• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

במידה והממשלה הנוכחית תחליט להלאים את הפנסיות שלנו כמו שקרה בהונגריה - האם ניתן יהיה לפדות אותם בזמן?

• פותח הנושא פותח הנושא Flambo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    פנסיה
מצב
הנושא נעול.
טראמפ הוא לא ביבי, כהונתו תסתיים עוד פחות מ4 שנים (למרות שהוא מנסה לחפש דרכים שלא), ובקצב הנוכחי הוא גם יפסיד את הסנאט והקונגרס ב2026 שיגבילו את כוחו משמעותית.
האם הוא עושה נזק משמעותי מאד? כן.
האם זה הפיך? גם כן.
טכנית הפעולות הפיכות , מה שלא הפיך זה ההשלכות שלהן.
אף אחד כבר לא יוכל לסמוך על ארה"ב כמו קודם. הוא גרם נזק לדור(ות) לשם ולמעמד של ארה"ב בעולם ויגרום ל realigment שיחזק את סין ואולי גם מדינות אחרות שבלית ברירה יבינו שארה"ב הופכת למשענת קנה רצוץ לפחות ברמה המדינית/כלכלית האסטרטגית

אירופה תחתור לעצמאות גדולה יותר, על כל המשתמע מכך. דברים לא ימשיכו כמו קודם, לא משנה מה יקרה כבר לטראמפ.

אם הציבור האמריקאי מינה ליצן מטורף כמו טראמפ, מחרתיים ימנה את מאסק ומי יודע מה אחריו

כל אימפריה בסוף נפלה בהיסטוריה. בדרך כלל קדם לזה מינוי של קיסרים או שליטים מטורפים , מושחתים ו/או הרסניים. יכול להיות שאנחנו בסך הכל חוזים בהאצה יזומה של הקץ מצד הליצן הכתום

חשבתי יותר בכיוון של המאדים עם אילון מאסק. :roll:
פחחחחחח

תזכור לחזור משם לפני שאנשי ביידן חוזרים לשלטון, אחרת אתה עלול להיות תקוע שם עד שהרפובליקנים ינצחו שוב....

נערך לאחרונה ב:
מחרתיים ימנה את מאסק ומי יודע מה אחריו
הלוואי..
בניגוד לטראמפ אני חושב שמאסק הוא בן אדם רציונלי , ובן אדם עם קבלות רציניות, שהצליח להקים מיזמים מטורפים מאפס.
ואני כבר לא מדבר על הפיטורים ההמונים בשירות הציבורי שאין דבר שהפורום פה יכול לתמוך יותר מזה (כמובן רק עם זה נעשה ע"י הצד הנכון של המפה - אחרת גדולי הקפיטליסטים הופכים לסוציאליסטים ועיין ערך החיבוק ל"הסתדרות" פה)

נכון, ממשלת ימין על מלא... בגלל זה הכל תותים פה
במונחים בינלאומיים, הוויכוח בישראל הוא בין אנשי ימין קיצוני לאנשי ימין נורמטיבים. אם אירופאי היה מדבר כמו ח"כ ממוצע בליכוד או עוצמהיהודית היו שמים אותו בכלא על הסתה לגזענות. כך היה גם בישראל בעבר, למי שזוכר את מפלגת כ"ך.

לגבי השמאל במדינת ישראל, הוא כמעט ולא קיים. למעשה, להערכתי המלומדת, יש בישראל יותר בליברס, כלומר מעריצי ג'סטין ביבר, משמאלנים.

הלוואי..
בניגוד לטראמפ אני חושב שמאסק הוא בן אדם רציונלי , ובן אדם עם קבלות רציניות, שהצליח להקים מיזמים מטורפים מאפס.
ואני כבר לא מדבר על הפיטורים ההמונים בשירות הציבורי שאין דבר שהפורום פה יכול לתמוך יותר מזה (כמובן רק עם זה נעשה ע"י הצד הנכון של המפה - אחרת גדולי הקפיטליסטים הופכים לסוציאליסטים ועיין ערך החיבוק ל"הסתדרות" פה)
הבעיה של מאסק הם לא הפיטורים אלא איך שזה נעשה, בלי טיפת מחשבה. אתה מצפה מאדם חושב שיכנס לתפקיד ילמד אותו ואז יתחיל לבצע מהלכים ויפטר את מי שצריך, זה לא המצב. Move fast and brake things זה משהו שמתאים לסטארט אפ לא למדינה . ארה"ב היא לא מייזם מאפס , היא כבר עכשיו המעצמה הגדולה בעולם, אם תשבור יותר מידי אולי תוריד אותה לאפס.

כנ"ל טראמפ, הבעיה היא לא בהטלת מכסים, הבעיה שאין בהם ממש היגיון, אין תכנון מראש ואין אמון בדרך כי אף אחד לא מסביר אותה או מתכנן לטווח ארוך.

תסתכל לדוגמה איך הבנק המרכזי מעלה או מוריד ריבית, הוא חודשים מראש מודיע על מה דעתו, הוא נותן מידע איזה אינדיקטורים ישפיעו על ההחלטה. ועדיין השווקים נופלים או עולים בעקבות ההחלטות של הבנק, אבל במידה וגם זה בגלל שההשפעות של ההחלטות שלו רוחביות. טראמפ זורק מכסים עם השפעות גלובליות, לא מנסה אפילו לעשות משא ומתן לפני עם מדינות,גם לא ידידותיות, אין דיונים והתייעצויות, אין פרוטוקולים, מוסיף או מוריד עוד מכסים בלי שום הגיון. ברור שהשוק יכנס לפאניקה.

טראמפ ומאסק שניהם לא מתאימים לניהול מדינה, מאסק הוכיח את עצמו בניהול עסקי טק לפחות, טראמפ גם לא הצליח ממש בזה.

הבעיה של מאסק הם לא הפיטורים אלא איך שזה נעשה, בלי טיפת מחשבה. אתה מצפה מאדם חושב שיכנס לתפקיד ילמד אותו ואז יתחיל לבצע מהלכים ויפטר את מי שצריך, זה לא המצב. Move fast and brake things זה משהו שמתאים לסטארט אפ לא למדינה . ארה"ב היא לא מייזם מאפס , היא כבר עכשיו המעצמה הגדולה בעולם, אם תשבור יותר מידי אולי תוריד אותה לאפס.

כנ"ל טראמפ, הבעיה היא לא בהטלת מכסים, הבעיה שאין בהם ממש היגיון, אין תכנון מראש ואין אמון בדרך כי אף אחד לא מסביר אותה או מתכנן לטווח ארוך.

תסתכל לדוגמה איך הבנק המרכזי מעלה או מוריד ריבית, הוא חודשים מראש מודיע על מה דעתו, הוא נותן מידע איזה אינדיקטורים ישפיעו על ההחלטה. ועדיין השווקים נופלים או עולים בעקבות ההחלטות של הבנק, אבל במידה וגם זה בגלל שההשפעות של ההחלטות שלו רוחביות. טראמפ זורק מכסים, לא מנסה אפילו לעשות מסע ומתן לפני עם מדינות,גם לא ידידותיות, אין דיונים והתייעצויות, אין פרוטוקולים, מוסיף או מוריד עוד מכסים בלי שום הגיון. ברור שהשוק יכנס לפאניקה.

טראמפ ומאסק שניהם לא מתאימים לניהול מדינה, מאסק הוכיח את עצמו בניהול עסקי טק לפחות.
אולי יש שיטות טובות יותר...אבל יש לארה"ב ולטראמפ קלפים בעייתיים(חוב) וקלפים טובים(הצרכן העולמי)...והם מנסים לעשות מהלך מהיר...דברים נשברים.

יש לארה"ב חוב עצום....100% מהכנסות הממשל הולכות לתשלום הוצאות קבועות + ריבית...לא מטפלים בצד ההוצאות אז מוסיפים כאן "מס צריכה" על הצרכנים.(שחלקו יבלע על ידי מדינות זרות...יש כאן סבסוד חלקי).
בינתיים, מכוון שלארה"ב יש יד חזקה יותר(הם הצרכן העולמי), הרבה מדינות מגיעות לשולחן, בוודאי קטנות(הי ישראל) וכנראה שיתכופפו לא מעט...דבר שאמור, בתאוריה, לעזור לחלק מהחברות האמריקאיות....בהנתן וטראמפ ילך לכוון הסכמים מיטיבים עם מי שבא "ונכנע"...
עדיין, בסוף השאלה מה יקרה מול סין ומול האיחוד האירופאי עם כל הכבוד לישראל ולפיליפנים....

ברמה האישית, אני מאזן מחדש את התיק בתקופה הזו...רוצה להאמין שהמטרה היא לא לשבור את העולם, אלא לעשות reset מסויים והדרך שעוברת על מנת לעשות את זה היא shock and awe.

אולי יש שיטות טובות יותר...אבל יש לארה"ב ולטראמפ קלפים בעייתיים וקלפים טובים...והם מנסים לעשות מהלך מהיר...דברים נשברים.
זה לא קלפים טובים או רעים, כל המערכת הפיננסית מבוססת על אמון. בלי אמון אף אחד לא יעשה עסקים איתך, אלא מחוסר ברירה ועל זה יבקשו פרמיית סיכון. ארה"ב הופכת את עצמה בדרך הזו למקום מסוכן לעשות בו עסקים, אם מכסים יכולים לעלות ולרדת כל יום ואז גם יכולים להיות מכסי תגובה, אם אתה בעל עסק ואתה מחפש מקום ליבא או ליצא אליו, במצב של השלטון הנוכחי, סביר להניח שתנסה בכל דרך להנמע לפתח מסחר עם ארה"ב בכל מחיר, תפנה לארה"ב רק מחוסר ברירה וסביר להניח שתגן על עצמך ע"י תמחור עם פרמיית סיכון מסויימת.

החוב האמריקאי (כבר כתבתי על כך בעבר)הוא תוצאה של הורדת מיסוי על עשירים וחברות שהתחיל עוד בעידן רייגן וטראמפ המשיך אותו בקדנציה הראשונה. ארה"ב לוקחת פחות מיסים מהאזרחים שלה מכמעט כל מדינה מערבית (לא לדאוג האזרח הפשוט האמריקאי משלם יפה, רק עשירונים 9 ו 10 באמת זכו להטבות),מלבד אירלנד (אין לי כח להמציא עוד פעם את הנתונים), ביחס לתל"ג.

מה גורם לך לחשוב שאין פה טיפת מחשבה? לדעתי אם זה היה מתנהל בפזיזות היינו עדים לפיטורים בסדרי גודל של כמה וכמה מידות מעל.
בנוסף את אותם דברים אמרו גם על טויטר והנה זה מתנהל לתפארת (אפשר לחלוק אם השווי היה מנופח, והאם נכון שלא לעשות סינון תכנים, אבל בגדול הרשת פועלת טוב)
חוץ מזה שמי שמתנהל טוב בעסקים בדרך כלל יתנהל יותר טוב בניהול מערכות ממשלתיות.
זה לא קלפים טובים או רעים, כל המערכת הפיננסית מבוססת על אמון. בלי אמון אף אחד לא יעשה עסקים איתך, אלא מחוסר ברירה ועל זה יבקשו פרמיית סיכון. ארה"ב הופכת את עצמה בדרך הזו למקום מסוכן לעשות בו עסקים, אם מכסים יכולים לעלות ולרדת כל יום ואז גם יכולים להיות מכסי תגובה, אם אתה בעל עסק ואתה מחפש מקום ליבא או ליצא אליו, במצב של השלטון הנוכחי, סביר להניח שתנסה בכל דרך להנמע לפתח מסחר עם ארה"ב בכל מחיר, תפנה לארה"ב רק מחוסר ברירה וסביר להניח שתגן על עצמך ע"י תמחור עם פרמיית סיכון מסויימת.
זה הקלף שתמיד מנופפים בו, ותכלס שום מדינה עוד לא הצליחה להוות תחליף לארה"ב, כנראה שדמוקרטיה וקפטיליזם הם הקלפים הכי חזקים במשחק.

לגבי השמאל במדינת ישראל, הוא כמעט ולא קיים. למעשה, להערכתי המלומדת, יש בישראל יותר בליברס, כלומר מעריצי ג'סטין ביבר, משמאלנים.
הצחקת אותי, הרוב המוחלט בהחלט של הישראלים הם שמאל מאד, הם פשוט חושבים משום מה שהם ימין (כמו הממשלה שלנו).

. ארה"ב לוקחת פחות מיסים מהאזרחים שלה מכמעט כל מדינה מערבית
אני לא יודע כמה זה נכון אם אתה לוקח בחשבון את כלל המיסים, המס בארה"ב לא נמוך בסטייטס מסוימים ואף גבוה.

מה גורם לך לחשוב שאין פה טיפת מחשבה? לדעתי אם זה היה מתנהל בפזיזות היינו עדים לפיטורים בסדרי גודל של כמה וכמה מידות מעל.
כי אלפי עובדים שפוטרו הוחזרו לעבודה אולי...
בנוסף את אותם דברים אמרו גם על טויטר והנה זה מתנהל לתפארת (אפשר לחלוק אם השווי היה מנופח, והאם נכון שלא לעשות סינון תכנים, אבל בגדול הרשת פועלת טוב)
תפארת?! חוץ מזה שזה עזר לו לבצע שוחד בחירות, איך תפארת?! וטוויטר אינה מדינה.
זה הקלף שתמיד מנופפים בו, ותכלס שום מדינה עוד לא הצליחה להוות תחליף לארה"ב, כנראה שדמוקרטיה וקפטיליזם הם הקלפים הכי חזקים במשחק.
עד שאיזה מדינה כן...ככה התנהלו הדברים מאז תחילת ההיסטוריה.

אני לא יודע כמה זה נכון אם אתה לוקח בחשבון את כלל המיסים, המס בארה"ב לא נמוך בסטייטס מסוימים ואף גבוה.
הבאתי כבר את הנתונים בעבר. אם זה ממש משנה לך אתה יכול לחפש. היא בפער גדול מול כל מדינה מערבית (חוץ מאירלנד).

אתה לא יכול בדיוק להתעלם, ברוב המדינות והכלכלות, מהצרכן האמריקאי ומסחר מול ארה"ב...לטוב או לרע...מה תעשה, תמכור למי במקום? בהזנחת אגו(חתיכת הזנחה), ראציונלית, המדינות צריכות להגיע להסכם חדש עם ארה"ב....או להמר שהאמריקאים ישרדו פחות עם "הכאב".(ההימור של סין?)
ובהנחה והגעת להסכמה מחדש וחוקים חדשים שהם win לארה"ב...מה בדיוק החשש?

נראה...
אם אני צריך לנחש, נתחיל לראות מדינות חותמות על הסכמי סחר חדשים מול ארה"ב, מבטלות מכסים(דבר שיפגע בהכנסות המדינה ו/או בתעשיות מקומיות...ע"ע ישראל ומיסים על רכבים) וטראמפ "מברך"...
אם הוא "ירד" מהעץ(ותוך כדי כך באמת משיג חופש משמעותית ממכסים לארה"ב מול הרבה שותפות סחר), זה יכול להיות win לא קטן...
אם הוא מתחפר מול אירופה וסין(או שהם מולו...) אז...אאוץ.

אתה לא יכול בדיוק להתעלם, ברוב המדינות והכלכלות, מהצרכן האמריקאי ומסחר מול ארה"ב...לטוב או לרע...מה תעשה, תמכור למי במקום? בהזנחת אגו(חתיכת הזנחה), ראציונלית, המדינות צריכות להגיע להסכם חדש עם ארה"ב....או להמר שהאמריקאים ישרדו פחות עם "הכאב".(ההימור של סין?)
ובהנחה והגעת להסכמה מחדש וחוקים חדשים שהם win לארה"ב...מה בדיוק החשש?

נראה...
אם אני צריך לנחש, נתחיל לראות מדינות חותמות על הסכמי סחר חדשים מול ארה"ב, מבטלות מכסים(דבר שיפגע בהכנסות המדינה ו/או בתעשיות מקומיות...ע"ע ישראל ומיסים על רכבים) וטראמפ "מברך"...
אם הוא "ירד" מהעץ(ותוך כדי כך באמת משיג חופש משמעותית ממכסים לארה"ב מול הרבה שותפות סחר), זה יכול להיות win לא קטן...
אם הוא מתחפר מול אירופה וסין(או שהם מולו...) אז...אאוץ.
כמו שאמרתי, לא שלא יעשו עסקים, יעדיפו יעדים יותר יציבים אם ניתן, לארה"ב תפנה בלית ברירה. ארה"ב היא בסה"כ 13% מהסחר העולמי, אם אני זוכר נכון.

מה בדיוק החשש?
החשש ואפילו לא חשש, בטוח. חלק מהמכסים ישארו, כל מכס הוא תורם לחוסר יעילות של שני השווקים. השוק האמריקאי היה בתמחור יתר, עם צפייה לצמיחה אסטרונומית, גם היום הוא עדיין יקר. הצמיחה הזאת כנראה כבר לא תגיע. הרעיון שאת הנתונים של זה יראו רק בעוד שנה. אני בהחלט צופה התאוששות בטווח הקצר שחלק מהמכסים ירדו, בטווח הארוך השוק יפגע גם של ארה"ב וגם של העולם, כשיתחילו להגיע הנתונים של האטה ביחס למכפילים שהמשקיעים קונים היום מניות, אז תתחיל הנפילה הגדולה.

כי אלפי עובדים שפוטרו הוחזרו לעבודה אולי...
כי כל עובד ממשלתי (למעט בתחומי משרד האוצר) הוא בחזקת לא יעיל עד שתראה שהוא יעיל.
ואגב מה עם ההעסקה של אלפי עובדים ממשלתים בלי שום טיפת מחשבה ע"י ממשל ביידן, מה שגרם לפד לא להוריד את הריבית וכו'?
עד שאיזה מדינה כן...ככה התנהלה הדברים מאז תחילת ההיסטוריה.
הסיכון שזה יקרה גדול יותר אם ארה"ב תתן לסין להשתלט על העולם, ותעסיק מילוני עובדים ממשלתים מיותרים, ותתנהל בחוסר יעילות משווע עד למשבר חוב הבא.
ובדיוק בשביל זה צריך את מאסק.

כי כל עובד ממשלתי (למעט בתחומי משרד האוצר) הוא בחזקת לא יעיל עד שתראה שהוא יעיל.
ואגב מה עם ההעסקה של אלפי עובדים ממשלתים בלי שום טיפת מחשבה ע"י ממשל ביידן, מה שגרם לפד לא להוריד את הריבית וכו'?
אתה מתחיל עם וואטאבאוטאיזם, אני מבין שנגמרו הטיעונים. אז בו נסכים שמאסק מטומטם לפחות כמו ביידן, בסדר, זה משמח אותך. אתה באמת תצדיק כל שטות?
הסיכון שזה יקרה גדול יותר אם ארה"ב תתן לסין להשתלט על העולם, ותעסיק מילוני עובדים ממשלתים מיותרים, ותתנהל בחוסר יעילות משווע עד למשבר חוב הבא.
המכס על סין מוצדק. כתבתי כבר עשרות פעמים בפורום. המכס על קנדה ועוד מדינות לא מוצדק הוא מטומטם, גם את זה כתבתי. אם יש לך בעיות עם קנדה אתה יושב איתם למשא ומתן לא פותח נגדם במלחמה וזה נכון לעוד מדינות כולל ישראל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
S במידה ואני מתכנן רילוקיישן פוסטים מאיכות נמוכה 9
Level מה קורה לבעלי האגחים, במידה ומדינת ישראל "מצילה" את אחד הבנקים הגדולים מקריסה? שוק ההון 7
ס במידה ויהיה מיתון שוק ההון 87
A במידה ולפרויקט יש ליווי בנקאי האם עדיף לשלם את כל הסכום כמה שיותר מהר? נדל"ן 2
N שאלה| יש איזו דרך להימנע מתשלום מס הכנסה במידה וההכנסות מגיעות מחו"ל (ארה"ב) מיסים 2
Harvey מה מקבלים מקבלן במידה ויש פינוי בינוי בבניין ישן נדל"ן 11
S מסלול ביטוח ללא נכות בקרן פנסיה במידה וישנו אכ"ע פרטי על כל השכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S איך הייתם משקיעים בתקופה זו 1M ש"ח במידה ונדרש תזרים חודשי שוק ההון 84
ד האם להעביר את תיק ההשקעות מהבנק במידה ואני חוסך לדירה ב3 שנים הקרובות ? שוק ההון 1
O במידה והייתם יכולים לקנות דירה במחיר למשתכן... נדל"ן 4
D RSU במידה והחברה נמכרת צרכנות פיננסית 0
unrealx האם חייב לעשות תיאום מס במידה ואני בתכנית ESPP ולא עשיתי auto sell? שוק ההון 17
א S&P 500 שקול במידה מסויימת ל VTI ? שוק ההון 11
א כיצד אתם משקיעים באגחים במידה ואת מרבית ההשקעות שלכם אתם מבצעים דרך IB שוק ההון 3
M מה קורה במידה וחברה שמציעה קרן מחקה נופלת? שוק ההון 18
ע במידה ותתחולל במדינה עכשיו קטסטרופה בסדר גודל עצום, מה קורה לתיק השקעות שלי? שוק ההון 33
ל מחקר בנושא סנטימנט והחלטות משקיעים במערכה הנוכחית - "שאגת הארי". שוק ההון 0
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
P איך לדווח הפסדים משנים קודמות ולהעביר מגן מס לשנה הנוכחית? מיסים 11
א רכישת דירה חדשה בחיפה בעת הנוכחית נדל"ן 6
D וואן זירו one zero בעת הנוכחית צרכנות פיננסית 1
הדבורה מיה הכנסת סכום משמעותי לשוק ההון בתקופה הנוכחית שוק ההון 6
ש איך יודעים כמה רווח הון מומש בשנה הנוכחית (לפני שמגיע 867)? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה