• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שר המיסים מכה שוב

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז פי 6 או פי 12?
בגוש דן יש 10-12 בתי חולים.
בדרום יש 3 בתי חולים
סורוקה, ברזילי ואילת, ונדמה לי שבאשדוד יש סניף של אסותא.
בסורוקה וברזילי יש mri

לגבי 12 בתי חולים בגוש דן ?
בספירה שלי של בתי חולים כלליים (לא שיקומיים / גריאטרים)- איכילוב , בילינסון, וולפסון, בית חולים דתי בבני ברק זה יוצא 4
ואני מנחש שרק ל 3 יש mri

כנראה שהחלטת לצרף את השפלה והשרון לגוש דן וגם אז לא תעברי את ה 7 בתי חולים

אז פי 6 או פי 12?
בגוש דן יש 10-12 בתי חולים.
בדרום יש 3 בתי חולים
סורוקה, ברזילי ואילת, ונדמה לי שבאשדוד יש סניף של אסותא.
בסורוקה וברזילי יש mri

לגבי 12 בתי חולים בגוש דן ?
בספירה שלי של בתי חולים כלליים (לא שיקומיים / גריאטרים)- שיבא,איכילוב , בילינסון, וולפסון, בית חולים דתי בבני ברק זה יוצא 5
ואני מנחש שרק ל 5 יש mri

כנראה שהחלטת לצרף את השפלה והשרון לגוש דן וגם אז לא תעברי את ה 8 בתי חולים

https://he.m.wikipedia.org/wiki/גוש_דן

איכות הרופאים לטעמי היא כמו איכות המורים... לא משהו. וזה גם במרכז וגם בפריפריה. לא בגלל עצמם באנשים, בגלל הדרך שמלמדים אותם להסתכל על אנשים/מחלות/סימפטומים וגם בגלל שלא מנפים את חסרי האינטואיציה והאמפתיה.
אני מדברת על ציוד ומיכשור.
לגבי ציוד ומיכשור עניתי למעלה, העובדות מוכיחות אחרת

בדרום יש 3 בתי חולים
אילת לא משרתת את אזור באר שבע כמו שצפת לא משרתת את תושבי תל-אביב. אשדוד ואשקלון יכולים לשרת גם את המרכז וגם את הנגב הצפוני (כלומר, אם אתה צריך תור ל-MRI אז אפשר לשלוח אותך לאשדוד וזה קרוב יחסית.
באזור הצפון, נדמה לי שיש את המכשיר קבוע רק ברמב"ם אלא אם השתנה משהו בשנה האחרונה. אתה יודע כמה זמן לוקח להגיע מרמת הגולן-קרית שמונה-טבריה-הגליל המרכזי לחיפה? ואם זה בתחבורה ציבורית אז בכלל.
יש בפריפריה בעיה ידועה של תת אבחון ותת טיפול (אם אין אבחון- אין טיפול).

איכות הרופאים לטעמי היא כמו איכות המורים... לא משהו. וזה גם במרכז וגם בפריפריה. לא בגלל עצמם באנשים, בגלל הדרך שמלמדים אותם להסתכל על אנשים/מחלות/סימפטומים וגם בגלל שלא מנפים את חסרי האינטואיציה והאמפתיה.
בתור בן ל2 רופאים ונשוי לפסיכולוגית שעובדת בבית חולים הרשי לי לשתף:
רופא בקופ"ח יכול לראות 30 עד 40 פציינטים ביום עבודה, עם חישוב של בערך 10 דקות פר חולה, זה סוג של סרט נע שלא רק שמאד שוחק אלא פשוט אין זמן... גם אם הרופא הוא הנחמד באדם (והאמיני לי שהורי הם חביבים מאד) גם הוא רק בן-אדם בסופו של יום.
המצב בבית חולים עוד יותר גרוע, לרופאים בהתמחות בקושי יש זמן אפילו לישון והצוות הרפואי נתון ללחצים בלתי פוסקים מההנהלה וקופ"ח החולים השונות לקצץ בעלויות ולשחרר חולים הביתה כמה שיותר מהר כי פשוט אין תקציב, תוסיפי לזה את העובדה שרופא שעובד בבית-חולים מרוויח מעט מאד כסף יחסית ליכולות ולהשכלה שלו.
הרופאים בארץ באופן כללי הם ברמה מאד גבוהה (בדקת מה תנאי הקבלה לרפואה בארץ?) ולא לחינם יש פה תעשיית תיירות מרפא מפותחת.

באזור הצפון, נדמה לי שיש את המכשיר קבוע רק ברמב"ם אלא אם השתנה משהו בשנה האחרונה. אתה יודע כמה זמן לוקח להגיע מרמת הגולן-קרית שמונה-טבריה-הגליל המרכזי לחיפה? ואם זה בתחבורה ציבורית אז בכלל.
מה שאת מתארת זו בדיוק התופעה שנובעת מהצפיפות הנמוכה בפריפריה - אותה כמות אנשים מפוזרת על מרחב גדול יותר, לכן גם אם יש אותה כמות מכשור על אותה כמות אנשים כמו במרכז, יקח הרבה יותר זמן להגיע לאותו מכשיר למי שגר בקצוות של האזור שהוא משרת. מה את מצפה? שיספקו פי 10 יותר מכשירים לצפון מאשר "מגיע להם" לפי גודל האוכלוסיה כדי שיקח להם פחות זמן להגיע למכשיר? בחרת לגור באזור פחות מיושב, יש לזה יתרונות - ויש לזה גם חסרונות. הנה אחד מהם.

בתור בן ל2 רופאים ונשוי לפסיכולוגית שעובדת בבית חולים הרשי לי לשתף:
רופא בקופ"ח יכול לראות 30 עד 40 פציינטים ביום עבודה, עם חישוב של בערך 10 דקות פר חולה, זה סוג של סרט נע שלא רק שמאד שוחק אלא פשוט אין זמן... גם אם הרופא הוא הנחמד באדם (והאמיני לי שהורי הם חביבים מאד) גם הוא רק בן-אדם בסופו של יום.
המצב בבית חולים עוד יותר גרוע, לרופאים בהתמחות בקושי יש זמן אפילו לישון והצוות הרפואי נתון ללחצים בלתי פוסקים מההנהלה וקופ"ח החולים השונות לקצץ בעלויות ולשחרר חולים הביתה כמה שיותר מהר כי פשוט אין תקציב, תוסיפי לזה את העובדה שרופא שעובד בבית-חולים מרוויח מעט מאד כסף יחסית ליכולותו להשכלה שלו.
הרופאים בארץ באופן כללי הם ברמה מאד גבוהה (בדקת מה תנאי הקבלה לרפואה בארץ?) ולא לחינם יש פה תעשיית תיירות מרפא מפותחת.
היה לנו יום עיון יחסי רופא-חולה לפניי שבוע וחצי בערך, בנושא רפואה פרטית-רפואה ציבורית. אורתופד מומחה סיפר לנו שעל ניתוח של 3 שעות הוא מקבל 180 שקל.
לצורך השוואה, חבר שלי במשרת סטודנט במלנוקס עושה 82 שקל לשעה, לפניי שמכניסים לתחשיב כל מני צ'ופרים ומניות.

אני מדברת על ציוד ומיכשור.
הייתי ממליץ לך לקרוא קצת על מבחני הקבלה לרפואה. לא שהסינון הוא 100%, אבל תהיי בטוחה שמי שמגיע ללימודים יש לו את שני הדברים האלה ברמה לא רעה.
מה בדיוק בצורת העבודה של הרופאים לא משביע את רצונך?

חבר שלי במשרת סטודנט במלנוקס עושה 82 שקל לשעה
גם הוא נתון ללחצים ולשעות ארוכות, והבטחון התעסוקתי שלו הרבה פחות ברור מזה של רופא.

גם הוא רק בן-אדם בסופו של יום.
המצב בבית חולים עוד יותר גרוע, לרופאים בהתמחות בקושי יש זמן אפילו לישון
סיבות טובות לחסוך באגרסיביות, להשקיע פסיבית במדדים רחבים וזולים, ולצאת לפרישה מוקדמת.............
;)

אילת לא משרתת את אזור באר שבע כמו שצפת לא משרתת את תושבי תל-אביב. אשדוד ואשקלון יכולים לשרת גם את המרכז וגם את הנגב הצפוני (כלומר, אם אתה צריך תור ל-MRI אז אפשר לשלוח אותך לאשדוד וזה קרוב יחסית.
יש בפריפריה בעיה ידועה של תת אבחון ותת טיפול (אם אין אבחון- אין טיפול).

בואי נתמקד בנגב לעומת גוש דן ועל MRI
  1. בנגב 650 אלף על 2 מכשירים - 325 אלף למכשירֿ
  2. גוש דן -3.7 מליון על 4 מכשירים - 925 אלף למכשיר
את מוזמנת לבדוק מה קורה בגליל , או בשרון או באזור חיפה - התוצאה מדברת בעיני עצמה

אין בעיה לחפש את את הנתונים מוויקיפדיה , אני חוזר ואומר יחס האוכלוסיה בין הנגב לגוש דן הוא 1:6 ל״רעת״ גוש דן ויחס בתי החולים הוא
2:4 ולכן הטענה שהמדינה מפלה את תושבי הפריפריה בנושא ה MRI אינה נכונה, כמו שהראתי צפיפות האוכלוסיה ל יח MRI גדולה יותר בגוש דן (פי שלוש בערך) , כל טענה יכולה להיבדק לגופה ללא הסתמכות על אמונות או אמוציות.

*** מעבדות MRI ניידות הן הרבה פעמים פתרון הגיוני יותר ברמה הארצית מאשר ביזבוז כספי ציבור (המיסים של גוש דן ?) בצורה לא יעילה

נערך לאחרונה ב:
סיבות טובות לחסוך באגרסיביות, להשקיע פסיבית במדדים רחבים וזולים, ולצאת לפרישה מוקדמת.............
בדיוק מה שהם עשו+-, אבא שלי לפני שהלך לעולמו טרם זמנו היה מזה 15 שנים לפחות מטייל עם קראוון בעולם למשך 3 חודשים בשנה ובבית חולים הוא בטח לא עבד יותר, אמא שלי כבר די בפנסיה וכשהיא לא בחו"ל היא בכל זאת הולכת לעבוד בבית חולים (בשביל שכר שולי לחלוטין) פעמיים בשבוע כי היא נהנית מהמקצוע ולעזור לאנשים.

תה יודע כמה זמן לוקח להגיע מרמת הגולן-קרית שמונה-טבריה-הגליל המרכזי לחיפה? ואם זה בתחבורה ציבורית אז בכלל.
מדינת ישראל אינה יכולה לתקוע בית חולים משוכלל ברדיוס של 40 ק״מ מכל תושב.
מי שבוחר לגור בקריית שמונה/רמת הגולן/אילת/יצהר/חוות מעון/תל אביב/רהט
עושה זה בסופו של דבר מבחירה, לכל החלטה בחיים יש פלוס ומינוס ואני מניח שזה לא נעלם מעיניהם של התושבים.
לטעמך נחמד לגור בעמק אבל יתכן שזה מגיע גם עם מחיר שאת מוכנה לשלם אחד מהמחירים זה לקחת רכבת/אוטובוס חיפה כשרוצים בית חולים מתקדם יותר מהעמק.
נ.ב אני יודע כמה זמן לוקח לנסוע בצפון כולל בטרמפים עד דרך השלום בת״א מנקודות מוצא כגון אסטרא א׳ , מנרה, בירנית, ראש הנקרה וכמה מוצבים חודרים (ז״ל) בלבנון.

נערך לאחרונה ב:
הרופאים בארץ באופן כללי הם ברמה מאד גבוהה
מההתרשמות האנקדוטלית שלי, זה לפעמים אפילו קשור אחד לשני.
סבים וסבתות שלי שעלו לישראל בגילאים מבוגרים מאוד (80+ ו 90+), קיבלו בארץ טיפול רפואי הרבה יותר טוב מאשר בחול (ארהב ואירופה).
דוגמא, מישהו עם סוכרת, מטופל בישראל בכל הנושאים הקשורים לסוכרת במרפאת סוכרת של הקופח. בחול, בדרך כלל זה הרופא המשפחתי שמטפל, ולפעמים שולח למומחה. בסוף, כשזה סרט נע, אצל מומחים לנושא מסויים (שאוטומטית מקבלים יותר ויותר ניסיון בתחום), הפציינט מקבל טיפול טוב יותר.
(מבחינת הנוחות והפאר, בחול היה הרבה יותר נוח. לדוגמא, חדר פרטי בבית חולים כשהצוות מחליף כל יום פרחים בחדרD:. מבחינת עלות הטיפול הרפואי, בחול נראה לי שזה היה בערך פי חמש או יותר מאשר בארץ (הכל היה מכוסה על ידי ביטוחים).

היה לנו יום עיון יחסי רופא-חולה לפניי שבוע וחצי בערך, בנושא רפואה פרטית-רפואה ציבורית. אורתופד מומחה סיפר לנו שעל ניתוח של 3 שעות הוא מקבל 180 שקל.
לצורך השוואה, חבר שלי במשרת סטודנט במלנוקס עושה 82 שקל לשעה, לפניי שמכניסים לתחשיב כל מני צ'ופרים ומניות.
נראה לי שהרופא לא דייק בסכומים. ראה למשל (מבין עשרות דוגמאות) כאן: https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3609274,00.html
וההשוואה של עבודה במלנוקס היא כמובן לבית החולים הפרטי ולא הציבורי.

באופן כללי לגבי שכר רופאים, כשאתה משקלל שכר לאורך קריירה ובטחון תעסוקתי, מדובר באחד המקצועות היותר ריווחיים.
אני לא אומר שהם מקבלים יותר מדי או מעט מדי, אלא בהשוואה למקצועות אחרים.

הייתי ממליץ לך לקרוא קצת על מבחני הקבלה לרפואה. לא שהסינון הוא 100%, אבל תהיי בטוחה שמי שמגיע ללימודים יש לו את שני הדברים האלה ברמה לא רעה.
מה בדיוק בצורת העבודה של הרופאים לא משביע את רצונך?
תשתדל לא להמליץ. תניח שבפורום הזה רוב האנשים בעלי ידע רחב מהרגיל או לפחות יכולת חיפוש. יש לי כמה חברים רופאים אגב, הרי אני אליטה!
אתה שואל על צורת עבודה? @אורי ג. מדבר על אנשים נחמדים?
אז הרופאים הנחמדים שאני מכירה (דרך טיפול בקרובים וחברים) הם מאד מאד מנומסים ואדיבים. הם לא מתעניינים בך, אבל בנימוס. הם מסרבים לשלוח אותך להיבדק במיכשור יקר- אבל מסרבים באדיבות. הם לא מתייעצים עם קולגות- עם חיוך על הפנים. הם (בבית החולים) חותכים ומחוררים אותך ללא צורך- במומחיות גדולה. ואז גם לא יאשפזו אותך וישלחו אותך למות מכאבים בבית- אבל בשפה תרבותית ויפה. אתה לא אדם, אתה גוף לטיפול או לזלזול, אבל הם תרבותיים.
להמשיך או שהבנת את הנקודה?

את מבינה שחלק גדול מהבעיות שאת מתארת לא נובעות מאופי הרופאים אלא מתנאי העבודה שלהם ומהמצב הכלכלי של המערכת שהם נמצאים בה? אם אין כסף לאשפז או אין מיטות, הרופא הכי נחמד בעולם לא יעזור כי אין לו משאבים להשקיע בך. כנ"ל אם אין כסף למכשור יקר. את מאשימה את השליח.

צריכים להיות בגוש דן פי 12 יותר בתי חולים מאשר באזור באר שבע.
מיטות ורופאים. וזה לא נכון.

קודם כל, אנשים במרכז בריאים יותר.

דבר שני, בגלל הצפיפות, היעילות עולה והתקורות קטנות.

תשתדל לא להמליץ. תניח שבפורום הזה רוב האנשים בעלי ידע רחב מהרגיל או לפחות יכולת חיפוש. יש לי כמה חברים רופאים אגב, הרי אני אליטה!
אתה שואל על צורת עבודה? @אורי ג. מדבר על אנשים נחמדים?
אז הרופאים הנחמדים שאני מכירה (דרך טיפול בקרובים וחברים) הם מאד מאד מנומסים ואדיבים. הם לא מתעניינים בך, אבל בנימוס. הם מסרבים לשלוח אותך להיבדק במיכשור יקר- אבל מסרבים באדיבות. הם לא מתייעצים עם קולגות- עם חיוך על הפנים. הם (בבית החולים) חותכים ומחוררים אותך ללא צורך- במומחיות גדולה. ואז גם לא יאשפזו אותך וישלחו אותך למות מכאבים בבית- אבל בשפה תרבותית ויפה. אתה לא אדם, אתה גוף לטיפול או לזלזול, אבל הם תרבותיים.
מה אם אין צורך לשלוח חולה לאקסטרה בדיקות במכשור יקר וניתן להגיע לדיאגנוזה נכונה באמצעים אחרים?
מי אמר לך שרופאים לא מתייעצים עם קולגות?
מי אמר לך שהם חותכים ומחוררים אותך ללא צורך?זה לא שאין ביקורת על העניין(נעשו עבודות מחקר על ניתוחים מיותרים), אבל לרוב מדובר במקרים שנופלים בשטח האפור וזה משתנה ממחלקה למחלקה.
לגביי זלזול, זו באמת בעיה שחוזרת על עצמה..אין מקום לתרץ את זה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה התשובה:
את מבינה שחלק גדול מהבעיות שאת מתארת לא נובעות מאופי הרופאים אלא מתנאי העבודה שלהם ומהמצב הכלכלי של המערכת שהם נמצאים בה? אם אין כסף לאשפז או אין מיטות, הרופא הכי נחמד בעולם לא יעזור כי אין לו משאבים להשקיע בך. כנ"ל אם אין כסף למכשור יקר. את מאשימה את השליח.
לרופא לא אכפת לשלוח אותך לMRI, לתת לך תרופות מקור במקום ג'נריות או לשלוח אותך לבדיקות יקרות, זה לא יוצא מהכיס שלו אבל הקופות יושבות לו על הראש, אם הוא רושם תרופת מקור הוא צריך נימוק טוב מאד ללמה הוא לא רשם ג'נרי, אם רופא שולח להרבה בדיקות יקרות מהר מאד הוא יקבל טלפון מהקופה לשיחת נזיפה קשה את שוכחת שלרופאי הקופות ובית חולים יש בוסים על הראש והבוסים האלה הם אלה שמשלמים את שכרם.
אשתי כל הזמן מתלוננת על לחץ בלתי פוסק מהקופות לשחרר אנשים מאישפוז יום כמה שיותר מהר, גם כאלה שממש אבל ממש לא אמורים להשתחרר, תוסיפי לזה את העובדה שחסרים מיטות וצריך לפנות מקום לחולים חדשים.
הבעיה היא תקציבית ומערכתית ולא באשמת האחיות/רופאים/פקידות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ד רשות המיסים תבדוק 100% מהדוחות השנתיים ע"י ב"מ מיסים 13
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
י איפוס סיסמה ברשות המיסים מיסים 8
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
י פורסמו העסקאות האחרונות ברשות המיסים נדל"ן 4
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
ע שאלה על הפחתה בכמות המיסים במשכורת צרכנות פיננסית 35
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
Jane Doe IBI הולכים לדווח באופן יזום לרשויות המיסים האמריקאיות על יתרות והכנסות של אזרחי ארה"ב צרכנות פיננסית 31
א מכה כפולה מחשיפה לדולר שוק ההון 4
O ייעול עמלות בהעברות לIB - העברה אחת לחודש לעומת צבירת הסכום והעברה ב"מכה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה