היי
חושב על הצעד הבא שלי בנדלן
היום יש דירה בבעלותי בשווי 2.5 מיליון שח ±
משכנתא של 1.1 מיליון שח.
מה שמשאיר לי 1.4 מיליון שח להתנהל איתם לכנס הבא במידה ואמכור ( לא מעוניין ב2 דירות בשל מיסוי)
מתלבט איך כדאי לי להתנהל עם הכסף הזה:
אופציה א - לקנות דירה מקבלן שתהיה מוכנה בעוד 3-4 שנים בשווי של 2.4-2.7 מיליון ,כלומר משכנתא של 1.6 מיליון שח בערך
לשלם 10/15% היום ולקראת השנה האחרונה לפני האיכלוס למכור את הדירה הישנה שלי וככה לשלם את הדירה החדשה
מה שזה נותן לי זה להשביח את 2 הדירות במקביל ולא לשלם מיסוי.
אופציה ב- אותו דבר רק לא לשים את כל הביצים בסל אחד של נדלן
כלומר לחפש דירה בפריפריה בשווי של עד 1.6 מיליון שח, גם חדשה מקבלן, חצי מהכסף כהון עצמי למשכנתא והחצי שנשאר להשקיע בשוק ההון/קרן כספית וכדומה.
אופציה ג- למכור את הדירה שלי ובנתיים לחפש מציאה בדירה יד 2, להשביח אותה עד הצעד הבא שנרצה לעשות.
אשמח לעצתכם/דעתכם ואם יש רעיונות נוספים.
נ.ב אני מאמין בנדלן בישראל
חושב על הצעד הבא שלי בנדלן
היום יש דירה בבעלותי בשווי 2.5 מיליון שח ±
משכנתא של 1.1 מיליון שח.
מה שמשאיר לי 1.4 מיליון שח להתנהל איתם לכנס הבא במידה ואמכור ( לא מעוניין ב2 דירות בשל מיסוי)
מתלבט איך כדאי לי להתנהל עם הכסף הזה:
אופציה א - לקנות דירה מקבלן שתהיה מוכנה בעוד 3-4 שנים בשווי של 2.4-2.7 מיליון ,כלומר משכנתא של 1.6 מיליון שח בערך
לשלם 10/15% היום ולקראת השנה האחרונה לפני האיכלוס למכור את הדירה הישנה שלי וככה לשלם את הדירה החדשה
מה שזה נותן לי זה להשביח את 2 הדירות במקביל ולא לשלם מיסוי.
אופציה ב- אותו דבר רק לא לשים את כל הביצים בסל אחד של נדלן
כלומר לחפש דירה בפריפריה בשווי של עד 1.6 מיליון שח, גם חדשה מקבלן, חצי מהכסף כהון עצמי למשכנתא והחצי שנשאר להשקיע בשוק ההון/קרן כספית וכדומה.
אופציה ג- למכור את הדירה שלי ובנתיים לחפש מציאה בדירה יד 2, להשביח אותה עד הצעד הבא שנרצה לעשות.
אשמח לעצתכם/דעתכם ואם יש רעיונות נוספים.
נ.ב אני מאמין בנדלן בישראל