם מסר של שלום, ומה שאמר לנו האחראי שם לא נראה לי כמו מסר של שלום. גם במפגש מאורגן אחר, שהייתי בו עם ערבים ישראלים, התאכזבתי מהמסר שלהם. אנחנו היהודים יצאנו די מזועזעים.
היו לי גם כמה תקריות עם ערבים ישראלים. אני לא נתקל בהם הרבה בכלל, אבל באחוז גבוה מדי מהמקרים שנתקלתי בהם, נתקלתי בהתנהגות ממש לא ראויה ועל גבול אלימות, באופן שלא חוויתי עם יהודים באינטראקציות דומות. אני מקווה שגם שם האלימים הם מיעוט. וזה לא היה משהו לאומני, אלא סתם בריונות והתנהגות לא לעניין.
יש טאבו על להגיד שיש הבדלים בין אוכלוסיות, אבל המציאות היא שיש הבדלים. עם זאת, חשוב לדעתי להתנהג טוב לכל אדם בלי קשר למוצאו. אדם בודד לא אשם שיש אחרים מאותה השתייכות, שמתנהגים לא טוב.
אגב פעמים רבות כשטיילתי במקומות שונים בעולם, יצא לי לדבר עם ערבים, גם כאלה שחיים באירופה, וגם כאלה שחיים בארצות ערב ונסעו לטייל. כמעט ללא יוצא מן הכלל הם עשו רושם של אנשים נחמדים מאוד, ופרט למקרה אחד, לא הייתה להם שום בעיה עם ישראלים. כל המקרים הבעיתיים שנתקלתי בהם היו בישראל. מעניין אגב למה זה. אולי זה גם אומר משהו על החינוך הממלכתי ערבי בישראל.
לדעתי יש כמה סיבות
1. רוב ערביי ישראל חיים בשכונות עוני רציניות.
2.עובדים אצל מעסיקים זבל(זבל גם ליהודים, ובטח שהם ערבים רק מוסיף ליחס הרע מהמעסיקים).
3. מצב כלכלי גרוע

גם ישראלים שחיים בתנאים כאלו יותר נוטים לאלימות

4. הרבה ישראלים שונאים אותם, חלק מפחדים מהם. גם לא בטוח שמכבדים אותם בתור קבוצה ואולי בתור אנשים.
5. כל הדברים האלו משפיעים על התרבות שאדם נמצא בה.

6. בטוח שיש גם השפעה לתרבות הערבית הבסיסית עצמה, אבל לא יודע עד כמה

כמובן שכל אזרח שמרמה את הרשויות עובר על החוק, אין סיבה להניח שעשיתי את זה, כמו גם רובם המוחלט של החרדים.
הדיון אינו אישי.
לגבי הכלל -
1. ניסיון החיים מראה שלא כולם מסוגלים ללמוד מהבוקר עד הלילה במשך שנים רבות
2. לחץ כלכלי והקמת משפחה בגיל צעיר
3. הוראת הרבנים שגם מי שלא לומד לא יתגייס
4. מבחן התוצאה - מיעוט קטן מתגייס

• אהבתי
Reactions: Roi
כן, הערכים שלנו ותפיסת המציאות שלנו שונים. בוא, גם בקרב הציבור החילוני, מי שלא רוצה לשרת בסוף לא משרת, כי או שהוא יוצא על נפשי או שהוא מקבל תפקיד חרטא ליד הבית. זה אומנם דורש יותר מאבק במערכת, אבל
הדיון ברמת הכלל.
אין ספק שבכל ציבור יהיו רמאים ותכמנים.
אבל, אין אף מנהיג חילוני שמטיף להשתמטות.

אני יודע שאני הולך לעצבן הרבה אנשים כאן, אבל גם היחידות הטכנולוגיות של צה"ל הן סוג של השתמטות חילונית ויש המון הורים שמסללים את הילדים שלהם ליחידות האלה. איך הגענו למצב שבן 18 אחד נרקב באיזה מוצב בגבול לבנון ובן 18 אחר שבמשך שנים הכינו אותו ל-8200 כבר חולם על האקזיט בבוסטון?
שניהם עצרו את החיים ל 2-3 לפחות ותרמו לביטחון המדינה בעיניים של צה''ל.

לדעתי צה"ל צריך קודם כל ללמוד לנצל הרבה יותר טוב את מה שיש לו. הרי במשך השנים קיצצו 6 אוגדות. 6! איפה החיילים האלה? התנדפו באוויר? ברור שכוח האדם הזה נמצא איפשהו והוא פשוט לא מנוצל.
זו חוצפה לדרוש שחילונים יעשו 3 שנים בתוספת חודשיים בשנה מילואים כל החיים לפני שחרדים שמעדיפים לעבוד לא עושים שירות של יום אחד.

נערך לאחרונה ב:
כן, הערכים שלנו ותפיסת המציאות שלנו שונים. בוא, גם בקרב הציבור החילוני, מי שלא רוצה לשרת בסוף לא משרת, כי או שהוא יוצא על נפשי או שהוא מקבל תפקיד חרטא ליד הבית. זה אומנם דורש יותר מאבק במערכת, אבל אפשרי.

בחזרה לציבור החרדי, מעשית אני לא רואה שום מצב בו המדינה מצליחה לגייס עשרות אלפי חרדים באיומי אקדח. אי אפשר לבנות צבא של עבדים סטייל ברית המועצות של סטלין 1941. ואם כבר מגייסים חרדים, אז למה לא מגייסים גם את הערבים?

שנית, בשביל שינוי תפיסתי בציבור החרדי, צריך קודם כל להרחיק את הצעירים החרדים מהרבנים שלהם. הדרך לעשות את זה עוברת דרך שוק העבודה ולא על ידי גיוס בכפייה. מה שאנחנו עושים עם כל מכסות הגיוס האלה זה כולאים את צעירי העדה החרדית בישיבות במקום לבעוט אותם לשוק העבודה כבר בגיל 18.
כרגיל ערימה של בלבולי שכל. זה הרי מה שהתרבות החרדית מיומנת בלייצר, ערימה של בלבולי שכל וניתוק מהמציאות. (עלק "תפיסת המציאות החרדית")

המציאות היא נורא פשוטה. יש אויבים, צריך צבא, אפשר לקחת חלק ואפשר לנצל אחרים.

אז בעצם הצבא שלנו הוא בכלל לא צבא חובה אלא צבא התנדבותי נכון?
אם כל מי שלא רוצה לשרת לא משרת אז בוא נהפוך את הצבא להתנדבותי ונראה כמה אנשים יבואו (הרי לשיטתך תהיה לזה השפעה אפסית), לפחות אז החילונים המעצבנים יפסיקו להתלונן על חוסר שוויון.
אני יודע שאני הולך לעצבן הרבה אנשים כאן, אבל גם היחידות הטכנולוגיות של צה"ל הן סוג של השתמטות חילונית
אתה מבין שלחייל ב 8200 יש תרומה לבטחון המדינה נכון?
אתה מבין שמהנדס שיכול להרוויח 30k ומשרת ב 8200 תמורת 800 שח מקריב למען המדינה נכון?
ושוב, אם זו השתמטות וזה שירות שלא שווה כלום אז אפשר פשוט לשחרר את כל החיילים ב 8200 ולחסוך לצבא הרבה כסף לא? (אולי כחלק מהמהלך להפיכת הצבא להתנדבותי שהזכרנו קודם).
בקיצור, צה"ל יכול לסחוט עוד את הלימון החילוני בזמן שבכל שנה אחוז החרדים ממחזור הגיוס גדל אקספוננציאלית, נשמע רעיון מעולה לטווח ארוך.

תשמע, האם ניתן לבנות סט של טיעונים (דביליים אמנם אבל עדיין טיעונים) שיסבירו למה המצב כעת הוא בעצם מצב הוגן ולא צריך לגייס את החרדים? אפשר!
עם זאת, בשורה התחתונה, כל המודל הנוכחי מסתמך על ציבורים מסויימים שימשיכו להיות פראיירים בזמן שציבורים אחרים רוכבים להם על הגב וזה פשוט לא מודל שיחזיק מים לאורך זמן לדעתי (או שחילונים יעזבו או שחילונים יפסיקו לשלוח את ילדיהם לצבא).

ומהבחינה הפרקטית, אוקי אי אפשר להכריח להתגייס. מי שלא רוצה שישב שלוש שנים בכלא צבאי. הכל טוב.

ואם אתם חושבים שאתם מעל החוק, ולמדינה אין כוח לכפות את החוק עליכם, אני בטוח שיש הרבה קרביים שדפקתם, שישמחו להתגייס למשטרה הצבאית לטפל בעניין, במסגרת החוק. נראה אז כמה "תפיסת המציאות" שלכם מדויקת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן.
לא יודע אם התאריך מדוייק, אבל ברור שממשלת ימין-על-מלא וכלכלתה לא תוכל לספק בטחון לאזרחים.

זו גם הייתה הגישה לפני השבעה באוקטובר. אגב, כנראה שהתקשורת משתפת פעולה עם האשליות האלה, כפי שתוכל לקרוא פה:
לא יודע אם תהיה כאן שואה עוד שנתיים, אבל ללא ספק ישראל נמצאת בנקודה בעייתית מאוד. קודם כל אני חושב שאנחנו מורתעים מחיזבאללה ולא להפך. החיסולים האלה שאנחנו מוציאים לפועל הם אומנם מאוד מרשימים מבחינת מודיעין וביצוע, אבל התועלת שלהם היא אפסית ולדעתי הם נועדו בעיקר לצרכי תעמולת פנים. בנוסף, אנחנו נמצאים בנקודה שמי שקובע את גובה הלהבות בצפון זו טהרן ולא ירושלים. הם מחליטים אם חיזבאללה ישגרו 50 טילים או 250 טילים או 1000 טילים. אנחנו כבר כמעט 9 חודשים רק בצד המתגונן.

לדעתי האסטרטגיה של ראש הממשלה המהולל שלנו היא להרוויח זמן עד הבחירות בארה"ב בנובמבר כי הוא מאמין שטראמפ יעשה קאמבק ואחרי שיחזור לחדר הסגלגל יקים קואלציה צבאית נגד איראן. זאת אומרת שאנחנו נהיה במלחמת התשה עד ינואר 2025 לפחות.

אז ככה, קודם כל שמעתי שיחה עם מישהו שטוען שדיבר עם יועץ של ביבי, ולפיו הוא מחכה שטראמפ יגיע ויזיז את החיזבאללה עד הליטני ואז יחתמו על הפסקת אש. אותו מישהו אומר שבכל מקרה מדובר בטירוף, כי אין שום משמעות היום לליטני או לא ליטני, זה לא מנטרל בשיט את המסוכנות של חיזבאללה, וגם לסמוך על טראמפ או על הבחירה שלו זה בעייתי בלשון המעטה. ומה אם לא יגיע טראמפ? נקווה לטוב?

עכשיו לדעתי הבעיה העיקרית פה היא שאף אחד לא מדבר על מה שצריך לעשות כי זה לא פופולרי. לא הימין ולא השמאל או במילים אחרות האלטרנטיבה השלטונית במדינה מדברים על ההחלטות הקשות שהציבור הישראלי יצטרך לשאת את עולן, והן מעבר לכלכלת מלחמה כמו שעשתה רוסיה וכמו שהאויבים שלנו עושים כבר שנים. במקום זה נמצאים באיזה טראנס זומבי אחוז אמוק של דיבור על "כן עסקה לא עסקה" וכמובן "חטופים חטופים חטופים חטופים" כאילו זה חזות הכל ואנחנו לא הולכים לאבדון בו הטרגדיה האנושית שנקראת חטופים או אפילו ה7.10 יראו כמו נער ששבר את הרגל כי רכב על אופניים בפעם הראשונה בלי גלגלי עזר.
העיסוק בטפל במדינה הזו, בתקשורת ובשיח הציבורי, נראה ממש כמו הטעיה מכוונת והרדמה של הציבור. אנשים פשוט לא רוצים להתעסק באסון שמזדחל לעברם ומסרבים להאמין שהוא אפשרי בכלל. אני בעצמי עדיין מתקשה להאמין ולפעמים מתנתק לחלוטין מהדיונים האלו רק כדי להתעסק בעבודה או בבית ולשכוח קצת מהטירוף הזה. ואני עדיין לא רוצה לעזוב אבל פעמים מרגיש כמו יהודי בשנות ה30 בגרמניה מתכחש למה שהוא רואה ופשוט נאחז באיזו הוויה לא רציונאלית ואחיזה רופפת בשגרה שנוחה לי.
גם אנשים בסביבה הקרובה שלי לא מוכנים בכלל לשמוע את הדברים האלו ומתכחשים להם באופן מלא. מבחינתם גם החטופים ועסקה שתחזיר אותנו לשגרה שלפני ה7.10 הם חזות הכל. אני מבין את זה כי באמת שהמצב זועה כבר כמעט שנה וזה קשה מאוד במיוחד למי שסובל מזה באופן ישיר אבל רבאק אי אפשר להתעלם ממה שיקרה פה בשנים הקרובות.

אולי אני טועה ויש מי שהתעורר והניע תהליכים לקראת המלחמה הבאה אבל בטח שלא מדברים על זה ולא מרגישים את זה לא בשלטון ולא בשום מקום אחר. במקום זה עושים צעדים פופוליסטים כמו העברה של חוק הגיוס תוך קריצה של "יהיה בסדר", מדברים על ניצחון מוחלט מדומיין מהעבר האחד או על עסקה והפסקת אש מהעבר השני בלי מילה על העתיד. מה שכן עדיין לא הקימו אפילו משמר לאומי כמו שצריך ולא עשו רפורמות שיעבירו את הציבור לציבור חמוש ומגוייס בכל הארץ, והתחושה היא די של חזרה לשגרה של לפני המלחמה בכל מקום שהוא לא העוטף.

ואולי אנחנו בכלל לא קוראים נכון את המציאות ולא תגיע שואה תוך שנתיים, אולי זה הכל בולשיט, אבל לא הייתי רוצה להמר על שאננות אחרי מה שקרה פה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה