• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם

• פותח הנושא פותח הנושא itzikgur
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה רק מוכיח ששוק חופשי לא ממש עובד פה וצריך פיקוח מחירים.
בדיוק הפוך לגמרי, המחירים פה גבוהים בגלל שאין פה שוק חופשי. פיקוח מחירים מביא למחסור ומחירים גבוהים (ע"ע ביצים, חלב וכו').

זאת לא הכוונה שלי לגור שם רק לגלות כמה באמת עולים ליבואנים המוצרים האלה. הרי מרלבורו לא מיוצר בטורקיה היא מייבאת אותו ועדיין הוא נמכר שם לצרכן ב-5.6 ש"ח כלומר עלות 3-4 ש"ח? ופה לצרכן 35, וזה לא מוצר שצריך להתאמץ למכור. זה רק מוכיח ששוק חופשי לא ממש עובד פה וצריך פיקוח מחירים.
הראתי לך שהמחירים במונחי כוח קנייה יקרים מאוד לטורקי,
וגם טורקי יכול לטעון שאין שוק חופשי כי הוא לא יכול לעבוד בארץ. אחרת הוא היה עובד באמצע השבוע בפתח תקווה בשכר המינימום וחוזר כל סוף שבוע למשפחה שלו באנטליה, ונהיה עשיר.

שוק חופשי זה פיקציה בכל מדינה יש מגבלות מסוימות את חלקן הרוב מקבלים ואת חלקן לא.

תירוצים תמיד אפשר למצוא, למה טאיוואן אי לכל דבר (כלכלי וגאוגרפי) תופסת מקום 5-7 במדד הכלכלות התחרותיות בעולם?
ואנחנו שמחים שהגענו ל-23.
זה רק מדד, כשאתה יוצא מהמדד והעובדים בהייטק שם, מתברר שגם בטיוואן יוקר המחיה עומס בעבודה והחזר הלוואות מציקים לתושב בדומה לישראל.
בנוסף יצור מזון יותר קל שם בגלל האקלים.

למרות כמויות הגשם הרבות באיים , אי אפשר לשתות מהברז והביוב פתוח ומסריח.

בדיוק הפוך לגמרי, המחירים פה גבוהים בגלל שאין פה שוק חופשי. פיקוח מחירים מביא למחסור ומחירים גבוהים (ע"ע ביצים, חלב וכו').
לא נכון, המדינה פעמים רבות מעודדת תחרות (לדוגמא רשות החדשנות). להזכיר מה כחלון עשה למחירי הסלולר שלנו? שמיים פתוחים ומחירי טיסות?

גם במדינת השוק החופשי, ארצות הברית של אמריקה, מקום עם התערבות מינימלית ישנם מונופולים רבים כיום. אמאזון, מטא, אפל וכו׳. דווקא האיחוד האירופי עם פיקוח וחוקים מנסה לעודד תחרות

תירוצים תמיד אפשר למצוא, למה טאיוואן אי לכל דבר (כלכלי וגאוגרפי) תופסת מקום 5-7 במדד הכלכלות התחרותיות בעולם?
ואנחנו שמחים שהגענו ל-23.
נראה לי כי ארה"ב שומרת עליה יותר מאשר שומרת עלינו. המאבק שנמצא בראש סדר העדיפויות האמריקאי הוא מול סין ולא רוסיה. להמון שחקנים באזור יש אינטרס לגבי עתידה של טאיוואן ולכן אני תוהה האם היא הגיעה למצבה הכלכלי הנוכחי אך ורק בגלל מנטאליות/גישה/מדיניות טאיוואנית בלבד.

לא בדקתי את האתר, אבל ישנם כאלה שמשווים את כוח הקנייה, וזה מבחינתי מה שחשוב. לא ממש משנה גובה מס הכנסה, יותר משנה מה ניתן לעשות ואיך להתקיים עם ההכנסה נטו ובהשוואה בין המדינות. כך שייתכן ומדינה עם מיסוי רצחני דווקא תאפשר לי כוח קנייה גבוה יותר ממדינות אחרות, עבור אותו התפקיד
האמת שיש באתר הזה גם נתוני כוח קנייה מקומי. הנה דף שמציג אותם על פני מפה עולמית.

[ דיסקליימר: לא יודע כמה הנתונים מדוייקים, אבל הם ניזונים גם מיוזרים פרטניים שמכניסים מידע ידנית, וגם מאתרים רשמיים של חנויות / סופרים / מוניות וכו' (את האחרונים הם ממשקלים פי 3 יותר מאשר את היוזרים הפרטיים. ויש להם איזה אלגוריתם החלטה למתי לגנוז נתונים (כל 3 ו-6 חודשים בהנתן שהיו מספיק עדכונים)].

בתורכיה כח הקניה אכן נמוך בהרבה מזה של ישראל, אבל יש עוד כל מיני הפתעות.
למשל, בחיפה אינדקס כח הקניה שהם מחשבים גבוה יותר מבמרכז (88 לעומת 78-80).
פריז ולונדון עם נתונים דומים למרכז הארץ.
בווינה המצב יותר טוב עם ציון 100.
במדריד עוד יותר (אותי זה הפתיע) עם 106 ושווה בערך שלו לציריך.
רוטרדם, האג, איינדהובן ועוד ערים בהולנד בין 115 ל125.
ברן הכי גבוהה בשוויץ עם 135,
בנגלור הכי גבוהה בהודו בהרבה (לא מפתיע) עם 137.
אבל כולם יותר נמוכים מאשר ממפיס, טנסי ויוסטון, טקסס עם 140.
עוד מגמה מעניינת (ודי הגיונית) היא שבהרבה מדינות מפותחות כוח הקניה הגבוה ביותר נמצא לאו דווקא בערים הכי מרכזיות, אלא כשיוצאים החוצה לערים שכנות/פריפריאליות יותר.

גם במדינת השוק החופשי, ארצות הברית של אמריקה, מקום עם התערבות מינימלית ישנם מונופולים רבים כיום. אמאזון, מטא, אפל וכו׳. דווקא האיחוד האירופי עם פיקוח וחוקים מנסה לעודד תחרות
לכל מוצר של כל אחד מהחברות שכתבת יש מתחרה שאתה יכול לקנות את המוצר שלו אם אתה רוצה.
זה שחברה מצליחה לא אוטומטית אומר שהיא מונופול.

לכל מוצר של כל אחד מהחברות שכתבת יש מתחרה שאתה יכול לקנות את המוצר שלו אם אתה רוצה.
זה שחברה מצליחה לא אוטומטית אומר שהיא מונופול.
וזה שיש מוצר מתחרה, לא אוטומטית אומר שאין מונופול. הנה קישור שמראה פרקטיקות מונופוליות של ענקיות הטק.

לא מבין בתפוחים אבל בצעצועים כן. היתה לי חנות והיבואנים רצו על צעצועים ודמויות של מותגים פי 2 מהמחיר באמזון (אורגינל) ופי 4 מהמחיר באלי-אקספרס (נראה אורגינל מניח שמזוייף). הייתי מייבא כמויות קטנות לבדוק ביקוש וזה היה מטורף. כשניסיתי לבדוק יבוא של מכולה ביקשו ממני המון מסמכים ודרשו בדיקות עד שירדתי מזה. בובה בגודל 30 ס"מ רגילה עולה לחנות נגיד 10 שקלים? אותו גודל בובת הלו-קיטי עולה לחנות 40 שקל מהיבואן, ולפי הבדיקה שלי האסברו בעלי הזכויות מקבלים כחצי דולר..
1. לפי מה שאתה אומר , לא מדובר ביבואנים בלעדיים, זה לא הבעייה , הבעייה זה תהליך היבוא לארץ ?

2. אפשר לשמוע יותר על הקשיים בתהליך , ומה צריך כדי לפתור אותם בצורה משתלמת ?

1. לפי מה שאתה אומר , לא מדובר ביבואנים בלעדיים, זה לא הבעייה , הבעייה זה תהליך היבוא לארץ ?

2. אפשר לשמוע יותר על הקשיים בתהליך , ומה צריך כדי לפתור אותם בצורה משתלמת ?
אם אני מייבא צעצוע ומחר איזה ילד נחנק ממנו ותובע אותי אני חייב שיהיה לי כיסוי כלומר שיש לי אישור שהמוצר תקין, שהזהרתי בתוית לגבי הגיל והבעיה לא קשורה אלי אלא ליצרן או הצרכן שהשתמש במוצר בניגוד להוראות. בצעצועים יש 2 קטגוריות עד גיל 3 ו-3 פלוס. 3 פלוס זה הרבה יותר קל לכן גם מוצרים לתינוקות לפעמים יבואנים רושמים על התוית 3+ לעקוף את הבירוקרטיה. כיום גם מוצרים מחברה ידועה שעברו בדיקות וקיבלו תקנים באירופה וארה"ב צריכים בארץ אישור מיוחד ממכון התקנים. כל כמה זמן קם איזה שר וטוען שביטל את זה או שביטל את כל מכון התקנים אבל הם קיימים וממשיכים למרר את החיים ליבואנים. לא מדובר רק בהוצאות על הבדיקות אלא בזמן האחסון של המכולה עד לאישור. הרבה פעמים הם מעכבים את זה אפילו 3-4 שנים, ואח"כ הפלא ופלא הם מגיעים לאותה מסקנה שהגיעו עמיתיהם בחו"ל ומאשרים. נדירים עד לא קיימים מקרים שמותר אושר באירופה ונפסל בארץ, זה פשוט סוג של מס על היבואנים ולטענת יבואנים מקבילים זה נועד להוציא להם את החשק מלהתחרות ביבואן הרשמי.

אם אני מייבא צעצוע ומחר איזה ילד נחנק ממנו ותובע אותי אני חייב שיהיה לי כיסוי כלומר שיש לי אישור שהמוצר תקין, שהזהרתי בתוית לגבי הגיל והבעיה לא קשורה אלי אלא ליצרן או הצרכן שהשתמש במוצר בניגוד להוראות. בצעצועים יש 2 קטגוריות עד גיל 3 ו-3 פלוס. 3 פלוס זה הרבה יותר קל לכן גם מוצרים לתינוקות לפעמים יבואנים רושמים על התוית 3+ לעקוף את הבירוקרטיה. כיום גם מוצרים מחברה ידועה שעברו בדיקות וקיבלו תקנים באירופה וארה"ב צריכים בארץ אישור מיוחד ממכון התקנים. כל כמה זמן קם איזה שר וטוען שביטל את זה או שביטל את כל מכון התקנים אבל הם קיימים וממשיכים למרר את החיים ליבואנים. לא מדובר רק בהוצאות על הבדיקות אלא בזמן האחסון של המכולה עד לאישור. הרבה פעמים הם מעכבים את זה אפילו 3-4 שנים, ואח"כ הפלא ופלא הם מגיעים לאותה מסקנה שהגיעו עמיתיהם בחו"ל ומאשרים. נדירים עד לא קיימים מקרים שמותר אושר באירופה ונפסל בארץ, זה פשוט סוג של מס על היבואנים ולטענת יבואנים מקבילים זה נועד להוציא להם את החשק מלהתחרות ביבואן הרשמי.
זה פשוט מזעזע. 12 שנה אחרי המחאה החברתית והדרעק הזה עדיין קיים.

לפחות ,כנראה יש בתוקף רפורמה שמקלה מאוד על יבוא מזון.נראה...

לפחות ,כנראה יש בתוקף רפורמה שמקלה מאוד על יבוא מזון.נראה...
אני לא מרגיש בכיס שום רפורמה. מבחינתי זאת מכבסת מילים של פוליטיקאים כדי לצאת ידי חובה. בבחירות אנשים בוחרים לפי ימין/שמאל אוטומטית ואח"כ מתפלאים שהכל מתייקר ואף אחד לא סופר אותם.. כל יום מתים אנשים מכל מיני סיבות אבל מספיק נרצח אחד ממניע לאומני וכל התקשורת מתעסקת רק בזה, היבואנים והרשתות מפנימים ומעלים מחירים. גם תקציב הבטחון פה מטורף, כמובן על חשבון דברים אחרים (אגב, מצחיק שאוקראינה רוצה שנרוקן את המחסנים שלנו בשבילה בזמן שהיא השקיעה בבטחון שלה כמעט 0 והשמידה נשק גרעיני שהיה לה עבור הבטחות של פוטין..)

אני לא מרגיש בכיס שום רפורמה. מבחינתי זאת מכבסת מילים של פוליטיקאים כדי לצאת ידי חובה. בבחירות אנשים בוחרים לפי ימין/שמאל אוטומטית ואח"כ מתפלאים שהכל מתייקר ואף אחד לא סופר אותם.. כל יום מתים אנשים מכל מיני סיבות אבל מספיק נרצח אחד ממניע לאומני וכל התקשורת מתעסקת רק בזה, היבואנים והרשתות מפנימים ומעלים מחירים. גם תקציב הבטחון פה מטורף, כמובן על חשבון דברים אחרים (אגב, מצחיק שאוקראינה רוצה שנרוקן את המחסנים שלנו בשבילה בזמן שהיא השקיעה בבטחון שלה כמעט 0 והשמידה נשק גרעיני שהיה לה עבור הבטחות של פוטין..)
קרפור נכנסה בעקבות רפורמת המזון. יש הוזלה אצלם במספר מוצרים. ויש פוטנציאל ,אבל מהלכים עסקיים בתחום הזה לוקחים זמן.זה התרחיש האופטימי ,אבל נראה...

קרפור נכנסה בעקבות רפורמת המזון. יש הוזלה אצלם במספר מוצרים.
בימים הראשונים הם היו זולים. אבל תוך שבועיים הם התאימו את עצמם למתחרים ועכשיו הם פשוט יקרים יותר.
זה נכון פרט למותג הפרטי שלהם, אבל כמה מרכך כביסה אני כבר צריך.

אני מנסה להבין...
למה אף פעם, אף אחד לא נכנס לאתר שכזה (השוואת מחייה) ולהגיד "יש, תראה איזה זול פה לעומת ...X?"

מי פותח חדשות ורוצה לראות את החדשות של ניו-זילנד, על הכבשה של ג'ו שהקיאה שלשום?

אני מנסה להבין...
למה אף פעם, אף אחד לא נכנס לאתר שכזה (השוואת מחייה) ולהגיד "יש, תראה איזה זול פה לעומת ...X?"

מי פותח חדשות ורוצה לראות את החדשות של ניו-זילנד, על הכבשה של ג'ו שהקיאה שלשום?
מה זאת אומרת? בתור אדם שגר בחו״ל אני עושה את זה לעיתים תכופות, תמיד זול פה לעומת ישראל. החדשות רגועות יותר, ובכללי איכות החיים טובה יותר. כמובן שהמקומיים מסתכלים על מדינות אחרות כדי לראות איפה אפשר להשתפר, אבל בגדול מודעים למצבם הטוב.

בימים הראשונים הם היו זולים. אבל תוך שבועיים הם התאימו את עצמם למתחרים ועכשיו הם פשוט יקרים יותר.
אני עדיין זוכר את הליטר שמן זית קארפור ב-12.90 שמכרו כמה זמן ביינות ביתן ואילו תקוות טיפחנו.. היום יש להם רק שמן זית אורגני של המותג קארפור והמקומיים נמכרים במחירים הרגילים.

אבל מהלכים עסקיים בתחום הזה לוקחים זמן.
בדיוק הפוך. כשאתה פותח עסק זה בדיוק הזמן להצהרת כוונות. אם תהיה זול בפתיחה ימשיכו למתג אותך כזול גם כשתהיה יקר, כמו רמי לוי והעוף בשקל.. ואם תהיה יקר בהתחלה ימתגו אותך כיקר עד סוף ימיך, כמו הסיפור של טוב טעם שבאמת מתאמצים אבל לשוא..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני עדיין זוכר את הליטר שמן זית קארפור ב-12.90 שמכרו כמה זמן ביינות ביתן ואילו תקוות טיפחנו.. היום יש להם רק שמן זית אורגני של המותג קארפור והמקומיים נמכרים במחירים הרגילים.
אני ראיתי אותו ב--11.90 - 11.50 ש"ח (ל-750 מ"ל) וכמו שהבנתי מחיר זה לא בגלל קרפור אלא יינות ביתן זכו במכסה (הגרלה ממשלתית) של שמן זית בלי מכס וקנו מקרפור.
שמן זית זול שנמצא בארץ הוא אך ורק לפי מכסות שזכו רשתות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M אתר שמשווה קרנות השתלמות מחקות S&P דמי ניהול פוסטים מאיכות נמוכה 0
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
Z אתר שמאפשר סינון אגח שקלי שוק ההון 3
ב אתר מסחר של הפניקס (לדוגמה) מתורגם מאנגלית ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
P דוח שנתי אתר רשות המס - איך לצרף נספח שבח? מיסים 2
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
N יש אתר עם גרפים של מניות שאפשר לשים עליו שתי מניות להשוואה? שוק ההון 6
E הקמת אתר נישתי למכירות בין אנשים - באיזה טכנולוגיות להשתמש? יזמות והגדלת הכנסות 19
M קרן כספית - נתונים שונים בין אתר הבנק לאתר פאנדר שוק ההון 5
ח "מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?" אוף טופיק 7
M שיערוך השווי של אתר נישה ייחודי יזמות והגדלת הכנסות 10
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
G אתר/אפליקציה לריכוז נכסים צרכנות פיננסית 1
U אתר Motley Fool פוסטים מאיכות נמוכה 6
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
Z אתר שמציג אחוזי IV לאופציות של מניות באופן מרוכז שוק ההון 3
B מה ההבדלים בין שירותי תוכנת/אתר "אלפי" ל- "נומרוטק"? מיסים 1
N אתר לחיפוש קרנות נאמנות להשקעה מחקות מדדים שוק ההון 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S אתר למיון קרנות וקרנות סל? שוק ההון 3
F אתר שמכריז על פרוייקטים חדשים נדל"ן 0
A האם מומלץ להשקיע בשוק ההון דרך אתר ישראלי או בחו"ל? פוסטים מאיכות נמוכה 5
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
Y האם יש אתר שאפשר לראות בו נתוני זמן אמת של קרנות בלונדון בחינם? שוק ההון 6
D אתר שמרכז ומסביר את כל הג׳וב טייטלס שיש בתעשייה (הייטק) התפתחות אישית 2
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
S אתר לגילוי אחוז חפיפה בין הרכב קרנות סל שוק ההון 2
O מכירים אתר שבו אפשר להצמיד לגרפים אירועים מהעבר ? שוק ההון 1
E תשלום בכל אתר בארהב פוסטים מאיכות נמוכה 13
D מחפש אתר שמציג שער מניות אמריקאיות בטווח זמן מדויק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
ITS אתר מועדף למתכונים אוף טופיק 9
H כלי / אתר למידע שוק חי - מסחר תכוף שוק ההון 4
T אתר לעקוב אחרי תשואה של מניות/ETF? שוק ההון 5
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
בובין חוט-השני אתר הנדל"ן הממשלתי מול נתוני מדלן נדל"ן 3
O seeking alpha , סיקינג אלפא. אתר נחמד או בזבוז זמן אוף טופיק 22
P איחוד האתרים הממשלתיים תחת אתר gov.il אוף טופיק 1
י חוסר התאמה בין אתר מאיה לתשקיף - למי להאמין? שוק ההון 2
D אתר/אפליקציה מומלצים למעקב אחר מניות בארץ ברמה של yahoo finance לפחות שוק ההון 7
amit בנית אתר ב wix , נגישות ? אוף טופיק 4
N האם יש אתר שמרכז כל מניה והתשואה הממוצע שלה? שוק ההון 4
C אתר או פטלפורמה טובה לריכוז גרפים אוף טופיק 2
ITS אתר כלכלה גלובלית - מכירים אחד טוב? שוק ההון 9
F אתר לסקירת וניתוח אגחים קונצרנים בארה"ב? שוק ההון 3
Modric19 הקמת אתר התפתחות אישית 25
M קושי שנתקעתי עם אתר stubhub אוף טופיק 1
yossik מתנדבים/ות לניהול אתר וורדפרס עבור עמותה אוף טופיק 5
ג אתר נוח לשימוש עם ריכוז נתונים מ10 הבורסות הגדולות בעולם? שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה