• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תמיכה הדדית בתקופה אדומה זו

Whats-App-Image-2020-03-11-at-18-58-59.jpg

ואני בכלל נכנסתי עם 400k שח בנגלה שניה של מיצוע, שבוע לפני הקריסה, לא מסתכל וממש משכנע את עצמי שעוד שנה שנתיים אחרי הוירוס נשבור שוב שיאים. לפחות יש לי כ300k דולר במזומן שעלו משמעותית ומעדנים חלק מההפסד, מישהו יודע האם היחס ההפוך בין שער דולר-שקל ומדדים הוא ודאי או שזה עניין של זמן/מזל וגם הדולר יצנח בנוסף לבורסה?. לפחות אני מנסה להתנחם בזה שלא מיהרתי להמיר לשקלים לפני חודשיים.

אני לגמרי מתפרקת.
מתה מפחד.
אני לא יודעת איך לעזור לך... אני לא יודעת איך לעזור לעצמי... אני נצמדת לדברים שעושים לי טוב, בעיקר לאחייניות שלי, לחתולים שלי, מנסה להתנתק מכל מהבורסה, בורחת מחדשות שקשורות לשוק ההון - אולי גם לך זה יעזור...
חזרתי לצייר ולנגן על הפסנתר.
יוגה, מדיטציה, תה עם דבש, פרוסה עם ריבה, ריח כריות, יותר חיבוקים מאמא מהרגיל, בישולים של אמא, מרק עגבניות חם, קצת באך ושופן והגדלתי את המינון של הציפרלקס בהסכמת הפסיכאטרית שלי.
CBT עוזר גם לתיקי מניות...
אני יודע שזה לא עוזר להגיד את זה, אבל אין דרך יותר יעילה להדביר את החרדות מאשר ניתוח רציונאלי של הסיטואציה, ואולי קבלת החלטות לעתיד.

תיזכרי בהנחות שלך, שהתבססת עליהן כשבנית את התיק. אם את צריכה ללמוד עוד על שוק ההון תשקיעי בזה. ידע יוצר בטחון. נשמי עמוק, והכל יהיה בסדר. הגל הזה ישטוף את כולנו, יחד איתך, והוא יחלוף.

אם את רואה שאת לא מצליחה להתמודד, שקלי את העצה של @אורי ג.

@noa877
אגב, בת כמה את?
אם אפשר לשאול

אני מזרים כסף כל רבעון. יש לי עוד חודש לאיזון הבא. התיק שלי הוא 65 אחוז vti + vxus ו35 אחוז ief + iei.
אני לא חש לחץ, אפילו חש סוג של התרגשות שאני מתנסה פעם ראשונה בבדיקה אמיתית של סיבולת הסיכון שלי. אשתי כלל אינה לחוצה ואני חושב שהצעד של שמירת 150k קבועים בעובר ושב היה מוצלח, שכן אנו יודעים שיש לנו שומן (בנוסף לאגח"ים שמהווים חלק לא מבוטל מהתיק).
שבוע שעבר החלטתי להזרים כסף לחשבון ולקנות דולרים מתוך תקווה להשקיע קצת כסף שעשועים במניה טכנולוגית שתצלול חזק ושאני מהמר שתעלה הרבה ברבות השנים. בינתיים היא ירדה 40 אחוז. אך זה רחוק מאד מתבנית ההשקעה הסולידית שלי.
אני שואל את עצמי ואת אשתי מה הסכום המינימלי שאנו זקוקים לו למחיה. אנו מגלים שהוא נמוך בהרבה ממה שאנחנו מוציאים היום. שנינו בהייטק עם השכלה אקדמית בתחום, כך שאני די בטוח שנוכל לחסוך כל חודש בחודשו כסף, גם בתנאים כלכליים קשים.
אני סבור שרבים יכולים להתנחם בכך - פשוט תשאלו את עצמכם אם כשתידרשו לכך, האם תוכלו לצמצם הוצאות משמעותית (למשל לשכור דירה זולה יותר). אם כן, ואתם סומכים על יכולות ההשתכרות שלכם, אתם יכולים לדאוג פחות.

אני נכנסתי בפעימה השנתית שלי (של 18,600) בסוף ינואר. לא ראיתי את זה בא.
מתנחם בכך שסך תיק ההשקעות שלי קטן (הספקתי להשקיע בו 37k והוא היה קצת יותר לפני הירידות). אני לא מסתכל אף פעם בתיק, אבל בטח הפסדתי כמה אלפי שקלים והכל בסדר.
מה שיותר מבאס זה שבגלל הקריסה והבאלגן בבתי ההשקעות התיק הממוסה שלי מתעקב ועוד לא נפתח. יש לי הרבה כסף מזומן בחוץ ויכאב לי הלב אם השוק יעלה לפני שאספיק להכנס. זה מתעקב כבר שבוע.
אבל מהכל לומדים.

אפשר לבדוק ולראות פה את החשיבות
המשך ההשקעה כל חודש/רבעון וכו... (למי שלא בפרישה כבר..)
אפשר אפילו למצוא עידוד גם להשקעה של רוב הסכום ב 1930 ממש בשיא לאורך זמן ול 25 שנים
https://dqydj.com/sp-500-periodic-reinvestment-calculator-dividends/

וזה אם נקבל שפל גדול יותר ממה שהיה

מקווה שתוך שנה ימצאו חיסון או נוגדן ונקצר את זמן השפל

הימרתי, והימרתי נכון

אפשר לבדוק ולראות פה את החשיבות
המשך ההשקעה כל חודש/רבעון וכו... (למי שלא בפרישה כבר..)
אפשר אפילו למצוא עידוד גם להשקעה של רוב הסכום ב 1930 ממש בשיא לאורך זמן ול 25 שנים
https://dqydj.com/sp-500-periodic-reinvestment-calculator-dividends/

וזה אם נקבל שפל גדול יותר ממה שהיה

מקווה שתוך שנה ימצאו חיסון או נוגדן ונקצר את זמן השפל
לא מצליח לפתוח את הקישור... תעלה בבקשה גרף? מה ההבדלים בין להיכנס בשיא של 1930 בפעם אחת עם/בלי אינפלציה, לבין הפקדה תקופתית עם/בלי אינ'?
מה קורה אם האופק מתקצר ל 10, 15, 20 שנים?

אני יודע שאולי אני סתם חושב יותר מדיי, אבל בגלל שיש לי המון כסף בקרנות בלקרוק בארץ (עכשיו כבר לא כזה המון :/), האם כדאי להיות עם היד על דופק ולעקוב מחשש שהן יפסיקו להסחר בארץ בגלל המשבר? או שאני סתם ממציא דברים? פשוט לא רוצה מצב שינזילו את הקרנות בלי שאשים לב בגלל הפסקת מסחר בארץ, רוצה להמיר לאירופאיות בזמן בבנק (אם בכלל בנקים יעבדו בגלל טירוף הקורונה). מצד שני, זה מרגיש שהן יותר יציבות מהקרנות הישראליות של מגדל וכו' כי יש להן את ה"גב" של בלקרוק העולמית...

אני לא יודעת איך לעזור לעצמי...
הייתי מתחיל בלשאול את עצמי מה הדבר שבאמת מפחיד אותך. יש סיכוי לא רע שתגלי שמה שמפחיד אותך הוא מקרה קצה מאד לא סביר.
כידוע, אנחנו שונאים הפסד הרבה יותר משאוהבים רווח. הפסד מהווה עבורנו אינדיקטור ל"מצב עניינים רע". בגלל זה הרוח יכולה להיעכר מכל מקרה קטן בו אנחנו מפסידים (לאו דווקא כסף). המוח ההישרדותי שלנו דוגם כל הזמן את מצב העניינים האמורפי הזה והוא משטח את האינדיקציה למימד אחד - הפסד או רווח.
אם הפסדנו, מצב העניינים בכללותו רע ונעשה הכל להתרחק מכך. לכן אנשים ממהרים להציל את "מה שנותר".
אני בעצם מנחש שאת מדמיינת מצב עניינים מאד קיצוני שבו את אפילו יכולה לראות את עצמך על פת לחם.
עכשיו אולי תנסי לנתח רציונלית מה יקרה במצב בו התיק שלך מפסיד על הנייר 80 אחוז. האסוציאציה הראשונה היא אולי תורים לבית תמחוי. ואם חושבים על זה עוד קצת ? יש סיכוי סביר שכעבור מספר שנים העניינים יתאוששו? את בטח חוששת ממצב בו התיק שלך בחיים לא יתאושש. האם זה לא יעיד על מצב כללי רע ביותר שנוגע לכולם בערך? אני לא יודע מה התשובות לשאלות האלה. אבל אולי את תעני.

@sogi תנחומיי, נשמע שאתה באמת עצוב.
האמת שאני מכרתי את הvxus שלי לפני איזה חצי שנה והשארתי רק את ה-vti, כי הוא באמת נייר מאכזב.
אבל... זה רק כסף! באמת שהעיקר הבריאות.

@sogi תנחומיי, נשמע שאתה באמת עצוב.
האמת שאני מכרתי את הvxus שלי לפני איזה חצי שנה והשארתי רק את ה-vti, כי הוא באמת נייר מאכזב.
אבל... זה רק כסף! באמת שהעיקר הבריאות.
תודה על האיחולים.

כל הכבוד שמכרת את הנייר הזה. הוא מאוד מאכזב ולא ברור מה ההצדקה להחזיק דבר כזה.

תודה על האיחולים.

כל הכבוד שמכרת את הנייר הזה. הוא מאוד מאכזב ולא ברור מה ההצדקה להחזיק דבר כזה.
כלומר בחלופות האיריות, זה אומר רק cspx בלי eimi וimea? (מתפתחות ואירופה). מאיפה לכם לדעת שארהב תמשיך להיות המעצמה שהיא עכשיו שככה אתם מוותרים על שאר העולם?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מישהו יודע האם היחס ההפוך בין שער דולר-שקל ומדדים הוא ודאי או שזה עניין של זמן/מזל וגם הדולר יצנח בנוסף לבורסה?. לפחות אני מנסה להתנחם בזה שלא מיהרתי להמיר לשקלים לפני חודשיים.
גם אני שואל את עצמי את השאלה הזו.

מה שיותר מבאס זה שבגלל הקריסה והבאלגן בבתי ההשקעות התיק הממוסה שלי מתעקב ועוד לא נפתח. יש לי הרבה כסף מזומן בחוץ ויכאב לי הלב אם השוק יעלה לפני שאספיק להכנס. זה מתעקב כבר שבוע.
בינתיים זה עובד לטובתך ובגדול. תחייך.

גם אצלי אדום מאוד.
משתדל לא לקחת ללב ומצד שני משתדל לא להתפתות ולהכניס כסף נוסף פנימה. עשיתי זאת שלשום ואז הירידות המשיכו...

לכל המיואשים,
אני באמת באמת מאמין שהדבר הזה יחלוף תוך כמה שבועות ספורים ואין סכנה ממשית מהנגיף עצמו.
יהיו נזקים כלכליים מהתגובה המאוחרת של העולם המערבי ומהתנהלות לא חכמה והיסטרית שהחלה להופיע (גם אצלנו) מרגע שהאסימון נפל (באיחור רב כאמור).
נצטרך לספוג ולהתמודד איתם. אני מאמין שהשוק יתאושש ויחזור לעלות (מהר יותר מאשר במשברים קודמים) בטווח של שנה-שנתיים קדימה אם לא פחות מכך.

מי שמחזיק לטווח הארוך ממש לא צריך להיות מוטרד לדעתי.
מי שמחזיק לטווח הלא כל כך ארוך - צריך לנצל את המצב כדי ללמוד על סיבולת הסיכון שלו ולבצע לאחר המשבר התאמות.
העיקר לדעתי הוא לחשוב טוב, להיות יצירתי ולעשות מאמצים כדי לספק לעצמכם הכנסות גם בזמנים הקשים האלו ולשמור על תזרים מזומנים ופתרונות כלכליים לחודשים הקרובים כדי שלא תצטרכו לפדות/למכור ני"ע שירדו ולממש הפסדים שיכאבו אח"כ.

שבוע - שבועיים הערפל יתחיל להתמוגג והלחץ יירגע.

שבת שלום לכולם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א פורום תמיכה ברמה גבוהה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
הסולידית זהו אינו פורום תמיכה טכנית בשירותי הברוקר IBKR! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Homer תמיכה הורית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
מ יש צוות תמיכה לפורום? פוסטים מאיכות נמוכה 2
cypriano de rore תמיכה פשוטה בעסקים בעת משבר הקורונה אוף טופיק 57
W תמיכה אחד\ת בשני\ה -כשהסביבה לא מבינה אתכם\ן התפתחות אישית 7
ד תמיכה נפשית לפניי קניה ראשונה :) שוק ההון 12
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
L צריכה תמיכה מנטלית וגם פונקציונלית... יומני מסע אישיים 47
C זיכוי מס הכנסה \ נקודות זיכוי בשל תמיכה בהורה נכה צרכנות פיננסית 5
ETL תמיכה בבלוג\פורום אוף טופיק 1
ש קרן יחד - קרן ערבות הדדית אוף טופיק 60
Gari מה עושים אם נמצאים בתקופה המשיכה מהתיק והמט"ח יורד בחדות לעומת השקל? שוק ההון 22
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
צ האם לקנות אג"ח בתקופה של העלאת ריבית - ועוד שוק ההון 2
Z-Matrix מה לעשות עם קופות הגמל להשקעה בתקופה שהבורסה יורדת? שוק ההון 5
הדבורה מיה הכנסת סכום משמעותי לשוק ההון בתקופה הנוכחית שוק ההון 6
tomchoook מה לעשות עם העו״ש בתקופה הזו? צרכנות פיננסית 16
E קופת גמל להשקעה - האם לשנות מסלול בתקופה של ירידות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א מה צפוי בתקופה הקרובה? שוק ההון 6
P אכ"א בתקופה שמעסיק לא הפקיד לפנסיה חודשים רבים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
S איך הייתם משקיעים בתקופה זו 1M ש"ח במידה ונדרש תזרים חודשי שוק ההון 84
T פתיחת תיק השקעות בתקופה תנודתית שוק ההון 6
N השקעה בא"גח - בתקופה כזאת זה לא הימור? שוק ההון 20
L (אי) תשלום חשבון מים בתקופה הזאת (שואלת לא עבורי) - ריבית פיגורים יומית צרכנות פיננסית 10
N התייעצות לגבי השקעה בתקופה זאת נדל"ן 15
G שמירה על שפיות בתקופה זו אוף טופיק 33
מ האם כדאי להשקיע בתקופה הזו שוק ההון 37
ע הפסדים משמעותיים בתקופה קצרה בעת ניוד כספי קרן פנסיה צרכנות פיננסית 16
א הארי בראון - אג"ח ארוכות - מה ההגיון בתקופה זו? שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה