@nullius
מרים את הכפפה.
אתחיל מזה שהזדהיתי עם הרבה ממה שכתבת. גם עם זה שבעבר היה לי ברור שביתי ועתיד ילדי בישראל, וגם עם זה שאני חושש מאפשרות שההדרדרות בארץ עלולה להיות לא לינארית. או ליתר דיוק, שהיא עלולה להיות לינארית (כמו שקורה עכשיו), עד לפיצוץ שלא בהכרח יהיה קל לחזות מראש את התזמון שלו. מסכים שהשיקול העיקרי הוא טובת הילדים- יש לנו ארבעה, כולם בטווח שציינת (4-12). אנחנו כאן כמעט שנה, וארבעתם נקלטו יפה חברתית וחינוכית.
אין לנו אזרחות זרה. המעבר הראשוני היה דרך ויזות עבודה ששנינו קיבלנו בנפרד מהמעסיקים שפנינו אליהם, כדי לא להיות תלויים במעסיק אחד. בהליכים לאזרחות.
דרישות סף שהיו לנו:
- מדינה דוברת אנגלית- גם כי לא רצינו ללמוד עוד שפה מאפס, וגם כי שנינו במקצועות שתקשורת בין אישית היא חיונית, ובלעדיה יש קושי מקצועי גדול.
- אשתי רופאה- מדינה שתקבל את ההכשרה שלה תוך השקעה סבירה של כסף/מאמץ.
- מדינה מפותחת וליברלית
- חינוך איכותי לילדים
- בטיחות
- יציבות- הסעיף שהשקענו בו הכי הרבה מחשבה. העולם לתחושתי לא יציב, במעבר ממבנה כח אחד למבנה חלופי (כמו ישראל, אגב). הטרנספורמציה כואבת, ולא ברור מה תכלול, מתי יתייצב מבנה חדש, ואיך הוא ייראה. מאוד לא רצינו להגר למדינה שנרגיש צורך להגר ממנה תוך 5-8 שנים. מי יודע מה יהיה בחלקים מאירופה מבחינת אוכלוסיה מוסלמית ואנטישמיות? מה יהיה באירופה בטחונית- יבשת שאין לה בעצם צבא משלה וגובלת ברוסיה? מה יהיה בארה״ב, עם הקיטוב החברתי וחשש ממלחמת אזרחים והפיכה משטרית דומה לזו שלנו? אני יכול להמשיך אבל נראה לי שהתמונה ברורה, אין אזורים מרכזיים מוגנים ויציבים, ואנחנו רוצים אזורים מרכזיים גם מבחינת העבודות שלנו וגם מבחינת אפשרויות לילדים. וגם כהעדפה אישית.
שיקולים מדרג שני אבל לא דיל ברייקרים:
- שכר גבוה במקצועות שלנו
- מזג אוויר קפוא- חיסרון משמעותי
- קהילה יהודית חזקה
- קרבה גיאוגרפית לישראל
ניו זילנד היא גן עדן, אבל חור. גאוגרפית אבל לא רק.
באוסטרליה כמעט בלתי אפשרי לרופאים זרים למצוא עבודה שלא בתחומי מחיה של כבשים. ורחוק מאוד.
לאנגליה הרבה יתרונות, כולל קרבה לישראל. חסרונות של שכר נמוך משמעותית, אי יציבות כלכלית, אפשרות של אנטישמיות. אני כותב אפשרות כי להבנתי מה שמשתקף בתקשורת בארץ הוא הגזמה פראית מאוד של המציאות. לא שאין בעיות, אבל קנה המידה... לא מדויק.
בארה״ב אי יציבות חברתית משמעותית, אבל פרט לכך יתרונות בכל שאר הפרמטרים, בחלקם מובילה בהפרש גדול. אנטישמיות- מה שכתבתי על אנגליה, עם פער גדול עוד יותר בין המציאות לשיקוף שלה.
קנדה מוצלחת, מאוזנת יותר מארה״ב מהרבה בחינות. גם היתרונות וגם החסרונות יותר קטנים. מזג אוויר נסבל בחלק מהאזורים.
צמצמנו לשתי מדינות, כתבנו למעסיקים פוטנציאליים שידענו שיכולים לסדר לנו ויזת עבודה במהירות, קיבלנו אפשרויות טובות יותר משמעותית באחת המדינות, עברנו. היה הרבה יותר מהר ופשוט ממה שחשבתי. יש יתרונות לגלובליזציה.