• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איפה הכי טוב לגדל ילדים ?

• פותח הנושא פותח הנושא Rokubato
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אין לי באמת מושג מה קורה בפיליפינים, אבל זה נשמע מאד הגיוני. מכיר אנשים שעשו מעבר כזה לתאילנד ולויאטנם ודווקא מהבחינה של החינוך לילדים הם מרוצים מאד.

הרי זה ברור שהילדים ילכו לinternational school שעולה לא מעט כסף בחודש ולא ילמדו באותה כיתה עם הפיליפיני הממוצע... יכירו חברים ואנשים מכל העולם, ייחשפו לתרבויות ושפות וילמדו דברים שאין סיכוי שהיו יכולים ללמוד לו היו גרים בארץ.
יקבלו מורים איכותיים שלרוב גם הם לא מקומיים. בית ספר מהבוקר ועד אחר הצהריים, מלא בפעילויות העשרה, ספורט, אומנות, נגינה, קהילתיות.
למיטב הבנתי בית ספר יסודי/תיכון פרטי שכזה יכול לעלות 3-6 אלף דולר בשנה, לילד. אבל יש לזה value.
אפשר גם ללמוד בבית ספר בינלאומי\נוצרי בישראל ולהשאר עם השפה תרבות קהילה שלך.
מדוע אתה חושב שחברים מכל העולם זה אומר שכולם יקבלו אותו בתור ישראלי\יהודי בסבבה? אולי דווקא יתעללו בו?

אפשר לחיות שם בתנאים של המאיון העליון אם יש לך כסף, אבל לחשוב שתשאר חסין לכל משבר כלכלי או לאומי נראה לי ציפיה מוגזמת. כבר עדיף לרכוש וילה במצפה בגליל, או בכפר שמריהו ולהזמין הכל ברשת אם רוצים להתנתק.
שם תמיד תהיה זר וגם הילדים לא יראו כמו תאילנדים\פיליפינים.

אבל כמו בישראל גם שם יש סכסוכים עם מיעוטים מוסלמים שגובים קורבנות כמו גם רבים שלא מעורבים בסכסוך ולא נראה שיסתיימו, זה שפחות כתוב בתקשורת הישראלית מערבית זה לא אומר שלא נפגעים.

אפשר גם ללמוד בבית ספר בינלאומי\נוצרי בישראל ולהשאר עם השפה תרבות קהילה שלך.
מדוע אתה חושב שחברים מכל העולם זה אומר שכולם יקבלו אותו בתור ישראלי\יהודי בסבבה? אולי דווקא יתעללו בו?

אפשר לחיות שם בתנאים של המאיון העליון אם יש לך כסף, אבל לחשוב שתשאר חסין לכל משבר כלכלי או לאומי נראה לי ציפיה מוגזמת. כבר עדיף לרכוש וילה במצפה בגליל, או בכפר שמריהו ולהזמין הכל ברשת אם רוצים להתנתק.
שם תמיד תהיה זר וגם הילדים לא יראו כמו תאילנדים\פיליפינים.

אבל כמו בישראל גם שם יש סכסוכים עם מיעוטים מוסלמים שגובים קורבנות כמו גם רבים שלא מעורבים בסכסוך ולא נראה שיסתיימו, זה שפחות כתוב בתקשורת הישראלית מערבית זה לא אומר שלא נפגעים.
כלל לא אמרתי שאפשר ב100% להישאר חסין לכל תרחיש בכל מקום. האם בישראל אתה תישאר חסין ב20 שנים הבאות? גם אלוהים לא יודע. ישראל היא מדינה שנחשבת פחות יציבה מהרבה מדינות בעולם וההיסטוריה הקצרה שלנו לא מפסיקה להוכיח את זה. לא אומר שכל כך רע פה, ההפך. אבל ביציבות אנחנו לא חזקים.

לגבי אנטישמיות, אכן יכולה לקרות בכל מקום, זה ברור לי, אבל אני לא חושב שזה ברמה שלכל חור שתלך ישנאו אותך. להפך, אני מאמין שבמקום אקזוטי שבו נוצר מצב שאנשים מכל העולם עוברים אליו זה מושך דווקא אנשים יותר פתוחים מחשבתית ואפילו אולי יותר דומים (אליי) באופי מהרבה ישראלים אחרים שמאד אוהבים להגיד את דעתם ולהיות בטוחים שהדרך בה הם נוהגים זו "הדרך הנכונה"

כמו שרשמתי קודם, ברור שלא הכל וורוד והרבה דברים יכולים להשתבש. עם זאת, יש קהילה בינלאומית וישראלית נרחבת במיוחד בתאילנד, אתה לא ממציא את הגלגל. זה עובד ואנשים מבסוטים. בטוח יש גם אנשים שחשבו שזה יעבוד להם והתבדו כי סיבות...
בכל מקרה, זו לא שאלה של נכון או לא נכון. לכל אחד החיים, המשפחה, האילוצים, ההיסטוריה והרצונות שלו. אני אישית כן רואה את עצמי בווילה בקופנהגן צמוד לחבר שכבר גר שם שולח את ילדיו לאחלה בית ספר, לפני שאני עובר לווילה במצפה גליל.

זוג בני 36 ו-33 + 2 בגיל 3 וגיל חודש. גרים בטירת כרמל (אזור חיפה) בדירה עם גינה בשווי של כ-3.1 מ' (800K משכנתא) ולא מרוצים מרמת החינוך באזור, ומשתוקקים למקום אחר לגור בו.
שנינו עובדים בהייטק במרכז הארץ, אך עובדים בעיקר מהבית, משתכרים בכ-40K נטו וחוסכים כ-15K בחודש.
המשפחות גרות בצפון אך אין לנו באמת עזרה לכן המיקום שאנחנו מחפשים לא מוגבל לאזור ספציפי, אך לא מעוניינים לגור באזורי קיצון מטעמים ביטחוניים.
בעדיפות ראשונה אנחנו מחפשים מקום להשתקע ולעבור לגור באזור בו יש מגוון מסגרות חינוך לילדים עם רמת חינוך גבוהה, מגן ועד תיכון, מחפשים להשקיע בחינוך של הילדים שלנו גם בחוגים, פעילויות ופנאי.
בעדיפות שנייה אנחנו מחפשים אזור בקו רכבת על מנת להקל עלינו במידה והעבודה מהבית תיעלם בשנים הקרובות ונאלץ להגיע לעבודה על בסיס יומי.
בעדיפות שלישית, אך מאוד קובעת זה מחיר הרכישה ועלויות המחייה (ארנונה וכ'ו) במקום בו נגור, יכולים להגדיל את המשכנתא ולהביא הון נוסף על מנת לשמור על רמת החיים שלנו (5 חדרים עם גינה) תקציב מקסימלי של 4 מ'.
אילו אזורים לדעתכם יכולים להתאים לצרכים שלנו מנסיונכם ?
היי!
אני גר בטירת כרמל בשכונה החדשה, ובמקרה נתקלתי לאחרונה בפוסט שלך, שנגע מאוד לליבי.

הסיפור שלנו ממש דומה לשלכם. גם אנחנו עברנו לכאן בגלל תוכנית מחיר למשתכן, ויש לנו ילדים קטנים בגילי הגן.

אני ממש מזדהה עם מה שכתבת על התחושות שלך לגבי השכונה.

האמת, אנחנו מאוד מתלבטים אם לעבור או להישאר. כרגע אנחנו יותר נוטים לכיוון של לעבור ומחפשים לאן.
היה לי חשוב להגיד שזה קצת מנחם לדעת שאני לא היחיד עם המחשבות האלו, וזה גורם לי לחשוב שאולי יש פה באמת משהו משמעותי.

רציתי לשאול איך הדברים התפתחו אצלכם? גם אני הייטקיסט שעובד בת״א וצריך רכבת בשביל להגיע למשרדים, האם בסוף מצאתם מקום בקרבת רכבת שעונה על כל הדרישות שלכם?
מה אתה אומר על שכונת נאות פרס בחיפה?

תודה רבה מראש על הזמן שלך ועל התשובה!

היי!
אני גר בטירת כרמל בשכונה החדשה, ובמקרה נתקלתי לאחרונה בפוסט שלך, שנגע מאוד לליבי.

הסיפור שלנו ממש דומה לשלכם. גם אנחנו עברנו לכאן בגלל תוכנית מחיר למשתכן, ויש לנו ילדים קטנים בגילי הגן.

אני ממש מזדהה עם מה שכתבת על התחושות שלך לגבי השכונה.

האמת, אנחנו מאוד מתלבטים אם לעבור או להישאר. כרגע אנחנו יותר נוטים לכיוון של לעבור ומחפשים לאן.
היה לי חשוב להגיד שזה קצת מנחם לדעת שאני לא היחיד עם המחשבות האלו, וזה גורם לי לחשוב שאולי יש פה באמת משהו משמעותי.

רציתי לשאול איך הדברים התפתחו אצלכם? גם אני הייטקיסט שעובד בת״א וצריך רכבת בשביל להגיע למשרדים, האם בסוף מצאתם מקום בקרבת רכבת שעונה על כל הדרישות שלכם?
מה אתה אומר על שכונת נאות פרס בחיפה?

תודה רבה מראש על הזמן שלך ועל התשובה!
עברנו לגור בקיבוץ, שוכרים בית פרטי ומשכירים את שלנו ומשלמים את ההפרש, ככה גם הגשמנו את החלום לבית פרטי (שמאוד קשה לרכישה) וגם קיבלנו את החינוך הקיבוצי שבעינינו זה הרמה הכי גבוהה והכי ערכית שאפשר להעניק לילדים.
הילדים פורחים, אנחנו שלווים, כבר ממש חלק מקהילה, אנשים מדהימים, אכפתיות הדדית והכי חשוב אין יותר את ההתנהגות הברברית/קללות/חוסר התחשבות/קריוקי/ערסים וכיוב׳.
איכות חיים ששווה כל שקל!

עברנו לגור בקיבוץ, שוכרים בית פרטי ומשכירים את שלנו ומשלמים את ההפרש, ככה גם הגשמנו את החלום לבית פרטי (שמאוד קשה לרכישה) וגם קיבלנו את החינוך הקיבוצי שבעינינו זה הרמה הכי גבוהה והכי ערכית שאפשר להעניק לילדים.
הילדים פורחים, אנחנו שלווים, כבר ממש חלק מקהילה, אנשים מדהימים, אכפתיות הדדית והכי חשוב אין יותר את ההתנהגות הברברית/קללות/חוסר התחשבות/קריוקי/ערסים וכיוב׳.
איכות חיים ששווה כל שקל!
תודה על התשובה!
אבל איך פתרתם את עניין ההגעה לעבודה? הרי חיפשתם בית שקרוב לרכבת, הקיבוץ באמת נמצא ליד תחנת רכבת?

איזה קיבוץ?
איכות חיים ששווה כל שקל!

והכי חשוב אין יותר את ההתנהגות הברברית/קללות/חוסר התחשבות/קריוקי/ערסים וכיוב׳.
למה ללכת סחור סחור, אין פרענקים,
ברור שבקיבוצים אין ביביסטים, חרדים או מתנחלים – רק אנשים ערכיים עם נשק לא חוקי ודאגה כנה לשוטרות, (ע''ע אלי יפה)

ברור שבקיבוצים אין ביביסטים, חרדים או מתנחלים – רק אנשים ערכיים עם נשק לא חוקי ודאגה כנה לשוטרות, (ע''ע אלי יפה)
הוא גר בגן-נר, ישוב קהילתי גדול שלדעתי יש בו מגוון אנושי גדול.
לגבי ביביסטים - יש מלא מצביעי ליכוד בחברה הקיבוצית, במיוחד אנשי ההרחבות. ביביסט ידוע בשם בני ציפר אבל לגור בהרחבה כאת.
יש מזרחיים, ולא מעט. אין כמעט ערסים שצועקים, משתלטים על השטח, מרעישים ומלכלכים. זה לא קשור לעדה.

לגבי ביביסטים - יש מלא מצביעי ליכוד בחברה הקיבוצית, במיוחד אנשי ההרחבות. ביביסט ידוע בשם בני ציפר אבל לגור בהרחבה כאת.

יש מזרחיים, ולא מעט. אין כמעט ערסים שצועקים, משתלטים על השטח, מרעישים ומלכלכים. זה לא קשור לעדה.
בטח זה משהו שבא עם הלחץ והצפיפות של העיר

לגבי ביביסטים - יש מלא מצביעי ליכוד בחברה הקיבוצית, במיוחד אנשי ההרחבות. ביביסט ידוע בשם בני ציפר אבל לגור בהרחבה כאת
את לא שמת לב שהכותב הוא טרול במשרה מלאה... בכל שרשור שהוא נמצא בו.

כל הכבוד, גם יצא לך הכי גזעני שאפשר, גם פייק מוחלט, וכבונוס הסטת השרשור בצורה טרולית בזבל של דף מסרים.
יש סיבה שלא נחסמים על דבר כזה?

נראה לי שהשרשור כבר מזמן לא עוסק בנדל״ן ובקושי מתאים לאוף טופיק...
@yossik

בטח זה משהו שבא עם הלחץ והצפיפות של העיר
לא זה מגיע ממקום של חינוך של נסיכים ושל חוסר התחשבות וחוסר רצון או ויכולת לראות את האחר. ואת זה אין בחברה שיתופית. או בחברה נורמלית למען האמת.

אני כרגע לתקופה עם המשפחה בחול וזה פשוט מדהים הצורה השונה בה מחנכים ילדים. להיות מנומסים, להיות בשקט, לחלוק, לתת למישהו אחר להיכנס בדלת ולא קודם כל אני ואני ואני. הכל הרבה יותר שלו ככה. ואפילו שזה מזוייף ורק כלפי חוץ, בפנים הם היו דורסים אותי עם העגלת קניות להגיע למילקי האחרון על המדף, זה עדין יותר נעים מאשר המלחמה הבלתי נגמרת שיש בישראל על שקט ומקום וובעצם על איכות חיים ולא כפיה של מה שאני רוצה על הסביבה (דוגמא אחת מיני רבות קריוקי או מוסיקה בווליום גבוה כי אני עושה מסיבה מה הבעיה עם קצת שמח).

אני כרגע לתקופה עם המשפחה בחול וזה פשוט מדהים הצורה השונה בה מחנכים ילדים. להיות מנומסים, להיות בשקט, לחלוק, לתת למישהו אחר להיכנס בדלת ולא קודם כל אני ואני ואני
קורה לי כל פעם שאני בביקור בארץ ומשתמש ברכבת, כשהדלתות נפתחות אני תמיד נותן לאנשים לצאת קודם, מה שמוביל את האנשים מאחורי לעקוף אותי ולהדחף פנימה, תוכ כדי סינון של מירמור.

אני כרגע לתקופה עם המשפחה בחול
מעניין איך תהיה ההתמודדות שלך עם החזרה לישראל על כל הכרוך בזה. אני לא בישראל כבר מספר שנים והצדדים השליליים שתיארת לא חסרים לי. ומנגד, יש כמה צדדים יפים בישראליות שבאמת יש רק בישראל לדעתי.

מעניין איך תהיה ההתמודדות שלך עם החזרה לישראל על כל הכרוך בזה. אני לא בישראל כבר מספר שנים והצדדים השליליים שתיארת לא חסרים לי. ומנגד, יש כמה צדדים יפים בישראליות שבאמת יש רק בישראל לדעתי.
מניחה שיהיה קשה כי התרגלנו לשקט ולאיכות חיים וגם לזה שאין מקלטים או ממדים או מלחמה ורעש של אופנוע זה רעש של אופנוע ולא מחשבות על טיל. מנגד מאוד חסר המשפחה והחברים והחיים בעצם שיש בארץ. בשאלה אם אני רוצה שהילדים שלי יגדלו בישראל ויהיו ישראלים על כל המשתמע מכך התשובה היא כן. הבעיה שלי היא בעיקר הסביבה אבל אפשר לפתור את זה ע״י מגורים כמו פותח השרשור בסוג של בועה.

מסכימה לגמרי שהישראליות והחום והחברותה יש רק בישראל ורק קיבלתי עד היום מישראלים.

אני היום ירדתי מטרמפ בטעות בצומת בלי תחנת אוטובוס לכיוון שהייתי צריך. תוך 5 שניות מישהו עצר לי על הקו הצהוב בשוליים ואמר לי בוא תעלה איתי אין כאן אוטובוסים.
מסכימה לגמרי שהישראליות והחום והחברותה יש רק בישראל ורק קיבלתי עד היום מישראלים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני היום ירדתי מטרמפ בטעות בצומת בלי תחנת אוטובוס לכיוון שהייתי צריך. תוך 5 שניות מישהו עצר לי על הקו הצהוב בשוליים ואמר לי בוא תעלה איתי אין כאן אוטובוסים.

מסכימה לגמרי שהישראליות והחום והחברותה יש רק בישראל ורק קיבלתי עד היום מישראלים

קורה לי כל פעם שאני בביקור בארץ ומשתמש ברכבת, כשהדלתות נפתחות אני תמיד נותן לאנשים לצאת קודם, מה שמוביל את האנשים מאחורי לעקוף אותי ולהדחף פנימה, תוכ כדי סינון של מירמור.
הסתובבתי בלונדון במטרו עם עגלת תינוק. על פניו טעות גמורה כי יש שם המון! מדרגות צרות וקטנות. בפועל, לא עבר שם אדם אחד שלא עזר לי להרים את העגלה. יתרה מזאת, אחד האנשים עזר לי בגרם מדרגות ראשון, ואז חיכה לי לפני הגרם מדרגות הבא כדי לעזור גם בו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B איפה הכי זול לשכור דירה חדשה בארץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
Y איפה הכי זול להמיר שקלים לדולרים? שוק ההון 2
מ איפה המקום הכי מומלץ ללמוד יעוץ השקעות התפתחות אישית 6
D איפה הכי כדאי לעשות התמחות ברפואת ילדים התפתחות אישית 2
סול איפה בחו"ל יש הכי פחות אנטישמיות אוף טופיק 45
Y איפה אפשר לקבל את ההלוואה הכי זולה היום? פוסטים מאיכות נמוכה 21
H איפה מקבלים פיקדון הכי גבוה ? לשנה שנתיים פוסטים מאיכות נמוכה 2
C איפה הכי משתלם וכדאי לקחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צפי איפה אשלם הכי פחות עבור 400K? שוק ההון 16
amikal איפה אתם קונים ירקות הכי בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 58
C איפה הכי משתלם לפתוח חשבון מט"ח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ס איפה אפשר להשיג תנאי משכנתא הכי טובים צרכנות פיננסית 10
ה איפה להשקיע לטווח ארוך ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
SolidusMaximus לבעלי חשבון מסחר בבנק - איפה מופיעים הדיבידנדים\ריביות? פוסטים מאיכות נמוכה 2
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ת איפה כלול זקיפות שכר בטופס 106? מיסים 1
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
P הודעות עדכון הרכב מדדים בישראל - איפה מוצאים? שוק ההון 0
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
N איפה אפשר להשוות מחירים+פוליסות של ביטוחי בריאות, חיים, מחלות קשות? צרכנות פיננסית 0
R איפה קונים נעלי ספורט לריצת כביש במחיר סביר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
S מניות דיבידנד: איפה מתחילים? שוק ההון 5
R נדל"ן בארה"ב - איפה מתחילים? נדל"ן 6
צ איפה עדיף להשקיע בארץ או בשווייץ שוק ההון 5
שם משתמש בעייתי באקסלנס טרייד: איפה רואים פירוט לגבי מכירה/מסים וכד'? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
mk1 איפה אפשר למצוא את המאזן אקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Sagi313 איפה אפשר להגשים את החלום? אוף טופיק 13
ג קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים התפתחות אישית 15
A 250,000₪ איפה להשקיע ? שוק ההון 8
D איפה לומדים גרמנית? התפתחות אישית 15
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
י איפה מגלים האם יש פנסיה תקציבית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ג מק"מ - איפה יש טבלה מרוכזת שוק ההון 6
ב קנית דירה ראשונה - איפה שווה? נדל"ן 3
א איפה אפשר לקרוא תנאים בסיסים של קופת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
חתול לילה איפה נמצא הכסף שב- IB ? שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה