• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

במידה והממשלה הנוכחית תחליט להלאים את הפנסיות שלנו כמו שקרה בהונגריה - האם ניתן יהיה לפדות אותם בזמן?

• פותח הנושא פותח הנושא Flambo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    פנסיה
מצב
הנושא נעול.
גם בקישור שצירפת לא מצאתי שום הלאמה של פנסיה בהונגריה. הכי קרוב שמצאתי זה:

שזה יותר כמו העלאת מיסים זמנית, מאשר הלאמה. וגם כתוב שכל אחד יכול לבחור אם הוא רוצה לא להשתתף.
אם תמשיכי לקרוא תראי גם שכתוב שם ש3 טריליון פורינט שהיה בקרנות הפרטיות הועברו למדינה.

אני כבר מימשתי חצי מהפנסיה והוצאתי לחו"ל (פיזור סיכונים).
לא המלצה.
אני מניחה שעשית זאת תחת תשלום מס כבד (על חלק מהסכום). האם ערכת איזשהו חישוב סיכונים?
לצורך הדוגמא, אם אני מושכת 100 אלף שקל וצריכה לשלם מס של 10%, זה שווה ערך (בתוחלת) הלאמה של כלל הסכום בהסתברות של 10%.

מה ההסתברות לדעתך לכך שהמדינה תלאים את כלל הפנסיה שלך ב5 שנים הקרובות?

מה ההסתברות לדעתך לכך שהמדינה תלאים את כלל הפנסיה שלך ב5 שנים הקרובות?
החשש שלי הוא שתחת שלטון ה"ימין-על-מלא" ישראל תחדל להתקיים. אם נסתכל על כמות הנזק שהם עשו תוך שנתיים בלבד, מפחיד לחשוב כמה הם עוד יכולים להרוס בטווח הארוך (שמובטח להם דמוגרפית).
אגב, הקנס על משיכה הוא 30% ולא 10%, ועדיין חשבתי שזה משתלם לי על פני לאבד את הכל.

ספציפית לשאלה שלך, אני לא חושב שב-5 שנים תהיה הלאמה, אבל כן יכולים לאסור על משיכת הכסף ("לטובת החוסך") ואחר כך להכריח את המסלולים להשקיע רק באג"ח ממשלתי ("כי הוא בטוח יותר") ורק בסוף נגיע להלאמה.

לא הולאמו שום פנסיות בהונגריה.
בהונגריה יש קרנות ממשלתיות וקרנות פרטיות. הקרנות הפרטיות נהנו מביטוח מהממשלה בסגנון ביטוח לאומי.
מה שעשו שם (לפני יותר מעשור) זה שהממשלה החליטה שהיא לא משתתפת בביטוח הזה עבור הקרנות הפרטיות, אלא רק עבור הממשלתיות שהיא מנהלת. אנשים שרצו להנות ממלא ההטבות שהיו להם היו צריכים לעבור לפנסיה ממשלתית. אף אחד לא הכריח אותם והם עדיין לא חייבים, פשוט איבדו את הביטוח הממשלתי על הקרנות האלה.

בהונגריה יש קרנות ממשלתיות וקרנות פרטיות. הקרנות הפרטיות נהנו מביטוח מהממשלה בסגנון ביטוח לאומי.
מה שעשו שם (לפני יותר מעשור) זה שהממשלה החליטה שהיא לא משתתפת בביטוח הזה עבור הקרנות הפרטיות, אלא רק עבור הממשלתיות שהיא מנהלת. אנשים שרצו להנות ממלא ההטבות שהיו להם היו צריכים לעבור לפנסיה ממשלתית. אף אחד לא הכריח אותם והם עדיין לא חייבים, פשוט איבדו את הביטוח הממשלתי על הקרנות האלה.
אני גם מנסה להבין מה קרה ב2011 בהונגריה. עד כמה שקראתי, הטענה שלך לא מדויקת, אבל אני לא בטוחה. אשמח למקור לקריאה מעמיקה יותר.

בהונגריה עובד היה מפריש לפנסיה ממשלתית עד תקרה מסויימת והשאר לפנסיה פרטית. הממשלה החליטה לסגור את הפרטיות ולהעביר הכל לפנסיות ממשלתיות, בשביל זה הוציאו חוק שמי שלא יעביר את הכסף (בהתחלה הם בכלל חשבו לעשות את זה בכפיה והייתה התנגדות, גם של האיחוד), לא יקבל כסף מהקרן הממשלתית שלו אם הוא לא יעבור ולא יוכל להפקיד יותר כספי פנסיה חדשים גם מהמעסיק, מי שירצה, יצטרך לשלם 70% מס על הקרן הפרטית למי שלא יעבור, אז כמעט כולם עברו. ב 2014 סגרו את הקרנות הפרטיות באופן סופי.

אחרי המעבר ממשלת הונגריה העבירה את רוב הכסף של הפנסיות הממשלתיות לתוך התקציב שלה תוך הבטחה שהיא תשלם להם את הפנסיה בבוא היום, שכמו שאנחנו יודעים, לא משהו שרובנו היינו סומכים עליו. בנוסף, הקרנות הפרטיות היו מושקעות במניות שעלו מאז לא מעט ואילו ההבטחה לפנסיות שהממשלה תיתן הוא ריבית מינימלית של המשק.

תרחיש אימים ללא ספק.

נערך לאחרונה ב:
אגב, הקנס על משיכה הוא 30% ולא 10%, ועדיין חשבתי שזה משתלם לי על פני לאבד את הכל.
לא. הקנס הוא מס שולי עם מינימום של 35% וזה כל כל הסכום, לא רק הרווח.
הולאמו גם הולאמו והלכו לכיסוי של חלק מהגירעון.

במידה והממשלה הנוכחית תחליט להלאים את הפנסיות שלנו האם נוכל לפדות אותם בזמן?

בהונגריה העבירו את הפנסיות לתקציב ממשלתי, האם יינתן לנו מספיק זמן לסצע מכירה ולפדות אותם עד שהחוק יעבור?
האם יש לנו דרך להיחלץ מזה בזמן?
מה אתם ממליצים לעשות ?
למשוך את כל הפנסיה? יש לי סכום מאוד גדול, כך שאשלם הרבה מאוד כסף מס באם אמשוך.
יש היתכנות מעשית לדבר הזה? או שזה דמיונות ? כל הלילה לא הצלחתי להירדם

מטעה מאוד, הולאמו דה פקטו.

זו לא "בחירה" אם 97% מההונגרים "בחרו" לעבור לקרנות פרטיות.

הבחירה להישאר הייתה התאבדות פיננסית וקצבת פנסיה נמוכה יותר.

מטעה מאוד, הולאמו דה פקטו.

זו לא "בחירה" אם 97% מההונגרים "בחרו" לעבור לקרנות פרטיות.

הבחירה להישאר הייתה התאבדות פיננסית וקצבת פנסיה נמוכה יותר.
לפי אותו הגיון גם בישראל הולאמו קרנות הפנסיה ההסתדרותיות, רגע לפני שקרסו והפנסיות של חבריהן קוצצו משמעותית.

קלאסי. 5 דעות לגבי מה שקרה שם, במציאות רק אחת נכונה.
לא יודע בעצמי מעניין מה האמת.

לפי אותו הגיון גם בישראל הולאמו קרנות הפנסיה ההסתדרותיות, רגע לפני שקרסו והפנסיות של חבריהן קוצצו משמעותית.
האנלוגיה לא במקום.

בישראל הקרנות עמדו בפני פשיטת רגל ולא היה להן מספיק כסף לשלם לעמיתים. בלי התערבות - הן היו קורסות בכל מקרה. זו לא הלאמה. זה ארגון מחדש.

בהונגריה המצב היה שונה - לקרנות היו מספיק נכסים ורובן לא היו בסכנת קריסה.
הכסף מהן הלך ישירות לממשלה לכיסוי הגירעון בתקציב ולחוב הציבורי.

האנלוגיה לא במקום.

בישראל הקרנות עמדו בפני פשיטת רגל ולא היה להן מספיק כסף לשלם לעמיתים. בלי התערבות - הן היו קורסות בכל מקרה. זו לא הלאמה. זה ארגון מחדש.

בהונגריה המצב היה שונה - לקרנות היו מספיק נכסים ורובן לא היו בסכנת קריסה.
הכסף מהן הלך ישירות לממשלה לכיסוי הגירעון בתקציב ולחוב הציבורי.
ברור שהאנלוגיה לא במקום, אבל למישהו מבחוץ שלא מכיר את המצב, זה נראה כמו הלאמה פר אקסלנס.
מה שמתחבר לזה:
קלאסי. 5 דעות לגבי מה שקרה שם, במציאות רק אחת נכונה.
לא יודע בעצמי מעניין מה האמת.

אל תשכחו שחברי הממשלה הם לא בדיוק האליטה של השמנת בישראל, לרובם ככולם (ככל הנראה) אין מליונים בבנקים בשוויץ, ובני המשפחה שלהם לא גדלו באחוזות עם כפית זהב בפה. כל חוק שפוגע בפנסיות גם דופק אותם ואת בני המשפחה שלהם.היום הוא בממשלה, מחר חוזר לעבוד כשכיר בינוני, מה האינטרס שלהם להלאים פנסיות?

מה האינטרס שלהם להלאים פנסיות?
מה האינטרס שלהם לקדם שסע חברתי שמזמין מלחמה? מה האינטרס שלהם להוריד את דרוג האשראי ולקחת הלוואות בריבית נשך שגם הנינים שלהם יצטרכו לשלם? מה האינטרס שלהם להעביר מיליארדים לציבור לא יצרני ולהעניק לו פטור מגיוס?מה האינטרס שלהם להזניח את התחבורה והדיור? מה האינטרס שלהם למלחמת נצח שקוברת את החטופים בעזה?

מדובר בחדלי אישים שחושבים רק לטווח הקצר. או שהם חושבים לבזוז מספיק כסף שיספיק להם ולמשפחתם, ושהמדינה תישרף.

מה האינטרס שלהם לקדם שסע חברתי שמזמין מלחמה? מה האינטרס שלהם להוריד את דרוג האשראי ולקחת הלוואות בריבית נשך שגם הנינים שלהם יצטרכו לשלם? מה האינטרס שלהם להעביר מיליארדים לציבור לא יצרני ולהעניק לו פטור מגיוס?מה האינטרס שלהם להזניח את התחבורה והדיור? מה האינטרס שלהם למלחמת נצח שקוברת את החטופים בעזה?

מדובר בחדלי אישים שחושבים רק לטווח הקצר. או שהם חושבים לבזוז מספיק כסף שיספיק להם ולמשפחתם, ושהמדינה תישרף.
זה כנראה עונה על ההשאלה שלי :lol:

התבלבלת, הממשלה הנוכחית היא לא ממשלת שמאל.
לא ממשלת שמאל:
הקמת הרשות לסבסוד משתמטים
הגדלת המיסוי המגזר היצרני - מסימני ההיכר של ממשלות ימין כלכלי
הגדלת הסבסוד של "השותפים הטבעיים" - על חשבון אנשים טובים, עובדים ומשרתים - עוד סממן של ימין כלכלי
וכו...

לעומת זאת, בממשלת "השמאל" הקצרה:
רפורמת יבוא
עודף תקציבי ותכנון הורדת מיסים
סממנים מובהקים של סוציאליזם!

רק ביבי וגולדקנוף ודרעי ושאר המוצלחים...ימייין חזזזקקקק.

אל תשכחו שחברי הממשלה הם לא בדיוק האליטה של השמנת בישראל, לרובם ככולם (ככל הנראה) אין מליונים בבנקים בשוויץ, ובני המשפחה שלהם לא גדלו באחוזות עם כפית זהב בפה. כל חוק שפוגע בפנסיות גם דופק אותם ואת בני המשפחה שלהם.היום הוא בממשלה, מחר חוזר לעבוד כשכיר בינוני, מה האינטרס שלהם להלאים פנסיות?
בוא, יש לך את זוכת פרס ספיר שהייתה שמאלנית אבל אז התחילה להרוויח 50 אש"ח+(מזל שיש אותה בהסברה), ואת מאי גולן, ואושר שקלים(שלא הרוויח הרבה שקלים בעבר), דודי אמסלם(צריך להפטר מכל האשכנזים), הרב קרעי, אריאל קלנר, גילה גמליאל(מה היא עשתה למען הציבור בכל שנותיה ועשרות מיליוני השקלים שקיבלה...טוב לפחות אחראית על משרד חשוב...מודיעין), טלי גוטליב, ניסים ואטורי...ושאר הגאונים.
מה אתה חושב שאנשים ברמה הזו, עם יכולות נמוכות, מוסר נמוך ושכר שהוא לא פרופציואנלי למה שהם שווים יעשו על מנת לשמר את התגמול הזה?(ד"א וזה גם איך שנתניהו הינדס את המפלגה....הוא רוצה חיילים בכנסת ,אנשים שברור מה מניע אותם, ללא ערכים ויכולות...וכמובן שאפשר להסיק מזה לא מעט על מצביעי הליכוד וערכיהם).
תוסיף לזה את המפלגות החרדיות, שמבחינתם המטרה היא לגנוב מן הפריץ ולרכב על החמורים...על מי קל יותר לרכב? זה משנה שמאל ? ימין? מה שמשנה זה איפה יש אנשים שקל יותר לגנוב סוסים איתם...ועם גנבים...ואנשים ברמה נמוכה כמובן שקל יותר.

ובקשר לשאלה המקורית של הפנסיה....אם יחליטו לעשות כזה דבר(ואני לא חושב שזה מחר בבוקר או קרוב בכלל....זה תלוי במשבר כלכלי ופאניקה...)...ברור שלא תהיה דרך לצאת מזה לחוסך שנמצא באותה נקודה בתוך הפנסיה...אבל האם לדאוג מזה עכשיו? ...אישית, לא חושב. עוד לא שם...יש הרבה דברים קלים יותר בדרך.(ע"ע מע"מ, מיסוי חברות ארנק(עשירים), מס הכנסה וביטוח לאומי וכו...)

נערך לאחרונה ב:
במידה והממשלה הנוכחית תחליט להלאים את הפנסיות שלנו האם נוכל לפדות אותם בזמן?

בהונגריה העבירו את הפנסיות לתקציב ממשלתי, האם יינתן לנו מספיק זמן לסצע מכירה ולפדות אותם עד שהחוק יעבור?
האם יש לנו דרך להיחלץ מזה בזמן?
ברגע שתחליט זאת כנראה כבר לא תהיה אופציה לפדות אותם.
צריך לתפוס את זה כמה חודשים לפני, כשמתחילים לדבר על האופציה זאת והאמירות נלקחות ברצינות.
כמו כן, צריך להיות אירוע משמעותי כמו מלחמה או משבר שדורש את זה.
יש גם את הסיכון של מהלך של ״צדק חברתי״ עבור אלה שלא עבדו ולא חסכו כל החיים,
שחלק מהקופת הפנסיה תעבור אליהם.
בכל מקרה לדעתי יש סיכוי טוב שזה יקרה, אבל המהלך ישפיע על חלק מהפנסיה ולא באופן מלא.
לדוגמא, חצי מכספי הפנסיה יהיו מחויבות להיות משקעות בישראל.
או שליש מהפנסיה תלקח לקופה ממשלתית עבור חלוקה לכל הפנסיונרים באופן שווה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
S במידה ואני מתכנן רילוקיישן פוסטים מאיכות נמוכה 9
Level מה קורה לבעלי האגחים, במידה ומדינת ישראל "מצילה" את אחד הבנקים הגדולים מקריסה? שוק ההון 7
ס במידה ויהיה מיתון שוק ההון 87
A במידה ולפרויקט יש ליווי בנקאי האם עדיף לשלם את כל הסכום כמה שיותר מהר? נדל"ן 2
N שאלה| יש איזו דרך להימנע מתשלום מס הכנסה במידה וההכנסות מגיעות מחו"ל (ארה"ב) מיסים 2
Harvey מה מקבלים מקבלן במידה ויש פינוי בינוי בבניין ישן נדל"ן 11
S מסלול ביטוח ללא נכות בקרן פנסיה במידה וישנו אכ"ע פרטי על כל השכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S איך הייתם משקיעים בתקופה זו 1M ש"ח במידה ונדרש תזרים חודשי שוק ההון 84
ד האם להעביר את תיק ההשקעות מהבנק במידה ואני חוסך לדירה ב3 שנים הקרובות ? שוק ההון 1
O במידה והייתם יכולים לקנות דירה במחיר למשתכן... נדל"ן 4
D RSU במידה והחברה נמכרת צרכנות פיננסית 0
unrealx האם חייב לעשות תיאום מס במידה ואני בתכנית ESPP ולא עשיתי auto sell? שוק ההון 17
א S&P 500 שקול במידה מסויימת ל VTI ? שוק ההון 11
א כיצד אתם משקיעים באגחים במידה ואת מרבית ההשקעות שלכם אתם מבצעים דרך IB שוק ההון 3
M מה קורה במידה וחברה שמציעה קרן מחקה נופלת? שוק ההון 18
ע במידה ותתחולל במדינה עכשיו קטסטרופה בסדר גודל עצום, מה קורה לתיק השקעות שלי? שוק ההון 33
ל מחקר בנושא סנטימנט והחלטות משקיעים במערכה הנוכחית - "שאגת הארי". שוק ההון 0
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
P איך לדווח הפסדים משנים קודמות ולהעביר מגן מס לשנה הנוכחית? מיסים 11
א רכישת דירה חדשה בחיפה בעת הנוכחית נדל"ן 6
D וואן זירו one zero בעת הנוכחית צרכנות פיננסית 1
הדבורה מיה הכנסת סכום משמעותי לשוק ההון בתקופה הנוכחית שוק ההון 6
ש איך יודעים כמה רווח הון מומש בשנה הנוכחית (לפני שמגיע 867)? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה