• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לחסוך בקניות בסופר?

אוליביה פילפלאז'

משתמש רגיל
דירוג
175
היי לכולם,

כמו כל בני האדם, אנחנו צריכים לאכול כדי לשרוד.
וכמו רוב הקוראים כאן, אנחנו עוקבים אחרי ההוצאות שלנו ברמה החודשית.
הבעיה שלי היא שאנחנו רואים גידול משמעותי בחודשים האחרונים בקטגורית "קניות אוכל" אצלנו (שנפרדת מ"אכילה בחוץ", וכן כוללת מוצרים נוספים מהסופר כמו נייר טואלט, חומרי ניקוי וכו').

אנחנו זוג ללא ילדים.
בדרך כלל יש "קצב" מסוים בהוצאה החודשית המשמעותית הזו: חודש אחד יקר יותר (סביב 2,500 ש"ח), חודש אחד זול יותר (סביב 1,900 ש"ח).
ב-2-3 חודשים האחרונים אנחנו רואים בעיקר עליה בהוצאות והגענו גם ל-3,000 ש"ח.

ההרגלים הקיימים:
החלטנו שאנחנו מעוניינים להשקיע באיכות של חלק מהקניות: בשר מקצב, ירקות טריים.
עם זאת, ביתר המצרכים אנחנו מחפשים את הזול ביותר:
לחם, פסטות, אורז ועדשים, שימורים, חומרי ניקוי וכו' - מחפשים את הכי זול בסופר בלי קשר למותג.
מוצרי חלב - קונים יוגורט ומכינים לאבנה / גבינת שמנת.
פירות קונים בעיקר בננות ותפוחים. לא קונים את הפירות היותר יקרים.
חטיפים/ ממתקים - קונים מפעם לפעם. מנסים להמעיט.

כרגע עושים קניות בסופרים המוכרים - רמי לוי, חצי חינם וכו'.

אשמח לשמוע מכם כמה אתם מוציאים על קניות סופר בחודש (וכמה אנשים אתם),
וגם לקבל טיפים לגבי איך מורידים עוד את עלויות האוכל.

זה תלוי גם איפה את גרה ומה המחירים הנהוגים שם.
אנחנו זוג אבל אני סופרת את המזון ל-3 אנשים כי אנחנו מכינים גם קופסאות תבשילים למשפחת הבן (אבל לא סלטים ופחמימות), והבת אוכלת איתנו פעם בשבוע.
אצלנו קניות המזון+טואלט תוקצבו ל-2400 בחודש ועלו בשנה האחרונה בסביבות 300 ש"ח ולהערכתי רוב התוספת היא במחירי הבשר שקפצו מאד.
טיפים לגבי איך מורידים עוד את עלויות האוכל.
יש לי מלא טיפים, אבל באמת זה תלוי בכל אחד מה ההעדפות שלו ומה חרדות הביצוע שלו :)
אני לא מכינה גבינות כי אני לא אוכלת אותן ואני לא אוהבת להכין משהו שאני בעצמי לא אוכלת.
אני גם לא מכינה לחם ופיצה, כי יש לי מחסום פסיכולוגי עם בצק שמרים. מקווה לעבוד על זה בזמן הקרוב.
מה כן עובד לי?
1. להכין תבשילי בשר ועוף עם הרבה תוכן זול ובריא, כך שהמחיר למנה נמוך. למשל, קציצות שחצי מהן זה ירקות טחונים. או עוף מוקפץ עם המון ירקות.
2. להכין מנות עיקריות מקיטניות יבשות. לדוגמא, לאחרונה התחלתי להכין תערובת פלאפל ממש טעימה ולכן ירד מהפרק האכילה בחוץ של חומוס-צ'יפס-סלט-פלאפל.
3. למדנו לקנות כמויות מדויקות יותר של ירקות העונה ונדיר שנזרוק משהו לקראת סוף השבוע.
4. מכינים גלידה, עוגות ועוגיות לבד בבית. רק את הפשוטות ביותר שלוקח עשר דקות לפני התנור/המקפיא. חטיפים מתוקים זה עניין נדיר אצלנו. גם עושה ריבות.
5. מכינים כרוב ומלפפונים מותססים בבית, לפעמים גם מוחמצים יפנים או עיראקים. זיתים גם.
6. יש לנו מקפיא נפרד. כשיש מבצעים, קונים כמות גדולה של בשר ועוף. וכנ"ל לגבי אפונה, שעועית ירוקה ותירס קפואים.
7. אין איפור ובישום, קונים סבון מוצק, שמפו, מרכך וסבון ידיים.
8. אין חומרי ניקוי יעודיים רבים, יש אקונומיקה (לשימוש נדיר), סבון כלים, חומץ, מלח לימון וסודה לשתיה.לא מקרצפים את הבית לעיתים קרובות. שאיבה וסמרטוט לח.

גם אצלי ההוצאות עלו, דברים פשוט מתייקרים. אני עושה בדיוק כמוכם, לא חושב שיש הרבה מה לשפר. אני מגוון מתכונים לפי מה שבעונה, ואם הירקות הטריים יקרים אני משתמש הרבה בירקות קפואים ועגבניות משומרות. מבחינת ערכים תזןנתיים אין הרבה ירידה בתהליך השימור ואפשר להכין דברים טעימים .

כשלונות בעבר, שמונעים ממך לנסות את זה שוב. זו תופעה מוכרת, יש לי אותה עם בצק עלים.
לא, אין כשלונות כי לא ניסיתי.
יש לי רתיעה מההתפחות החוזרות (לא אוהבת להיות בהיכון למטבח) ויש לי חשש מלישה ידנית בגלל כאבי מפרקים.
בעיה נוספת - קשה למצוא באינטרנט מתכון ללחם לבן פשוט שהוא לא חלה קלועה, ובכלל מתכון בלי שמקשקשים על מחמצת או קמח מיוחד.
מצד שני, אני יותר ויותר מתקשה למצוא בחנויות לחם לבן או מלא שיש בו מעט מאד מרכיבים ובלי חומרים מוספים, ולחמי בוטיק אין לי מושג מה הם שמים שם והמחירים בשמיים. תקופה ארוכה קנינו לחם לבן צרפתי בטיב-טעם בשבילי אבל הם שינו מרכיבים, הוסיפו חומרים והמירקם מלא חורים. וגם לא אופים יותר בסניף.

• אהבתי
Reactions: Roi
זה כנראה הסעיף העיקרי. אולי הוא התייקר אצלכם?
אני קונה בעיקר כרעיים/שוקיים עוף בסביבות 18 שקל לקילו ובשנים האחרונות גם יותר כנפיים במבצעים 4-7₪ וגם אמנון קפוא ב10₪ שנהיה מחיר די קבוע.
בגדול אני קונה לפי המחירים ומשתמש באפליקציה להשוואת מחירים כשאני מתלבט. שמתי לב שבשנתיים האחרונות יש עלייה במחירון של הרבה מוצרים אבל גם יותר מבצעי עומק מבעבר. אצלי בשנתיים האחרונות דווקא יש ירידה במחירים אבל אולי זה בגלל שיש יותר תחרות מקומית ובגלל שימוש בקופונים.

2 דברים (יכול מאוד להיות תלוי באזור המגורים) -

את הקניות אני עושה ביום שני או שלישי, ואז יש מחירים זולים לפירות/ירקות ברשת ויקטורי. אם באים מראש עם גמישות לגבי הדברים הספציפיים שעומדים לקנות, אז אפשר להכווין לפי מה שיש בסופר.
בנוסף, אני קונה רק עם שוברים - לי יש אשראי של הייטקזון שנותן (עד 4 פעמים בחודש) לקנות שובר של 500 במחיר 450, ככה שיש 10% הנחה נוספת. אני מניח שאפשר לעשות אותו דבר גם עם אשראי אחר או אתרי שוברים למיניהם.

בנוסף, הרבה מוצרים שהם עם תוקף מאוד ארוך (פסטות, קיטניות, שימורים, שמנים וכו) וגם מוצרים שהם לא אוכל (כמו דברים לניקיונות) אפשר להזמין במיזמים חברתיים כמו החישוק - דברים לרוב יצאו שם יותר בזול (וגם יש שם הרבה מותגים לא מוכרים).

נערך לאחרונה ב:
היי לכולם,

כמו כל בני האדם, אנחנו צריכים לאכול כדי לשרוד.
וכמו רוב הקוראים כאן, אנחנו עוקבים אחרי ההוצאות שלנו ברמה החודשית.
הבעיה שלי היא שאנחנו רואים גידול משמעותי בחודשים האחרונים בקטגורית "קניות אוכל" אצלנו (שנפרדת מ"אכילה בחוץ", וכן כוללת מוצרים נוספים מהסופר כמו נייר טואלט, חומרי ניקוי וכו').

אנחנו זוג ללא ילדים.
בדרך כלל יש "קצב" מסוים בהוצאה החודשית המשמעותית הזו: חודש אחד יקר יותר (סביב 2,500 ש"ח), חודש אחד זול יותר (סביב 1,900 ש"ח).
ב-2-3 חודשים האחרונים אנחנו רואים בעיקר עליה בהוצאות והגענו גם ל-3,000 ש"ח.

ההרגלים הקיימים:
החלטנו שאנחנו מעוניינים להשקיע באיכות של חלק מהקניות: בשר מקצב, ירקות טריים.
עם זאת, ביתר המצרכים אנחנו מחפשים את הזול ביותר:
לחם, פסטות, אורז ועדשים, שימורים, חומרי ניקוי וכו' - מחפשים את הכי זול בסופר בלי קשר למותג.
מוצרי חלב - קונים יוגורט ומכינים לאבנה / גבינת שמנת.
פירות קונים בעיקר בננות ותפוחים. לא קונים את הפירות היותר יקרים.
חטיפים/ ממתקים - קונים מפעם לפעם. מנסים להמעיט.

כרגע עושים קניות בסופרים המוכרים - רמי לוי, חצי חינם וכו'.

אשמח לשמוע מכם כמה אתם מוציאים על קניות סופר בחודש (וכמה אנשים אתם),
וגם לקבל טיפים לגבי איך מורידים עוד את עלויות האוכל.
אם אתם חובבי שווארמה, אז לעוז תלם יש שיטה ממש טובה להכנת שווארמה. יכולה אולי להחליף שווארמה בחוץ.

• אהבתי
Reactions: Roi
יש לי רתיעה מההתפחות החוזרות (לא אוהבת להיות בהיכון למטבח) ויש לי חשש מלישה ידנית בגלל כאבי מפרקים.
בעיה נוספת - קשה למצוא באינטרנט מתכון ללחם לבן פשוט שהוא לא חלה קלועה, ובכלל מתכון בלי שמקשקשים על מחמצת או קמח מיוחד
יש מתכונים שלא דורשים לישה ו/או התפתחות חוזרות. אשמח לפרט בפרטי

תודה על המתכונים, אין לי בעיה למצוא אותם באינטרנט ויש להניח שאת שניהם כבר ראיתי...עדיין נרתעת.
אם יש זיתים במתכון, אולי היחסים שונים מאשר כשזה בלי כלום? אולי ידיות הסיר שלי ייהרסו?
הלחם של שטיבל כולל קמח לחם (בדקתי כרגע בCHP באזור עפולה, רק טיב טעם וקשת טעמים מוכרות אותו והוא יקר כמובן וכנראה עשיר מדי בגלוטן), ונדרש גם רידוד הבצק וגם התפחות חוזרות.
זה כנראה הסעיף העיקרי. אולי הוא התייקר אצלכם?
בשר הוא בהחלט סעיף עיקרי למי שזה חלק מהתזונה הקבועה שלו. המחירים משתוללים :(
שמתי לב שבשנתיים האחרונות יש עלייה במחירון של הרבה מוצרים אבל גם יותר מבצעי עומק מבעבר
אנחנו קונים בטיב טעם בחנות פיזית, כבר הרבה זמן הם מוכרים בשר בקר טחון (שטוחנים מול העיניים מנתח שלם) ב-55 ש"ח לקילו לחברי המועדון. יותר זול מרשתות הדיסקאונט האחרות. לאושר עד וויקטורי אנחנו לא נכנסים, אבל יש מבצעים לא רעים בקצביות הפרטיות לפעמים.
גם בכרעיים טיב טעם המקומית נמצאת במחיר הכי טוב, 22 ש"ח לק"ג בקניית 3 ק"ג. ועל איכות הניקיון בסניף שלה ביחס לאחרים אני מוכנה לשלם אקסטרה.

כמובן, שווה לבדוק אם אפשר לקנות שוברים בהנחה לסופרים הרלוונטיים.
אפשר לעשות את זה ממגוון מועדונים, בפרט דרך חלק מחברות האשראי - כל סופר עם המועדונים שלו.

דוגמה לפוסט שדיברו על השיטה הזו כאן

אני ממליץ לנסות את SpareEat. רוב ההיצע שם זה מאפיות, אבל במקומות מספיק מרכזיים יש גם ירקנים. לפני כמה ימים שלמתי 40 שקל על סל ירקות ופירות שלדעתי היה עולה לי פי 3 (למרות שבעקרון שווי הסל אמור להיות פי 2).

אני ממליץ לנסות את SpareEat. רוב ההיצע שם זה מאפיות, אבל במקומות מספיק מרכזיים יש גם ירקנים. לפני כמה ימים שלמתי 40 שקל על סל ירקות ופירות שלדעתי היה עולה לי פי 3 (למרות שבעקרון שווי הסל אמור להיות פי 2).
אני לא השתמשתי בהם, אבל ממה שאני זוכר אין בחירה - אתה מקבל "סל הפתעות", בהגזמה זה יכול להיות גם רק עגבניות בסל
ואתה גם לא יכול לבחור אותם, הוא צריך לספק ירקות אכילים אבל אתה לא יודע מה המצב שלהם.

זה יכול להיות טוב אבל הימור

אני לא השתמשתי בהם, אבל ממה שאני זוכר אין בחירה - אתה מקבל "סל הפתעות", בהגזמה זה יכול להיות גם רק עגבניות בסל
ואתה גם לא יכול לבחור אותם, הוא צריך לספק ירקות אכילים אבל אתה לא יודע מה המצב שלהם.

זה יכול להיות טוב אבל הימור
זה מבוסס על דירוג. אחרי שאתה אוסף סל אתה יכול לדרג: מגוון, איכות ושווי

אני ממליץ לנסות את SpareEat.
אם באמת רוצים להגיע להרגלים טובים ובריאים, אני מציעה לא להתעסק בטפל.
הרגל ראשון - כמה שפחות להתעסק בקניות במהלך השבוע. למלא את הזמן בתכנים אחרים.
הרגל שני - רשימת קניות קבועה שהיא תוצאה של רשימת בישולים והכנת מזון קבועה. הפתעות, חשקים ויצירתיות מייקרים את הרשימה אז לשמור לאירועים מיוחדים.
הרגל שלישי - לרשום את החוסרים ברשימה הקבועה במהלך הבישולים. לנו יש נייר ועט על המקרר, אפשר גם בדיגיטל כלשהו. לקנות פעם בשבוע את העיקר.

אם באמת רוצים להגיע להרגלים טובים ובריאים, אני מציעה לא להתעסק בטפל.
הרגל ראשון - כמה שפחות להתעסק בקניות במהלך השבוע. למלא את הזמן בתכנים אחרים.
הרגל שני - רשימת קניות קבועה שהיא תוצאה של רשימת בישולים והכנת מזון קבועה. הפתעות, חשקים ויצירתיות מייקרים את הרשימה אז לשמור לאירועים מיוחדים.
הרגל שלישי - לרשום את החוסרים ברשימה הקבועה במהלך הבישולים. לנו יש נייר ועט על המקרר, אפשר גם בדיגיטל כלשהו. לקנות פעם בשבוע את העיקר.
מסכים, אבל הרמה של הירקות והפירות בסופרים שלנו התדרדרה לרמה כזאת שאנחנו כבר לא קונים שם וקונים בירקן בנפרד בכל מקרה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מסכים, אבל הרמה של הירקות והפירות בסופרים שלנו התדרדרה לרמה כזאת שאנחנו כבר לא קונים שם וקונים בירקן בנפרד בכל מקרה.
אני לא אנינת טעם כמו הרבה חבר'ה כאן בפורום, לא מרגישה הרבה הבדל בטעם ולא אכפת לי הניראות של הפרי.
*במאמר מוסגר אשמח לשאול אם מישהו נתקל בעונה הנוכחית בחצילים קלים ומעוטי גרעינים. אני לא מוצאת בעפולה, גם לא בירקניות.*
בכל מקרה, גם אם אתם קונים בירקניה/קצבייה/מאפיה בנפרד - אני חושבת שעדיף לרכז את הכל ליום אחד בשבוע משתי סיבות. האחת - ככה מארגנים ומרוקנים את המקרר והמזווה לקראת אותו יום ומפחיתים זריקת אוכל. השניה - להפחית ולרכז עיסוק בקניות כדי להמעיט זליגת חשקים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O להרוויח בגדול במקום לחסוך בקטן התפתחות אישית 5
א הקדמת תשלומים על רכישת דירה כדי לחסוך מע"מ נדל"ן 14
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
ש הגעתי למסקנה לחסוך לטווח ארוך בקרן סל S&P500 שוק ההון 37
G איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
א לקחת משכנתא יותר גדולה כדי לחסוך לנכס נוסף נדל"ן 5
Sp0 קניית יאכטה למגורים כדי לחסוך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
ס בן 27 שמתחיל לחסוך לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M האם הייתם מרגישים בנוח לחסוך את חסכונות חייכם בקרן מחקה עולמית\סנופי *סינטתית*? פוסטים מאיכות נמוכה 13
מ כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה לדירה - שאלה עם וריאציה אחרת נדל"ן 5
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
M כיצד לחסוך מזומן שבידיי ובנוסף הפקדות חודשיות לטובת פרישה לגמלאות בעוד 10-12 שנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M שיטות לחסוך כסף בצורה יומ-יומית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 103
S מה המקסימום צבירה שניתן לחסוך בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
F מתכנן לחסוך ל 20 שנה בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 11
A האם אני יכול לחסוך עבור משפחתי, מבלי אישור שלהם? שוק ההון 36
aminadav מה דעתכם על מנת לחסוך בדמי ניהול לקנות ישירות את המניות ולא דרך קרנות מחקות? שוק ההון 3
A פרעון מוקדם למשכנתא - כל הטריקים לחסוך כסף צרכנות פיננסית 62
I הגבול בין לחסוך ולהשקיע לבין להנות יומני מסע אישיים 21
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
בייניש רק עוד מילניאל שמחפש לחסוך יומני מסע אישיים 4
E חוות דעת והצעות לשיפור ההשקעות לחסוך מתחיל וצעיר שוק ההון 9
R לחסוך מתוך ההכנסה הפסיבית שחיים ממנה. איך זה משפיע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
K דרך הכי נוחה לחסוך לילדים שוק ההון 8
M איך לחסוך כסף על אוכל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
ר איך אפשר לחסוך בגידול הכלב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
הנודדת איך לחסוך כסף בהזמנת לינה ובהזמנת טיסות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
S איפה לחסוך/להשקיע לשנה אחת מהיום. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
B היכן לחסוך לדירה ובאיזה אופן? שוק ההון 108
מ האם לצאת מבית ההורים או לחסוך? יומני מסע אישיים 107
נולי מה עושים כשכבר לא משתלם לחסוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 146
klayhamn איך לחסוך בהוצאות מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
מ הדרך הטובה ביותר לחסוך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
D חייל משוחרר - מתלבט כיצד לחסוך לדירה ולפנסיה שוק ההון 3
M שלום איך לחסוך בהוצאות של אכול בריא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
Dor95 התמודדות עם המשפחה לגבי ההחלטה לחסוך במקום ללמוד אוף טופיק 20
M 27 דרכים לחסוך כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
ר איך אפשר לחסוך על אוכל לכלב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
G איך הכי כדי לחסוך כסף? צרכנות פיננסית 1
I ומה אם אי אפשר לחסוך יותר? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
Z איך מקדימים לשלם מס יסף לפני הדו"ח השנתי (כדי לחסוך את הריביות) שוק ההון 13
S איפה לדעתכם אפשר לחסוך ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 134
C הדרך הטובה ביותר לחסוך לפנסיה לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
A למה לחסוך אם אפשר לשדוד? (ועוד לנסוע לזנזיבר) אוף טופיק 22
Waler ״האם אתם או חברים שלכם מצליחים לחסוך בחודש 4000 ש״ח ומעלה?״ אוף טופיק 37
C רוצה להתחיל לחסוך וקצת מבולבל שוק ההון 3
c881 סרטון הדרכה של SNL - איך לחסוך ולצאת מחובות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Roi אם לא קראתם אז בבקשה: 6 סיבות להפסיק לחסוך ולהתחיל לבזבז כסף ! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
ל דרכים לחסוך בהוצאות בלי לסבול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 211
שרון האוצר משיק קופת גמל חדשה: האם כדאי לחסוך בה? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה