• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שר המיסים מכה שוב

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לרופא לא אכפת לשלוח אותך לMRI, לתת לך תרופות מקור במקום ג'נריות או לשלוח אותך לבדיקות יקרות, זה לא יוצא מהכיס שלו אבל
יש שיקול כלכלי ובצדק. כל אחד מכיר מעבודתו שיש שיקול כלכלי בהיקף השימוש בתשומות ובכל פרוייקט קיים תמחור. אני יודע שזה נשמע רע אבל חשטב להפנים שמערכת בריאות ציבורית לא יכולה לתת את המקסימום בריאות שקיימת בעולם לכל מטופליה.
אם יש שיקול כלכלי בהשבחת טנקים והסדרת צמתים מסוכנים, יש כזה גם בקביעת בדיקות.

הבעיה היא תקציבית ומערכתית ולא באשמת האחיות/רופאים/פקידות.
אני מכירה את הסיפור הזה כבר 30 שנה. מה להגיד? שזה בדיוק כמו החיילים בצוק איתן שנשלחו למותם עם רכב לא ממוגן? החיילים במלחמת לבנון השניה שההורים קנו להם אפודים כי מה שצה"ל סיפק היה בושה?
איפה הפגנות ושביתות רופאים על הרצחנות בקופות ובבתי החולים? לא זוכרת שהיו כאלו. אז גם הם אשמים. יש להם כוח לשנות דברים.
אתה מבין שמבחינת המטופל, הרופא מייצג את כל מה שמאחוריו? המטופל לא צריך לדעת ולהתעניין במגבלות התקציביות בדיוק כמו החייל. הוא סומך על רופאו כמו שהחייל סומך על מפקדו. אם הרופאים היו הוגנים ושמים את המטופל בראש סדר העדיפויות- הכל היה נראה אחרת. הרופאים בארץ אכפת להם מהכסף לביתם ולכן הם מיישרים קו עם מי שמשלם להם גם אם זה גורם סבל או נכות שלא לצורך ומוות בטרם עת.
*שיהיה ברור- יש גם רופאים מעטים עם אג'נדה אחרת. נדירים מדי לצערי.

רופאים בארץ אכפת להם מהכסף לביתם ולכן הם מיישרים קו עם מי שמשלם להם גם אם זה גורם סבל או נכות שלא לצורך ומוות בטרם עת.
אני לא יודע באיזה פלנטה את חיה, אני עם הדיון הזה סיימתי.

רק רציתי לציין שרמת הרפואה הציבורית בארץ היא מהטובות בעולם.

ומבחינת תוצאות בפועל, במובן של תוחלת חיים, ו disability adjusted life years אנחנו בין המדינות המובילות במערב

אני לא יודע באיזה פלנטה את חיה,
מהזווית שלי, זה מה שאני רואה. ברור שכבן לרופאים אתה רואה מזווית אחרת.
חוץ מהטינה שלך כנגד רופאים, לא הבנתי אם את רוצה אפס רפואה ציבורית (פחות מיסים)
או שאת מצפה לשרות פרטי במימון הציבור ?
אני מצפה מרופאים לראות את האדם מולם ולא את ערמת החלקים שלו בתוספת המגבלות התקציביות של הארגון.
אני רוצה שהמיסים שלי ינותבו בצורה מעולה במערכת הבריאות, כלומר- לסיבה האמיתית שלשמה הוקמה (היא לא הוקמה כדי שלשכבת המנהלים והרופאים יהיו משכורות גבוהות ולא כדי לבחון כמה זמן יכול מתמחה לעמוד על הרגליים במשמרת).
* ממליצה על הפוסטים של נעמה כרמי באתר "רשימות" כדי להתרשם מהתובנות שלה כפציינטית

מהזווית שלי, זה מה שאני רואה. ברור שכבן לרופאים אתה רואה מזווית אחרת.

אני מצפה מרופאים לראות את האדם מולם ולא את ערמת החלקים שלו בתוספת המגבלות התקציביות של הארגון.
אני רוצה שהמיסים שלי ינותבו בצורה מעולה במערכת הבריאות, כלומר- לסיבה האמיתית שלשמה הוקמה (היא לא הוקמה כדי שלשכבת המנהלים והרופאים יהיו משכורות גבוהות ולא כדי לבחון כמה זמן יכול מתמחה לעמוד על הרגליים במשמרת).
* ממליצה על הפוסטים של נעמה כרמי באתר "רשימות" כדי להתרשם מהתובנות שלה כפציינטית
אני לא יודע מה קרה לך שגרם לך לראות את מערכת הבריאות ככה, אבל תנחומיי.
אני כן חושב שכמו כל דבר בעולם, יש טובים יותר וטובים פחות; אבל מהתרשמותי ב(לצערי) אינספור מפגשים גם במערכת בפרטית, גם באשפוז במערכת הציבורית, וגם כמתנדב במערכת הטרום בית חולים, רובם שמים את המטופל במרכז..

עכשיו - ברור שיש בעיות והן לא פשוטות - מערכת אשפוז במחלקת הפנימית מאוד קשה וחסר תקנים ומיטות... ובאופן גורף (ולא קשור לארץ דווקא) לא הייתי רוצה להתאשפז בשום מקום בלי ליווי של רופא או איש רפואה לצדי שדואג לי.

וכל הביוקרטה וטפסי ה17 והמחלוקת בין לקופות לבין בתי חולים על גבי המטופלים הוא מקומם ופסול - אבל זאת בעיה של אינספור פקידים - ולא של הרופאים שבד"כ לא מטפלים בזה..

איפה הפגנות ושביתות רופאים על הרצחנות בקופות ובבתי החולים?
סליחה אבל את חיה בסרט. האנשים האחרונים שיכולים להפגין על מערכת כלשהי שנותנת שירות לציבור הם האנשים שעובדים בה - הם תלויים במערכת הזאת לפרנסתם, הם לא יסכנו את עתידם הכלכלי והתעסוקתי כדי לעזור לך לשנות את המצב הפוליטי וזה גם לא תפקידם. הציבור סובל? שהציבור יפגין. שהציבור יצביע למי שהוא חושב שידאג לו הכי טוב וגם יהפוך למעורב פוליטית כדי לדאוג לכך. לפי משנתך, מי שבוחר לעבוד במקצוע שבו הוא נותן שירות לציבור הופך אוטומטית לאשם אם המערכת לא מושלמת. אני ממש לא מסכימה איתך, ואני חושבת שאת מאשימה את האנשים הלא נכונים, אלו שלמרות הקושי, ולמרות המערכת הלוחצת והסד הנורא שהם נמצאים בו, כולל כפיות טובה של מטופלים שכמוך מאשימים את השליח, בחרו במקצוע הזה שהוא קשה מכל כך הרבה בחינות. וכן, בסוף הם מרוויחים יפה, אחרי המון שנים של עבודה קשה בשכר פחות טוב ולימודים קשים. מגיע להם. אם זה לא היה כך המחסור ברופאים שיש היום היה עוד הרבה יותר חמור.
(אגב, אין לי אף רופא במשפחה או בחוג מכריי הקרובים, אז אני לא מייצגת פה אינטרס אישי)

מעניין איך בשרשור שמדבר על בעיות המערכת הבריאות והמצוקה בבתי החולים לא כותבים על אחת הבעיות המקוממות שהיא התעדוף בקבלת טיפול לפי קריטריונים לא רפואיים. אני לא מדבר על טיפול בעשירים ומקושרים, אלא על זה שכל בן דוד של שכן של מישהו שמכיר את הרופא יקבל חבישה של פצע לפני טיפול דחוף במישהו "לא מקושר".

ני לא יודע מה קרה לך שגרם לך לראות את מערכת הבריאות ככה, אבל תנחומיי.
תודה! מעבר לשתי לידות (אחת טראומתית בגלל הצוות, לא סיבוכים), כל מפגשיי עם רופאים הם לצורך בדיקות דם תקופתיות ובעיקר ליווי של עשרות שנים של הורים, אחים וחברים. לגמרי אנקדוטלי.
רובם שמים את המטופל במרכז..
רובם שמים את חלקי הגוף במרכז... לפחות ממה שראו עיניי ושמעו אוזניי.
סליחה אבל את חיה בסרט. האנשים האחרונים שיכולים להפגין על מערכת כלשהי שנותנת שירות לציבור הם האנשים שעובדים בה
אני חיה בסרט? ועוד איך היו הפגנות! הפגנות הרופאים זכורות לי היטב, בדיוק כמו של המורים, המרצים והסטודנטים. תמיד זה רק לצורך השיפור האישי שלהם בסופו של דבר.
זה דבר דוחה לומר
אכן, אבל יותר דוחה זה עצם הדבר.
אני לא מדבר על טיפול בעשירים ומקושרים, אלא על זה שכל בן דוד של שכן של מישהו שמכיר את הרופא יקבל חבישה של פצע לפני טיפול דחוף במישהו "לא מקושר".
את זה, תודה לאל, אני לא מכירה. לא פגשתי או שלא זיהיתי.

@בת העמק
הפגנות הרופאים זכורות לי היטב, בדיוק כמו של המורים, המרצים והסטודנטים. תמיד זה רק לצורך השיפור האישי שלהם בסופו של דבר
בודאי, זה לא סותר את מה שאמרתי. הם לא צריכים להפגין לגבי שיפור המערכת, המערכת היא בשביל הציבור ולא בשבילם. שהציבור יפגין, ואם הוא לא עושה את זה הציבור אשם ולא מי שעובד במערכת. אגב, גם אסור להם לשבות בשביל זה. חוקי השביתה מרשים רק שביתה כחלק ממשא ומתן על תנאי העסקה, שביתות על נושאים כאלה נחשבות "פוליטיות" ובית הדין לעבודה פוסל את חוקיותן.

ועוד לגבי נושא ההשקעה בפריפריה, הנה דוגמא לכך שלפעמים זה בדיוק להפך, ההשקעה בפריפריה היא מעבר לכל פרופורציות לכמות האנשים שגרים בה:
https://www.themarker.com/dynamo/1.4604320
רכבת העמק, שהשקיעו בה 4 מיליארד שקלים, שמשרתת אוכלוסיה של פחות מ40,000 איש שגרים בסביבת התחנות שלה. זה אבסורד מטורף, הרי כל תחנה הכי עלובה באזור המרכז משרתת פי כמה וכמה אוכלוסיה מזה, ואף אחד לא מעלה על דעתו להשקיע כ100,000 ש"ח לאדם בפתרון תחבורתי במרכז. המגורים הדלילים בפריפריה עולים המון למדינה והמון למשק.

המגורים הדלילים בפריפריה עולים המון למדינה והמון למשק
העלות הזאת עומדת למול האופציה של הקיום הממשי הן של הפריפריה והן של "המרכז", כך שבעיניי לפחות היא איננה המון כלל.

הרופאים בארץ אכפת להם מהכסף לביתם ולכן הם מיישרים קו עם מי שמשלם להם גם אם זה גורם סבל או נכות שלא לצורך ומוות בטרם עת.
כן, זה נכון.
כמו בכל מערכת, אם אתה רוצה לשרוד בה אתה מתיישר לפי צרכיה, קל וחומר כשמדובר בשטיפת מוח של 30-40 שנות קריירה. כולם מבינים היטב מה מצופה מהם והיכן מרוחה החמאה.
זה לא כי הם רעים, פשוט החושים קהים עם השנים ואי אפשר לתקן את העולם. הרופא הוא סה"כ בורג קטן ועלוב במכונה גדולה ועלובה והוא צריך עכשו לאבחן אותך בשתי דקות ולדחוף לך סם או בדיקה שכנראה יעזור, לפי מה שלימדו אותו אי שם פעם. אין לו זמן להתעמק וזה גם לא יקדם אותו. אין לו גם סבלנות בשבילך. עוד 10 כמוך מחכים לו בחוץ והטרדות הקטנות של החיים העלובים שלו משמעותיות בעיניו הרבה יותר מהכאב שלך אז תתוקתקי ויאללה הביתה לשים ראש ולהתמרמר על איך האשה לא מפרגנת ואיך הילדה לא מתרפקת ואיך הבריאות לא משגשגת ואיך החברה לא מעריכה ואיך האמא לא משבחת ולמה רופא חכם כמוני עדיין לא קודם לראש המחלקה הזו - שחיתות שאין כדוגמתה.
קוראים לזה מציאות. יש יחידי סגולה. לא רבים.

בודאי, זה לא סותר את מה שאמרתי. הם לא צריכים להפגין לגבי שיפור המערכת, המערכת היא בשביל הציבור ולא בשבילם. שהציבור יפגין, ואם הוא לא עושה את זה הציבור אשם ולא מי שעובד במערכת.
לא חושב שיש קבוצה בציבור הישראלי שעשתה יותר לשיפור מערכת הבריאות הציבורית...

שלום, קורא וותיק מגיב ספורדי.

רק רציתי לספר סיפור קצר, אולי קשור ואולי לא, על... מישהו... ואשתדל להמעיט בפרטים מחמת צנעת הפרט.

הבן אדם היה בדיוק מסוג הרופאים המסורים שעלו כאן בשיח. איני יכול לומר אם הוא התייחס למטופליו כ'אסופה של איברים', כמו שתיארה בת העמק, אבל הוא בהחלט הקדיש יותר מ10 דקות והיה סוג של גיק (מאוד אהב את התחום שלו) שבאמת התעמק וניסה לגשת לבעיה מהרבה זוויות. את ההכשרה והסטאז' הוא עבר בארץ אחרת ובתקופה אחרת עם קצת פחות פורמליזם מהמערכת המקומית ולכן גם השיטות שלו לא היו תמיד לפי הספר, כשהוא חשב שיש מקום לגישה יותר נסיונית הוא נתן את האופציה הזו למטופל.
בהתחלה ההתמסרות שלו עזרה לו, הוא אכן קיבל הכרה ותוך שנים לא רבות הגיע לתפקיד די בכיר במוסד שלו עם פרספקטיבות מעולות.
אבל, כפי שניתן לנחש מההקדמה, גם לו קרתה פשלה. הוא גרם לנזק, הוגשה תביעה, נערכה בדיקה שגילתה שהוא חרג מהפרוטוקול, רשיונו נשלל.

אין מה להוסיף, מאיגרא רמה...

כעבור זמן לא רב התאבד.

רכבת העמק, שהשקיעו בה 4 מיליארד שקלים, שמשרתת אוכלוסיה של פחות מ40,000 איש שגרים בסביבת התחנות שלה. זה אבסורד מטורף, הרי כל תחנה הכי עלובה באזור המרכז משרתת פי כמה וכמה אוכלוסיה מזה, ואף אחד לא מעלה על דעתו להשקיע כ100,000 ש"ח לאדם בפתרון תחבורתי במרכז. המגורים הדלילים בפריפריה עולים המון למדינה והמון למשק
עד כמה שידוע לי רכבת העמק היא חלק מהסכם השלום עם ירדן ונועדה לאפשר לירדנים גישה לנמל סחורות בים התיכון. זו הסיבה שהיא מגיעה למפרץ ולא לבנימינה.

נערך לאחרונה ב:
ועוד לגבי נושא ההשקעה בפריפריה, הנה דוגמא לכך שלפעמים זה בדיוק להפך, ההשקעה בפריפריה היא מעבר לכל פרופורציות לכמות האנשים שגרים בה:
https://www.themarker.com/dynamo/1.4604320
רכבת העמק, שהשקיעו בה 4 מיליארד שקלים, שמשרתת אוכלוסיה של פחות מ40,000
יופי של דוגמא למי שגרה בעמק :)
להזכיר לך לקחת את הכתבות עם קמצוץ של מלח? כי הכתב פשוט לא הבין מה הוא כותב (קראתי את זה כבר שלשום). הוא מבסס את דבריו על סמך סקר שבוצע במועצה האזורית עמק יזרעאל (שבה אכן יש כ-40K תושבים שמפוזרים גם לתוך הגליל ולכן רחוקים יחסית מהרכבת) כשהאמת היא שהרכבת משרתת בעיקר את בית-שאן, עפולה ומגדל העמק. בסה"כ אני מעריכה שיש תושבים שקרובים לתחנות מעל 100K.
בכל מקרה, כמו שנכתב מעלי, עיקר הכוונה בקו זה החיבור בין ירדן לנמל חיפה אבל בטח זה לא יתממש בחיי.
אגב, בצ'כיה יש רכבת ליד כל כפר ולכן תנועת רכבים דלילה. בארץ אפילו התחנות העירוניות נמצאות מחוץ לעיר, לפעמים בלי חניה נורמלית וקוי אוטובוס סדירים אז פלא שהפריפריה לא יכולה בלי רכב?

עמק יזרעאל (שבה אכן יש כ-40K תושבים שמפוזרים גם לתוך הגליל ולכן רחוקים יחסית מהרכבת) כשהאמת היא שהרכבת משרתת בעיקר את בית-שאן, עפולה ומגדל העמק. בסה"כ אני מעריכה שיש תושבים שקרובים לתחנות מעל 100K.
ממש עושה את ההבדל בין ביזבוז להשקעה הגיונית

אגב, בצ'כיה יש רכבת ליד כל כפר ולכן תנועת רכבים דלילה. בארץ אפילו התחנות העירוניות נמצאות מחוץ לעיר, לפעמים בלי חניה נורמלית וקוי אוטובוס סדירים אז פלא שהפריפריה לא יכולה בלי רכב?
מעבר לעבודה שאני גם טיילתי בצכיה ואני לא זוכר את התאור האידילי הנ"ל (נניח שאני לא זוכר טוב )
את אולי "שכחת" שמערכת התחבורה הציבורית היתה בניהול מדינה קומוניסטית
אני מבין שאת כנראה רוצה תשלומי מיסים בהתאם כלכלה מתוכננת ותוכניות חומש של המפלגה ?

יש לך בעיה, את רוצה שרותים פרטיים, זולים ,
על חשבון משלם המיסים, עם נוחות מקסימלית (לך ואולי לכל התושבים) אבל כמובן בעד כלכלה חופשית ,
הטוב מכל העולמות.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ממש עושה את ההבדל בין ביזבוז להשקעה הגיונית
אני לא מכירה את התחשיבים של הרכבת ולא יודעת מתי זה בזבוז ומתי זה לא. בכל מקרה, כנראה פיספסת את המשך דבריי
עיקר הכוונה בקו זה החיבור בין ירדן לנמל חיפה
יש לך בעיה, את רוצה שרותים פרטיים, זולים ,
על חשבון משלם המיסים, עם נוחות מקסימלית (לך ואולי לכל התושבים) אבל כמובן בעד כלכלה חופשית ,
הטוב מכל העולמות.
אין לי חשק לענות לך, אקצר ואומר שאתה מקשקש שטויות ואין לך מושג קלוש אם יש לי בעיה או לא ומה אני רוצה או לא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ד רשות המיסים תבדוק 100% מהדוחות השנתיים ע"י ב"מ מיסים 13
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
י איפוס סיסמה ברשות המיסים מיסים 8
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
י פורסמו העסקאות האחרונות ברשות המיסים נדל"ן 4
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
ע שאלה על הפחתה בכמות המיסים במשכורת צרכנות פיננסית 35
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
Jane Doe IBI הולכים לדווח באופן יזום לרשויות המיסים האמריקאיות על יתרות והכנסות של אזרחי ארה"ב צרכנות פיננסית 31
א מכה כפולה מחשיפה לדולר שוק ההון 4
O ייעול עמלות בהעברות לIB - העברה אחת לחודש לעומת צבירת הסכום והעברה ב"מכה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה