• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים

• פותח הנושא פותח הנושא גלעד21
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

גלעד21

משתמש רשום
דירוג
2
היי, תכף אשתחרר משירות מילואים (צו 8 ישר אחרי סדיר)
התכנון שלי כרגע הוא להשתחרר וישר להתחיל בשיפור בגרויות. כרגע לפחות, המטרה היא ללמוד הנדסה (כנראה מכונות) בהמשך ולטובת זה, יש לי צורך בבערך שנה של שיפור בגרויות.
במהלך השנה הזו אני מתכנן לעבוד ולחסוך עוד כסף.
כרגע האופציות שעומדות בפניי הן כדוגמאת מלצרות שאני פחות מתחבר, אבטחה (שכר של 60 ש"ח לשעה במקומות הנדיבים), ושאר עבודות זמניות שישלמו משמעותית פחות מאבטחה.
ההתלבטות היא, האם כדאי להשקיע בלמידת מקצוע ביניים, או הכשרה מקצועית כזו או אחרת שהיא יחסית קצרה, כדי לחסוך יותר כסף בתקופה הזו (כלומר להרוויח יותר מעבודה), וגם כדי להגדיל את ארגז הכלים והידע שלי.
אין לי זיקה מיידית לתחום מסויים, אני עם ראש פתוח, בעיקר כי לא מדובר בבחירת קריירה אלא כאופציה שווה יותר מלעבוד באבטחה.

ואם כדאי בכלל, מה שווה ללמוד עם פונטציאל שכר גבוה יותר מסדר גודל של עבודות אבטחה למניהן, שלא יקח יותר מ3-4 חודשים ללמוד?
אני פתוח בערך לכל תחום, אין לי נסיון ספציפי בשום דבר.

רק אציין שיש גם אופציה לעשות שנה א' של התואר באוניברסיטה הפתוחה, לעשות אפיק מעבר ולהתקבל לשנה ב' במוסד לימודים אחר.
תקרא על המסלול באתר של הפתוחה.

זה יחסוך ממך את הזמן והכסף של להשלים בגרויות ולעשות פסיכומטרי, וכלכלית זה יצא לך משתלם יותר מאשר ללמוד עוד מקצוע ביניים.

החיסרון הוא כמובן שזה יקלקל לך את מה שאנשים מכנים "החוויה הסטודנטיאלית".
אז לשיקולך.

רק אציין שיש גם אופציה לעשות שנה א' של התואר באוניברסיטה הפתוחה, לעשות אפיק מעבר ולהתקבל לשנה ב' במוסד לימודים אחר.
תקרא על המסלול באתר של הפתוחה.

זה יחסוך ממך את הזמן והכסף של להשלים בגרויות ולעשות פסיכומטרי, וכלכלית זה יצא לך משתלם יותר מאשר ללמוד עוד מקצוע ביניים.

החיסרון הוא כמובן שזה יקלקל לך את מה שאנשים מכנים "החוויה הסטודנטיאלית".
אז לשיקולך.
חשבתי על זה. אחרי התייעצות עם חברים זה נשמע כמו אופציה לא הכי אטרקטיבית, מאוד קשה להתקבל עם אפיק קבלה וגם בכל מקרה אצטרך להשלים את הידע.
לדוגמא, יש לי בגרות ב3 יח"ל מתמטיקה. אין מצב שאתחיל בפתוחה בלי הידע הזה, ורצוי גם בפיזיקה שלא קיים.
בעצם, אין לי בכלל רקע ריאלי מתאים ולכן זה פחות נשמע אטרקטיבי

היי, תכף אשתחרר משירות מילואים (צו 8 ישר אחרי סדיר)
התכנון שלי כרגע הוא להשתחרר וישר להתחיל בשיפור בגרויות. כרגע לפחות, המטרה היא ללמוד הנדסה (כנראה מכונות) בהמשך ולטובת זה, יש לי צורך בבערך שנה של שיפור בגרויות.
במהלך השנה הזו אני מתכנן לעבוד ולחסוך עוד כסף.
כרגע האופציות שעומדות בפניי הן כדוגמאת מלצרות שאני פחות מתחבר, אבטחה (שכר של 60 ש"ח לשעה במקומות הנדיבים), ושאר עבודות זמניות שישלמו משמעותית פחות מאבטחה.
ההתלבטות היא, האם כדאי להשקיע בלמידת מקצוע ביניים, או הכשרה מקצועית כזו או אחרת שהיא יחסית קצרה, כדי לחסוך יותר כסף בתקופה הזו (כלומר להרוויח יותר מעבודה), וגם כדי להגדיל את ארגז הכלים והידע שלי.
אין לי זיקה מיידית לתחום מסויים, אני עם ראש פתוח, בעיקר כי לא מדובר בבחירת קריירה אלא כאופציה שווה יותר מלעבוד באבטחה.

ואם כדאי בכלל, מה שווה ללמוד עם פונטציאל שכר גבוה יותר מסדר גודל של עבודות אבטחה למניהן, שלא יקח יותר מ3-4 חודשים ללמוד?
אני פתוח בערך לכל תחום, אין לי נסיון ספציפי בשום דבר.
אבטחה זו אופציה מעולה כי יש מקומות שאפשר ללמוד תוך כדי שאתה יושב איפשהו. תוכל להתרכז במה שאתה באמת מנסה להשיג. אני לא יודע מה הרקע שלך בלמידה, אבל יש אנשים שצריכים לתת מלא עבודה כדי להצליח, ויש כאלה שבא להם בקלות. תצטרך להחליט איפה אתה נופל.

אני לא מכיר משהו יותר טוב עם סט הכישורים שלך, ובכללי רוב האנשים שיוצאים לעבודות סטודנט בחוץ אפילו עם מקצוע כלשהו לא מרוויחים יותר מ60 לשעה.

יש את המסלול של ממדים להייטק אם אתה בעניין.

כתבתי בזמנו פוסט בבלוג שלי שבו טענתי שיש שלוש מטרות לעבודה אחרי הצבא:

1. להרוויח כסף
2. להרוויח כישורים (כלומר לנפח מעט את קורות החיים)
3. חשוב מכול לבדוק את כיוון הקריירה שלך.

כתבת שאתה מתכנן להתחיל תואר בקרוב. הייתי מחפש עבודה בתחום קרוב לתואר ובודק איך אני מרגיש בה. יכול להיות שתגלה שאתה מת על המקצוע ואז תגיע לתואר עם קשרים וכישורים. יכול להיות שתגלה שבעצם אתה לא אוהב את התחום ואז תוכל לבחור מסלול קריירה אחר.

כך או כך הרווחת כסף, ידע וניסיון

יש את המסלול של ממדים להייטק אם אתה בעניין.

כתבתי בזמנו פוסט בבלוג שלי שבו טענתי שיש שלוש מטרות לעבודה אחרי הצבא:

1. להרוויח כסף
2. להרוויח כישורים (כלומר לנפח מעט את קורות החיים)
3. חשוב מכול לבדוק את כיוון הקריירה שלך.

כתבת שאתה מתכנן להתחיל תואר בקרוב. הייתי מחפש עבודה בתחום קרוב לתואר ובודק איך אני מרגיש בה. יכול להיות שתגלה שאתה מת על המקצוע ואז תגיע לתואר עם קשרים וכישורים. יכול להיות שתגלה שבעצם אתה לא אוהב את התחום ואז תוכל לבחור מסלול קריירה אחר.

כך או כך הרווחת כסף, ידע וניסיון
לגמרי, זו הגישה.
העניין הוא שספציפית בתחום של הנדסת מכונות שזה כרגע מה שמושך אותי, אני לא ממש מכיר תחום שנוגע בזה או עבודה ש"תקרב" אותי לשם.

לגבי ממדים להייטק, אני מכיר את התוכנית ובהחלט חושב על זה. העניין הוא שכל עיכוב בשיפור בגרויות שלי אומר עיכוב בכניסה ללימודים. הקורסים שמציעים בממדים להייטק הם לא מספיק קצרים כדי שאוכל "לספוג" את זה

לגמרי, זו הגישה.
העניין הוא שספציפית בתחום של הנדסת מכונות שזה כרגע מה שמושך אותי, אני לא ממש מכיר תחום שנוגע בזה או עבודה ש"תקרב" אותי לשם.
שווה את הבירור. אם הייתי במקומך הייתי מחפש קבוצת פייסבוק של מהנדסי מכונות ושואל אותם על תפקידים למי שרוצה להתנסות בתחום אבל עדיין לא סטודנט. אני מניח שתוכל לקחת משרות סטודנט בתחום.

מה סטטוס הבגרות שלך? בגרות מלאה?
לא עדיף פשוט לעשות מכינה במוסד הלימודים בו אתה מעוניין לעשות תואר?

שווה את הבירור. אם הייתי במקומך הייתי מחפש קבוצת פייסבוק של מהנדסי מכונות ושואל אותם על תפקידים למי שרוצה להתנסות בתחום אבל עדיין לא סטודנט. אני מניח שתוכל לקחת משרות סטודנט בתחום.
הגישה הזאת לא פרקטית. בוגרי תואר (קל וחומר סטודנטים) מקיזים דם בניסיון למצוא עבודה, לפעמים מחפשים במשך חודשים. אז למה מדבריך משתמע כאילו כל מי שמתחשק לו להתנסות באיזה תפקיד יכול פשוט להיכנס למשרד אקראי בתעשייה, ולצפות שיתנו לו עבודה מבלי שיש לו שום השכלה או ניסיון להציג?

פשוט תסתכל בטבלאות שכר כמה משלמים במקצוע הזה. תחשוב אם יש עוד משהו שחשוב לך חוץ מזה שהעבודה תקיים: יציבות, אופק קידום, התפתחות מקצועית, למידה, איזון בית-עבודה, האופי של האנשים שמגיעים לתעשיה וכו'. כל אלו דברים שאפשר לברר בשיחה קצרה עם מישהו שמגיע מהתחום, או שתכל'ס אפילו צ'אט גיפיטי ידע לענות לך על זה.

בסך הכל אנחנו מדברים פה על עבודה משרדית. והן כולם אותו דבר עד כדי כמה ניואנסים קטנים. ממילא בכולן אתה בסופו של דבר תרגיש שאתה נרקב מול המחשב עד הפנסיה, וזה יאפיל על כל הפיצ'פקעס שלפיהם אתה בוחר מקצוע. אז לא צריך לעשות מזה כאלו מדובר בהבדל של שמים וארץ, פשוט לך לאיפה שיש תנאים טובים וכסף.

מה סטטוס הבגרות שלך? בגרות מלאה?
לא עדיף פשוט לעשות מכינה במוסד הלימודים בו אתה מעוניין לעשות תואר?
מלאה, 3 יחל מתמטיקה, בלי רקע בפיזיקה.
חשבתי על מכינה. זה עולה כמו עוד שנת לימודים, זה כובל אותי למוסד לימודים ספציפי (לדוגמא מכינת ת''א רלוונטית רק לת''א ולבר אילן) והסיכויי קבלה ממכינה לעומת קבלה רגילה עם בגרות הם לא משהו בכלל.
זו עדיין אופציה שאני שוקל כדי לפשט עניינים, אבל לאו דווקא הכי כדאית

מלאה, 3 יחל מתמטיקה, בלי רקע בפיזיקה.
חשבתי על מכינה. זה עולה כמו עוד שנת לימודים, זה כובל אותי למוסד לימודים ספציפי (לדוגמא מכינת ת''א רלוונטית רק לת''א ולבר אילן) והסיכויי קבלה ממכינה לעומת קבלה רגילה עם בגרות הם לא משהו בכלל.
זו עדיין אופציה שאני שוקל כדי לפשט עניינים, אבל לאו דווקא הכי כדאית
היית לוחם?
ממליץ לדבר עם יעוץ במכינה. סיכוי טוב שאתה זכאי למימון מלא ואולי גם מלגה בנוסף.
זה לא כובל לגמרי, רק קצת בירוקרטיה.
סיכויי הקבלה אחרי מכינה הם 100% בערך.
כמו שאפשר להבין, אני דווקא ממליץ על מכינה במצב כמו שתיארת, מתוך נסיון.

לא מה ששאלת אבל לדעתי כדאי שאכתוב את זה.
מה שהכי חשוב במקום שאתה נמצא בו הוא להבין מה אתה רוצה/מסוגל ללמוד בתקופה הקרובה.
זה מה שישפיע על העתיד שלך בצורה הכי חזקה, הרבה יותר מכמה כסף תצליח לחסוך כרגע או באיזו דרך תתקבל למוסד האקדמי.

כתבת שאתה מעוניין בהנדסת מכונות, מצד שני אין לך רקע ריאלי.
למה דווקא הנדסה ודווקא מכונות?

אגב, המקומות שמרוויחים בהם 60+ לשעה באבטחה, זה לא מקומות הכי נעימים ולכן גם השכר הגבוה (שהוא באמת מאוד גבוה)

היית לוחם?
ממליץ לדבר עם יעוץ במכינה. סיכוי טוב שאתה זכאי למימון מלא ואולי גם מלגה בנוסף.
זה לא כובל לגמרי, רק קצת בירוקרטיה.
סיכויי הקבלה אחרי מכינה הם 100% בערך.
כמו שאפשר להבין, אני דווקא ממליץ על מכינה במצב כמו שתיארת, מתוך נסיון.

לא מה ששאלת אבל לדעתי כדאי שאכתוב את זה.
מה שהכי חשוב במקום שאתה נמצא בו הוא להבין מה אתה רוצה/מסוגל ללמוד בתקופה הקרובה.
זה מה שישפיע על העתיד שלך בצורה הכי חזקה, הרבה יותר מכמה כסף תצליח לחסוך כרגע או באיזו דרך תתקבל למוסד האקדמי.

כתבת שאתה מעוניין בהנדסת מכונות, מצד שני אין לך רקע ריאלי.
למה דווקא הנדסה ודווקא מכונות?

אגב, המקומות שמרוויחים בהם 60+ לשעה באבטחה, זה לא מקומות הכי נעימים ולכן גם השכר הגבוה (שהוא באמת מאוד גבוה)
אני חד משמעית לא סגור על עצמי בנוגע לכיוון הלימודים. אני רוצה ללכת לתחום ריאלי גם כדי לאתגר את עצמי, בעדיפות למקצוע ריאלי פרקטי שבו אוכל להתעסק בדברים ממשיים, הנדסת מכונות דיי עונה על הדרישות המאוד כלליות האלה. בנוסף כמובן עתיד כלכלי קצת יותר בטוח (ברור שהלימודים עצמם לא מבטיחים כלום).

אני פחות מתחבר לתחומים הומניים למרות שאין לי רקע בצד הריאלי.

לפי מחשבוני קבלה הבנתי שקשה להתקבל עם ציוני מכינה, אבל יכול להיות שזה הטעה אותי.
לגבי מלגות יש סיכוי בהחלט. לא בדקתי לגבי מלגות למכינה.

כן אני לוחם משוחרר, זכאי למדים ללימודים.
לגבי עבודה באבטחה, אני מוכן לעבוד קשה בעבודות לא "נעימות" לתקופה הזו. מניח שזה יכלול שעות לא שגרתיות, עבודה אינטנסיבית יחסית ואני בסדר עם זה לתקופה הזו, בהתחשב בתגמול כמובן.

למה הכוונה בבירוקרטיה בנוגע להגבלות של המכינה?
יש מצב להתקבל לעברית עם מכינה מת''א? זה דבר שקורה?

הגישה הזאת לא פרקטית. בוגרי תואר (קל וחומר סטודנטים) מקיזים דם בניסיון למצוא עבודה, לפעמים מחפשים במשך חודשים. אז למה מדבריך משתמע כאילו כל מי שמתחשק לו להתנסות באיזה תפקיד יכול פשוט להיכנס למשרד אקראי בתעשייה, ולצפות שיתנו לו עבודה מבלי שיש לו שום השכלה או ניסיון להציג?

אני יודע שבביולוגיה אפשר למצוא משרות גם ללא תואר. מטבע הדברים אילו משרות בתחתית שרשרת המזון אבל זו הזדמנות ללמוד על התחום.

אני יודע שבביולוגיה אפשר למצוא משרות גם ללא תואר. מטבע הדברים אילו משרות בתחתית שרשרת המזון אבל זו הזדמנות ללמוד על התחום.
אני מעריך שבהרבה תחומים יש תפקידים כאלה עם ממשק לתפקיד שאותו רוצים לבדוק, כאשר אותם תפקידים לא דורשים שום תואר.
לדעתי, הדרך הכי טובה כדי לדעת אם רוצים לעשות משהו, זה פשוט לעשות אותו.
מצד שני, החוויה עצמה אפילו באותו תפקיד גם משתנה לאורך הזמן עקב ידע והכשרה, היכרות עם אנשים, מנהלים או לקוחות, מצב השוק וכו..

נערך לאחרונה ב:
טוב, אז בהייטק איפה שאפשר לעבוד מרחוק, את תחתית שרשרת המזון מאיישים בנגלדשים והודים.
אני מתאר לעצמי שבביולוגיה זה אכן קשה יותר לגייס עובדים ממדינות נכשלות. בכל מקרה קח בחשבון שלא בכל תחום אפשרי לעשות את מה שאתה מציע.

יש משרות אבטחה שאפשר גם ללמוד בהן, אידאלי לסטודנטים או לשלב של השלמת בגרויות.

עבודה בתחום קרוב למה שתרצה ללמד זה אידאלי כמו שנאמר.

עוד עבודות נחמדות שתוכל לעשות בהן כסף טוב לפני הלימודים:
- מציל בבריכה, דורש קורס של שבועיים וחצי, אבל אחכ שכר די גבוה (60+) והרבה שעות, עדיף כמובן ביישובים קטנים ולא בעיר.
- פריסת סיבים, ראיתי מודעה על עבודה בפריסה של סיב אופטי ביישובים קטנים בדרום, 600 ליום, פלוס מועדפת ועוד כמה מענקים ממשלתיים.
- חקלאות, יש היום המון מענקים ממשלתיים לצעירים שהולכים לעבוד בחקלאות.
- עבודה במכירות, לא קל אבל זה יכול לעשות טוב מאוד להפתחות האישית ואפשר ללמוד מזה המון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א לא מצליח למצוא משרה ראשונה כמפתח כבר קרוב לשנה ומרגיש כמו כישלון מוחלט התפתחות אישית 33
G הכנה לפני פגישה עם סוכן פנסיה עבור קרוב משפחה צרכנות פיננסית 1
T אג״חים צמודים מדממים, לשימוש קרוב שוק ההון 15
א היום כל מדדי האגחים יורדים קרוב ל0.5% , מה בעצם ה"תרחיש" ? שוק ההון 8
M העסקת קרוב משפחה מיסים 6
S משיכת תגמולים מקרן פנסיה + קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם נכות קבועה של 100% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
mudale222 מה דעתכם על קנייה ורישום דירה על שמי על מנת לחמוק ממיסים על דירה שנייה (לטובת קרוב משפחה) נדל"ן 30
S השקעות רלוונטיות קרוב לגיל פרישה בלי פרישה? שוק ההון 2
T פתיחת חשבון בנק אמריקאי ע״י קרוב משפחה צרכנות פיננסית 7
R קרן השתלמות IRA למובטל, או הדבר שהכי קרוב לזה שוק ההון 3
N משבר קרוב לפרישה שוק ההון 8
S יש מדד שמראה תשואה של אגח (משהו סוג של bnd) או הכי קרוב לזה שיש... שוק ההון 3
דוג להפקיד לקופת גמל להשקעה של קרוב משפחה שעומד לפרוש שוק ההון 8
א השקעה בגיל קרוב לפרישה שוק ההון 1
M השקעה לטווח קרוב שוק ההון 9
דוג האם לשכור דירה שנמצאת ממש קרוב לאנטנות סלולריות (בתור סטודנט) אוף טופיק 31
Aranchik קרוב רחוק - גרסת ההשקעות שוק ההון 9
מ איזה כלי צריך לשחרור דלת תקועה? אוף טופיק 3
NeonDrift מתלבט האם לעביר את הפנסיה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V מתלבט כמה משכנתא לקחת נדל"ן 5
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
G מתלבט בין שתי תוכניות לימודים התפתחות אישית 1
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
B מתלבט לגבי 2 השקעות נדלן דומות נדל"ן 7
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
M מתלבט על הצעד הבא בתחום הנדל״ן נדל"ן 6
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
הבנקאי מתלבט מה ללמוד התפתחות אישית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
Henchman34 מתלבט בין אג"ח לאג"ח צמוד מדד כחלק מ-ETF קצר טווח שוק ההון 10
N מתלבט מה לעשות ברקע הירידות האחרונות בשוק ההון שוק ההון 26
avivaviv מתלבט בין קרן 1159169 לבין 1159235 פוסטים מאיכות נמוכה 0
X מתלבט בין VOO לבין SPY שוק ההון 5
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
N מתלבט בין 2 תארים באוניברסיטת רייכמן ומסלול לעתיד אוף טופיק 16
מ מתלבט האם ובאיזה אופן לקנות דירה למגורים נדל"ן 71
I מתלבט לגבי התיק שלי שוק ההון 1
F תיק חדש. מתלבט האם הוא מתאים שוק ההון 6
P תיק רולטה, מתלבט כיצד לנהוג. שוק ההון 64

נושאים דומים

Back
למעלה