• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שר המיסים מכה שוב

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא רוצה לדבר בשמו של @אורי ג. אבל אני חושב שהוא לא התכוון למנטליות של האנשים שמתגוררים בפריפריה, אלא למנטליות של השלטון המרכזי "לעודד" מגורים בפריפריה, למרות הידיעה שמטרופולינים מעניקים שירותים בצורה יעילה יותר ויותר אפשרויות תעסוקה ופנאי.
בדיוק ככה + העובדה שהתכנון האורבני שם זוועתי ברמת קשות, כמעט כל הערים בארץ למעט ת"א, אולי חלקים קטנים מחיפה ואולי י-ם (לא מכיר אותה) הם בפועל ערי שינה.
ברור שאין לי בעיה כלשהי עם אנשים שגרים בפריפריה רק חבל לי שהרבה מהם סובלים מהמצב.

אולי כדאי להתחיל מכך שיהיו אוטובוסים סבירים לרכבות הנהדרות שמקימים מחוץ למרכזי הערים, בצורה שצריך להחזיק אוטו ולהפקיד אותו מדי יום בתחנת הרכבת רק כדי להרוויח את הזכות להגיע לעבודה בלי לנהוג כל הדרך.
לא אולי, אלא בוודאי שכן ואז יהיה ברור לכולם שמה שנחשב היום פריפריה זה בעצם חלק מהמטרופולין.
וגם ברחבי העולם לא כולם חיים במטרופולין, כולל במדינות המתקדמות ביותר.

אודה אם תפנה אותי, כי זה נשמע לי הבל. הניסיון האנקדוטלי שלי מראה שלאיכות המורים יש השפעה משמעותית.
הניסיון האנקדוטלי שלי מראה הפוך משלך. מה גם, שבבית ספר ישראלי אתה אף פעם לא יודע באיזה איכות של מורים תתקל גם אם אתה גר ברעננה.

תפקיד המדינה הוא לא להתערב בשוק החופשי. ולא "להביא" ולא "לשלוח", אלא לא להפריע.
אולי במדינת כל אזרחיה, לא בישראל. מי שלא מוצאת חן בעיניו הציונות לפיה מדינת היהודים תהיה רק במקום בו חיים יהודים מוזמן להתערות במדינות "מתקדמות" יותר.
מה שאתה מציע, זה להוציא סכומי עתק, בשביל לפגוע בכלכלת ישראל, בשביל לגזור על מאות אלפי אנשים עוני, מוחלשות, ורמת חיים נמוכה יותר. זאת התוצאה של רוב הפרויקטים "ההירואיים" לישוב הפריפריה. מיזמים שאתה מקים שם נתקלים בהרבה קשיים בגיוס כח אדם איכותי. אנשים ש"נשלחים" לשם נפגעים מבחינת גמישות תעסוקתית, שרותים ציבוריים וחברתיים, מבחינת היכולת לרכוש השכלה לעצמם, ולהעניק חינוך איכותי לילדיהם. ואז כשהמפעל ליצור מובטלים* שלהם נסגר הם הולכים לשרוף צמיגים ואח"כ ללשכת הסעד. במקום פשוט למצוא עבודה אחרת.
שוב, אלו דימויים של פעם. עם תחבורה ציבורית נורמלית אין שום בעיה לגור בכפר תבור וללמוד בטכניון ולעבוד ולבלות בחיפה בכל מקרה, כרגע לא מדברים על "לשלוח" מישהו לאנשהו, אלא התייחסתי לטענתך הזו: (שמנוגדת אגב, לטענתך האחרת שהמדינה לא צריכה להתערב)
צריך להניע את הציבור בישראל מהפריפריה, אל מרכזי האוכלוסין. זה עדיף מכל בחינה שהיא.
קודם כל לא אמרתי לנטוש. אמרתי לקדם פריסת אוכלוסייה יותר צפופה ויותר אורבנית. אנשים עדיין יחיו ב'פריפריה' ועדיין יחיו בחיפה ובבארש שבע (שאינן פריפריה).
איך לקדם אם אסור להתערב? איך מוצדק שנשלוט ביהודה ושומרון, למשל, אם מעודדים ("מניעים") כל מי שלא חי בעיר לעבור משם למקום אחר?

.

גם בארהב בניו-יורק לא כולם גרים במנהטן ...
חלקם רחמנא לצלן גרים בברוקלין , טואחרים הם מהגרי עבודה שמסתננים מניו-ג'רזי ...

כלומר ניתן לפתור את בעיית המחיה והקשר למקום העבודה ב"שיטה" הסינגפורית
כמו שציין @אורי ג. , בניה רוויה באזורי המרכז והשקעה בתשתיות תחבורה / סניטציה/ בריאות/ חינוך ברמה העירונית עירוניות

ואפשר ללכת על ביזור אוכלוסיה עם הנגשת גישה למקומות העבודה בעזרת תחבורה ציבורית מהירה וזמינה אבל זה עדיין מצריך השקעה בתחבורה הציבורית העירונית באזורי התעסוקה.

לכל גישה יתרונות וחסרונות, אני מעדיף את השניה, ביזור, הפחתת סיכון מלחמה (בכל זאת מדינת ישראל)
יש בה גם אפשרות לניוד הפוך, כלומר שבעקבות שיפורים לוגיסטים בתחבורה ואולי גם בהספקת אנרגיה גם מקכזי התעסוקה יזלגו החוצה ללא סיבסוד של מפעלים כושלים או כאלה שהסיבה היחידה להגעתם זה הטבת מס או רצון להפיס את דעת הממשלה כי הם מספקי שרותים לממשלה (ע"ע אלביט ומפעלי הפריפריה שלה)

העובדה שהתכנון האורבני שם זוועתי ברמת קשות, כמעט כל הערים בארץ למעט ת"א, אולי חלקים קטנים מחיפה ואולי י-ם (לא מכיר אותה) הם בפועל ערי שינה.
זה לא "שם" ו"כאן", יש ערים מתוכננות טוב יותר והרוב פחות טוב- כולל רוב ערי המרכז.
ת"א היתה מאז ומתמיד עיר מסחר, כלומר חנויות ותענוגות, ולא הרבה תעשייה. עפולה היא עיר דומה (אבל קטנה) ורוב תושביה עובדים בעפולה ולא במקומות אחרים. קריית אתא הוקמה בתחילת הדרך מסביב למפעל מרכזי אחד וגם כפר ורדים. לקרית ביאליק יש אזור תעשיה גדול מאד אבל היום זה נחשב ללואו-טק.
כיום,רוב אזורי התעשיה המודרנית הגדולים ממוקמים בשולי הערים וכך גם מרכזי הקניות הענקים.
אתה צודק שנשארו חורים גדולים שלא התמלאו בתעשייה מתוחכמת אבל זה כולל גם את בת-ים וחולון ורמת גן שהן ערי שינה פר אקסלנס באמצע המטרופולין.
מבחינתי ציונות, זה לבנות מדינה מתקדמת, עם איכות, ורמת חיים, גבוהה, ומוצלחת מבחינה כלכלית. וזה כולל לדחוף אנשים אל מוקדי תעסוקה, חינוך, והשכלה, ולאיפה שיש תשתיות ושרותים נורמאליים. ולמקומות שבהם התרומה הכלכלית שלהם תהיה משמעותית.
לתל-אביב אין תשתיות נורמליות יותר. מה שיש לה זה שירותים מפותחים יותר ותהרוג אותי אם אני מבינה למה. למשל, חינוך ורפואה ציבוריים- הרי המשכורות נקבעות ע"י המדינה ולא משלמים יותר למורה במרכז מאשר למורה בגליל. המורים והרופאים למדו באותם מוסדות אז לא אמור להיות פער באיכות.
אז מה גורם לכך שמכשיר MRI הוא מובן מאליו במרכז ובצפון אנשים באים מקרית שמונה לעפולה או חיפה בשלוש בבוקר כדי להיכנס לניידת כזאת אחרי שחיכו לתור במשך חודשים רבים? מה גורם לכך שחולי סרטן מהצפון צריכים לנסוע לירושלים או תל השומר לטיפולי כימותרפיה?

אז מה גורם לכך שמכשיר MRI הוא מובן מאליו במרכז ובצפון אנשים באים מקרית שמונה לעפולה או חיפה בשלוש בבוקר כדי להיכנס לניידת כזאת אחרי שחיכו לתור במשך חודשים רבים? מה גורם לכך שחולי סרטן מהצפון צריכים לנסוע לירושלים או תל השומר לטיפולי כימותרפיה?
כדי להחזיר את העלות של MRI הוא צריך לעבוד 24/7, ולמיטב ידיעתי הם מופעלים כך,
בוא נניח שאין הבדל סטטיסטי בין צרך לבדיקות MRI בצפון לעומת המרכז
ולכן בגלל שיש איזה יחסכלכחע בין כמות בדיקות למספר היח MRI מכאן נובע שבאזור דליל יותר באוכלוסיה יהיו פחות יחידות mri
זה הסבר כלכלי פשוט

זה אותו דבר
מה שנתן אמר...
וגם... בכל הקשור להורדת מחיר הקרקע וה"סבסוד" במחיר הקרקע שהמדינה "נותנת" לרוכשי דירה ראשונה, האנלוגיה צריכה להיראות כך:
עצוב מאוד שאתה חושב כך.
אם כל יום אני שודד ממך 1,000 ש"ח ומאחיך התאום 4,000 ש"ח.
ומהיום אני מחליט כל יום להפלות אותך ע"י זה שאני ממשיך לשדוד ממך 1,000 ש"ח, אבל לאחיך אתן הנחה ואשדוד ממנו רק 3,000 ש"ח...
האם בעצם אתה מסבסד את אחיך ב-1,000 ש"ח האלה ש"ניתנו לו במתנה"?

בגלל צפיפות האוכלוסין הגבוהה יותר.
זה הסבר אפשרי אחד, אני מסכימה.
יש כאן גם הביצה והתרנגולת, בגלל השירותים המפותחים- רבים מהרופאים/מורים/מהנדסים מעדיפים לגור שם.
אבל גם בירושלים, חיפה ובאר שבע לא חסרה אוכלוסיה ובכל זאת האיכות מתנקזת לתל-אביב. באסה...
כדי להחזיר את העלות של MRI הוא צריך לעבוד 24/7
אני לא מתמצאת בזה ואין לי מושג כמה מטופלים ביום יכולה מכונה אחת לבדוק ואם זאת הסיבה. אני יודעת שהרופאים בצפון מעדיפים לשלוח את המטופלים לכל המכשירים האחרים, כולל המקרינים, לפני שהם מסכימים לתת הפנייה ל-MRI. גם בתל-אביב זה ככה?

@בת העמק
אני יכול להעיד שהפעם היחידה שהייתי צריך בדיקה כזאתי קיבלתי הפניה ישר ל- MRI בלי לעבור בדיקות עם הרבה יותר קרינה.
הקופה אישרה וביצעתי את הבדיקה יחסית מהר בביה"ח הקרוב למקום מגורי (רמב"ם - חיפה).

אגב, חיפה נחשבת פריפריה במקרה הזה?

ובאר שבע לא חסרה אוכלוסיה
בבאר שבע יש כ200,000 תושבים, והיא העיר הגדולה היחידה באזורה. בראשון לדוגמא יש 240,000 תושבים והיא רק אחת הערים בסביבתה ומהווה חלק מרצף אורבני שחיים בו מיליונים. זה לא אותו סדר גודל של צפיפות. כנל חיפה אם כי שם יש יותר תושבים. בירושלים זה סיפור אחר, אני מניחה שהרכב האוכלוסיה וההרריות משחקים תפקיד גם כן.

ראשון לדוגמא יש 240,000 תושבים והיא רק אחת הערים בסביבתה ומהווה חלק מרצף אורבני שחיים בו מיליונים.
אני חולקת על הרעיון של הרצף, לפחות מבחינת הרפואה (והחינוך). במרכז יש כמה וכמה בתי חולים אז אני מעריכה שבערך כל בית-חולים גדול שם מיועד לגודל אוכלוסיה דומה כמו סורוקה (לא לשכוח שכל "כפר" בדואי בדרום הוא בין אלפי לעשרות אלפי תושבים). אולי יש כאן עניין של יוקרה ותרומות של עשירי המרכז.
באמת לא ברור לי העניין ולא נשמע לי הגיוני שהממשלה נותנת יותר לציוד למרכז. אולי מישהו מכיר מחקר על זה?

יש כאן גם הביצה והתרנגולת
בדיוק. איפה שיש אנשים, יש פרנסה ומסחר, ושם מתרכזים אנשים, ואיפה שמתרכזים אנשים מתרכז כל השאר. שרותים ותשתיות משתלם להקים היכן שיש מי שיצרוך אותם.

וככה זה כבר אלפי שנים, מאז שאנשים מתקבצים בערים.

אני חולקת על הרעיון של הרצף, לפחות מבחינת הרפואה (והחינוך). במרכז יש כמה וכמה בתי חולים אז אני מעריכה שבערך כל בית-חולים גדול שם מיועד לגודל אוכלוסיה דומה כמו סורוקה
בגוש דן על פי ויקיפדיה יש 3.7 מיליון תושבים. לפי זה, אם היה בית חולים אחד לכל 200,000 תושבים, או אפילו 300,000 אם כוללים את "עשרות אלפי" התושבים בדרום מסביב לבאר שבע (במרכאות כי אני לא יודעת כמה באמת יש), אז צריכים להיות בגוש דן פי 12 יותר בתי חולים מאשר באזור באר שבע. בפועל זה רחוק מכך, לרעת גוש דן.

לגבי הרופאים בקהילה, לפי עדויות שאני שומעת באמת המצב הרבה יותר קשה באזורים מחוץ לגוש דן. אבל שוב, זה הגיוני: צפיפות האוכלוסין נמוכה יותר, לכן אותה כמות אוכלוסיה מפוזרת על מרחב הרבה יותר גדול. אז אפילו אם יש אותו מספר רופאים לנפש בכל הארץ (מה שבטח לא נכון), מי שגר בפריפריה עלול להצטרך לנסוע 30 ק"מ לרופא מומחה בעוד שמי שגר במרכז יסע 3 ק"מ. פשוט כי יש אותה כמות אוכלוסיה ברדיוס הזה כמו ברדיוס של 30 ק"מ בפריפריה. אני לא חושבת שהממשלה מתעדפת את המרכז. להפך, הממשלה ניסתה לגרום לאנשים לעבור לפריפריה. זה לא עבד כי זה לא כלכלי ונוגד את הטבע האנושי. תשתיות למרחקים כאלה עולות המון ואנשים (רובם) לא רוצים לגור רחוק ממרכזי תעסוקה, מהמשפחות שלהם, וממוקדי תרבות, שכולם נגישים יותר כשגרים במקום צפוף יותר.

לא לשכוח שכל "כפר" בדואי בדרום הוא בין אלפי לעשרות אלפי תושבים).
מוויקיפדיה
נכון לאמצע 2013, באזור הנגב חיים כ-220,000בדואים

לפי חיפוש
בנגב יש כ 650 אלף תושבים
בגוש דן יש כ 3.7 מליון תושבים
בערך פי 6
אז האם צריך להעדיף את תושבי הנגב על תושבי המרכז ? אולי אבל מבחינה יחס לקוחות ליח mri אין הצדקה כלכלית.
המדינה צריכה לספק הזדמנות שווה לכל צרכן בריאות לפי צרכיו בשרותים שהיא ממנת לאוכלוסיה.

האם רופאים בפריפריה ממעטים בהפניות ? יכל להיות, זה אולי אופטימיזציה של הקופות
ולפעמים (מה לעשות) עניין של איכות הרופאים, ידוע שהדסה , איכילוב , רמבם וגם סורוקה הם נחשבים, וכנראה שרופאים איכותיים ימשיכו להתרכז סביבם מה שגורר שבפריפריה יהיו רופאים פחות טובים (סטטיסטית)
יש לי חבר ברחובות שאמר לי בצחוק שלקפלן מגיעים כדי להיוולד או למות, כל דבר אחר הוא מיותר, וזה בעיר שאינה פריפריה במובן הגאוגרפי (בקנה מידה חול זו עיר אוניברסיטאית)
אם זה המצב ברחובות מה יגידו לקוחות רבקה זיו או ברזילי ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ולפעמים (מה לעשות) עניין של איכות הרופאים,
איכות הרופאים לטעמי היא כמו איכות המורים... לא משהו. וזה גם במרכז וגם בפריפריה. לא בגלל עצמם באנשים, בגלל הדרך שמלמדים אותם להסתכל על אנשים/מחלות/סימפטומים וגם בגלל שלא מנפים את חסרי האינטואיציה והאמפתיה.
אני מדברת על ציוד ומיכשור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ד רשות המיסים תבדוק 100% מהדוחות השנתיים ע"י ב"מ מיסים 13
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
י איפוס סיסמה ברשות המיסים מיסים 8
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
י פורסמו העסקאות האחרונות ברשות המיסים נדל"ן 4
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
ע שאלה על הפחתה בכמות המיסים במשכורת צרכנות פיננסית 35
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
Jane Doe IBI הולכים לדווח באופן יזום לרשויות המיסים האמריקאיות על יתרות והכנסות של אזרחי ארה"ב צרכנות פיננסית 31
א מכה כפולה מחשיפה לדולר שוק ההון 4
O ייעול עמלות בהעברות לIB - העברה אחת לחודש לעומת צבירת הסכום והעברה ב"מכה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה