• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח

• פותח הנושא פותח הנושא Avi1001
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Avi1001

משתמש רגיל
דירוג
213
הגשתי את הדוח ב 26.5.24 וקיבלתי את העתק השומה דרך האיזור האישי ברשות המיסים 31.5.24
אני זוכר שזה היה לוקח חודשיים. ההחזר עדיין לא בחשבון - אבל אני מניח שזה יגיע.
כמובן שזה רק עובר בין מערכות מחשוב ואין סיבה שיקח יותר.

בהחלט, בעבר היה צריך להגיש ידנית גם אם הדו"ח שודר.
אני סקרן לדעת אם מישהו בכלל בודק כל דוח שמוגש או רק מדגמית מנקודת הנחה שרוב מגישי הדו"ח לא יסתכנו בדו"ח כוזב

אם מישהו בכלל בודק כל דוח שמוגש או רק מדגמית
מן הסתם יש להם סטטיסטיקות של הכנסות, הוצאות ואחוזי תשלום מס לפי סוגי העיסוק ומי שחורג מהן "זוכה" לטיפול ידני

כ3% בלבד מהדוחות נבדקים, רובם של עצמאיים.
כנראה שזה בטח מסביר למה חלק מעמיתים לעבודה מצפצפים על הדרישה להגיש דוח שנתי עקב משכורת שעוברת את התקרה לפטור ממס יסף.

כנראה שזה בטח מסביר למה חלק מעמיתים לעבודה מצפצפים על הדרישה להגיש דוח שנתי עקב משכורת שעוברת את התקרה לפטור ממס יסף.
בהנחה ויש להם עוד הכנסות (תיק השקעות למשל), הם מוותרים על החזר מס של עשרות עד אלפים בודדים של שקלים עקב כך (תלוי בגובה ההכנסות הנוספות).

בהנחה ויש להם עוד הכנסות (תיק השקעות למשל), הם מוותרים על החזר מס של עשרות עד אלפים בודדים של שקלים עקב כך (תלוי בגובה ההכנסות הנוספות).
עכשיו סיקרנת,
אם הם חייבים בדוח שנתי בגלל שכר שגבוה מהתקרה ויש להם הכנסות נוספות מעבר למשכורת שנתית כדוגמת פקדונות,רווחי הון וכו' אז הם לא משלמים את ה 3% מס על הסכום מעל התקרה. איך הם יוצאים מופסדים?

עכשיו סיקרנת,
אם הם חייבים בדוח שנתי בגלל שכר שגבוה מהתקרה ויש להם הכנסות נוספות מעבר למשכורת שנתית כדוגמת פקדונות,רווחי הון וכו' אז הם לא משלמים את ה 3% מס על הסכום מעל התקרה. איך הם יוצאים מופסדים?
מס היסף אכן מפחית מהכדאיות, מצד שני אני לא מכיר מישהו שעבר את הסף ולא קיבל מכתב תוך 3 שנים שהוא חייב בהגשה (המעסיק מדווח הרי).

מס היסף אכן מפחית מהכדאיות, מצד שני אני לא מכיר מישהו שעבר את הסף ולא קיבל מכתב תוך 3 שנים שהוא חייב בהגשה (המעסיק מדווח הרי).
גם אם הסף נחצה בעקבות הכנסות ממקורות שונים ולא ממקור בודד?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
M שכירים - מי חייב בהגשת דוח שנתי מיסים 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 16
סול מי שעצמאי חייב - חייב - הסכם ממון אוף טופיק 11
I חוקים ומיסוי - חייב רואה חשבון? מיסים 1
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
Y מה זה טופס מש"ח והאם כל רוכש דירה חייב בו? נדל"ן 3
T כדי להשקיע בשוק האמריקאי חייב ברוקר אמריקאי ? שוק ההון 4
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
Count Olaf משוחרר "טרי" בן 25, חייב לרוקן את העו"ש בהקדם יומני מסע אישיים 47
M דמי שכירות מנכס בארהב - חייב במס? מיסים 3
שם משתמש בעייתי האם יש מינימום שמתחתיו המעסיק לא חייב להפקיד לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
McMurphy הנפקת תלוש לעוזרת - האם חייב לפתוח תיק במע״מ? צרכנות פיננסית 9
N האם חייב לשלם מס קריפטו? אזרחות פורטוגלית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
stamEhad שאלה על תשלום מס יסף (מילוי טופס 135 - דו"ח מס שנתי מקוצר) בעקבות מימוש אופציות. האם אני חייב? מיסים 13
A תשלום מס רווחי הון(לא חייב בדוח שנתי) צרכנות פיננסית 1
Yuvalbuz3 תואר , לא פרקטי אבל חייב ? ובמה ? התפתחות אישית 41
א חילוק ההשקעות - האם חייב להיות שווה בשווה? שוק ההון 7
M האם חייב כרטיס אשראי? צרכנות פיננסית 13
M התחשבות ברווח צבור חייב במס בחישוב הקצאת נכסים שוק ההון 9
Arrow האם וועד בית חייב לפרסם דו"ח על מצב הכספים, ואם כן מתי וכמה? אוף טופיק 8
G איזה חומרי ניקוי חייב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
S סקר למשקיעים באופן פרטי עם חשבון חייב במס שוק ההון 40
K כל כמה זמן ETF חייב לאזן מחדש שוק ההון 9
unrealx האם חייב לעשות תיאום מס במידה ואני בתכנית ESPP ולא עשיתי auto sell? שוק ההון 17
B טופס 135 להחזר מס עקב תרומות- האם חייב למלא נתוני שוק ההון? צרכנות פיננסית 7
A האם מי שאינו אזרח אמריקאי חייב לחתום על טופס W8-BEN? צרכנות פיננסית 5
breezblock איזון התיק - חייב להיות במועדים קבועים? שוק ההון 13
אליא חייב, חייב, חייב עזרה בהבנת אג"ח ממשלתי ... :-) שוק ההון 7
M האם צריך לציין בדו"ח השנתי הכנסה משכירות מתחת לסף הפטור? נדל"ן 9
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 5
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
A קניית זהב דרך BullionVault - מה לציין בסיבת העברה וקטגוריית המס בעת העברת המט״ח דרך הבנק? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
U עיגול לטובה צרכנות פיננסית 1
Liron2035 הרהורי כפירה בחוזה..אבל לטובה? שינוי לאיזון אגרסיבי יותר שוק ההון 10
נ טעות לטובה בחלוקת דיבידנדים שוק ההון 9
yossik פסיקה של בית משפט בארה"ב תשנה את המיסוי לאזרחים זרים [לטובה] שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה