• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז ההסבר שלי הוא שזה המקום שמדורג במקום הכי גבוה לפי הקריטריונים שבחרתי וגם אני צופה שישאר שם בעתיד הנראה לעין
קצת קשה להבין את התשובה.
אתה לא חייב לשתף, אבל אני מנסה להבין למה אתה חושב כל.

קצת קשה להבין את התשובה.
אתה לא חייב לשתף, אבל אני מנסה להבין למה אתה חושב כל.
כתבנו לעצמנו רשימת קריטריונים כמו:
קרבה למשפחה ולחברים, איכות החינוך, איכות הבריאות, קרבה לטבע, אפשרויות תעסוקה, אפשרויות תרבות, מזג אוויר, עלות מחיה, חוקים להגנת העובד, שקט נפשי, מיסים ועוד ועוד ועוד
כתבנו לעצמנו רשימת ערים או מחוזות שעוברים סינון מינימלי כמו: לונדון, תל אביב, ניו יורק, פריז, ציריך, קאטלוניה, סיציליה, סיאטל ועוד ועוד

כל זה סודר על טבלת אקסל יפה, והתחלנו למלא את הטבלה בערכים. חלקם אובייקטים וחלקם סובייקטיביים ולפי זה דירגנו את המקומות. בשבילנו המקום הראשון הוא עיר ספציפית במערב אירופה (מצטער שאני לא ספציפי, מעדיף להשאיר מעטה אנונימי). זהו.

ממליץ לכל אדם/משפחה שרוצים לעבור לעשות תהליך דומה. כמובן עבור כל אחד הטבלה תראה אחרת.

מקווה שזה עוזר להבין את דרך המחשבה בלי להיכנס לפרטים

בעבר הרחוק פרסמתי פה נושא בנוגע לירידה מהארץ. זה היה אחרי הבחירות האחרונות, והתחושה שלי הייתה שלא הולך להיות פה יותר טוב.

ניסיון הפיכה משטרי ואסון ביטחוני אחד אחרי - שבתומם עדיין לא בטוח שבאמת תקום אלטרנטיבה לשלטון הנוכחי, מתחדדת אצלי ההבנה שאני צריך לעזוב.

לפחות המצב אצלי השתנה. היום אני (בן 26) עובד במשרה מלאה בתחום של אבטחת מידע באחת מחברות גמפ"א. האזרחות האמריקאית מאפשרת לי לעשות את המעבר הזה מאוד בקלות.

עם זאת, קשה להתנער מהחששות. כל מי ומה שאני מכיר נמצאים פה. האם אוכל להקים שם חיים חדשים? האם אוכל להקים שם משפחה? כמובן שמדובר בהחלטה לא פשוטה.

כמו בסיבוב I, החכמתי המון מהעצות שנתנו פה, ולכן אשמח לשמוע שוב על חוויות של אנשים, ומה דעתכם.

תודה, ושיגיעו כבר בשורות טובות. שנות ה 20 של המאה האלו הן לא יאומנות.
חד משמעית כן, ולו רק בשביל הניסיון ולראות אם זה מתאים לך. יש לך אזרחות אז רוב הבירוקרטיות שקשורות להגירה (בהנחה שזה לארה"ב באמת), נחסכות ממך.
פשוט חפש עבודה, לדעתי באוסטין, יוסטון או פלורידה, ותנסה. אתה צעיר ועדיין בלי ילדים, לא יהיה לך זמן יותר טוב לעשות את זה.

קרבה למשפחה ולחברים, איכות החינוך, איכות הבריאות, קרבה לטבע, אפשרויות תעסוקה, אפשרויות תרבות, מזג אוויר, עלות מחיה, חוקים להגנת העובד, שקט נפשי, מיסים ועוד ועוד ועוד
כתבנו לעצמנו רשימת ערים או מחוזות שעוברים סינון מינימלי כמו: לונדון, תל אביב, ניו יורק, פריז, ציריך, קאטלוניה, סיציליה, סיאטל ועוד ועוד
בלי שמץ של ציניות, אני מקנא בכם שבכלל אתם יכולים להעריך כ"כ הרבה פרמטרים על כ"כ הרבה ערים
אני לא חושב שהייתי יכול להעריך חצי מהפרמטרים על חצי מכמות הערים שפירטתם

הרשימה הזו זה הסיבה שעזבתם את ישראל?
כי הסיבות שבגללם עזבתם את ישראל - הם האלו שאני מברר האם לדעתך לא עלולים לבוא גם לשם.
(אגב, השאלה שלי על הדמוגרפיה, הגירה, ושאר התהליכים שקורים באירופה - משפיעה גם על חלק מהרשימה הזו, כמו 'תרבות' 'שקט נפשי' 'חוקים' 'איכות חינוך')

בלי שמץ של ציניות, אני מקנא בכם שבכלל אתם יכולים להעריך כ"כ הרבה פרמטרים על כ"כ הרבה ערים
אני לא חושב שהייתי יכול להעריך חצי מהפרמטרים על חצי מכמות הערים שפירטתם
זה שילוב של חיפוש באינטרנט (מקורות מידע מהימנים ודוגמאות אנקדוטליות), שיחות עם חברים שגרים שם, התרשמויות אישית כשמבקרים שם, סקרנות טבעית בנושא.
פרט אחד שהשמטתי הוא שהמעבר שלנו היה לפני פחות מ-10 שנים ואת הטבלה הזו עשינו אחרי מספר שנים שכבר חיינו בחו״ל ושקלנו מעבר נוסף (בסוף נשארנו באותו מקום). קשה להסביר עד כמה המעבר נותן לך נקודת מבט חדשה על העולם והבנה מעמיקה על ההעדפות שלך.

הרשימה הזו זה הסיבה שעזבתם את ישראל?
כי הסיבות שבגללם עזבתם את ישראל - הם האלו שאני מברר האם לדעתך לא עלולים לבוא גם לשם.
(אגב, השאלה שלי על הדמוגרפיה, הגירה, ושאר התהליכים שקורים באירופה - משפיעה גם על חלק מהרשימה הזו, כמו 'תרבות' 'שקט נפשי' 'חוקים' 'איכות חינוך')
זה לא רשימת סיבות אלא רשימת קריטריונים, וזו רשימה חלקית דרך אגב.
וכן אני מבין שהעתיד שונה מההווה והערכים בטבלה ישתנו ככל שעובר הזמן. אבל אני נותן משקל גבוה יותר להווה מאשר לעתיד. אנסח זאת אחרת, אני צופה שמכלול השיקולים שלי עדיין יעידיפו את אירופה ב10 שנים הקרובות על פני כל יעד אחר. גם כשאני לוקח בחשבון שינויים דמוגרפיים. מה יקרה אח״כ? אני לא חושב שאני יכול לחזות בצורה נכונה לתקופה ארוכה כל כך, לכן זהו תרגיל שאני כנראה אצטרך לעשות כל כמה שנים כדי לחשב מסלול מחדש. מעבר לזה, אני חושב שאם אצטרך לעבור בעוד מספר שנים, אז אני שם את משפחתי בנקודה טובה יותר למעבר מאשר אם היינו בישראל.

או בפשטות whataboutism

הטענה שלי ממש לא הייתה "אם הוא עשה ככה אז זה בסדר שהשני גם עושה ככה "
אז לא ברור לי למה שלחת את הקישורים האלה.

בסך הכל מסביר לך למה המשפט שלך לא הגיוני
והוא סתם משחק מילים
כמו -
לשבור את המפרקת זה לא דיכוטומי זה סקאלה.
אתה מסכים איתי שאם ירדת במדרגות אתה הולך לכיוון שתיפול ותשבור את המפרקת ?

ברור שאם תעשה משהו יותר מסוכן אז אתה מושך לכיוון מסוים שגם יכל להגמר רע
אבל זה לא אומר שלרדת במדרגות זה דבר שגוי או רע.

אז לא ברור לי למה שלחת את הקישורים האלה
ברור לי שלא ברור לך

לשבור את המפרקת זה לא דיכוטומי זה סקאלה
הדבר היחיד החיובי שאני יכול לכתוב על המשפט הזה הוא שהמשפט תקין תחבירית

אתה מסכים איתי שאם ירדת במדרגות אתה הולך לכיוון שתיפול ותשבור את המפרקת ?
לא

ברור שאם תעשה משהו יותר מסוכן אז אתה מושך לכיוון מסוים שגם יכל להגמר רע
אבל זה לא אומר שלרדת במדרגות זה דבר שגוי או רע.
לא נתתי ציונים של טוב או רע לדמוקרטיה ולדיקטטורה. רק נימקתי למה הצעדים שהקואליציה ניסתה לבצע לפני שנה היו בכיוון שמתרחק מדמוקרטיה.

ברור לי שלא ברור לך

הדבר היחיד החיובי שאני יכול לכתוב על המשפט הזה הוא שהמשפט תקין תחבירית

לא

לא נתתי ציונים של טוב או רע לדמוקרטיה ולדיקטטורה. רק נימקתי למה הצעדים שהקואליציה ניסתה לבצע לפני שנה היו בכיוון שמתרחק מדמוקרטיה.

לא יודע להסביר את עצמי בצורה טובה יותר..

התשובה שלך "ברור לי שלא ברור לך"
שהיא קצת מתנשאת.. חבל דווקא הייתי שמח ללמוד.

כולנו מבינים שדיקטטורה היא משהו שלילי(אני מקווה)

אתה פשוט מנסה להתחכם כי המטרה שלך היא לא לפתוח דיון - הדעה שלך כבר מוצקה,
המטרה להראות שאתה צודק/להקטין את הצד השני.

אני חושב שהוא מצליח לשלב בין השניים בצורה לא רעה בכלל אם אסתכל על זה מצד ביתו...
אתה לא מבין שזה "היעוד" שלו?
הבנאדם אשכרה עם תסביך אלוהים

@nullius
מרים את הכפפה.

אתחיל מזה שהזדהיתי עם הרבה ממה שכתבת. גם עם זה שבעבר היה לי ברור שביתי ועתיד ילדי בישראל, וגם עם זה שאני חושש מאפשרות שההדרדרות בארץ עלולה להיות לא לינארית. או ליתר דיוק, שהיא עלולה להיות לינארית (כמו שקורה עכשיו), עד לפיצוץ שלא בהכרח יהיה קל לחזות מראש את התזמון שלו. מסכים שהשיקול העיקרי הוא טובת הילדים- יש לנו ארבעה, כולם בטווח שציינת (4-12). אנחנו כאן כמעט שנה, וארבעתם נקלטו יפה חברתית וחינוכית.

אין לנו אזרחות זרה. המעבר הראשוני היה דרך ויזות עבודה ששנינו קיבלנו בנפרד מהמעסיקים שפנינו אליהם, כדי לא להיות תלויים במעסיק אחד. בהליכים לאזרחות.

דרישות סף שהיו לנו:
- מדינה דוברת אנגלית- גם כי לא רצינו ללמוד עוד שפה מאפס, וגם כי שנינו במקצועות שתקשורת בין אישית היא חיונית, ובלעדיה יש קושי מקצועי גדול.
- אשתי רופאה- מדינה שתקבל את ההכשרה שלה תוך השקעה סבירה של כסף/מאמץ.
- מדינה מפותחת וליברלית
- חינוך איכותי לילדים
- בטיחות
- יציבות- הסעיף שהשקענו בו הכי הרבה מחשבה. העולם לתחושתי לא יציב, במעבר ממבנה כח אחד למבנה חלופי (כמו ישראל, אגב). הטרנספורמציה כואבת, ולא ברור מה תכלול, מתי יתייצב מבנה חדש, ואיך הוא ייראה. מאוד לא רצינו להגר למדינה שנרגיש צורך להגר ממנה תוך 5-8 שנים. מי יודע מה יהיה בחלקים מאירופה מבחינת אוכלוסיה מוסלמית ואנטישמיות? מה יהיה באירופה בטחונית- יבשת שאין לה בעצם צבא משלה וגובלת ברוסיה? מה יהיה בארה״ב, עם הקיטוב החברתי וחשש ממלחמת אזרחים והפיכה משטרית דומה לזו שלנו? אני יכול להמשיך אבל נראה לי שהתמונה ברורה, אין אזורים מרכזיים מוגנים ויציבים, ואנחנו רוצים אזורים מרכזיים גם מבחינת העבודות שלנו וגם מבחינת אפשרויות לילדים. וגם כהעדפה אישית.

שיקולים מדרג שני אבל לא דיל ברייקרים:
- שכר גבוה במקצועות שלנו
- מזג אוויר קפוא- חיסרון משמעותי
- קהילה יהודית חזקה
- קרבה גיאוגרפית לישראל

ניו זילנד היא גן עדן, אבל חור. גאוגרפית אבל לא רק.
באוסטרליה כמעט בלתי אפשרי לרופאים זרים למצוא עבודה שלא בתחומי מחיה של כבשים. ורחוק מאוד.
לאנגליה הרבה יתרונות, כולל קרבה לישראל. חסרונות של שכר נמוך משמעותית, אי יציבות כלכלית, אפשרות של אנטישמיות. אני כותב אפשרות כי להבנתי מה שמשתקף בתקשורת בארץ הוא הגזמה פראית מאוד של המציאות. לא שאין בעיות, אבל קנה המידה... לא מדויק.
בארה״ב אי יציבות חברתית משמעותית, אבל פרט לכך יתרונות בכל שאר הפרמטרים, בחלקם מובילה בהפרש גדול. אנטישמיות- מה שכתבתי על אנגליה, עם פער גדול עוד יותר בין המציאות לשיקוף שלה.
קנדה מוצלחת, מאוזנת יותר מארה״ב מהרבה בחינות. גם היתרונות וגם החסרונות יותר קטנים. מזג אוויר נסבל בחלק מהאזורים.

צמצמנו לשתי מדינות, כתבנו למעסיקים פוטנציאליים שידענו שיכולים לסדר לנו ויזת עבודה במהירות, קיבלנו אפשרויות טובות יותר משמעותית באחת המדינות, עברנו. היה הרבה יותר מהר ופשוט ממה שחשבתי. יש יתרונות לגלובליזציה.

צמצמנו לשתי מדינות, כתבנו למעסיקים פוטנציאליים שידענו שיכולים לסדר לנו ויזת עבודה במהירות, קיבלנו אפשרויות טובות יותר משמעותית באחת המדינות, עברנו. היה הרבה יותר מהר ופשוט ממה שחשבתי. יש יתרונות לגלובליזציה.
סיפרת ושיתפת כל כך בהרחבה ובסוף לא תגלה לנו לאן עברתם? :>

תודה רבה על השיתוף.

אתה לא מבין שזה "היעוד" שלו?
הבנאדם אשכרה עם תסביך אלוהים
אתה מחלל אדוני, הוא במקסימום משיח, תן כבוד לאלוהים בבקשה :lol:

קרבה למשפחה ולחברים, איכות החינוך, איכות הבריאות, קרבה לטבע, אפשרויות תעסוקה, אפשרויות תרבות, מזג אוויר, עלות מחיה, חוקים להגנת העובד, שקט נפשי, מיסים ועוד ועוד
ממש מעניין העבודת מחקר שלכם.
הדברים שכתבת זה דברים שחשובים לכל אדם שמהגר, לא רק סיבות אישיות.
יכול לציין את ה5 מקומות הראשונים שיצאו לך?
בדגש על ביטחון אישי.
בנוסף, אני אישית לא מסכים עם הדעות שלכם לגבי המדינה כיום ועתידה, אבל לא יכול שלא לכאוב מזה שאנשים כמוכם שנתנו כל כך הרבה למדינה מרגישים ככה, שמשהו קרה למדינה שלהם.
שאלה כללית שמציקה לי, הרי אתם כן ישראלים פטריוטים, לא מטרידה אתכם המחשבה שעוד 50 שנה, הנכדים שלכם לא ירגישו שום קשר וחיבור למדינה?, שבמלחמה הבאה הם פשוט ידפדפו בעיתון בחוסר עניין?
אני גם לא יכול להתעלם מאסופת הדעות פה שחושבת על הגירה, אתם חתך מייצג של אוכלוסיה די אמידה ששוקלת לעזוב, זה לבד היה יכול להיות שיקול לעזוב.....

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה