• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התפתחות אישית בגיל מאוחר- חרטה, פספוס רכבת, ומה שבינהם

• פותח הנושא פותח הנושא flowers11
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@flowers11
גדלתי בפריפריה הרחוקה, התחלתי ללמוד מוקדם, ועכשיו יש לי דוקטורט וילדים. כנראה שאם היית מכירה אותי היית מחשיבה את זה לסיפור הצלחה. אבל בגילי המופלג (מעל 40) מעולם לא הרווחתי "13-14 נקי", לא ממש ניהלתי אנשים ולא מצאתי עבודה שאוהב באמת ושתמצה את הפוטנציאל שלי.
לדעתי יש לי עוד הרבה שנים לעבוד וכלום לא אבוד.

פגשתי לא מעט אנשים שהתחילו ללמוד בגיל 26. אולי היו אפילו יותר ולא ידעתי. אוניברסיטה זה לא גן, כמעט אף אחד לא ישאל בת כמה את. גם בעבודה לא חייבים לכתוב את הגיל. מעסיקים חטטנים (שעוברים על החוק) יישאלו אותך על תוכניות הילודה שלך (בד"כ באופן עקיף, לפעמים ישירות), לא על הגיל שלך.

רציתי להגיד תודה על כל התגובות זה ממש לא מובן מאליו,
כנראה אצטרך כן להתאפס על עצמי ולהחזיר לעצמי אמונה בעצמי וגם קצת שמחת חיים. עברתי תקופה לא פשוטה במקום העבודה הקודם שלי.
מאוד מקווה שהכל יהיה בסדר, אני כן רואה את עצמי אשת קריירה בעתיד ולא מחפשת "מקום בטוח וקטן", וכן העולם של ביזנס, כלכלה, טק, וכו' מעניין אותי מאוד.
אצטרך להחליט באמת מה ללמוד ואיפה ומה הכיוונים שלי לעתיד. וגם לשמור על שפיות נפשית, שזה הבסיס להכל.
כשאתה במצב נמוך בחיים שלך מאוד קשה לראות אור גם אם קיים.

לכתוב כאן ולקבל עצות זהב זה דרך מצויינת לראות את האור :)
במקביל לפילאטיס, פסיכותרפיה ועוד כמה דברים מועילים

אני בטוח שאת מרגישה כך באמת ובתמים. לא רק מרגישה, אולי אפילו משוכנעת וחושבת שזו מסקנה לוגית מתבקשת. יחד עם זאת אני חייב לומר, שמהצד זה נשמע אחרת.

נראה שאת בחורה חכמה מאד, עם כישורים ניהוליים ובין אישיים טובים (ניהלת צוות והתמודדת עם לקוחות) ומוסר עבודה גבוה. יתרה מכך, עבדת 5 שנים בעבודה שאפשרה לך להשתמש בכישורים הנ״ל, לשפשף ולשפצר אותם. נכון שבדר״כ מראיינים מחפשים ניסיון ספציפי בתחום שלהם, אבל לפעמים זהו פרט שבהחלט יכול להטות את הכף.

נשמע שאת מאד רוצה ללמוד לתואר (ולא לחפש עבודה שקשורה לתחומי העיסוק שלך בעבר או בכלל) ורק מתבאסת מכל מיני חסרונות כאלו ואחרים (העדר קשרים אם תלמדי בפתוחה, ללמוד עם צעירים ולהתחרות בהם על משרות, אפליית גיל, בעיית פריפריה ועוד).

מאחר שאת נשמעת אישה מאד מחושבת, חכמה וחרוצה, אחרי שתחליטי סופית על כיוון ללימודים ואיפה - תחשבי איך את יכולה במקביל ותוך כדי הלימודים, לייצר לעצמך כלים להתגבר על הבעיות שהזכרת ולתת לך יתרונות שיחפו על הבעיות או אפילו ישדרגו אותך.

אולי זה ידרוש ממך לעבוד יותר קשה מהסטודנטית הצעירה הממוצעת (בלימודים או במשרת סטודנט במקום שיכול לתת לך יתרון) אבל היי, את בגיל שכבר יש פחות ג׳וקים בראש והסחות דעת ואת כבר יודעת שמסוגלת לעבודה קשה.

מאחל לך המון הצלחה וסיפוק מקצועי.

גיל 26 זה לא גיל כזה מאוחר, היו הרבה שלמדו איתי שהתחילו בגיל הזה ואף אחד לא אמר להם שהם זקנים מידי כשסיימנו את התואר.

מי שטוב במכירות יכול לעשות הרבה מאוד כסף, הרבה מקומות עבודה של מכירות הם לא ככ נעימים ולא ככ מתנהלים יפה, אבל יש כאלו שכן ואני לא ממליץ ישר לפסול את התחום.

את בטוחה שאת פסולה מללמוד בטכניון כי לא הצלחת בתואר אחד? אני לא חושב שזה עובד ככה אבל לא באמת מכיר.

פכ״ם אכן נשמע כמו מסלול לימודים מעניין, אבל מכוון בעיקר לעבודה באוצר, בנק ישראל וכו, אני מכיר הרבה שלמדו במסלול הזה והלכו להייטק לתפקידי אנליסט, פרודקט או כלכלנים בחברות משחקים, אבל אם זה הכיוון אז כבר עדיף ללמוד כלכלה וסטטיסטיקה.

ראית שכתבת גם על תעשייה וניהול, לדעתי זה תואר שלא יעיל לשום דבר, זה בעיקר בית לאנשים מבולבלים שהחליטו שהם רוצים ללמוד משהו של חכמים אבל לא סגורים על עצמם.

וכמובן יותר מהכל, לא חובה ללכת לחרטברסיטה, יש עוד הרבה דרכים להצליח בחיים, ואם תשקיע במשהו 3-4 שנים כמו שמשקיעים בתואר סביר מאוד שתצליחי בו.

בלי קשר לכלום- ממליץ לפות"ש לבדוק אם היא על הספקטרום בתפקוד גבוה מאוד (מה שהיו קוראים לו פעם "אספרגר"). הפסיכומטרי הגבוה, הנטייה לחשוף מידע ופגיעות בפני זרים, יכולת לתפקד מצוין בתחום "עניין" כמו מכירות (לא באמת עניין, אבל החלטת להיות טובה בזה), החיבה לשחייה כספורט, חוסר הכיוון בחיים - הכל מתחבר לי להרבה בנות שהן גבוה בספקטרום ולכן טובות מאוד ב"מיסוך" , כולל מעצמן. מודעות עצמית עוזרת מאוד.

בלי קשר לכלום- ממליץ לפות"ש לבדוק אם היא על הספקטרום בתפקוד גבוה מאוד (מה שהיו קוראים לו פעם "אספרגר"). הפסיכומטרי הגבוה, הנטייה לחשוף מידע ופגיעות בפני זרים, יכולת לתפקד מצוין בתחום "עניין" כמו מכירות (לא באמת עניין, אבל החלטת להיות טובה בזה), החיבה לשחייה כספורט, חוסר הכיוון בחיים - הכל מתחבר לי להרבה בנות שהן גבוה בספקטרום ולכן טובות מאוד ב"מיסוך" , כולל מעצמן. מודעות עצמית עוזרת מאוד.
אבחנה כזו לא תמיד מועילה לחיים אלא להיפך
אם היא מביאה אותך לרוגע וקבלה אז נהדר, אבל אפשר גם בלי הבחנה
ואם היא תיצור מיתוג שאפשר להסתתר תחתיו ולתרץ תירוצים אז באמת חבל

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבחנה כזו לא תמיד מועילה לחיים אלא להיפך
ואם היא תיצור מיתוג שאפשר להסתתר תחתיו ולתרץ תירוצים אז באמת חבל
אתה צודק, לא התכוונתי אבחון פורמלי. וזה לא תירוץ לא לעשות דברים. פשוט הרבה אנשים כאלו סובלים מאוד מראיית עולם שחור- לבן (לא הצלחתי עד גיל 26, הכל אבוד) ובמיוחד נשים סובלות ממיסוך עצמי. הכרות עצמית עוזרת לקבל פרופורציות בעניין, אתה יודע שהמוח שלך נוטה לקיצוניות ושחוסר המוטיבציה שלך לעשות דברים שפחות מעניינים הוא נטייה מולדת, ואתה יכול להלחם בהם. מדבר מנסיון אישי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I בקשה | המלצות לספרים בנושאי התפתחות אישית, כלכלה והשקעות צרכנות פיננסית 5
S תעדוף ומעקב התפתחות אישית התפתחות אישית 7
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
ת אוניברסיטה, התפתחות אישית וקורסים כלליים התפתחות אישית 19
H התפתחות בקריירה התפתחות אישית 30
S שירות לקוחות - התפתחות התפתחות אישית 3
Y מה קורה עם BLACKROCK יש התפתחות בנושא שוק ההון 20
מ התפתחות וניהול ההון שנות השלושים יומני מסע אישיים 1
milx מכוניות אוטונומיות - הימור על התפתחות עתדית? שוק ההון 24
P מה "שיעור המס הרגיל" על "הכנסות אחרות שאינן מיגיעה אישית"? מיסים 1
י איך מתפטרים נכון מדירות להשקעה - דילמה אישית נדל"ן 26
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
S חברים והתפתחות אישית התפתחות אישית 14
Z האם נ״ז ילדים מזכים גם כנגד הכנסה שאינה מיגיעה אישית? מיסים 8
י זכאות לבנקאות אישית בנק יהב צרכנות פיננסית 9
ריש-לקיש קרן אושר אישית - סטייל העיזבון של בנג'מין פרנקלין אוף טופיק 13
S רווח אבסולוטי VS תשואה אישית שוק ההון 19
L הכנסות משקי בית (זוג) מיגיעה אישית בשנת 2022 ממוצע חודשי פוסטים מאיכות נמוכה 24
לב מישקין המלצה על מטפל/ת לליווי וייעוץ להתפתחות אישית התפתחות אישית 0
Z האם נקודת זיכוי נוספת לנערים בגיל 18 ניתנת למימוש גם כנגד מס רווחי הון או רק כנגד יגיעה אישית? מיסים 6
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
Lag ייעוץ להתפתחות אישית וכלכלית עבור עתודאי התפתחות אישית 5
Y החזר מס רווחי הון בגין נקודות זיכוי (שחלקן רק בעבור יגיעה אישית) מיסים 8
S קופת גמל אישית (IRA) בנוסף לתיק השקעות בבית השקעות שוק ההון 1
T rsu ומס מיגיעה שאינה אישית שוק ההון 5
L גישתכם לפג-תוקף, ושאלה אישית לגבי 2 בונבוניירות פררו רושה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
L מה ללמוד מאמנת אישית להעצמה או מאמנת כושר אישית? התפתחות אישית 24
P "הטבת מס ביישובים" גם לדברים שאינם "יגיעה אישית"? צרכנות פיננסית 2
ח מישהו חווה אישית סדנת העצמה אישית? אוף טופיק 12
ITS ביטוחים - תמונת מצב אישית - איך להוזיל ומה מיותר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
מ קופת גמל אישית או בחיסכון לכל ילד של ביטוח לאומי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
מתכנת ספרים מומלצים? העצמה אישית | CBT | NLP | וכד' התפתחות אישית 16
V תכנית/סקריפט ל"כמה אני שווה" מותאמת אישית אוף טופיק 13
אנא-אל על הטפה ואחראיות אישית אוף טופיק 6
ס דילמה אישית בנושא צדקה אוף טופיק 51
I פתיחת קרן נאמנות פטורה אישית שוק ההון 2
הקוקיה למישהו יש התנסות אישית עם וואלה מובייל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
T אחת ולתמיד - האם הייטקיסטים נפלטים בגיל מסוים? התפתחות אישית 68
P הסבה ליועץ פנסיוני בגיל 32 התפתחות אישית 16
Y הלך מחשבה בגיל 22 התפתחות אישית 21
F פרישה רגילה מהשירות הציבורי בגיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S אבחון אוטיזם בגיל בוגר (23) יומני מסע אישיים 2
F לימודי רפואה בגיל מאוחר - האם רעיון טוב? התפתחות אישית 32
J מקדם לקצבה ״אמיתי״ מביטוח מנהלים מניב בגיל 60 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
ilan dror האם להעביר את קרן הפנסיה במלואה מ"מקיפה" ל"משלימה" בגיל 27 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S מכל מלמדיי השכלתי- מתחיל את המסע בגיל 21 יומני מסע אישיים 9
F משכנתא בגיל 70? נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה