• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בנק ישראל - הודעה על רכישת אג"ח

• פותח הנושא פותח הנושא M.B
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המטרה שלו הוא למנוע מהאג"חים להמכר כשאין קונים
איך אג"ח נמכר כשאין קונים?

מעבר לזה,
@נעם בלה בלה ,
אני אישית חושב שיש הרבה מאוד טעם בדברים של @לב אריה .
בכל מקרה מותר כמובן לחלוק על דעות, אבל התגובה שלך ממש משתלחת ולא פרופורציונלית ולא ברור לי למה.
נראה שיש פה איזה רקע קודם (כנראה משרשור אחר), אבל עדיף להוריד רגע הילוך ולשמור על יותר ריספקט הדדי כדי שאנשים יביעו את דעתם בנחת וכולנו נוכל לקרוא ולבחור לעצמנו מה אנחנו "רוצים לקחת". זה סוג ויכוח שלא מכבד פורום שמטרתו היא החלפת דעות.

אני לא בא להיות שופט, אבל כקורא וחבר בפורום,
זה ממש מבאס לראות.

בנקיים מרכזיים עובדים בשביל העשירים, הם לא יפספסו הזדמנות לפנק את החבר'ה הטובים שבתמורה ידאגו להם למשרות מכובדות ביום מן הימים. כמובן שזה יותר מורכב מסתם איזה ג'וב שמחכה להם, המערכת הכלכלית של העולם המערבי בנויה בצורה כזאת שהיא תומכת בחזק על חשבון החלש. תחשבי מי הן השכבות באוכלוסיה שמחזיקות במניות, נדל"ן, מייצאות סחורה וכו ומי אלה השכבות שיש להם כמה שקלים בפק"מ ורוצים להרוויח עליו כמה שקלים? הורדת ריבית במי תומכת לפי דעתך? שקל חלש במי תומך? למה בנק ישראל מתעקש להחזיק את השקל ברמה גבוהה? למה לא לתת לו לרדת, להוריד את עלויות היבוא, לפתוח את השוק לתחרות אמיתית ולתת לעם להנות ממחירים סבירים במדינת היוקר שלנו? מהסיבה שהבנק מנסה להגן על החזק, על עובדי ההייטק, היצואנים, קבלנים שמייצאים נדל"ן לתושבי חוץ וכו, אז מה אם זה בא על חשבון החלשים, גם ככה הם נדפקו, עוד קצת לא יקרה כלום. כמובן שהדברים הרבה יותר מורכבים אבל זאת בגדול התמונה.
אולי מספיק עם כל האמירות הפופוליסטיות האלו?

זה סוג ויכוח שלא מכבד פורום שמטרתו היא החלפת דעות.
אפשר וראוי ואשמח להחליף דעות גם כאלו שונות משלי כאשר הן מוצגות בצורה עניינית ורצינית ויש מאחוריהן ביסוס ותוכן.
מה שלא מכבד את הפורום זה כתיבה של גיבוב של שטויות, ועם זה אין לי מה להחליף.

אגב נקודה יותר כללית שהיא גם קשורה לנושא של פותח השרשור.
המצב של הכלכלה כרגע לדעתי בין השאר קשור לפעולות שקרו במשברים הקודמים ב-2008 ו-2000 ואף לפני זה (לדעתי זה אפילו התחיל הפרדה של הדולר מהזהב ומפעולות שקדמו להורדת היחס הזה). בסופו של דבר של דבר לא מעט כלכלות נכנסו למצבי "קיצון" ומעניין היה לחשוב אם היית שואל כלכלנים לפני 25+ שהעולם יגיע למצב של ריבית אפסית בהרבה כלכלות או אף שלילית כמו ביפן שהיה להם "עשור אבוד" בנוסף להדפסות כסף, קניית אג"חים פרטים \ מניות על ידי בנקים מרכזיים וכו', האם היו מאמינים לתרחיש הזה?

ולכן אני חושב שכרגע יש "ניסוי" עולמי בכלכלה, לצערי זה נעשה על חשבון כולנו, כי להגיד שאני סומך על מי שלמעלה שיידע לבחור תדרך הנכונה.... אמממ לא בדיוק סומך. והפעולות שהם עושים כרגע, זה כי הם חושבים שזה נכון, אבל זה לא אומר שזאת הדרך הנכונה לפעול. לכן גם הזרקת מזומנים כמו שנעשה בארה"ב לא בדיוק הניע את הכלכלה כי היו לא מעט אנשים ששיחקו עם הכסף הזה באפליקציית robinhood או שאולי סגרו חובות או שפשוט שמרו בצד וכו'... וזה לא גורם להנעת הכלכלה, יש אולי שיגידו שהתמריצים גם לא היו מספיק גדולים או שזאת לא הייתה המטרה שלהם...

אז להגיד אם הפעולות של בנק ישראל יקטינו את ערך המטבע?, יש לי הרגשה שהם בעצמם לא יידעו לענות. הסבירות תהיה גדולה יותר ככל שידפיסו יותר. והאם זה יגיע לאנשים בסופו של דבר.

1. אז למה בנקים מרכזיים עדיין נוקטים בצעדים? מה המטרה?
2. אני מבינה שההשפעה של הצעדים הללו איננה מסורתית כמו במודלים שהוצגו בעבר. מה ההשפעה שלהם היום? האם יש להם איזושהי השפעה?
3. מה העלות / מחיר של צעדים אלו?

כי אם התשובה לשאלות 1+2 היא כלום. ולשאלה 3 מספר 1<, אז אני כבר לא מבינה כלום...

1. כי הם מפחדים מהאלטרנטיבות האחרות.
2. תמיד כשמתערבים זה יוצר חוסר איזון, איך יתבטא החוסר איזון הזה במצב הנוכחי? קטונתי.... זה ניסוי כלכלי משוגע לדעתי מה שקורה עכשיו.
3. שאלת המיליון דולר, תחכי לסוף הניסוי ואז התשובות יהיו ברורות, כרגע זה רק ניחושים...

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: M.B
אני אישית חושב שיש הרבה מאוד טעם בדברים של @לב אריה .
למה התחברת במיוחד?
אבל התגובה שלך ממש משתלחת ולא פרופורציונלית ולא ברור לי למה.
אני דווקא חשבתי שהגבתי בצורה עניינית ככל הניתן. הוא נתן טיעונים כלכליים והסטוריים שגויים לחלוטין ותיקנתי, עד שהגענו לחלק של פרוטוקול זקני ציון על איך הבנקאים המרכזיים מתאספים כדי לפגוע בחלשים ולהעביר כסף לעשירים - פה הפסקתי להיות נחמד.

הפורום הזה יקר ללבי לא פחות מללבך, תהיה בטוח בזה. זה סוג של בית שני עבורי בשנתיים האחרונות. דווקא בגלל שאני אוהב את המקום הזה, אני רוצה שהוא יישאר פורום על רמה, עם דיונים פיננסיים וכלכליים מעמיקים. תיאוריות קונספירציה ויריקה של שנאה נטו שלא מגובה בכלום - היא לא דיון כלכלי.

אבל עדיף להוריד רגע הילוך ולשמור על יותר ריספקט הדדי
בנקיים מרכזיים עובדים בשביל העשירים, הם לא יפספסו הזדמנות לפנק את החבר'ה הטובים שבתמורה ידאגו להם למשרות מכובדות ביום מן הימים. כמובן שזה יותר מורכב מסתם איזה ג'וב שמחכה להם, המערכת הכלכלית של העולם המערבי בנויה בצורה כזאת שהיא תומכת בחזק על חשבון החלש.
זה סוג ויכוח שלא מכבד פורום שמטרתו היא החלפת דעות.
עם כמות השטויות שכתבת והבנת הנקרא שלך עדיף שתתעסק בדברים שאתה מבין בהם

אם אתה מעוניין להמשיך לדון בזה, אפשר להמשיך בפרטי בכיף. באמת שזה אחד השרשורים הכי מאכזבים שראיתי פה, ברמת הטוקבקים של וואלה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כאשר חדרי כושר ומקומות בילוי סגורים
כבר לא בתקופת הסגר, רבים ממקומות הבילוי נפתחו גם אם בצורה אחרת, מה שלא נפתח זה חלק לא משמעותי, כאשר ניתן להוציא את הכסף על דברים אחרים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י הורדת ריבית בנק ישראל ל־4% צרכנות פיננסית 1
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
ת איך בנק וון זירו הציע ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל? שוק ההון 12
M האם ריביות עוגן (אגח/מקמ) שמפרסם בנק ישראל הן ריביות אפקטיביות או נומינליות נדל"ן 0
F ריבית בנק ישראל מאז הקמת מדינת ישראל אוף טופיק 4
קפיטליסט מרושע המלצה: "כסף קטן" - ספרוני חינוך פיננסי לילדים של בנק ישראל התפתחות אישית 0
ע חשבון בנק באירופה לתושב ישראל עם דרכון אירופאי צרכנות פיננסית 2
ב הטבות בנק ישראל/בנקים אחרים ללוקחי משכנתא נדל"ן 0
S אלטרנטיבה אגחית לקרן כספית המבטיחה תשואה ריאלית ולא תשואה שקרובה לריבית בנק ישראל? שוק ההון 33
P עוד בנק אונלייני חדש בארץ: esh / אש ישראל צרכנות פיננסית 4
א מסירת פרטים החדשה לביט /בנק ישראל צרכנות פיננסית 3
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
Ron.B למה בנק ישראל קונה דווקא דולרים? אוף טופיק 5
S למה שער הדולר לפי בנק ישראל נמוך משער הדולר בפועל? שוק ההון 2
Kipodi קנית דולרים ע"י בנק ישראל וקביעת שער דולר יציג צרכנות פיננסית 33
ITS בנק ישראל מטיל פצצה על שוק הנדל"ן? פוסטים מאיכות נמוכה 21
ש תכנית בנק ישראל להאצת הצמיחה במשק - המלצה למעבר למס רווח הון / ריבית נומינלי ועוד מיסים 5
נ העברה לאינטראקטיב ברוקרס- הסניף בסיטי בנק ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
U אם מחר בנק ישראל מקפיץ את ערך הדולר מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 15
R תל אביב 35 לאחר הודעת בנק ישראל שוק ההון 3
unrealx חומר מעניין מהתחזית הרבעונית האחרונה של בנק ישראל שוק ההון 9
unrealx בנק ישראל מזהיר על מקריסה במחירי האג"ח שוק ההון 3
S ריבית בנק ישראל - פנסיות אוף טופיק 46
R הודעת הריבית של בנק ישראל שוק ההון 15
ל התערבות בנק ישראל במסחר מט״ח שוק ההון 2
A תיק ההשקעות של בנק ישראל שוק ההון 13
שודד הפינג פונג ריבית בנק ישראל 0.1% ריבית הפד' 0.5%-0.75% שוק ההון 1
Archangel ריבית בנק ישראל לעומת מדד אג״ח ממשלתיות 5+ שוק ההון 3
ע מחקר של בנק ישראל על העלאת המס על הבורסה ל-25% שוק ההון 45
yossik האם בנק ישראל אכן יוריד את הריבית מתחת לאפס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
snail תהיות לגבי ריבית בנק ישראל אוף טופיק 14
הסולידית ריבית בנק ישראל - 0.1% שוק ההון 40
F מסחר בארהב דרך בנק בארץ - חישובי מס מיסים 9
N IRA דרך בנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
מ אם יש לי דולרים בחשבון בנק בארצות הברית - איך אני יכול להשקיע בבורסה שם? שוק ההון 2
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
O פתיחת חשבון בנק לאזרח ישראלי בבנק זר פוסטים מאיכות נמוכה 4
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 17
מ מניות במתנה - בנק הפועלים שוק ההון 26
R רמה נמוכה - מסחר דרך בנק בישראל אוף טופיק 40
V מעבר בנק באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A יש לי לאשתי ובתי חשבון בנק משותף. מיסים 5
ח קראקן - העברה ומשיכה עם חשבון בנק אמריקאי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
D אשמח לקבל המלצה על בנק יחסית הוגן ושירותי לחשבון סטודנט צרכנות פיננסית 2
טסלה בנק וואן זירו - תשלום שוברים לקבלן צרכנות פיננסית 7