בעיקר בנקודת המבט.
ומנקודת המבט שלי, עצם זה שאני חי בדור שבשביל להיות שבע, מספיק לעבוד 5 שעות בחודש, והשפע שיש היום לא היה מעולם, תקשורת, תחבורה, חשמל, מיזוג, אסתטיקה, זה מספיק לי כל השאר בונוס
וואוו!! יש לך פתרון לבעיה הזו?!? הסבים והסבתות משני הצדדים הם כאלו. קונים לילדים מלא דברים שאנחנו לא רוצים, ואז אנחנו עוד צריכים להגיד תודה כדי שלא יעלבו חלילה.
לפני שאנחנו קונים צעצוע או כל דבר אחר אנחנו חושבים שבע פעמים, איך זה יפתח את הילד, איך הוא יכול ללמוד מזה, איך זה משתלב עם שאר הדברים שיש לו ועוד. ואז הם באים עם משאיות של זבל פלסטיק על סוללות עטוף באריזת מתנה.
יש לי זמן פנוי? נכון, אני יכולה לקנות כרטיסים להופעה/ סרט/ לעשות שופינג, אבל אני יכולה גם לכתוב שיר, ליצור אומנות, לשחק משחק קופסא עם המשפחה או החברים.
טיפים בהקשר הזה לאנשים שממש מתקשרים לבטא את היצירתיות והמחשבה שלהם?
כמו כן, המלצות לאפליקציות לתיעוד הוצאות וניהול תקציב? כל מה שניסיתי להוריד לאחרונה לא עושה לי סדר ואף מקפיץ פרסומות וכו'.
השנק"ל שלי לפות"ש - שיתוף - בעבר תיעדתי שנים רבות באקסל, התמקדתי בהוצאות גדולות ובחנתי מה מהן אפשר לקצץ על-מנת פחות להזיע לגבי ההוצאות הקטנות, כמובן שקראתי לגבי טיפים, טריקים ותפיסות שהיו אמורים להביא אותי לאיזון תקציבי.. אבל הדבר שבאמת החזיק אותי לאורך זמן אלו הסיטואציות היומיומיות כמו הליכתיות בריאה במזג אוויר נוח, כמו שהייה בפארק הלאומי אתמול וצפייה *חינמית* בגמר ליגת האלופות עם ההוואי של החבר'ה, או כמו מנוי בספרייה הציבורית שלא מביישת אף צומת ספרים מבחינת המהדורות החדשות שהיא מציעה - כל זה משמש בתור reminder עבורי האומר שאין לי שום שאיפה "לנצח" במשחק או לתת איזו מכה כלכלית בעולם של "הגדולים" וכן הלאה, כל שאני שואף אליו זה פשוט לחיות וליהנות מהיומיום, מהרגיל והשגרתי, בלי שטרדות כלכליות מעיקות עלי יותר מידי. עם תפיסה כזאת הרבה יותר קל לי לוותר על קנייה יקרה זו או אחרת או להירגע בכל פעם שאני חש תחושת FOMO בייחס לאנשים אחרים לגבי מוצר, שירות או התנהגות כלכלית בהם בחרו ולדידם ישפרו את מצבם.
כשגרתי אצל ההורים, ניסיתי לדבוק בגישה של אין את כל הסכום = לא קונה. לא בתשלומים ולא בהלוואות.
להמתין שיש לי את הסכום המלא למוצר שאותו אני מעוניין לרכוש. ( וגם לשקול אם אני בכלל זקוק לו).
בעיקר בנקודת המבט.
ומנקודת המבט שלי, עצם זה שאני חי בדור שבשביל להיות שבע, מספיק לעבוד 5 שעות בחודש, והשפע שיש היום לא היה מעולם, תקשורת, תחבורה, חשמל, מיזוג, אסתטיקה, זה מספיק לי כל השאר בונוס
וואוו!! יש לך פתרון לבעיה הזו?!? הסבים והסבתות משני הצדדים הם כאלו. קונים לילדים מלא דברים שאנחנו לא רוצים, ואז אנחנו עוד צריכים להגיד תודה כדי שלא יעלבו חלילה.
לפני שאנחנו קונים צעצוע או כל דבר אחר אנחנו חושבים שבע פעמים, איך זה יפתח את הילד, איך הוא יכול ללמוד מזה, איך זה משתלב עם שאר הדברים שיש לו ועוד. ואז הם באים עם משאיות של זבל פלסטיק על סוללות עטוף באריזת מתנה.
הייתי רוצה לבקש מחמותי לפתוח לילד קופת גמל וכל פעם שמדגדג לה לקנות זבל זול לזרוק פנימה כמה שקלים. אבל בנתיים אני מתאפק. לשמחתי להורים שלי ברור (יחסית) שאני לא רוצה צעצועים.
אלו הסבתות שלא מכירות את האושר של בקבוק בועות סבון קטן בטיול ליד הבית. אושר לפעוט, ועל הדרך התשה לקראת הלילה
וברצינות, הסבתות שקונות צעצועים כל הזמן פשוט אוהבות לקנות. זה פחות רגשי אשם אם זה לילד או לנכד.
יש סבתות שרק רוצות לבשל לנכדים, ויש כאלו שרוצות לקחת אותם לאירועי תרבות.
בכל התקופות מאז שנברא העולם שובע היה מושג, לפעמים לא הגיעו אליו לפעמים עברו אותו, אבל בחיים זה לא היה מובן מאליו,
בדורנו שובע הוא מובן מאליו עד שאנשים שכחו שבשביל להיות שבע מספיק כיכר לחם ליומיים שלושה 12 כיכרות בחודש שזה בערך 100 שקל פרי או ירק ביום זה עוד איזה 60 שקל בחודש זה 160 בחודש בשביל לשבוע, שכר מינימום לשעה 32 שקל, 5 שעות עבודה זה 160 וזה מספיק לחודש כנראה שמעולם לא היה כזה שפע!!!
העניים של היום(אני מתכוון לעשירונים הנמוכים) חיים ברמת חיים גבוהה מזו של האמידים של פעם (מאתיים שלוש מאות שנה אחורה)פעם בשביל אור בלילה היה צריך להדליק אש חם בקיץ? תשתה מים קרים(לפני זה תלך לקנות קרח) צריך לסוע ? סוס ועגלה והיום....
בתור אחד שמאוד אוהב אוכל, הדרך שלי להימנע מהוצאות מוגזמות זה להכין כמה שיותר ממנו בבית, גם אם מדובר במנות שדורשות הרבה השקעה, יכול להיות שבחלקן הזמן שזה לוקח לא שווה את ההשקעה, אבל מבחינתי זה נכנס לקטגוריה של בילוי. בהרבה מקרים גם מקבלים תוצאה הרבה יותר טובה שממה שאפשר במסעדה טובה, שזה גם בונוס.