• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם חייב לעשות תיאום מס במידה ואני בתכנית ESPP ולא עשיתי auto sell?

• פותח הנושא פותח הנושא unrealx
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

unrealx

משתמש בכיר
דירוג
596
האם חייב לעשות תיאום מס במידה ואני בתכנית ESPP ולא עשיתי auto sell? (כשמוכרים)

לא.
אם אתה בברוקר זר, אז פשוט תצטרך להגיש דוח שנתי בשנה של המכירות (ושאר ההכנסות שלך באותה שנה).

ייתכן שיש גם השלכות דיווח אם המניות מניבות דיוידנדים (כלומר גם בשנים ללא מכירה). זה נכון?
@FIYaacov
כנראה שבתוך השאלה הזו יש 2 אופציות - האם הברוקר הזר ניכה מס אמריקאי במקור או לא

אם אתה לא אמריקאי אז הוא ינכה לך מס במקור.
אם אתה אמריקאי, לא ינכה לך מס במקור ותצטרך להגיש גם שתי דוחות (כאן ושם).

אתה שוכח אופציה שלישית - שהחברה לא אמריקאית.
ואז גם אם הברוקר ניכה במקור מס, יכול להיות שהוא פחות מ25% (ואז תצטרך להשלים בארץ).

אם אתה לא אמריקאי אז הוא ינכה לך מס במקור.

(בהנחת ברוקר אמריקאי) הוא מנכה במקור מס אמריקאי או ישראלי?
אם הוא מנכה מס אמריקאי אולי אין חבות מס נוספת אך נשמע הגיוני שצריך לדווח למס ההכנסה בישראל ולהזכדות עליו. זה יהיה מפתיע אם יש לו יכולת לנכות מס ישראלי

בהנחת ברוקר אמריקאי) הוא מנכה במקור מס אמריקאי או ישראלי?
מס עבור המדינה שבה החברה שאתה מחזיק רשומה. במקרה של חברה אמריקאית ינוכה מס עבור ה irs האמריקאי.
אם הוא מנכה מס אמריקאי אולי אין חבות מס נוספת אך נשמע הגיוני שצריך לדווח למס ההכנסה בישראל ולהזכדות עליו
אולי זה נשמע לך הגיוני, אבל מכמה דיונים פה בפורום (שהם בהחלט לא מחליפים יעוץ ע"י איש מקצוע בתחום) עושה רושם שמקרה כזה לא יוצר חובת הגשת דו"ח שנתי.
אם אתה מחוייב בהגשת דו"ח מסיבה אחרת אז כמובן שצריך לכלול בו גם את הדיבידנדים

בדיוק מה ש- @roneng אמר.

אם הוא מנכה מס אמריקאי אולי אין חבות מס נוספת אך נשמע הגיוני שצריך לדווח למס ההכנסה בישראל ולהזכדות עליו
זה לא שונה מברוקר ישראלי, שגם הוא לא מנכה לך מס ישראלי על דיבידנד זר.

זה לא שונה מברוקר ישראלי, שגם הוא לא מנכה לך מס ישראלי על דיבידנד זר.
מאיפה הבאת את זה?
ברוקר ישראלי בהחלט מנכה מס ישראלי על דיבידנד זר (כשיש חבות מס)

מאיפה הבאת את זה?
ברוקר ישראלי בהחלט מנכה מס ישראלי על דיבידנד זר (כשיש חבות מס)
צודק שלא דייקתי. כוונתי היתה מדיבידנד אמריקאי (רגיל. המקרה בו בברוקר זר אין צורך להגיש דו"ח, לא שונה מברוקר ישראלי. זה לא שיש פטור מיוחד בחוק לאנשים שעובדים עם ברוקר ישראלי, ככל שידוע לי).

צודק שלא דייקתי. כוונתי היתה מדיבידנד אמריקאי (רגיל. המקרה בו בברוקר זר אין צורך להגיש דו"ח, לא שונה מברוקר ישראלי. זה לא שיש פטור מיוחד בחוק לאנשים שעובדים עם ברוקר ישראלי, ככל שידוע לי).
אהה, עכשיו הבנתי למה התכוונת.
אני לא בטוח כמה זה טיעון נכון. ההבדל העיקרי הוא שברוקר ישראלי ידאג לכל חבות המס שלך, כלומר אם מסיבה כלשהי נוכה פחות מ25% בחו"ל (מה שיכול לקרות גם עם דיבידנד אמריקאי בתנאים מסויימים) אז הברוקר הישראלי ידאג לנכות את ההפרש. בנוסף ברוקר ישראלי מנפיק לך בסוף השנה טופס 867 ואאל"ט מופיעים שם גם הניכויים שהיו בחו"ל.
כלומר אפשר לטעון שברוקר ישראלי "מדווח בשמך" למס הכנסה ודואג שלא תשלם מעט מידי מס, בעוד שעם ברוקר זר אין סידור כזה.

כל זה לא סותר את העניין שלמייטב הבנתי, כל עוד אין חבות מס בישראל כתוצאה מהדיבידנד, קבלת הדיבידנד לא יוצרת חובת הגשת דו"ח

*מזכיר שוב שאני לא רו"ח ולא מומחה מיסוי. אין לי מושג על מה אני מדבר וכנראה שכדאי להתיעץ עם איש מקצוע בתחום.

אפשר לטעון שברוקר ישראלי "מדווח בשמך" למס הכנסה
לא נראה לי שזו טענה נכונה. אני לא חושב שהוא מעביר דיווח כזה (אולי אני טועה), והטופס שהוא מעביר למשקיע הוא לא תחליף לדו"ח ולא מוגש לרשות המיסים (אלא אם המשקיע הגיש אותו כמובן).
דואג שלא תשלם מעט מידי מס
זה שמישהו דואג לזה זה לא מה שיוצר פטור. אם הרו"ח שלך דואג להעביר את כל המיסים כראוי, אתה עדיין חייב בהגשת דו"ח. מה שפוטר זה ניכוי במקור, וכשהוא נעשה זה לא משנה אם הברוקר ישראלי או לא.
בעוד שעם ברוקר זר אין סידור כזה
לא מצאתי רמז בחוק לקיומו של הסדר מיוחד עם ברוקר ישראלי (מבחינת חובת הגשת דו"ח), אבל גם אני לא מומחה.

לא מצאתי רמז בחוק לקיומו של הסדר מיוחד עם ברוקר ישראלי (מבחינת חובת הגשת דו"ח), אבל גם אני לא מומחה.
זה לא דוח שנתי כזה רגיל
זה דוח ניכויים במקור שבוצעו ע"י הגוף, משמע הגוף מדווח ומעביר את הניכויים שנעשו ובהתאמה את הפעולות שהובילו אליהם
הדוח הזה נראה שונה מדוח אישי והוא מיועד לתחזק "צינור" בין כיסו של המשקיע לכיסו של פקיד השומה

לא נראה לי שזו טענה נכונה. אני לא חושב שהוא מעביר דיווח כזה (אולי אני טועה), והטופס שהוא מעביר למשקיע הוא לא תחליף לדו"ח ולא מוגש לרשות המיסים (אלא אם המשקיע הגיש אותו כמובן).
הוא לא תחליף לדו"ח, אבל אני די בטוח שעותק שלו מגיע למס הכנסה.
זה שמישהו דואג לזה זה לא מה שיוצר פטור. אם הרו"ח שלך דואג להעביר את כל המיסים כראוי, אתה עדיין חייב בהגשת דו"ח. מה שפוטר זה ניכוי במקור, וכשהוא נעשה זה לא משנה אם הברוקר ישראלי או לא.
נכון. מצד שני מס הכנסה סומך הרבה יותר על הבנק/בית השקעות מאשר על הרו"ח שלך.
באותה מידה הוא "סומך" גם על המעסיק שלך ולכן בתור שכיר מספיק לך שהמעסיק מנפיק משכורת ואתה לא צריך להגיש דו"ח למס הכנסה.
יש הסדר של ניכוי מס, לא של הגשת דו"ח.
דה פאקטו אם יש לך רווחי הון בברוקר ישראלי הוא ינכה לך את המס וינפיק טופס 867 ואתה לא חייב להגיש דו"ח למס הכנסה. לעומת זאת על רווחי הון בברוקר זר אף אחד לא מנכה לך מס ומנפיק 867 אלא אתה חייב להגיש דו"ח למס הכנסה ולשלם את המס בעצמך.

נכון. מצד שני מס הכנסה סומך הרבה יותר על הבנק/בית השקעות מאשר על הרו"ח שלך.
באותה מידה הוא "סומך" גם על המעסיק שלך ולכן בתור שכיר מספיק לך שהמעסיק מנפיק משכורת ואתה לא צריך להגיש דו"ח למס הכנסה.
זהו שזה לא עניין של "סומך": לפקיד השומה ה"סומך" אין סמכות לפטור מדו"ח (אם כי יש לו סמכות הפוכה).
הפטור מתבסס על תקנות מס הכנסה (פטור מהגשת דין וחשבון)
2. (א) יחיד תושב ישראל שכל הכנסתו בשנת המס היתה הכנסה ממשכורת או הכנסה מדמי שכירות, או שהיתה הכנסת חוץ, הכנסה מקצבת חוץ, הכנסה מריבית, הכנסה מנייר ערך, הכנסה מאנרגיה מתחדשת או הכנסה נוספת, או צירוף של כולן או חלקן, יהא פטור מהגשת דין וחשבון לפי סעיף 131 לפקודה.
וכמוגדר בסעיף 1
"הכנסת חוץ" – הכנסה שהופקה או שנצמחה מחוץ לישראל, וכן הכנסה ממכירת נייר ערך של חברה תושבת ישראל הרשום למסחר בבורסה מחוץ לישראל, שהתקיימו בה כל אלה:
(1) סכומה לא עלה על הסכום הקבוע בתוספת ד';
(2) שולמה בשלה מקדמת מס, ולענין הכנסה כאמור שאינה ממכירת נייר ערך של חברה תושבת ישראל הנסחרת בבורסה או ממכירת נייר ערך זר – שולמה בשלה מקדמת מס או שנקבע לה פטור ממס;
לא הצלחתי למצוא מקום בו נאמר בבירור שדיבידנד זר שנוכה ממנו מס במקור בגובה המס הישראלי נופל תחת ההגדרה "פטור", אבל זה נכון בלי קשר להאם הניכוי נעשה על ידי ברוקר זר או ישראלי.
אם ניכוי במקור פוטר מדו"ח זה לא משנה אם הברוקר הוא ישראלי.
כן מפורש פטור מדו"ח אם נוכה במקור מס על הכנסה מריבית (כולל דיבידנד) מהכנסה שהופקה או שנצמחה בישראל, ועבורו ניתן לפנות להגדרת ניכוי בסעיף 162 לפקודה
ניכה חבר בני־אדם מס מריבית או מדיבידנד
חבר בני-אדם, לא ברוקר ישראלי דווקא, אבל כאמור זה על נייר ישראלי.

שורה תחתונה: בשום מקום בחוק לא מצאתי רמז לתלות בין פטור מהגשת דו"ח לבין מי ניכה מס (זר) במקור.

**לא מומחה, בהחלט יתכן שיש תקנות רלוונטיות שלא מצאתי**

לא הייתי מצפה שיהיה בחוק התייחסות למי ניכה את המס.
לדעתי מהות השאלה (שרונן ענה עליה) היא עצם הרעיון שיש פטור מהגשת דו"ח כאשר יש ניכוי מס - בין אם המס שנוכה שולם למס ההכנסה הישראלי (טריוויאלי) בין אם המס שולם למס הכנסה של מדינה אחרת.

מחוברת דע זכויותיך 2017, עמ' 3 - אחד מאוסף תנאים המאפשרים פטור מהגשת דו"ח (ברירת המחדל היא חובת הגשה):
5. הכנסה ממכירת נייר ערך הנסחר בבורסה,
לרבות הכנסה ממכירת נייר ערך זר או ממכירת מלווה
קצר מועד, אשר נקבע לגביה פטור ממס או נוכה ממנה
מלוא המס לפי הפקודה
או שולמה בשלה מקדמת מס​

(הציטוט מתייחס מפורש למכירת ני"ע, לא מצאתי סעיף יותר רלוונטי עבור רווח מדיוידנד)​

יש כאן פרשנות שאם שילמת למדינה אחרת את המס ויש אפשרות להזדכות עליו, משמע שביצעת "ניכוי לפי הפקודה" (אותי זה הפתיע, אולי זה לא אמור להפתיע מישהו עם ניסיון בפירוש ניסוחים כאלו).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
M שכירים - מי חייב בהגשת דוח שנתי מיסים 1
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 16
סול מי שעצמאי חייב - חייב - הסכם ממון אוף טופיק 11
I חוקים ומיסוי - חייב רואה חשבון? מיסים 1
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
Y מה זה טופס מש"ח והאם כל רוכש דירה חייב בו? נדל"ן 3
T כדי להשקיע בשוק האמריקאי חייב ברוקר אמריקאי ? שוק ההון 4
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
Count Olaf משוחרר "טרי" בן 25, חייב לרוקן את העו"ש בהקדם יומני מסע אישיים 46
M דמי שכירות מנכס בארהב - חייב במס? מיסים 3
שם משתמש בעייתי האם יש מינימום שמתחתיו המעסיק לא חייב להפקיד לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
McMurphy הנפקת תלוש לעוזרת - האם חייב לפתוח תיק במע״מ? צרכנות פיננסית 9
N האם חייב לשלם מס קריפטו? אזרחות פורטוגלית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
stamEhad שאלה על תשלום מס יסף (מילוי טופס 135 - דו"ח מס שנתי מקוצר) בעקבות מימוש אופציות. האם אני חייב? מיסים 13
A תשלום מס רווחי הון(לא חייב בדוח שנתי) צרכנות פיננסית 1
Yuvalbuz3 תואר , לא פרקטי אבל חייב ? ובמה ? התפתחות אישית 41
א חילוק ההשקעות - האם חייב להיות שווה בשווה? שוק ההון 7
M האם חייב כרטיס אשראי? צרכנות פיננסית 13
M התחשבות ברווח צבור חייב במס בחישוב הקצאת נכסים שוק ההון 9
Arrow האם וועד בית חייב לפרסם דו"ח על מצב הכספים, ואם כן מתי וכמה? אוף טופיק 8
G איזה חומרי ניקוי חייב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
S סקר למשקיעים באופן פרטי עם חשבון חייב במס שוק ההון 40
K כל כמה זמן ETF חייב לאזן מחדש שוק ההון 9
B טופס 135 להחזר מס עקב תרומות- האם חייב למלא נתוני שוק ההון? צרכנות פיננסית 7
A האם מי שאינו אזרח אמריקאי חייב לחתום על טופס W8-BEN? צרכנות פיננסית 5
breezblock איזון התיק - חייב להיות במועדים קבועים? שוק ההון 13
אליא חייב, חייב, חייב עזרה בהבנת אג"ח ממשלתי ... :-) שוק ההון 7
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 32
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 10
ישראלי מצוי מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 5
C מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א מה עדיף לי לעשות עם המט״ח? שוק ההון 36
א יש דרך לעשות סימולציית מס בברוקרים/בנקים ? שוק ההון 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
גימפל "הודעה בגין סיום תקופת ההטבה באקסלנס טרייד", יש מה לעשות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 61
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
I איך והאם אדם פשוט יכול לעשות שורט על מנייה בודדת? פוסטים מאיכות נמוכה 2
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
אלן מור מפתח תוכנה שרוצה לעשות יותר הנדסת תוכנה, רק גאמפ״א? התפתחות אישית 7

נושאים דומים

Back
למעלה