• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם לאירופאים קל יותר ?

קח למשל את נושא הניתוק מהמשפחה. אחד אומר ברוך שפטרנו, אחר חייב להגיע לישראל 3 פעמים בשנה ושלישי כמו לאלי בכלל יש לו משפחה במקום אליו היגר
פה אני אקבל את הטענה של Lali שהשאלה היתה על האירופאים ולא על הגירה לאירופה

הגעה לעצמאות כלכלית בדרך בה הסולידית מדברת עליה (וגם כאן בפורום) היא שילוב בין הכנסה גבוהה לחסכון אגרסיבי. איך את אוהבת את החופשות שלך וכמה ירוק צריך להיות בהן היא לא תשובה לשאלה האם קל להגיע לעצמאות כלכלית...
את כותבת מאוד אנקדוטלי ואז עושה הכללות מאוד רחבות מאנקדוטות שוליות, ואני לא הראשון שהעיר על כך בשרשור הזה.

אין לך סמכות להעיר לי או למשטר את האופי הסולידי שלי והתאמתי לפורום ולחלק לי ציונים בהתאם. יש כאן הרבה אנשים שלא רואים באורח חייה של הסולידית עניין דתי שצריך לעקוב אחריו באופן מדוקדק. עצמאות כלכלית היא ענין מספרי גרידא, ויש כאן רבים שהחליטו על המיקום שלהם על הסולם שבין צרכנות וסגפנות לפי מה שמתאים להם. אנשים כאן בפורום הם בעלי משפחות, בעלי דירות, נוסעים לחופשות בחו"ל וקונים רכבים, כל הדברים שדורין לא עושה. אז מה. להרבה מהאנשים האלה, חופשות בחו"ל הן חלק מהענין. לא מתאים לך - ברכותיי - הרגע חסכת לך כך וכך שנות עבודה. להעמיד פנים שזה הנורמה אפילו כאן, נו, בוא.

פה אני אקבל את הטענה של Lali שהשאלה היתה על האירופאים ולא על הגירה לאירופה[/Q
השאלה (הלא רטורית) היא איך אפשר לענות למי ששואל כמו פותש בלי לתת שום פרט על עצמו, יותר מאשר באנקדוטות אישיות.
קח למשל את נושא הניתוק מהמשפחה. אחד אומר ברוך שפטרנו, אחר חייב להגיע לישראל 3 פעמים בשנה ושלישי כמו לאלי בכלל יש לו משפחה במקום אליו היגר. זה נושא מרכזי גם בהוויה וגם בתקציב (תלוי מרחק, אם יש לך איפה לגור בארץ וכו') ותמיד יהיה אנקדוטלי, לא?
אני מנסה להרחיב ולהגיד שזה ענין של סגנון חיים ודרישות יותר מאשר מקום גיאוגרפי. הנסיון להעריך מה קורה בארץ אחרת, על פי סגנון החיים שלנו כאן, בלי לדעת מה קורה שם, הוא פשוט לא רלבנטי. מה שכן רלבנטי ולדעתי שווה שיחה, זה האם ניתן לנצל פערים גיאוגרפיים כדי להגיע מהר יותר לעצמאות כלכלית. למשל, האם ניתן להיות נווד דיגיטלי, ולחיות במקום זול בעוד עובדים במשרה מכניסה. אבל שאלה האם לאדם מקומי קל או קשה להגיע לעצמאות כלכלית היא כל כך תלויה ביותר מאשר יכולת ההשתכרות ורמת החיים הממוצעת. כשמתרחקים מממוצעים צריך להתקרב לאנקדוטות, בבחינת חסם עליון וחסם תחתון. זה הכל.

רק לחדד את העניין
כמו שכבר כתבתי בעבר אני ממש לא סולידי
אני עצמאי כלכלית
בעל משפחה
גר בבית פרטי משלי
מחזיק כמה רכבים
ומשתדל להנות מהחיים
זה לא מפריע לי להיות חבר בפורום
זה לא כת
ואני אגלה לך סוד
כשנסענו לחו"ל (פעם פעם) זה גם היה למלונות של 5 כוכבים
זה כסף שלנו שהרווחנו ביושר
לא גנבתי שקל מאף אחד
ואני יכול גם לחסוך וגם להנות
בטח ובטח בגילי ובמצבי הכלכלי

אני מנסה להרחיב ולהגיד שזה ענין של סגנון חיים ודרישות יותר מאשר מקום גיאוגרפי
בכמות מילים אין ספק שאת מנצחת. אני עוד תקוע בשאלה איך שתי פסקאות עמוסות לעייפה לתיאור איזה חוף אגם בבוכום, שירותי החוף, דרכי ההגעה, עלות החנייה והשוואה לעלות חנייה במרכז בוכום אמורות לתרום משהו למישהו. LESS IS MORE...

בכמות מילים אין ספק שאת מנצחת. אני עוד תקוע בשאלה איך שתי פסקאות עמוסות לעייפה לתיאור איזה חוף אגם בבוכום, שירותי החוף, דרכי ההגעה, עלות החנייה והשוואה לעלות חנייה במרכז בוכום אמורות לתרום משהו למישהו. LESS IS MORE...
זה ברור לכולם שאתה תקוע... לא בהכרח במה שאני כותבת או חושבת, אלא בצורך להתנצח כשאין כאן מלחמה ואין מנצחים - סך הכל שיחה בפורום אינטרנטי, לא דיון אסטרטגיה בחדר הסגלגל. פות"ש בקש תגובות ודעות, לא רק את שלך. להתנהל בצורה שלא מכבדת אחרים לא מעלה את ערכך, אלא הופך אותך סתם למישהו שלא נעים לשמוע אותו, וחבל מבחינתי כי הפורומים מאפשרים מפגש בדעות אחרות, גם אם לא מסכימים. (דרך אגב, בבוכום מעולם לא הייתי, אבל שיהיה לך לבריאות).

אמורות לתרום משהו למישהו
למזלנו בפורום יש דרך ממש פשוטה לבדוק עד כמה אנשים מוצאים את ההודעות שלה כbeneficial ונראה שמצבה בסדר גמור.

ספציפית, את מה שהיא כתבה לדוגמא לגבי המעמד של נשים במדינות שונות באירופה ובשוויץ ספציפית שמעתי משני זוגות שחיו בשוויץ ואני חושב שזו "אנקדוטה" לא טריוויאלית שחשוב להכיר.

מאלמו שבדיה
היא הזוכה בפרס המפוקפק הזה
כן כן...

אל תשכח שהשיטת עבודה של המשטרה בשוודיה שונה ממדינות אחרות ולכן גם הסטטיסטיקה.
דוגמא:
- אשה שהתלוננה שבעלה כופה עלייה לקיים יחסי מין בניגוד לרצונה, מספר פעמים בחודש, במשך שנה -
לא ירשם כתיק אחד, כמו בישראל (אם בכלל), אלא פר מקרה...
- חוק ההטרדות המיניות רחב יחסית למדינות אחרות
- צרכני זנות נספרים בסטטיסטיקה לכאלו שעשו עבירה של sexual harassment

תמיד הצחיק אותי שאנשים מדברים על שוודיה ובמיוחד מאלמה כעל מקום של פשע רשע קיצוני... ששוכחים שהם גרים בלב המזרח התיכון

נערך לאחרונה ב:
תמיד הצחיק אותי שאנשים מדברים על שוודיה ובמיוחד מאלמה כעל מקום של פשע רשע קיצוני... ששוכחים שהם גרים בלב המזרח התיכון
אתה אשכרה טוען שעדיף לגור במאלמו מאשר בישוב לא מוכר בנגב (למשל)?
:>

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
A מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
י קל גמל סלייס- סיכון? שוק ההון 696
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22