אין דבר כזה חופש. לא כזה שאתה מחפש לפחות. יש זכויות זמניות וחובות זמניות שכובלות את מהלך חיינו ומשתנות מכורח נסיבות.
למה אני מתמקד בזה? כי נראה שהמטרה שלך לא ברורה. ובלי מטרה ברורה קשה לקבל החלטה טובה ורלוונטית עבורך.
בסופו של דבר החלטה על הגירה, כמו רוב ההחלטות בחיים, נובעת משילוב של גורמי דחיפה וגורמי משיכה. בעוד שגורם הדחיפה שהגדרת ברור אבל לא בשליטתך (משום שנובע מגיאופוליטיקה), גורם המשיכה כן תלוי בך אבל הוא לא ברור. הגדרת אותו כחופש. מהו החופש שאתה מחפש?
הרי גם לפני המלחמה עם איראן וגם לפני ה7/10 היו הגבלות על חופש התנועה שעודן קיימות. אינך רשאי בין היתר: להימנע משירות צבאי ללא אישור כאזרח תושב, לעזוב את גבולות המדינה ללא אישור כחייל, לבקר במדינות אויב ללא אישור כאזרח. יתרה מכך, אינך רשאי לעזוב את גבולות המדינה ללא: מסירה והצגה של פרטי זיהוי ביומטריים, נשיאה והצגה של דרכון בתוקף, מעבר בידוק ביטחוני שלך ושל חפצייך האישיים, קבלת אישור פקיד גבולות (שנכון להיום בד"כ מבוצע אוטומטית ע"י מכונה). אלו לא חוקי טבע ומי שכולל את כל ההגבלות האלו בהגדרת "חופש" פשוט התרגל לרעיון ולאילוצי המציאות הנוכחית. ואותו הרציונל בדיוק מיושם גם בהחלטה הנוכחית של הממשלה - חופש מוגבל תמורת הבטחה לביטחון מוגבר.
ואם כבר עוסקים בנושא, אז הנה עוד כמה מילים על חופש: בנוסף להגבלת חופש התנועה בישראל, יש גם הגבלה של חופש הפעולה. אינך רשאי בין היתר: להתחתן בנישואים אזרחיים, לשלם במזומן מעל לסכומים מסויימים (וככה"נ בעתיד תאסר גם החזקה של סכומים מסויימים, ואולי אף לגמרי יוחלף המזומן בשקל דיגיטלי), לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת למעט במספר קווים מוגדרים, לטייל ברוב שמורות הטבע ללא תשלום דמי כניסה, להעניק לילד (שכרגע אין לך) חינוך ביתי במקום חינוך ציבורי ללא אישור, והרשימה עוד ארוכה. ואם הזכרת אור אדום שנדלק לך, למקרה שמישהו שכח, כל אזרחי ישראל היו תחת מעקב טכנולוגי לפרק זמן מסוים בתקופת הקורונה כחלק מתקנות שעת חירום. בכל אלו המחוקק קבע שההגבלה מוצדקת כי [הכנס הסבר פה] ותמיד יהיה מי שיטען כנגד כי [הכנס מטרה סותרת כאן].
למעשה, הגבלת החירות היא אחת הדרכים באמצעותם אנחנו משלמים על אורך החיים שלנו כיום, לטובה ולרעה. וחשוב להגיד שזה המצב בכל המדינות ולא רק בישראל. אמנם למדינות שונות חוקים שונים ואכיפה שונה, אבל העיקרון זהה. ראה לדוגמה: החלת עוצר ליילי ב-3 השנים האחרונות במחוזות מסויימים באוקראינה מאז פלישת רוסיה, הקפאת חשבונות עו"ש של מובילי מחאות בקנדה בפברואר 22', הגבלת מתן רשיונות נהיגה בסינגפור לכלל האזרחים, חוקי המיסוי הגלובלי של אזרחי ארה"ב ללא תלות במדינת התושבות, החלת עוצר כללי בדרום-קוריאה בעקבות נסיון הפיכת המשטר בדצמבר 24', והרשימה עוד ארוכה עם הגבלות זמניות וקבועות (מבלי אפילו להתייחס למדינות טוטאליאריות).
לכן אני טוען שהחופש שאתה מחפש לא קיים ושהמטרה שלך לא ברורה. ושחלילה לא יתפרש מדבריי שאני חושב שהחיים בישראל הם קלים או דומים לחיים בשאר המדינות, או שאתה צריך להישאר בישראל אם לא טוב לך. אני רק מציע שתגדיר טוב יותר מה חסר לך בדיוק בחיים, ותבחן את היכולת של ישראל לענות על הצרכים שלך ביחס למדינות אחרות. ברגע שתעשה את זה יהיה לך קל יותר לקבל החלטה שנכונה עבורך.
בהצלחה!