• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

רווח אבסולוטי VS תשואה אישית

shay1905

משתמש סולידי
דירוג
6
היי, אני בוחן מהי הדרך לחשב את התשואה האישית שאני עושה בשוק ההון, בהנחה וכל חודש אני מפקיד סכום משתנה.
לאחר קריאה במספר פוסטים בפורום, אני מבין שהתשובה היא ע"י היעזרות בפונקציית XIRR.
לא ברור לי למה זו הדרך לקבוע תשואה אישית על ההשקעה שלי.

אני לא כלכלן, אבל חישבתי לעצמי את התשואה בהתחשב ברווח האבסולוטי שעשיתי על כל הפקדה בכל חודש לפי משקלים יחסיים, באופן הבא (הנתונים הם לצורך המחשה):

תאריךמחיר יחידה לפי חודש (בשקלים)כמות יחידות שקניתיכמות ששילמתישווי היחידות הנוכחי - עבור כל עסקהרווח אבסולוטי (שווי היחידות הנוכחי ביחס לכמות ששילמתי על היחידות בעסקה)משקל (כמות היחידות שקניתי ביחס לכלל היחידות שבבעלותי)תשואה יחסית (המכפלה בין הרווח האבסולוטי למשקל)מחיר יחידה נוכחי:258.9
1/3/23232.6306978776711.306964750.1764705881.99534672כמות יחידות סה"כ:170
1/4/23238.74510741.511650.58.4625052370.2647058822.240074916ערך סך היחידות כרגע:44013
1/5/23242.520485051786.7628865980.1176470590.795633717
1/6/23249.85012490129453.6429143310.2941176471.071445392
1/7/23263.1256577.56472.5-1.5963511970.147058824-0.234757529
סה"כ כסף שהשקעתי41637סה"כ תשואה5.867743216

אגב, אם אחשב את הרווח האבסולוטי הכללי (44013/41637-1) * 100, אקבל 5.7% ולא 5.86%. לא בטוח מהו הערך הנכון מהשניים.

מה דעתכם על החישוב שלי? האם משהו בו לא בסדר?
כשחישבתי לפי XIRR קיבלתי תוצאה שלא תואמת את המציאות, גם כאשר פרסתי את התאריכים על פני שנה קלנדרית שלמה.

אשמח לעזרתכם המקצועית! תודה.

ואיך אתה מחשב דיבידנדים?

וXIRR יחשב לך לפי העמודות של כמות ששילמת ושווי יחידות נוכחי + דיבדנדים (עם סימני המינוס המתאימים איפה שצריך) עם תאריכים את התשואה השנתית התאורטית.

ואתה מחשב סוג של התשואה הכוללת של התיק מהיווצרותו עד היום (כלומר האם הרווחת או הפסדת וכמה באחוזים). למשל, אם ביום מסוים קניתי ומכרתי מניה ברווח של 100% על מאית מהתיק ומניה אחרת שברשותי במשך שנה עשיתי 0% עליה אז אתה תחשב את התשואה הכוללת של התיק שהיא 1%.

עריכה:
יתכן (אני לא ידוע כי אין לי את הנוסחא) שהבעיה בחישוב שלך זה לדעתי שהמשקלים מחושבים לפי הזמן הסופי כנראה (בדקתי במניה הראשונה והמשקל היה צריך להיות 0.16759132502). למשל, היו לי 2 מניות ששמתי 50% מהכסף בכל אחת. אחת גדלה 100% ואחת נפלה 100%. לא הרווחתי כלום אבסולוטית וכם לא הפסדתי, אבל החישוב שלך בגלל המשקלים בסוף יתן לזאת שעלתה 100% משקל של 100% כי היא היחידה שנשארה.

נערך לאחרונה ב:
למה?

האם זה שקיבלת 5.7% במקום 5.8% הולך לשנות משהו בהתנהלות שלך?
או שאתה רוצה מספר להשוויץ בו מול החברים?
אולי המספרים גדלים כשהסכומים הופכים משמעותיים.

בכל מקרה מה ההבדל הרציונלי בין חישוב רווח אבסולוטי כפי שהצגתי (לא משנה אם 5.7% או 5.8%) לבין חישוב xirr?

במילים אחרות המשקל היחסי שהחלטת לקבוע לכל הפקדה הוא האחוז מהשווי הנוכחי. שים לב שע"פ חישוב זה למשל אם מוסיפים היום סכום כסף משמעותי לתיק (0% תשואה) זה מוריד את התשואה משמעותית. באופן כללי יותר אין הבדל בין הפקדה שעלתה מ-X ל-Y תוך שנה או עשור, אין כלל התייחסות לזמנים.
לא ברור לי למה זו הדרך לקבוע תשואה אישית על ההשקעה שלי.
החישוב של XIRR קובע מהי הריבית R, כך שאם כל ההפקדות/משיכות היו מושקעות בריבית קבועה R, התוצאה הסופית הייתה זהה.
כשחישבתי לפי XIRR קיבלתי תוצאה שלא תואמת את המציאות, גם כאשר פרסתי את התאריכים על פני שנה קלנדרית שלמה.
מה בדיוק הכוונה? בתור התחלה, האם אתה מבין ש-XIRR מחזירה תשואה שנתית? למשל אם עשית על הפקדה מסוימת 5% בחודשיים, התשואה השנתית היא בערך 34%.
אם רק התחלת להשקיע אז באמת אין הרבה משמעות לתשואה השנתית שעשית עד כה כי זה פרק זמן קצר שלא משקף את העתיד.

אגב, אולי תמצא שימוש בגיליון הנ"ל:

ואיך אתה מחשב דיבידנדים?

וXIRR יחשב לך לפי העמודות של כמות ששילמת ושווי יחידות נוכחי + דיבדנדים (עם סימני המינוס המתאימים איפה שצריך) עם תאריכים את התשואה השנתית התאורטית.

ואתה מחשב סוג של התשואה הכוללת של התיק מהיווצרותו עד היום (כלומר האם הרווחת או הפסדת וכמה באחוזים). למשל, אם ביום מסוים קניתי ומכרתי מניה ברווח של 100% על מאית מהתיק ומניה אחרת שברשותי במשך שנה עשיתי 0% עליה אז אתה תחשב את התשואה הכוללת של התיק שהיא 1%.

עריכה:
יתכן (אני לא ידוע כי אין לי את הנוסחא) שהבעיה בחישוב שלך זה לדעתי שהמשקלים מחושבים לפי הזמן הסופי כנראה (בדקתי במניה הראשונה והמשקל היה צריך להיות 0.16759132502). למשל, היו לי 2 מניות ששמתי 50% מהכסף בכל אחת. אחת גדלה 100% ואחת נפלה 100%. לא הרווחתי כלום אבסולוטית וכם לא הפסדתי, אבל החישוב שלך בגלל המשקלים בסוף יתן לזאת שעלתה 100% משקל של 100% כי היא היחידה שנשארה.
צודק, החישוב שלי לא מתחשב במכירה. הלכתי לפי האינטואיציה אך ורק על הפקדות.
אני מנסה להבין למה בכלל יש צורך לחשב תשואה שנתית תיאורטית? למה לא לחשב אך ורק את הרווח שעשיתי על הכסף שלי לפי תאריכי ההפקדות?

לא אכפת לי מההפרש, שאלתי למה אתה מחשב את התשואה שלך.
בעיקר בשביל להבין האם יש הבדל בין תשואה פנימית לבין רווח אבסולוטי שההון שלי עשה בהשקעה.
המסקנה - יש.
השאלה שנותרה לי - למה? מה המטרה בחישוב תשואה פנימית ולמה כל חכמי הפורום ממליצים לחשב את זה כשהם מסתכלים על ההשקעות שלהם לאורך השנים?

במילים אחרות המשקל היחסי שהחלטת לקבוע לכל הפקדה הוא האחוז מהשווי הנוכחי. שים לב שע"פ חישוב זה למשל אם מוסיפים היום סכום כסף משמעותי לתיק (0% תשואה) זה מוריד את התשואה משמעותית. באופן כללי יותר אין הבדל בין הפקדה שעלתה מ-X ל-Y תוך שנה או עשור, אין כלל התייחסות לזמנים.

החישוב של XIRR קובע מהי הריבית R, כך שאם כל ההפקדות/משיכות היו מושקעות בריבית קבועה R, התוצאה הסופית הייתה זהה.

מה בדיוק הכוונה? בתור התחלה, האם אתה מבין ש-XIRR מחזירה תשואה שנתית? למשל אם עשית על הפקדה מסוימת 5% בחודשיים, התשואה השנתית היא בערך 34%.
אם רק התחלת להשקיע אז באמת אין הרבה משמעות לתשואה השנתית שעשית עד כה כי זה פרק זמן קצר שלא משקף את העתיד.

אגב, אולי תמצא שימוש בגיליון הנ"ל:
תודה רבה!
צודק, אז למה לא לחשב עבור כל שנה את הרווח האבסולוטי שעשיתי בה כדי להבין כמה הון הרווחתי בהשקעה שלי בסוף השנה? זה לא הרעיון בתשואה שנתית?
מרגיש לי שאני לא מבין עד הסוף מה התשואה באה לייצג (אם לא רווח נקי על ההון כנגזרת של פרק זמן נתון).

ואגב, לפי הדוגמה שהבאתי כשאני מחשב את ה-XIRR יוצא לי המספר הבא שאני לא בטוח מה הוא מייצג:
1/3/23-6978
1/4/23-10741.5
1/5/23-4850
1/6/23-12490
1/7/23-6577.5
1/7/2344013
0.395235008

נערך לאחרונה ב:
אני מנסה להבין למה בכלל יש צורך לחשב תשואה שנתית תיאורטית?
שאלה מצויינת.

מה המטרה בחישוב תשואה פנימית ולמה כל חכמי הפורום ממליצים לחשב את זה
מיהם אותם חכמי פורום?

יש הגיון בלנסות להעריך תשואה לעתיד (כדי לקבל החלטות פיננסיות)
אני לא רואה תועלת בחישוב תשואות עבר של התיק הפרטי שלך.

למה לא לחשב עבור כל שנה את הרווח האבסולוטי שעשיתי בה כדי להבין כמה הון הרווחתי בהשקעה שלי בסוף השנה? זה לא הרעיון בתשואה שנתית?
תשואה זה לא רק רווח, זה הרווח היחסי לשווי ההשקעה. חוץ מזה, לא רוצים מספרים שונים של תשואה שעשינו בכל שנה בנפרד, אלא מספר אחד שמסכם את התשואה הממוצעת פר יחידת זמן.

למשל, נניח שהשקעתי 600 בתחילת השנה, הוספתי עוד 400 באמצע השנה, וסיימתי עם 1100. ברור שהרווח שלי הוא 100, אבל מה הייתה התשואה שלי? מצד אחד המצב שלי יותר טוב מאשר מי שהשקיע 1000 בתחילת השנה ולכן עשיתי לפחות 10% שנתי, ומצד שני המצב שלי פחות טוב ממי שהשקיע 1000 באמצע השנה ולכן עשיתי לכל היותר 21% שנתי (110% בריבוע פחות 1). אם מכניסים את המספרים לאקסל (IRR ומעלים בריבוע) מקבלים בערך 12.59% תשואה פנימית שנתית של התזרים. מה זה אומר? שאם על כל הפקדה הייתי עושה תשואה שנתית של 12.59%, הייתי מגיע לאותה תוצאה.
קוד:
600*112.59%+400*(112.59%)^(1/2)=1099.97
מרגיש לי שאני לא מבין עד הסוף מה התשואה באה לייצג (אם לא רווח נקי על ההון כנגזרת של פרק זמן נתון).
בפועל היו לך הרבה הפקדות ועל כל אחת מהן עשית תשואה שנתית שונה, על הפקדה1 עשית תשואה1, על הפקדה2 עשית תשואה2, וכן הלאה... בסוף הגעת לשווי התיק הנוכחי X. החישוב של XIRR אומר לך מהי הריבית R, כך שאם היית עושה תשואה שנתית אחידה R על כל ההפקדות, היית מגיע בסוף לאותה תוצאה X. כלומר כאשר מחליפים את כל התשואות השנתיות השונות (תשואה1, תשואה2...) ב-R, התוצאה הסופית היא ללא שינוי.
לפי הדוגמה שהבאתי כשאני מחשב את ה-XIRR יוצא לי המספר הבא שאני לא בטוח מה הוא מייצג
קיבלת 39.5% (למען הנוחות שנה את הפורמט של התא להציג אחוזים). במילים אחרות, אם כשהתחלת להשקיע הייתי מציע לך במקום זאת פיקדון בריבית קבועה 39%, בדיעבד הייתה עדיפה ההשקעה הנוכחית (לפני מיסים וכו'). כמובן שזו סתם חוכמה בדיעבד, לא סביר לצפות שהשוק ימשיך לעלות באותה צורה, אבל זו המשמעות.

זה קורה כי מדדת על פרק זמן קצר יחסית והשוק עלה יפה לאחרונה, אז התשואה השנתית יוצאת גבוהה מאוד. אפשר ללכת לגיליון שצירפתי קודם ולשחק קצת עם המספרים כדי לראות ש:
עבור השקעה של סכום חודשי קבוע במדד מתחילת 2023, קיבלתי כרגע 41.5% שנתי. לעומת זאת אם מתחילים בשנת 2020, מקבלים 15% שנתי. ככל שהטווח יותר ארוך כך התנודות פחות משמעותיות ומקבלים מספר קרוב יותר לתשואה ארוכת הטווח של המדד.

אני לא רואה תועלת בחישוב תשואות עבר של התיק הפרטי שלך
מתחבר לנאמר, יש לי אקסל שעוקב אחרי התיק ואישתי כל הזמן מבקשת להוסיף גרף שלו כדי לראות איך הוא מתפתח. ואני עקרונית מסרב.
הדבר היחיד שאניעוקב אחריו זה היסטורית הפקדות (ובמילים אחרות, רק מה שבשליטתי)

מתחבר לנאמר, יש לי אקסל שעוקב אחרי התיק ואישתי כל הזמן מבקשת להוסיף גרף שלו כדי לראות איך הוא מתפתח. ואני עקרונית מסרב.
כדאי לעקוב אחרי ערך נוכחי כדי להבין מהם המשאבים העומדים לרשותכם, וכמה אתם קרובים לעצמאות כלכלית.

חישובים שונים לגבי תשואה עד כה באמת אינם רלוונטיים.

נערך לאחרונה ב:
תשואה זה לא רק רווח, זה הרווח היחסי לשווי ההשקעה. חוץ מזה, לא רוצים מספרים שונים של תשואה שעשינו בכל שנה בנפרד, אלא מספר אחד שמסכם את התשואה הממוצעת פר יחידת זמן.

למשל, נניח שהשקעתי 600 בתחילת השנה, הוספתי עוד 400 באמצע השנה, וסיימתי עם 1100. ברור שהרווח שלי הוא 100, אבל מה הייתה התשואה שלי? מצד אחד המצב שלי יותר טוב מאשר מי שהשקיע 1000 בתחילת השנה ולכן עשיתי לפחות 10% שנתי, ומצד שני המצב שלי פחות טוב ממי שהשקיע 1000 באמצע השנה ולכן עשיתי לכל היותר 21% שנתי (110% בריבוע פחות 1). אם מכניסים את המספרים לאקסל (IRR ומעלים בריבוע) מקבלים בערך 12.59% תשואה פנימית שנתית של התזרים. מה זה אומר? שאם על כל הפקדה הייתי עושה תשואה שנתית של 12.59%, הייתי מגיע לאותה תוצאה.
קוד:
600*112.59%+400*(112.59%)^(1/2)=1099.97

בפועל היו לך הרבה הפקדות ועל כל אחת מהן עשית תשואה שנתית שונה, על הפקדה1 עשית תשואה1, על הפקדה2 עשית תשואה2, וכן הלאה... בסוף הגעת לשווי התיק הנוכחי X. החישוב של XIRR אומר לך מהי הריבית R, כך שאם היית עושה תשואה שנתית אחידה R על כל ההפקדות, היית מגיע בסוף לאותה תוצאה X. כלומר כאשר מחליפים את כל התשואות השנתיות השונות (תשואה1, תשואה2...) ב-R, התוצאה הסופית היא ללא שינוי.

קיבלת 39.5% (למען הנוחות שנה את הפורמט של התא להציג אחוזים). במילים אחרות, אם כשהתחלת להשקיע הייתי מציע לך במקום זאת פיקדון בריבית קבועה 39%, בדיעבד הייתה עדיפה ההשקעה הנוכחית (לפני מיסים וכו'). כמובן שזו סתם חוכמה בדיעבד, לא סביר לצפות שהשוק ימשיך לעלות באותה צורה, אבל זו המשמעות.

זה קורה כי מדדת על פרק זמן קצר יחסית והשוק עלה יפה לאחרונה, אז התשואה השנתית יוצאת גבוהה מאוד. אפשר ללכת לגיליון שצירפתי קודם ולשחק קצת עם המספרים כדי לראות ש:
עבור השקעה של סכום חודשי קבוע במדד מתחילת 2023, קיבלתי כרגע 41.5% שנתי. לעומת זאת אם מתחילים בשנת 2020, מקבלים 15% שנתי. ככל שהטווח יותר ארוך כך התנודות פחות משמעותיות ומקבלים מספר קרוב יותר לתשואה ארוכת הטווח של המדד.
הסבר מדהים, הבנתי הכל.
תודה רבה! מלך.

אתה לא רואה לנכון לעקוב אחרי ביצועי התיק כדי להסיק מסקנות או לקבל החלטות שונות להמשך?

כדאי לעקוב אחרי ערך נוכחי כדי להבין מהם המשאבים העומדים לרשותכם, וכמה אתם קרובים לעצמאות כלכלית.

חישובים שונים לגבי תשואה עד כה באמת אינם רלוונטיים.
איך אתה עוקב אחרי ערך נוכחי? שווי התיק ביחס לשווי סך כל ההפקדות?

אתה לא רואה לנכון לעקוב אחרי ביצועי התיק כדי להסיק מסקנות או לקבל החלטות שונות להמשך?
לא.
ערך נוכחי זה ערך נוכחי (או "שווי נוכחי" או "שווי התיק כרגע" או "המספר הזה של שקלים/דולרים/פיאט_רנדומלי_כלשהו שאקבל אם אמכור את כל הנכסים שיש לי כרגע").
הערך הנוכחי לא תלוי בהפקדות אלא רק בערך הנוכחי.

אתן לך דוגמה.

ב- 2022 מייק החליט להשקיע את כל הכסף שיוכל לחסוך במדד ה- S&P 500.

בסוף השנה מייק חישב את התשואה הפנימית שלו (עם XIRR !) וגילה שהיא הייתה מינוס 5%, בניגוד ל- 10% שציפה.

שאלות:
1. האם אסטרטגיית ההשקעה של מייק הייתה נכונה?
2. האם התשואה הפנימית שחושבה משפיעה על התשובה לסעיף 1?
3. למה כן רלבנטית התשואה הפנימית?

שאלת בונוס:
4. אייק קיבל הצעה שעל כל 100 ש"ח שיסגור בפקדון, יקבל 101 שקלים לאחר חודש. במקביל הוא קיבל הצעה לסגור בפקדון של שנה ולקבל בסוף 113 ש"ח. לאיזה מההצעות יש תשואה גבוהה יותר? האם כאן חישוב התשואה העתידית תוביל את אייק לקבלת החלטה נכונה יותר?

אני לא מבין למה אתה מסתבך ומכניס דברים שלא קשורים.
יש לי 1000 יחידות VTI. בדקתי הבוקר ומצאתי שערך יחידה אחת הוא 224.80 דולר, ולכן הערך הנוכחי שלי הוא 224,800 דולר.
זה הכל. מה זה משנה מה היו ההפקדות בעבר? זה לא ביחס לשום דבר מהעבר. זה מה שיש לי היום כדי לחיות מהיום והלאה.

מנית בדיוק את הסיבות למה לא לעקוב.
צריך :
1. להחזיק תיק שאתה מאמין בו. במקרה שלי 70/30 עם מדד עולמי, ואג"ח ממשלתי כללי
(מודה שהחלק הסולידי לא הכי נותן לי מנוחה, בעיקר לגבי הפקדות חדשות).
2. לקבל את זה כעובדה שמתישהו הוא יחתך בחצי.

בהינתן הנ"ל, מה הטעם לבדוק?

מסכים עם שאר הכותבים.
לדעתי, מי שלא מנהל השקעות של אחרים או מנסה למשוך לקוחות לא צריך להתעניין בכלל ברמה הזאת של תשואה.
אולי זה לכיף, אולי זה נותן סיפוק מסוים או עוזר פסיכולוגית? ניחא, כל אחד ומה שעוזר לו להתמיד.

וגם אם בכל זאת רוצים, יש דרכים מאוד פשוטות לעשות את זה בלי השקעה, לא הייתי שורף על זה זמן מיותר (שוב, אלא אם זה מהנה לך)
גוגל מביא ים תוצאות של אקסלים מוכנים ויש גם אפליקציות שעושות את זה.

אתן לך דוגמה.

ב- 2022 מייק החליט להשקיע את כל הכסף שיוכל לחסוך במדד ה- S&P 500.

בסוף השנה מייק חישב את התשואה הפנימית שלו (עם XIRR !) וגילה שהיא הייתה מינוס 5%, בניגוד ל- 10% שציפה.

שאלות:
1. האם אסטרטגיית ההשקעה של מייק הייתה נכונה?
2. האם התשואה הפנימית שחושבה משפיעה על התשובה לסעיף 1?
3. למה כן רלבנטית התשואה הפנימית?

שאלת בונוס:
4. אייק קיבל הצעה שעל כל 100 ש"ח שיסגור בפקדון, יקבל 101 שקלים לאחר חודש. במקביל הוא קיבל הצעה לסגור בפקדון של שנה ולקבל בסוף 113 ש"ח. לאיזה מההצעות יש תשואה גבוהה יותר? האם כאן חישוב התשואה העתידית תוביל את אייק לקבלת החלטה נכונה יותר?

מנית בדיוק את הסיבות למה לא לעקוב.
צריך :
1. להחזיק תיק שאתה מאמין בו. במקרה שלי 70/30 עם מדד עולמי, ואג"ח ממשלתי כללי
(מודה שהחלק הסולידי לא הכי נותן לי מנוחה, בעיקר לגבי הפקדות חדשות).
2. לקבל את זה כעובדה שמתישהו הוא יחתך בחצי.

בהינתן הנ"ל, מה הטעם לבדוק?
מסכים עם שאר הכותבים.
לדעתי, מי שלא מנהל השקעות של אחרים או מנסה למשוך לקוחות לא צריך להתעניין בכלל ברמה הזאת של תשואה.
אולי זה לכיף, אולי זה נותן סיפוק מסוים או עוזר פסיכולוגית? ניחא, כל אחד ומה שעוזר לו להתמיד.

וגם אם בכל זאת רוצים, יש דרכים מאוד פשוטות לעשות את זה בלי השקעה, לא הייתי שורף על זה זמן מיותר (שוב, אלא אם זה מהנה לך)
גוגל מביא ים תוצאות של אקסלים מוכנים ויש גם אפליקציות שעושות את זה.
קיבלתי, תודה שפקחתם את עיניי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R החזר מס רווח הון ששולם בעקבות הפסד הון בשלב מאוחר יותר מיסים 1
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7
Z האם Exposure fee באינטראקטיב ברוקר ניתנים לקיזוז רווח הון כעמלות קניה ומכירה או שדרישה לקזזם תעלה את שיעור המס רווח הון ל30% במקום 25%? פוסטים מאיכות נמוכה 3
Cfy תשלום מיסים על רווח הון דולרי ב-IBI מיסים 0
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
F מדינות באירופה ללא מס רווח הון (אוגוסט 2023) מיסים 53
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ מס יסף על רווח הון של ידועים בציבור מיסים 15
4 האם ניתן לקזז הפסד שבח ממכירת דירה מול רווח כלשהו? נדל"ן 4
F 1322: חשבון IB, יש הפסד רווח הון, אבל על דיבידנדים שולם מס במקור - למלא 2 טפסים? מיסים 7
ריש-לקיש קיזוז מס - רווח בקופת גמל להשקעה והפסד בחשבון האישי העצמאי מיסים 5
S מס רווח הון ריאלי ESPP/RSU מיסים 4
ש מכפילי רווח ותשואות דיבידנדים של מדדים פוסטים מאיכות נמוכה 4
D קיזוז הפסד הון אל מול רווח ממישוש RSU לפני תקופת החסימה (שנה לאחר הענקה) מיסים 1
P מס רווח הון על מכירת נדל"ן בחו"ל שהתקבל בירושה מיסים 5
R שאלה לגבי קיזוזי רווח דיבידנדים והפסד ממסחר במניות מיסים 8
Plato כמה מהצבירה שלי היא רווח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y דוח שנתי - ברוקר זר המרת מטח בברוקר מציגה רווח לא ברור בפירוט פעולות מיסים 2
Shnizelia רווח מהיר מהפרשי שער השקעות אלטרנטיביות 89
D רווח בVT לעומת שווי תיק פוסטים מאיכות נמוכה 8
Z מה הן מדינות הכי כדאיות מבחינת מס רווח הון? מיסים 10
Z האם נישום יכול לבחור שנה אחת לדרוש הוצאות על תיק ההשקעות ואז לשלם 30% מס על רווח הון ושנה הבאה לא לדרוש מיסים 0
N מימוש הפסדי הון בIB כנגד רווח הון בRSU - מקרה דחוף מיסים 1
The Stoic האם עמלת הברוקר מקוזזת מחישוב מס רווח הון? צרכנות פיננסית 24
דו דו מס רווח הון על קרן כספית מיסים 2
F שאלה על רווח מאג״ח פוסטים מאיכות נמוכה 4
I חישוב מס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Regevkr חישוב רווח (הפסד) הון ריאלי ממניות מיסים 6
י תיאום לאינפלציה של רווח הון במכירה בחסר (שורט) - הוראות החוק והתקנות מיסים 6
חתולחתול מס רווח הון [ריאלי] ומכירת rsu/espp מיסים 3
M מס רווח הון לא ריאלי מיסים 13
ל עזרה בחישוב רווח הון שוק ההון 4
S מילוי טופס 135 החזר מס מקוצר ודיווח רווח הון מניות אמריקאיות בברוקר ישראלי מיסים 2
S טיפים ותובנות - הגשת דו"ח שנתי 1301 למס הכנסה (כולל רווח הון בחו"ל) מיסים 19
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
Y מס רווח הון על דיבידנד מגרמניה מיסים 11
ש איך יודעים כמה רווח הון מומש בשנה הנוכחית (לפני שמגיע 867)? שוק ההון 3
פסיוני מס רווח הון בנדלן מול הכנסה פירותית מיסים 4
מ דירה להשקעה - שכונות עם פוטנציאל רווח נדל"ן 2
S קרן שיתוף תורמים כאמצעי להפחית מס רווח הון - למה לא? צרכנות פיננסית 10
Y האם אפשר לקזז כנגד מס רווח הון? מיסים 8
הק995 עליית ערך מניות מוחזקות ע"י חברה נחשבת רווח? מיסים 2
הדבורה מיה "יבוא" הפסד הון חו"ל משנים קודמות כנגד רווח הון שוטף בארץ מיסים 2
S מס יסף על רווח הון מני"ע בחשבון משותף פוסטים מאיכות נמוכה 1
J שאלת מס במקרה של שנת הפסד לאחר שנת רווח מיסים 4
M מערכת מסחר SPARK- שורת רווח/הפסד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33
YizhakF השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי - פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ברק א. מס בשיעור של 41% על רווח לא ממומש בקרנות איריות שוק ההון 14
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה