• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אנטי-צרכזניזם- איך להתחיל?

• פותח הנושא פותח הנושא nir1999
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התשובה תלויה בנקודת המבט ובמצב הארנק.
בעיקר בנקודת המבט.
ומנקודת המבט שלי, עצם זה שאני חי בדור שבשביל להיות שבע, מספיק לעבוד 5 שעות בחודש, והשפע שיש היום לא היה מעולם, תקשורת, תחבורה, חשמל, מיזוג, אסתטיקה, זה מספיק לי כל השאר בונוס

והתוצאה היא ים של צעצועים ובגדים אצל הנכדה המתוקה.
וואוו!! יש לך פתרון לבעיה הזו?!? הסבים והסבתות משני הצדדים הם כאלו. קונים לילדים מלא דברים שאנחנו לא רוצים, ואז אנחנו עוד צריכים להגיד תודה כדי שלא יעלבו חלילה.
לפני שאנחנו קונים צעצוע או כל דבר אחר אנחנו חושבים שבע פעמים, איך זה יפתח את הילד, איך הוא יכול ללמוד מזה, איך זה משתלב עם שאר הדברים שיש לו ועוד. ואז הם באים עם משאיות של זבל פלסטיק על סוללות עטוף באריזת מתנה.

יש לי זמן פנוי? נכון, אני יכולה לקנות כרטיסים להופעה/ סרט/ לעשות שופינג, אבל אני יכולה גם לכתוב שיר, ליצור אומנות, לשחק משחק קופסא עם המשפחה או החברים.
טיפים בהקשר הזה לאנשים שממש מתקשרים לבטא את היצירתיות והמחשבה שלהם?

כמו כן, המלצות לאפליקציות לתיעוד הוצאות וניהול תקציב? כל מה שניסיתי להוריד לאחרונה לא עושה לי סדר ואף מקפיץ פרסומות וכו'.

השנק"ל שלי לפות"ש - שיתוף - בעבר תיעדתי שנים רבות באקסל, התמקדתי בהוצאות גדולות ובחנתי מה מהן אפשר לקצץ על-מנת פחות להזיע לגבי ההוצאות הקטנות, כמובן שקראתי לגבי טיפים, טריקים ותפיסות שהיו אמורים להביא אותי לאיזון תקציבי.. אבל הדבר שבאמת החזיק אותי לאורך זמן אלו הסיטואציות היומיומיות כמו הליכתיות בריאה במזג אוויר נוח, כמו שהייה בפארק הלאומי אתמול וצפייה *חינמית* בגמר ליגת האלופות עם ההוואי של החבר'ה, או כמו מנוי בספרייה הציבורית שלא מביישת אף צומת ספרים מבחינת המהדורות החדשות שהיא מציעה - כל זה משמש בתור reminder עבורי האומר שאין לי שום שאיפה "לנצח" במשחק או לתת איזו מכה כלכלית בעולם של "הגדולים" וכן הלאה, כל שאני שואף אליו זה פשוט לחיות וליהנות מהיומיום, מהרגיל והשגרתי, בלי שטרדות כלכליות מעיקות עלי יותר מידי. עם תפיסה כזאת הרבה יותר קל לי לוותר על קנייה יקרה זו או אחרת או להירגע בכל פעם שאני חש תחושת FOMO בייחס לאנשים אחרים לגבי מוצר, שירות או התנהגות כלכלית בהם בחרו ולדידם ישפרו את מצבם.

נערך לאחרונה ב:
אני משתגעת מזה שבכל צעצוע מוכרח להיות כפתור שעושה קולות. מה זה הדבר הזה???
מחרפן אותי הפער בין הקלות שבה הילד/ה לוחצים על הכפתור לבין הסימפוניה השלמה שנמשכת כמה דקות שלמות.

יותר מזה, אלו שעושים קולות בדרך כלל מחזיקים מעמד פחות מאורך חיי הסוללה..
לפני כמה שנים השקענו לילדים ברכבי צעצוע חזקים מאד, שהתגלו כהשקעה לטווח ארוך :lol:

היום ראיתי על הריצפה בסלון שורת אוטובוסים בני 8-10 שנים לפחות :)

כשגרתי אצל ההורים, ניסיתי לדבוק בגישה של אין את כל הסכום = לא קונה. לא בתשלומים ולא בהלוואות.
להמתין שיש לי את הסכום המלא למוצר שאותו אני מעוניין לרכוש. ( וגם לשקול אם אני בכלל זקוק לו).

בעיקר בנקודת המבט.
ומנקודת המבט שלי, עצם זה שאני חי בדור שבשביל להיות שבע, מספיק לעבוד 5 שעות בחודש, והשפע שיש היום לא היה מעולם, תקשורת, תחבורה, חשמל, מיזוג, אסתטיקה, זה מספיק לי כל השאר בונוס
תוכל לפרט את החישוב לזה? אני מסכים עם רוח הדברים פשוט סקרן בנוגע למספרים עצמם

וואוו!! יש לך פתרון לבעיה הזו?!? הסבים והסבתות משני הצדדים הם כאלו. קונים לילדים מלא דברים שאנחנו לא רוצים, ואז אנחנו עוד צריכים להגיד תודה כדי שלא יעלבו חלילה.
לפני שאנחנו קונים צעצוע או כל דבר אחר אנחנו חושבים שבע פעמים, איך זה יפתח את הילד, איך הוא יכול ללמוד מזה, איך זה משתלב עם שאר הדברים שיש לו ועוד. ואז הם באים עם משאיות של זבל פלסטיק על סוללות עטוף באריזת מתנה.
הייתי רוצה לבקש מחמותי לפתוח לילד קופת גמל וכל פעם שמדגדג לה לקנות זבל זול לזרוק פנימה כמה שקלים. אבל בנתיים אני מתאפק. לשמחתי להורים שלי ברור (יחסית) שאני לא רוצה צעצועים.

גם אותי זה מחרפן עד שהבנתי שהסלידה מרעש מגיעה כנראה עם הגיל.
מה גם שהילדים עצמם מאבדים עניין מהר מאוד ועוברים לאיזה צעצוע מרופט שהם נקשרו אליו.

ועדיין, לא מכיר כח ביקום שימנע מסבתא לקנות צעצוע מזמר ולהתמוגג מהאושר שהזאטוט מקרין למשך חצי שעה

זה לא רק מוצרים זבל
זה המקום שכל הצעצועים האלו תופסים בבית

, לא מכיר כח ביקום שימנע מסבתא לקנות צעצוע מזמר ולהתמוגג מהאושר שהזאטוט מקרין למשך חצי שעה
אלו הסבתות שלא מכירות את האושר של בקבוק בועות סבון קטן בטיול ליד הבית. אושר לפעוט, ועל הדרך התשה לקראת הלילה :)
וברצינות, הסבתות שקונות צעצועים כל הזמן פשוט אוהבות לקנות. זה פחות רגשי אשם אם זה לילד או לנכד.
יש סבתות שרק רוצות לבשל לנכדים, ויש כאלו שרוצות לקחת אותם לאירועי תרבות.

תוכל לפרט את החישוב לזה? אני מסכים עם רוח הדברים פשוט סקרן בנוגע למספרים עצמם
בכל התקופות מאז שנברא העולם שובע היה מושג, לפעמים לא הגיעו אליו לפעמים עברו אותו, אבל בחיים זה לא היה מובן מאליו,
בדורנו שובע הוא מובן מאליו עד שאנשים שכחו שבשביל להיות שבע מספיק כיכר לחם ליומיים שלושה 12 כיכרות בחודש שזה בערך 100 שקל פרי או ירק ביום זה עוד איזה 60 שקל בחודש זה 160 בחודש בשביל לשבוע, שכר מינימום לשעה 32 שקל, 5 שעות עבודה זה 160 וזה מספיק לחודש כנראה שמעולם לא היה כזה שפע!!!
העניים של היום(אני מתכוון לעשירונים הנמוכים) חיים ברמת חיים גבוהה מזו של האמידים של פעם (מאתיים שלוש מאות שנה אחורה)פעם בשביל אור בלילה היה צריך להדליק אש חם בקיץ? תשתה מים קרים(לפני זה תלך לקנות קרח:)) צריך לסוע ? סוס ועגלה והיום....

הפתרון שלי היה פעם ברבעון לאסוף הכל ולתרום. כמה שקים ענקיים מלאים בזבל מצפצף.
וכל צעצוע כזה, ישר הדבקתי נייר דבק על הרמקול. משתיק אותם יופי.

טיפים בהקשר הזה לאנשים שממש מתקשרים לבטא את היצירתיות והמחשבה שלהם?
1. להפריד בין הנאה והשגיות- אני לא צריכה להיות טובה בזה, אני צריכה להנות מזה.

2. תמצא מדיום "סלחני". צילום סופג יותר אי דיוקים מצבעי מים, משחק בחימר הוא יותר פשוט מנגרות.

3. פשוט להתחיל ממה שיש לך בבית.

בתור אחד שמאוד אוהב אוכל, הדרך שלי להימנע מהוצאות מוגזמות זה להכין כמה שיותר ממנו בבית, גם אם מדובר במנות שדורשות הרבה השקעה, יכול להיות שבחלקן הזמן שזה לוקח לא שווה את ההשקעה, אבל מבחינתי זה נכנס לקטגוריה של בילוי. בהרבה מקרים גם מקבלים תוצאה הרבה יותר טובה שממה שאפשר במסעדה טובה, שזה גם בונוס.

אבל מבחינתי זה נכנס לקטגוריה של בילוי.
הלוואי עלי שזה היה מרגיש בילוי. אני שמחה שזה טעים יותר, זול יותר ובריא יותר אבל מעולם לא הצלחתי להנות מבישול.

הלוואי עלי שזה היה מרגיש בילוי. אני שמחה שזה טעים יותר, זול יותר ובריא יותר אבל מעולם לא הצלחתי להנות מבישול.
אולי נסחפתי קצת עם המילה 'בילוי', זה עדיין דורש קצת אנרגיות. אבל עבורי זה תחביב שאני נהנה להשקיע בו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אולי נסחפתי קצת עם המילה 'בילוי', זה עדיין דורש קצת אנרגיות. אבל עבורי זה תחביב שאני נהנה להשקיע בו.
השנקל שלי: לבשל עם חבר או חברה ואז לחלק את האוכל. בהעדרם פודקאסט טוב יוכל להועיל :)

עריכה: הבנתי לא נכון את ההודעה שלך. חשבתי שאת לא נהנית מבישול. נו שויין יועיל לשאר הקוראים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A אנטי צרכנות - האם אני מגזים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
de dud מוצא את עצמי מתעצבן מהמצב.. אנטי מינימליזם? אוף טופיק 189
H הישגים אנטי-צרכניים/חסכוניים שאתם גאים בעצמכם שעשיתם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 100
A אנטי S&P500 שוק ההון 6
waskindalost איש של בוקר - אנטי סולידי אוף טופיק 3
Y אנטי שבירות - ספרים חינם לקינדל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
pyrocks שירים שמדברים על אנטי-צרכנות\עצמאות כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ק אנטי וירוס שאינו חינמי אוף טופיק 26
גרהם חומר ברשת בקשר לשמירה על תקציב מאוזן, אנטי צרכנות וכד' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
LtWorf אסטרטגיית תמחור: להתחיל נמוך או להתחיל גבוה נדל"ן 7
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 12
ל פשוט להתחיל? איך? שוק ההון 7
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
D דירה להשקעה - ״מחיר למשתכן״ - איפה להתחיל? נדל"ן 7
G איך להתחיל לנהל תיק שאחר בנה? שוק ההון 17
ב להתחיל בניית בית פרטי עכשיו או לחכות כשנה נדל"ן 2
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
י איך להתחיל להתעסק עם שוק ההון שוק ההון 3
B אזרח ישראלי-אמריקאי עובר להתגורר במדינה שלישית - היכן להתחיל? מיסים 1
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
deussex היכן להתחיל בנוגע למניות דיבידנדים ? שוק ההון 2
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
ז להתחיל בib ישראל ואחר כך לעבור לib עולמי שוק ההון 3
ל לא מצליחה להתחיל יומני מסע אישיים 42
א האם זה זמן טוב להתחיל ליצור שכבות מלאכותיות, ואם כן אז איך לעשות את זה? שוק ההון 19
ד הגדלה משמעותית של תיק לטווח ארוך - מאיפה להתחיל שוק ההון 2
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
N להתחיל ללמוד מדמ"ח בגיל 28 פוסטים מאיכות נמוכה 4
H אשמח לעזרה מאיפה להתחיל לקרוא התפתחות אישית 1
ה שרשור מפורט - מנסה להתחיל את חיי בגיל 28 יומני מסע אישיים 34
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
F איך אפשר להתחיל ? שוק ההון 4
G מעוניין להתחיל להשקיע ב-S&P 500 בלבד שוק ההון 9
ס תיק לחייל משוחרר שעתיד להתחיל לימודים שוק ההון 9
ל להתחיל בגדול - מידי? שוק ההון 16
M איך להתחיל עם סכום קטן? שוק ההון 7
ב לא יודע מאיפה להתחיל אוף טופיק 2
N עדיף להתחיל תואר בגיל 25 מאוניברסיטה מאשר 23 ממכלה (רופין) אוף טופיק 1
c881 מי ראה אתמול את הפרק בכורה של "להתחיל מ-0"? אוף טופיק 9
M להתחיל למשוך קצבת פנסיה תוך כדי עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20

נושאים דומים