על סמך מה אתה אומר את זה?
פריז זה יעד תיירותי מוביל בעולם, טיסות ללא הפסקה ומיליוני תיירים. לא יכול להגיד אותו דבר על תל אביב.
יש אזהרות מסע בכל העולם כנגד טיולים בישראל (ולכן גם תל אביב). אין אזהרות מסע לפריז..
איי לא מבין למה לצאת במשפטי סרק…
אכן המשפט היה מנוסח גרוע, הכוונה הייתה לרובעים מסויימים ובעיקר לפרוורים...
החינוך החרדי הוא דרך לשימור שליטת העסקנים בחברה החרדית.
היי, אני חרדי, אשמח אם תסביר לי למה אתה מתכוון. לדעתך העסקנים החרדים "לא נותנים לנו" ללמוד מקצוע כדי שלא נדע חשבון ולא נדע מתי הם גונבים אותנו?
מצחיק שאתה לא מכיר מגזר אבל אין לך בעיה לדבר איתו, המוחות החרדיים הם חדים לא פחות מכל מוח אחר (ולא אתפלא אם הם עוקפים קצת... בכל אופן רוב היום הם עסוקים בלהפעיל את הראש שלהם...)
המורים , שהם כשליש מהחרדים שעובדים, תלויים לפרנסתם בעסקנים ששולטים בהם גם מחוץ לעבודה - מורה שילך עם פלג דתי אחר או מורה שלא תהיה צנועה בזמנה הפרטי - יפוטרו
שטיפת מח מגיל צעיר. לתלמידים אסור לשמוע דעות אחרות.
מה מפריע למורה ללכת להיות רואה חשבון/מתכנת/סופר סתם?
רוב התלמידים יהיו תלויים בעסקנים כל ימי חייהם כי הם לא לומדים מיומנויות בסיסיות.
חבל שאתה לא שואל את התמידים עצמם, אני אחד מהם (לשעבר...) אשמח לשתף שאין לי שום מניעה ללמוד מקצוע (זה יקח לי עוד שנה וחצי של השלמת ידע)
הכלכלה המשפחתית שלי לא מבוססת עלי כך שאני יכול ללמוד מקצוע ברוגע, כמובן שאני לא מעוניין בכך (גם אשתי, אפילו יותר ממני) אני מאמין שיש בחיים דברים שחשובים יותר מכסף, אחד מהם זה לימוד תורה.
השליטה הזו מאפשרת לעסקנים לצבור כח על הציבור החרדי אבל גם כח פוליטי, שמאפשר להם לנצל את שאר אזרחי המדינה גם בשביל להגדיל את אחיזתם בציבור שלהם
שוב טעות, לעסקונה אין שליטה על הרבנים, ובוודאי שלא על ציבור הבוחרים, העסקונה נשלחה כדי לדאוג לאינטרסים של ציבור בוחריה, כמו כל עסקונה...
אבל גם בשביל לצבור רווחים אישיים.
אכן,
חלק מהעסקונה החרדית (כמו חלק מנציגי הציבור בכלל) צוברת כח ושליטה לעצמה, חבל שכך, זה בעיה עולמית ידועה (פוליטיקאים שאוהבים כח/כסף).
אולי. אבל חילוני שמאמין שמצפונית זה לא נכון לשרת בצבא, נכנס לכלא.
יש לזה מטרה ברורה, כדי לעצור את התופעה, אצל חרדים זה כבר מזמן לא שם, אם אתה רוצה לממן להם כלא על חשבונך....
בנוסף, לאור האירועים האחרונים, אולי לימוד תורה לא באמת עוזר להגן על עם ישראל, או אולי אברכים לא עושים עבודה טובה מספיק.
או שלומדי התורה כן עשו את שלהם (למרות שכחרדי אני תמיד מצפה מעצמי ליותר וחרד מכך שאכן לימוד התורה שלי לא היה מספיק טוב), הצבא ובעיקר המודיעין "קצת פישל" בלתת את חלקו.
עכשיו שאלה רצינית - האם בעת הזאת נכון יהיה להפנות תקציבים לרכש ציוד צבאי או הגדלת תקציב הישיבות?
זה פשוט מידע מוטעה, אין "הגדלת תקציב הישיבות" יש
נסיון להצמדה למדד, כמו כל תקציב אחר התקציב נשחק וצריך להתאים אותו, נשמע לך סביר שכל התקציבים (והמשכורות הממשלתיות) יהיו תואמי מדד ורק התקציב של החרדים לא?