• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
די להאשים את הכל לממשלה או לנתניהו באמת
נתניהו עצמו אמר שההסברה על הפנים כי מי שעוסק בה לא יודע אנגלית. וברור שגם בנושא הזה תומכיו לא מעלים על דעתם שיש לו או לממשלה אחריות.

כלומר זה פיצ׳ר כל מפלגות ה״מרכז״ ההזויות שלכם שקמות ונעלמות כל בחירות? אני אפילו לא זוכר את השמות שלהם, היו איזה עשרה. ואחת החליפה 4 ראשים עד שהתאגדה, כל פעם קפד ראשו. ואתה רואה את זה כסימן לתבונה?
כן זה פיצ׳ר. ניסית להשפיל אותו עם מילים דוחות, אבל כנראה שאתה לא לגמרי מבין מה המשמעות של דמוקרטיה.
מנהיג נכשל? מחליפים אותו. אף אחד לא קדוש.

סיפרת ושיתפת כל כך בהרחבה ובסוף לא תגלה לנו לאן עברתם? :>

תודה רבה על השיתוף.

כתום רשם ״קנדה מוצלחת, מאוזנת יותר מארה״ב מהרבה בחינות. גם היתרונות וגם החסרונות יותר קטנים. מזג אוויר נסבל בחלק מהאזורים.״ ניחוש מושכל שלי שכתום ואשתו ניסו למצוא עבודה גם בקנדה וגם בארה״ב ובסוף קנדה נבחרה.

אהבתי את פירוט השיקולים! אצל כתום שפה היתה הקריטריון - הם כדרך להתאקלמות אישית/חברתית ובמיוחד לצורך התאקלמות מקצועית. מרחק מישראל / מזג אויר לא היו פקטור פוסל ולו מההכרה שהאפשרויות למעבר מוגבלות לרשימה דיסקרטית (במובן המתמטי).

בסופו של יום יש רשימת השיקולים של רובנו די סטנדרטית ואליה מתווספים קריטריונים ייחודיים לפעמים כגון האפשרות לרישוי במקצוע קיים (כגון רפואה) וכמובן ההעדפות שלנו - ככל שניתן לקיים אותן במסגרת האילוצים הקיימים. המצחיק הוא שאפילו כאשר יש הרבה פחות מגבלות חיצוניות הרצון שלנו הוא לשקט וליציבות.

בהצלחה כתום ותעדכן האם המציאות דומה למה שדמיינתם!

מה הולך בקנדה? אני גר בקנדה בפרבר של טורונטו ולא הולך כאן כלום. אתה מדבר על עיר עם כמות תושבים כמעט כמו כל מדינת ישראל שפה ושם יש בה הפגנות של כמה מאות אנשים. חוץ מזה ךא מרגישים ולא רואים וגם זה רק בטלביזיה. בארץ אוהבים להביא כל מיני מקרה קצה, מה שמחמם את הלב לישראל בקטע של הנה, תראו כמה נורא לחיות בקנדה שטובעת במוסלמים.
האם הייתי מעדיף שהם לא יגיעו לכאן? כן בהחלט. אני חושב שהאיסלאם הוא סרטן עולמי. האם מרגישים אותם כאן? לא ממש.

גם שם הפלסטינים מקבלים אהדה מאוד גדולה ולא אתפלא ברגע שטרודו יכיר במדינה פלסטינית,ובעוד עשור נראה אם אפשר ללכת ברוגע כיהודי שמה

בקשר למה הפיטרון לסיכסוך? פשוט מאוד.אין.
פיטרון הוא רק כאשר שני הצדדים מעונינים בו ויושבים ופורסים את הנקודות הוויכוח ומנסים להבין אחד את השני ותוך כל זה להציע משהו.
ברור לכולם שבצד הפלסטיני לא רוצים שום פיטרון שישאיר את ישראל בקיומה,ובכן,לאור כל זאות,אין מה לעשות אלא להתנהג כממשל רגיל ולטפל ביד קשה בהם
מה אתה חושב היה עושב ארה''ב עם היה לו איזה ''מיני עזה'' בצד? מה הוי עושים הבריטים???? ראיתה סיועה הומניטרי לנאצים? או ליפאנים?? או כשלחמו נגד ISIS ראיתה סיועה הומניטרי??
אתה לא רואה איך מגינים על האסירים הטרוריסטים במדינה הזאות??? איך בג'צ מגן עליהם??
באיזה עולם מטורף מתקבל על הדעת לרפאות אסיר בטחוני כמו סינוואר???? פשוט לא נורמלי
ואפילו מחבלים של הנוחבה מטפלים בהם בבית חולים

מדינה שלא מכבדת את עצמה לא יכולה לבקש שיכבדו אותה,בפרט עם שכנים כמו שיש פה
נתניהו עצמו אמר שההסברה על הפנים כי מי שעוסק בה לא יודע אנגלית. וברור שגם בנושא הזה תומכיו לא מעלים על דעתם שיש לו או לממשלה אחריות.

לא אמרתי שעושים עבודה טובה,ולא אמרתי שהם פטוירם מלשפר.אמרתי,שע'פ האמת קשה מאוד לנצח או לעשות משהו נגד אל 'גזירה או נגד שטיפות מח חינוכית שממונית על ידי קטאר במערב עשרות שנים

בפרט שאם עושים לה השלכה על התחושות של קבוצות אחרות בעם, ניתן להבין מהן התחושות העמוקות של קבוצות דתיות בעם היהודי כלפי קבוצות חילוניות.
לא הבנתי את הנקודה שלך, תוכל להסביר?
אתה אומר שגם החרדים מרגישים שגנבו להם את ההיסטוריה?אם כן, לא שמעתי את הטיעון הזה עד כה

ברור לכולם שבצד הפלסטיני לא רוצים שום פיטרון שישאיר את ישראל בקיומה,ובכן,לאור כל זאות,אין מה לעשות אלא להתנהג כממשל רגיל ולטפל ביד קשה בהם
האם זה אומר שאתה כן רוצה פתרון שישאיר ויקים מדינה פלסטינית? אם לא, אתה מבין למה העולם מתנהג בנו ביד קשה. לא?

לממשלה אין כלים להילחם נגד אל-ג'זירה ושאר אירגונים השולטים בתיקשורת הבין לאומית (דוגלס מוראי בעצמו אומר את זה)
חוץ מזה,מה שרואים היום במערב כאלה הפגנות זו תוצאה של עשור או יותר שמדינות כמו קטר משקיעות בחינוך באוניורסיטאות כדי לשטוף להם את המוח עם השטויות שהם צועקים היום,חוץ מהכיבוש הביולוגי שהיסלאם עושה
אחרי חודשים בעזה, מילואימניקים נקראים לסבב שני ושלישי של צווי 8. כוחות סדירים נטחנים ברצף כמעט ללא הפוגות ומנוחה. מקדמים הצעת חוק להארכת שירות חובה והכפלת ימי מילואים. ובמקביל הממשלה עסוקה, בימים אלה ממש, בהגנה על פטור מגיוס ל 60-70 אלף בני ישיבות.

מה זה עושה ללכידות החברתית? לתחושת שותפות גורל? להמשך הרצון לשאת בנטל?

זה גם אלג'זירה? זה גם בגלל הקטרים?

נערך לאחרונה ב:
לא מרבה לכתוב כאן, אבל השרשור הזה קודר ברמות כאלה שהחלטתי גם להגיב.

אני נשוי+3, הרבה שנים בהייטק, ברוב החברות הגדולות בארץ (כיום בגאמפא), ולאורך השנים קיבלתי כמה הצעות לרילוקיישן (כולל הצעה אחת אחרי ה-7 באוקטובר).

נכון, כרגע העתיד לא נראה פה ורוד בלשון המעטה, אבל יחד עם זאת מעולם לא ראינו את עצמנו חיים בארץ אחרת.

הילדים שלי מאושרים בארץ, מקבלים פה חינוך טוב (לדעתי, טוב יותר מרוב המדינות המערביות, וזה מניסיון של שנים של עבודה מול מהנדסים מכל העולם - הישראלים רמה מעל כולם), מקבלים ערכים של ציונות ויהדות (כחילונים) ומחוברים למדינה.
אני חושב שיש נוער מעולה במדינה, ואני חושב שהעתיד פה הרבה יותר ורוד ממה שנראה כרגע. מה גם שבפעמים קודמות שניסינו לחיות בגולה, זה לא עבד כ"כ טוב.

אבל השרשור הזה קודר ברמות כאלה שהחלטתי גם להגיב
תודה! מעודד לקרוא גם דעות כאלה
מקבלים פה חינוך טוב (לדעתי, טוב יותר מרוב המדינות המערביות, וזה מניסיון של שנים של עבודה מול מהנדסים מכל העולם - הישראלים רמה מעל כולם)
תוכל אולי לפרט בנושא? נהוג לציין שמערכת החינוך הישראלית לא מצטיינת, אשמח להתבדות בנושא
אני חושב שיש נוער מעולה במדינה, ואני חושב שהעתיד פה הרבה יותר ורוד ממה שנראה כרגע
אני מסכים מאוד עם זה שיש נוער מעולה במדינה, אבל בתור חילוני מה דעתך על הדמוגרפיה?
אני אישית כבר מתחיל לחשוש ממלחמת אזרחים, שאולי כבר אפילו הייתה יוצאת לפועל אם לא היה ה- 7.10, אבל אפילו למרות המלחמה הנוראית הזאת עדיין הפילוג והקיטוב ממשיכים.. :(

לא מרבה לכתוב כאן, אבל השרשור הזה קודר ברמות כאלה שהחלטתי גם להגיב.
תמיד הגישה פה כזאת, אל תתרגש.
חייב לציין שיש כתבות על חרדים וערבים עוד משנות ה- 50 ותמיד נותנים הרגשה שעכשיו זה הסוף.
בפועל, מספר החרדים והערבים יחסית יציב, החרדים משתלבים יותר. המצב הבטחוני היה תמיד פלקטואטיבי ועדיין יש סיכוי נמוך נמוך להרצח פה מאשר בארה"ב.
גם אני יכול לעבור אם ארצה. העבודה שלי מבוקשת גם בחו"ל. כרגע לא רואה את עצמי עושה את זה. לא יודע, לא רע לי בארץ... גם הסביבה הקרובה שלי ללא תלונות.

תוכל אולי לפרט בנושא? נהוג לציין שמערכת החינוך הישראלית לא מצטיינת, אשמח להתבדות בנושא
אני לא יודע לפרט על מערכת החינוך באופן כללי. אני יכול להעיד שביישוב שאני גר בו (שלא נמצא במרכז הארץ), הילדים שלי לומדים ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שאני למדתי בגילם. אני יודע להגיד שתוכניות כמו "מגשימים" מוסיפות המון למערכת החינוך (וזאת רק דוגמא אחת) ואני יודע להגיד שלפחות בתחום של מדעי המחשב, האוניברסיטות המובילות בארץ לא נופלות מאוניבריסטאות יוקרתיות בחו"ל. כמובן שגם בתחום הזה יש עוד הרבה מקום לשיפור, אבל גם פה אני לא חושב שהכל שחור כמו שמצטייר הרבה פעמים.
אם כבר השוואה לחו"ל - אז דווקא בתחום החינוך רואים ירידה חדה בארה"ב (גם איילון מאסק ציין לא מזמן שבחברות שלו הם רואים כבר כמה שנים מגמה של ירידה חדה באיכות המהנדסים שיוצאים מהאוניבריסטאות בארה"ב), וזה עוד מבלי לדבר על ההשפעה של הקומוניזם בקמפוסים שם (שזה נושא בפני עצמו).

אני מסכים מאוד עם זה שיש נוער מעולה במדינה, אבל בתור חילוני מה דעתך על הדמוגרפיה?
גם בתחום הזה, הדעה שלי שהיא שלא הכל שחור כמו שנראה. שוב, בעולם הצר שאני חי בו, אני רואה עם השנים יותר ויותר אנשים גם מהחברה הערבית וגם מהחברה החרדית שמשתלבים בהייטק. אני חושב (וגם שומע משיחות עם חברים חרדים) שראשי הציבור החרדי לא מייצגים את הרוב, שכן רוצים להשתלב יותר בחברה, וגם לשרת בצבא. אני חושב ששומעים היום בעיקר את הקיצוניים שעושים הרבה רעש (כמו הפלג הירושלמי) אבל הם בשוליים ולא מייצגים.
בתחושה שלי ה-7 באוקטובר, יכול להוות נקודת מפנה ביחס גם גם של הציבור הערבי וגם של החרדי כלפי מדינת ישראל.

אני גם לא אוהב להתערב יותר מדי בשיחות האלה, אבל כמות השחור בעיניים אצל הכותבים פה ממש מפליא. בסופו של דבר זאת שאלה של אמונה - לא אמונה דתית, אלא אמונה שלמרות שאנחנו ממש ממש לא יודעים לחזות את העתיד בצורה טובה, אנחנו מרגישים שהמצב הולך להשתפר.

אני לא חי בסרט, כן? המצב פה לא טוב כרגע, אבל מה העתיד יביא? סך הכל מי שמאמין כמו הרבה כותבים פה שיהיה עוד יותר רע, ברור שהגיוני לעזוב. ומי שמאמין שהולך להשתפר פה, הגיוני שיישאר.

כמו כשמסתכלים על שוק ההון בטווח הרחוק, המסלול מאוד הפכפך, אבל אם אנחנו משווים את המצב בארץ היום ביחס ל50,60,70 שנה אחורה, אנחנו כנראה עדיין במצב משמעותית יותר טוב. קל מאוד לדבר על כמה רע, הולך להיות רע, תמיד יהיה רע... זה יותר קשה להיות אופטימי בזמן שאתה מכיר כמה המצב קשה.

אני התרשמתי שיש פה בפורום המון ידע וחוכמה קולקטיבית, אבל נטייה לתחזיות קודרות שמתממשות בסיכוי מקרי בלבד.

לא אמרתי שעושים עבודה טובה,ולא אמרתי שהם פטוירם מלשפר.אמרתי,שע'פ האמת קשה מאוד לנצח או לעשות משהו נגד אל 'גזירה או נגד שטיפות מח חינוכית שממונית על ידי קטאר במערב עשרות שנים
יכול להיות שקשה לנצח, אבל כדאי לנסות, כי המדיניות עכשיו היא משהו בין שער ריק לבין נחישות בהבקעת שערים עצמיים.
מתווה הכותל ועד מינוי שקלי, ממשלת ישראל תעשה הכל כדי להרחיק את יהדות ארהב ולאבד את תמיכתה.

ממש קשה לי להסכים עם הרבה מהדעות פה.
היו זמנים הרבה יותר מחורבנים מהמצב הנוכחי ותמיד אנשים המשיכו להחזיק בארץ הזאת בכל מחיר.
תחשבו על הסבים שלנו שנלחמו בבריטים, בתורכים ובמי לא, למה הם סבלו?, למה לא עזבו בעצבים כשהיה צנע ומחלות ועברו לקנדה?
האם שווה להקריב נוחות בשביל הארץ הזאת?, שאלה שכל אחת ואחד יענה לעצמו, לדעתי חד משמעית כן.
אולי זה נשמע ציוני ומיושן אבל אנשים עזבו הכל ובמשך מאות שנים הגיעו לפה בחירוף נפש.
אין ספק שאנחנו בזמן מאתגר, ואני לא דן אף אחד שנמאס לו מהפילוג ומהפיגועים וממה לא....
אבל יש בישראל המון מעלות (לפחות לי אישית)
שאין לי במקום אחר.
בנוסף, בהחלט זה משמעותי גל העזיבה שצוין פה קודם של אנשים מעשירונים הגבוהים אבל באו לא ניסחף, קצת צריך לחיות בסרט כדי לחשוב שאם אני עוזב את המדינה זה מכה אנושה....
הבית קברות מלא באנשים שחשבו שהעולם לא יסתדר בלעדיהם...
ושלא ישמע לרגע שאני מזלזל אפילו מעט באנשים שהשקיעו את הנשמה שלהם פה ועכשיו נמאס להם.

נערך לאחרונה ב:
הילדים שלי מאושרים בארץ, מקבלים פה חינוך טוב
+1
גם אצלנו…
ואני אוסיף שאם היו מחזירים את הזמן שנתיים אחורה, אז כמעט בכל היבט וקריטריון שציינו כאן - ישראל הייתה מקבלת (אצלי) את הציון הכי גבוה (או לפחות בין הגבוהים).

אם היו מחזירים את הזמן שנתיים אחורה, אז כמעט בכל היבט וקריטריון שציינו כאן - ישראל הייתה מקבלת (אצלי) את הציון הכי גבוה
מדהים מה שממשלה גרועה אחת יכולה לעשות.

הבעיה שבסקרים הם מקבלים 55 מנדטים ובמגמת עליה... זה החלק המייאש.

הקטע של האחדות והשייכות הוא משהו ששוטפים לך את המוח מגיל תעיר, משהו כמו האתוס של טוב למות בעד ארצנו. באמת טוב למות בעד ארצנו? זאת סיסמא שנועדה לעודד אותך להרגיש טוב עם זה שאתה בשר תותחים.
אני לא דיברתי על הפן הדביק והמניפולטיבי של לאומיות. דיברתי על דברים מוחשיים שחשובים לאנשים - קהילה דוברת אותה שפה ובעלת אותה תרבות, משפחה, חברים. ריבונות היא דבר יקר בין אם יש פוליטיקאים כאלה או אחרים שמייצרים נראטיבים מניפולטיביים ושקריים. עזוב את הריבונות. משפחה. לרבים לחיות הרחק מהמשפחה לא שווה את העלייה ברמת החיים והנוחות ואני ביניהם. ושוב, אני יכול בקלות לעבור למקום אחר וככלל אין לי דאגות כלכליות.
תסתכל על האויבים שלנו - האדמה היא דבר יקר להם. תראה כמה הם נאבקים עליה. ואומנם יש גם רבים ביניהם שעוזבים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה בסיס ההנחה המעניינת הזו?
בלינק הבא יש את שיעור הרציחות פר 100K תושבים:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate
בארה"ב השיעור הוא 6.4. בישראל הוא 1.9. כמובן ששיעור הרציחות בישראל גבוה יותר בישובים לא יהודיים ובארה"ב הוא גבוה ביותר (הנחה שלי) בערים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה