• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למושג 'חרדי' בישראל 2024 יש ספקטרום רחב מאוד
אני לא מכיר את הסטטיסטיקות, אך זה ברור שכשם שהחרדים משתלבים יותר בשוק העבודה, כך הם יותר משתלבים במסגרת צבאית
נכון (עדיין) מדובר במספרים נמוכים, אך הכיוון די ברור
מהיכרות עם כמה 'חרדים ישראלים', הילדים לומדים בתיכון ממ"ח (כן, יש כזה דבר), עושים צבא, וההורים שניהם עובדים במשרות מלאות ומכובדות, וכן, הם נקראים 'חרדים'
מה שאני בא לומר, נכון שהציבור החרדי גודל בממדים עצומים, אבל כמו כן, גם הזרם החרדי המתון יותר גודל יחד איתו, מה שלדעתי ישפיע מאוד בעשורים הקרובים על הדמוגרפיה החרדית בישראל
זה אשליה, ב"ציבור המתון" יש כמובן ירידה באחוזי הפיריון לנשים... (כמובן מבחינה חרדית מיינסטריימית זה סיבה לא להיות חלק מהציבור המתון, "אחוזי פריון" = מצוות פרו ורבו (לא מדויק, אבל לא הלאה אותכם בפרטים הלכתיים), אתם לא חייבים לאהוב או להסכים אבל בתורה יש כזו מצווה, כמובן המצווה קיימת בספרות היהודית אלפי שנים)

אבל ברצינות, מה שכתבת נגוע בקצת דמגוגיה, אתה יודע יפה מאוד שיש קבוצות שהם מיעוט במדינה ושיש להם כוח פוליטי שמנותב לשמירה על הזכויות שלהם, אתה מוזמן להקים את מפלגת קפה שחור ולגייס כוח פוליטי למטרות שלך.
זה כל העניין, אני לא
אם כבר, זה יעלה לי יותר
מעדיף לשתול שיחי קפה ולסחוט מהם את כל טובם בעצמי

אבל עד גבול מסויים
הגבול הוא לא באמת גבול, אלא אוסף של גומיות עם דרגות מתיחה שונות וכאב שונה בעת חטיפת הריקושט מקריעתן

אכן המשפט היה מנוסח גרוע, הכוונה הייתה לרובעים מסויימים ובעיקר לפרוורים...

היי, אני חרדי, אשמח אם תסביר לי למה אתה מתכוון. לדעתך העסקנים החרדים "לא נותנים לנו" ללמוד מקצוע כדי שלא נדע חשבון ולא נדע מתי הם גונבים אותנו?
מצחיק שאתה לא מכיר מגזר אבל אין לך בעיה לדבר איתו, המוחות החרדיים הם חדים לא פחות מכל מוח אחר (ולא אתפלא אם הם עוקפים קצת... בכל אופן רוב היום הם עסוקים בלהפעיל את הראש שלהם...)

מה מפריע למורה ללכת להיות רואה חשבון/מתכנת/סופר סתם?

חבל שאתה לא שואל את התמידים עצמם, אני אחד מהם (לשעבר...) אשמח לשתף שאין לי שום מניעה ללמוד מקצוע (זה יקח לי עוד שנה וחצי של השלמת ידע)
הכלכלה המשפחתית שלי לא מבוססת עלי כך שאני יכול ללמוד מקצוע ברוגע, כמובן שאני לא מעוניין בכך (גם אשתי, אפילו יותר ממני) אני מאמין שיש בחיים דברים שחשובים יותר מכסף, אחד מהם זה לימוד תורה.

שוב טעות, לעסקונה אין שליטה על הרבנים, ובוודאי שלא על ציבור הבוחרים, העסקונה נשלחה כדי לדאוג לאינטרסים של ציבור בוחריה, כמו כל עסקונה...

אכן, חלק מהעסקונה החרדית (כמו חלק מנציגי הציבור בכלל) צוברת כח ושליטה לעצמה, חבל שכך, זה בעיה עולמית ידועה (פוליטיקאים שאוהבים כח/כסף).

יש לזה מטרה ברורה, כדי לעצור את התופעה, אצל חרדים זה כבר מזמן לא שם, אם אתה רוצה לממן להם כלא על חשבונך....

או שלומדי התורה כן עשו את שלהם (למרות שכחרדי אני תמיד מצפה מעצמי ליותר וחרד מכך שאכן לימוד התורה שלי לא היה מספיק טוב), הצבא ובעיקר המודיעין "קצת פישל" בלתת את חלקו.

זה פשוט מידע מוטעה, אין "הגדלת תקציב הישיבות" יש נסיון להצמדה למדד, כמו כל תקציב אחר התקציב נשחק וצריך להתאים אותו, נשמע לך סביר שכל התקציבים (והמשכורות הממשלתיות) יהיו תואמי מדד ורק התקציב של החרדים לא?
יש הרבה חילוניים שמאמינים שיש דברים חשובים הרבה יותר מכסף. למשל זמן עם האישה והילד, או רוחניות, או חופש או למידה או....

הם לא זוכים לתמיכה כלכלית זהה מהמדינה. אפילו לא קרוב.

אבל שוב פעם, זאת שיחה מיותרת. אני מניח שאשמע תירוץ אחר.

נערך לאחרונה ב:
הם לא זוכים לתמיכה כלכלית זהה מהמדינה. אפילו לא קרוב.
רוצה לעבור איתי על "התמיכות הכלכליות שאני מקבל"?
אבל שוב פעם, זאת שיחה מיותרת. אני מניח שאשמע תירוץ אחר.
אכן, לא תצליח לשכנע אותי כנראה, אם כי בוא לא ניתמם - זה לא שאתה הולך לשנות את דעתך.

בוא נהיה מציאותיים.
אחרי שראינו איך האמונה הדתית של דתיים וחרד"לים הביאה רבים מהם להתבהמות בעזה ואיו"ש, ואחרי שהבנו שביום פקודה הם יקשיבו לרבנים המטורפים ולא למפקדים, אני לא בטוחה שכדאי לנו אותם בתור לוחמים. אני לא רוצה חיילים שמסתכלים על כל ערבי כעמלק או כרבע בנאדם, אני לא רוצה חיילים שרוצים למות על קידוש השם (המקבילה של שהידים אצל הערבים), אני לא רוצה שהם יצליחו לגרום גם לחיילים חילונים להתבלבל ולשנוא.
בהנחה שרק עשרה אחוז מהחיילים הם לוחמים, יש מספיק תפקידים שהם יוכלו למלא.
לא שאני מסכים עם התוכן של ההודעה (בניגוד להרבה הודעות אחרותך שלך בנושאים אחרים)
אבל חיים רמון טען אתמול שע"פ הנתונים שצה"ל פרסם, מתוך 4000 בקשות להתגייס אחרי ה7.10 - 3200 נדחו עקב 'אי כשירות' (הרוב עקב 'אי כשירות רפואית').
מתוך ה800 שלא נדחו, רק 540 גוייסו.
כך שמישהו שם בבקו"ם חושב כמוך.

בחזרה לנושא
האמת, אני מאוד מסוקרן להבין את המשקיפים על מדינת ישראל בתחזית אופטימית
אני אישית פסימי ביותר בנוגע לעתידה של המדינה, למען האמת עוד הרבה לפני 7/10
ניהלתי אין ספור ויכוחים בפורומים או במפגשים עם חברים בנושא, עוד אף אחד לא באמת הצליח לשכנע אותי מדוע עתידה של ישראל זוהר (למעט אידאולוגים, שאינם צריכים להשתכנע לגבי עתידה של המדינה, הם יישארו כאן בכל מצב).
קראתי את הספר 'ישראל סיפור הצלחה', לא השתכנעתי, אחרי הכל, השתנו הרבה דברים בשנתיים האחרונות
נכון שישנם תהליכים גאו-פוליטיים מטורפים בעולם שעלולים להשפיע עלי כמהגר ישראלי/יהודי, אך מדובר על 'תהליכים' וכאן מדובר על מציאות שהופכת מורכבת מיום ליום
יש לי חבר שמתגורר בלונדון, ותמיד משכנע אותי למרבה האבסורד, שבישראל יותר בטוח, שלחתי לו תמונה של 2 ילדיי הקטנים בממ"ד באחד הימים הראשונים לאחר 7/10, ושאלתי אותו מתי יצא לו ב 10 שנים האחרונות ללכת לישון ולחשוב מה המסלול הכי מהיר מהמיטה לממ"ד תוך איסוף 2 ילדים מתחת לגיל 5.....
מבחינתי הנושא הבטחוני הוא הקש שהולך לשבור את גב הגמל, אין לי טיפת כח לגדל ילדים בסביבה כזאת לא רגועה ולא יציבה, וככל הנראה הגרוע מכל עוד לפנינו
פרקתי

בחזרה לנושא
ניהלתי אין ספור ויכוחים בפורומים או במפגשים עם חברים בנושא, עוד אף אחד לא באמת הצליח לשכנע אותי מדוע עתידה של ישראל זוהר (למעט אידאולוגים, שאינם צריכים להשתכנע לגבי עתידה של המדינה, הם יישארו כאן בכל מצב).
קראתי את הספר 'ישראל סיפור הצלחה', לא השתכנעתי, אחרי הכל, השתנו הרבה דברים בשנתיים האחרונות
נכון שישנם תהליכים גאו-פוליטיים מטורפים בעולם שעלולים להשפיע עלי כמהגר ישראלי/יהודי, אך מדובר על 'תהליכים' וכאן מדובר על מציאות שהופכת מורכבת מיום ליום
יש לי חבר שמתגורר בלונדון, ותמיד משכנע אותי למרבה האבסורד, שבישראל יותר בטוח, שלחתי לו תמונה של 2 ילדיי הקטנים בממ"ד באחד הימים הראשונים לאחר 7/10, ושאלתי אותו מתי יצא לו ב 10 שנים האחרונות ללכת לישון ולחשוב מה המסלול הכי מהיר מהמיטה לממ"ד תוך איסוף 2 ילדים מתחת לגיל 5.....
מבחינתי הנושא הבטחוני הוא הקש שהולך לשבור את גב הגמל, אין לי טיפת כח לגדל ילדים בסביבה כזאת לא רגועה ולא יציבה, וככל הנראה הגרוע מכל עוד לפנינו
פרקתי
אני מציע לפרק את שנידון לגורמים כדי שנוכל להגיע למסקנה הכי נכונה:
סיבות לעזיבה:
1- עתיד כלכלי גרוע (קרוב/רחוק?)
2- תחושת מאויימות בטחונית
3- "סכנת חיים" ריאלית
4- איבוד דרך אידאולוגי
5- תחושת ניצול

סיבות להישאר
1- עתיד כלכלי טוב
2- אהבת הארץ
3- אידאולוגיה

אתם מוזמנים להוסיף עוד,
אחרי זה נעמיד את הצדדים זה מול זה (כל אחד עם הנקודות החשובות בעיניו) ונוכל לקבל החלטה הגיונית

בחזרה לנושא
פרקתי
מוזמן לדבר איתי. סופר אופטימי בנוגע למדינה :)
לא מבין את הפסימיות.
נניח ובישראל יש מציאות ביטחונית חברתית קשה, ונניח ויש אוכלוסיות שלמות שלא תורמות וכו' וכו'.
תחשוב אם הגענו עם המצב הזה למה שישראל היום, לאן נוכל עוד לעלות כשהדברים ישתנו?
מה יקרה אם האוכלוסייה החרדית שכל כך פוחדים ממנה בדיון תתחיל להשתנות ולהשתתף בעול?
מה יקרה אם יהיה הסכמי שלום ? אולי אפילו ה-הסכם?
מה יקרה אם יהיה סיפוח שיתרום לכלכלה?

ניהלתי אין ספור ויכוחים בפורומים או במפגשים עם חברים בנושא, עוד אף אחד לא באמת הצליח לשכנע אותי מדוע עתידה של ישראל זוהר
שוב, כי זה עניין של אמונה, כמו כלכלה באופן כללי. בסופו של דבר אתה קורא וחוקר וסופג את העובדות, אבל האמונה שלך שיהיה טוב או יהיה לא טוב מכריע.

למה אני אישית אופטימי למרות שאני יודע שהמצב עכשיו גרוע? כי לפני 30-70 שנה המצב בארץ היה הרבה יותר קשה, ובטח היה קשה לדמיין איך זה ישתפר. אפילו עכשיו במלחמה הכלכלה במצב יותר טוב ממה שהיה בסוף שנות ה70 ועד אמצע סוף שנות ה80 עם האינפלציה שהשתוללה.

כשעליתי עם המשפחה ב1996 (הייתי ילד קטן), ביחס לבית בארה"ב הכל היה נראה מיושן, אף אחד כמעט לא דיבר אנגלית, הביורוקרטיה הייתה נוראית, היית קונה בית עם מחיר דולרי כי אף אחד לא רצה לסמוך על מחיר בשקלים. אה ושכחתי - פלסטינים רנדומליים היו עולים על אוטובוס בירושלים או תל אביב ומפוצצים את עצמם והורגים עשרות אנשים כל פעם, והמדינה לא הצליחה לעשות כלום לעצור אותם.

דרך אגב לגבי כפייה דתית, אני די בטוח שאז היה יותר קשה למצוא עסקים פתוחים בשבתות וחגים, או אוכל לא כשר.

בקיצור, אני אוהב היסטוריה כי זה מלמד קצת פרספקטיבה.

זה לא תשובה מדוייקת לטענה.
הטענה העיקרית היא שאירופה עוברת תהליכי עומק, שלא נראים מספיק ע"פ השטח בגלל תרבות הPC, אבל בשלב כל שהוא הסיר יתפוצץ.
או דומה למה שאמר צ'רצ'יל:
היא בוחרת בחרפה, ותקבל מלחמה.
(בערך כמו הבחירה של ישראל בצפון)

בחזרה לנושא
פרקתי
תשאל את עצמך את הדברים שנוגעים אלייך
האם במדינה שאני חי יש חופש דת
האם במדינה שאני חי יש חופש תעסוקתי
האם במדינה שאני חי יש חופש אקדמאי
האם במדינה שאני חי יש הגנה על הרכוש או החופש להיות בעל רכוש
האם במדינה שאני חי יש חופש תרבות
האם במדינה שאני חי יש הגנה על הפרטיות
האם במדינה שאני חי יש לי חופש הגנה (נשיאת אקדח אישי ולמידה אומנות לחימה)
האם במדינה שאני חי יש לי מערכת לגישור בין מחלוקות (בית משפט) של אזרחים
האם במדינה שאני חי יש לי חופש ביטוחי
האם במדינה שאני חי יש לי חופש תזונתי (לאכול מה שבא לי)
האם במדינה שאני חי יש לי משאבי מחייה (אויר נקי, מים טהורים ואנרגיה)
האם במדינה שאני חי יש לי חופש צרכני (לקנות מה שבא לי)
האם במדינה שאני חי יש לי חופש ביטוי
האם במדינה שאני חי יש לי חופש פוליטי, לבקר את העומדים בראש ולהחליפם
וכמובן כמובן, האם במדינה שאני חי יש מי שרוצה להרוג אותי כי אני, אני
והאם יש מה לעשות בנידון כדי למנוע זאת (כמו, להרוג אותו קודם)

זה פחות או יותר מה לדעתי נדרש לשאול מהגר את עצמו
אבל אם הוא בוחר רק 1 או 2 נושאים ולפי זה משנה את גורלו, זה מחליש את הטיעון ההגיוני ומגביר את הטיעון הרגשי

שוב, כי זה עניין של אמונה, כמו כלכלה באופן כללי. בסופו של דבר אתה קורא וחוקר וסופג את העובדות, אבל האמונה שלך שיהיה טוב או יהיה לא טוב מכריע.

למה אני אישית אופטימי למרות שאני יודע שהמצב עכשיו גרוע? כי לפני 30-70 שנה המצב בארץ היה הרבה יותר קשה, ובטח היה קשה לדמיין איך זה ישתפר. אפילו עכשיו במלחמה הכלכלה במצב יותר טוב ממה שהיה בסוף שנות ה70 ועד אמצע סוף שנות ה80 עם האינפלציה שהשתוללה.

כשעליתי עם המשפחה ב1996 (הייתי ילד קטן), ביחס לבית בארה"ב הכל היה נראה מיושן, אף אחד כמעט לא דיבר אנגלית, הביורוקרטיה הייתה נוראית, היית קונה בית עם מחיר דולרי כי אף אחד לא רצה לסמוך על מחיר בשקלים. אה ושכחתי - פלסטינים רנדומליים היו עולים על אוטובוס בירושלים או תל אביב ומפוצצים את עצמם והורגים עשרות אנשים כל פעם, והמדינה לא הצליחה לעשות כלום לעצור אותם.

דרך אגב לגבי כפייה דתית, אני די בטוח שאז היה יותר קשה למצוא עסקים פתוחים בשבתות וחגים, או אוכל לא כשר.

בקיצור, אני אוהב היסטוריה כי זה מלמד קצת פרספקטיבה.
סופר מחזק.
אני מסתכל על החרדים של פעם, והם נראים לי קיצונים יותר מהיום.
מסתכל על החינוך,על הכלכלה,על העמדה בעולם. הכל הכל הכל נראה במצב טוב יותר.
אם הגענו עד לפה עם רק חצי מכמות היהודים בעולם, מה יקרה כשהשאר אולי יחליטו לבוא גם?
הרי ברור לכולנו שהדור הצעיר חכם ומערבי יותר מהדור הקודם. ישראל רק התחילה את הקפיצה שלה.

בלי קשר אני שם לב למשהו יפה בישראל בעשור האחרון שהופך וגדל עם הזמן.
הון אשר מושקע בחו"ל, שמקורו בישראל והדיבידנדים נכנסים לישראל.
לטעמי ההון הזה גדל באופן לא פרופורציונאלי לגידול הטבעי בישראל.
כלומר בקצב הזה, ישראל תהווה מקור עושר עולמי קיצוני מאוד ביחס לגודלה בעולם.

עריכה:
בל לא נשכח שעד לפני מאה שנה האוכלוסיה היהודית בא"י נתמכה לחלוטין ב'דוד העשיר מאמריקה'.
כיום המצב התהפך, ושומעים על המון אזרחים אשר שולחים כספי תמיכה לחו"ל.
אפילו יש כאלה שסוברים שממשלת ישראל תומכת בתפוצות יותר מאשר מכניסה מהם.

אם סבא של סבא שלי היה נתמך בקצבאות של הישוב הישן, (תמיכה מבחוץ)
סבא שלי היה מורה אשר נתמך במשק הסתדרותי, (ללא נגיעה מבחוץ)
אני הייטקיסט אשר מייצא את תפוקתי (הון מחו"ל שנכנס לישראל)
מאוד מעניין אותי איפה יהיה הנכד שלי.
אולי נגיע למצב של שוויץ,של אנשים שחיים על הון שירשו,ושולטים בחצי עולם.

נערך לאחרונה ב:
בערך כמו הבחירה של ישראל בצפון
כתושב קריית שמונה, אני שמח שלא דהרו באימפולסיביות לתוך לבנון על ההתחלה, כי אני מאמין מאוד שחיזבאללה רק מחכים לרגע שניכנס לשם. כמובן שרגשית קשה לי לראות אותנו עדיין לא נכנסים לשם, אבל אסטרטגיה צבאית זה לא התחום שלי. מצד שני, אני מאמין שהפוליטקאים שלנו (במיוחד אלה שהצליחו להיבחר שוב ושוב ושוב ושוב...) מושחתים ולא רוצים לוותר על הכסא, ולכן הניגוד עניינים בעייתי מאוד.

בלי קשר אני שם לב למשהו יפה בישראל בעשור האחרון שהופך וגדל עם הזמן.
הון אשר מושקע בחו"ל, שמקורו בישראל והדיבידנדים נכנסים לישראל.
לטעמי ההון הזה גדל באופן לא פרופורציונאלי לגידול הטבעי בישראל.
כלומר בקצב הזה, ישראל תהווה מקור עושר עולמי קיצוני מאוד ביחס לגודלה בעולם.
זה לא בעצם שלילי, מחמת בריחת כספים מישראל לחו"ל?
כלומר שהציבור לא משקיע בארץ, רק בניירות חו"ל?

אבל מיסים לישראל ;)

המערכת הפיננסית המקומית אולי מפסידה כי היא לא מתחרה, אבל שיהיה להם לבריאות. כשילמדו להתחרות אולי הכסף יחזור.

מוזמן לדבר איתי. סופר אופטימי בנוגע למדינה :)
נפגש לקפה?
מה יקרה אם האוכלוסייה החרדית שכל כך פוחדים ממנה בדיון תתחיל להשתנות ולהשתתף בעול?
לא יקרה
מה יקרה אם יהיה הסכמי שלום ? אולי אפילו ה-הסכם?
לא יקרה, וגם אם כן, לא מחזיק מים, הגענו היום למצב שהגענו, למרות כל ההסכמים ששורטטו בעשורים האחרונים

אבל מיסים לישראל ;)

המערכת הפיננסית המקומית אולי מפסידה כי היא לא מתחרה, אבל שיהיה להם לבריאות. כשילמדו להתחרות אולי הכסף יחזור.
איזה מיסים?
מכיר פה מישהו שמכר למעשה את הקרן האירית שלו?
רק אצל הנינים של הנינים של הסולידים - המדינה תראה משהו
:lol:

זה לא בעצם שלילי, מחמת בריחת כספים מישראל לחו"ל?
לטעמי הפוך.
זה מבצ אידיאלי שגורם לחשבון שוטף חיובי (הון נכנס ולא יוצא), וגורם לחיזוק השקל.
המצב הזה כבר קיים עשור אם אני לא טועה, ולטעמי אנחנו רק בהתחלה שלו.
אני מהמר שאני עוד אזכה לראות בימי חיי 1שקל=1 דולר.

כשמסתכלים על ארה"ב, רואים שכוחה נובע (בין היתר) מעושר בינלאומי שיושב שם.
בטח ובטח שמסתכלים על מדינות במצב קיצוני יותר כמו לאן שאיחוד האמיריות/סעודיה שואפים להגיע.

נפגש לקפה?

לא יקרה

לא יקרה, וגם אם כן, לא מחזיק מים, הגענו היום למצב שהגענו, למרות כל ההסכמים ששורטטו בעשורים האחרונים
אני גם מאוד חושש
אבל שאלה, המצב פה כעת יותר גרוע מטרום ששת הימים, או תחילת מלחמת יום הכיפורים?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
וכמובן כמובן, האם במדינה שאני חי יש מי שרוצה להרוג אותי כי אני, אני
והאם יש מה לעשות בנידון כדי למנוע זאת (כמו, להרוג אותו קודם)
כן יש מי שרוצה להשמיד אותי, ותסלח לי על הבוטות, אבל הוא קרוב לזה מתמיד
ולא, בשלב הזה לא נראה שהולכים להרוג אותו קודם:'(

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה