• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שר המיסים מכה שוב

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אין לי חשק לענות לך, אקצר ואומר שאתה מקשקש שטויות ואין לך מושג קלוש אם יש לי בעיה או לא ומה אני רוצה או לא.

:clap: :clap:

אני לא מכירה את התחשיבים של הרכבת ולא יודעת מתי זה בזבוז ומתי זה לא

אולי תקראי בכתבה תדעי כמה עלה התכנון

באוקטובר 2016 נחנך קו העמק המחודש בין בית שאן לבין חיפה בהשקעה של כ-4 מיליארד שקל
זה ביזבוז כסף נטו

נערך לאחרונה ב:
לפי מה החלטת?
בא נעשה חישוב קטן
תקציב המדינה , 900 מליארד שח, מספר תושבים 7 מליון, זה 130 אלף שח לראש

עלות ההקמה (לא תפעול) היא 4 מליארד שח
ל 100 אלף תושבים (שרובם לא משתמשים ברכבת אלא אם כמו שדורשת הקפיטו-סטאליניסטית אלטרנטיבית תוקם תחנה במרחק 5 קמ מכל תושב בעמק ...)
ןזה יוצא לכאורה הרבה יותר זול כ 40 אלף לראש, אם איני טועה תקציב התחבורה הוא כ 20 מליארד שח , אופס, אז אזרחי המדינה
מקבלים לראש תציב תחבורה של 3000 שח,
אבל תושבי העמק ונציגת הקיפוח שלהם מקבלים תקציב תחבורה של 40000 שח ?
חמישית מהתקציב של משרד התחבורה הוא על זה ? נניח שהפרויקט רץ 5 שנים אז לא חמישית רק 4% לשנה, האם תושבי העמק הם 4% מתושבי המדינה ?.
האם דמם סמוק יותר או כחול יותר בסדרי גודל כאלה שיש הצדקה שיקבלו פי 20 תשתיות תחבורה שאינם מעוניינים בהן ?
והאם יש הצדקה להשקיע פי 10 כדי לאשת את כל העמק בתחנות רכבת לטובת נוחות התושבים כפי שמציעה דוברת הקיפוח של בני העמק ?

בעיני לא, אולי יש הגיון ברכבת ואפילו בהשקעה באיזה תחשיב ארוך טווח, אבל אני מטיל בו ספק, זה נראה יותר כמו שטות פוליטית של שר

בא נעשה חישוב קטן

ל 100 אלף תושבים (שרובם לא משתמשים ברכבת אלא אם כמו שדורשת הקפיטו-סטאליניסטית אלטרנטיבית תוקם תחנה במרחק 5 קמ מכל תושב בעמק ...)
ןזה יוצא לכאורה הרבה יותר זול כ 40 אלף לראש, אם איני טועה תקציב התחבורה הוא כ 20 מליארד שח , אופס, אז אזרחי המדינה
חמישית מהתקציב של משרד התחבורה הוא על זה ? נניח שהפרויקט רץ 5 שנים אז לא חמישית רק 4% לשנה, האם תושבי העמק הם 4% מתושבי המדינה ?.
האם דמם סמוק יותר או כחול יותר בסדרי גודל כאלה שיש הצדקה שיקבלו פי 20 תשתיות תחבורה שאינם מעוניינים בהן ?
והאם יש הצדקה להשקיע פי 10 כדי לאשת את כל העמק בתחנות רכבת לטובת נוחות התושבים כפי שמציעה דוברת הקיפוח של בני העמק ?

בעיני לא, אולי יש הגיון ברכבת ואפילו בהשקעה באיזה תחשיב ארוך טווח, אבל אני מטיל בו ספק, זה נראה יותר כמו שטות פוליטית של שר
ראית את מסלול הרכבת? לאן היא מגיעה?

חוץ מזה, זאת השקעה ל 20 שנה...

ראית את מסלול הרכבת? לאן היא מגיעה?

חוץ מזה, זאת השקעה ל 20 שנה...
בטווח הארוך כולנו מתים (קיינס)
נדמה לי שאתה לא מאמין שלמשקיע יש כדור בדולח שבעזרתו הוא יכול לחזות איזו מניה תרוץ קדימה או מה תהיה הריבית או האינפלציה.

אבל אתה סבור שפוליטיקאי שלא יכול לחזות עת עתידו הפוליטי בבחירות הבאות רואה נכוחה 20 שנה קדימה...

עיקר הכוונה בקו זה החיבור בין ירדן לנמל חיפה אבל בטח זה לא יתממש בחיי
כבר עכשיו בלילות הרכבת מעבירה מכולות ירדניות לנמל חיפה ומחזירה סחורות שמיועדות לירדן, מאחל לך חיים ארוכים......

השאלה תמיד היא איך מגיעים לתחנת רכבת/ חוזרים ממנה הביתה?
בעבר, אחרי תאונה עם אופנוע, האשה הקפיצה אותי בבוקר בדרך לעבודה ולחזור היה חצי שעה הליכה ברגל.
כשעבדתי בלוד, בפעמים שנתקעתי, כבר ויתרתי על חצי שעה מהעבודה אל התחנה ומהתחנה הביתה, להמתין לרכבת...
כבר הלכתי ברגל... יצא אותו דבר - שעתיים.

השאלה תמיד היא איך מגיעים לתחנת רכבת/ חוזרים ממנה הביתה?
הבעיה הזאת קיימת בכל-כך הרבה תחנות בארץ ולא הצלחתי להבין אם יש היגיון בשיגעון
בנהריה, תחנת קצה, היה מגרש חניה ענק (ללא תשלום) במשך שנים רבות עד שהעירייה החליטה להפוך אותו לקניון ולא דאגה לתחליפים.
תחנת מגדל העמק נמצאת בכלל ליד מושב במרחק כמה ק"מ מהעיר ויש בעיית סינכרון אוטובוסים.
תחנת בית שאן מחוץ לעיר. התושבים גילו שיותר מהר להגיע לעפולה עם האוטובוס הרגיל (כל 20 דק') מאשר לחכות לאוטובוס הפנימי שיביא לתחנה ושם לחכות לרכבת (פעם בשעה).
יש גם את העניין של לאן הרכבת מגיעה בסוף המסלול. לא הבנתי למה רכבת העמק מגיעה דווקא לעתלית. מה יש לעשות שם? למה שלא תמשיך לתל אביב (גם עם העיקוף זה הרבה יותר קצר בזמן ויותר נוסעים ישתמשו) ולנתב"ג?
@yossik , מוכן לערוך ולמחוק את ההעלבה כלפיי מהמשפט? נראה לי שהוא ישאר מובן גם בלי ה"תארים".

בא נעשה חישוב קטן

אם אנחנו רוצים לעודד הגירה למקומות פחות מיושבים יש עניין להשקיע יותר.
כמובן אם משקיעים פר ראש אז נשקיע יותר במרכז ואז יוצרים עוד מאותו דבר (הגירה מהפריפריה למרכז, מה שקורה כבר 50 שנה)
לכל הפקוקים במרכז כדאי להם השקעה בתשתיות בישובים מרוחקים,מה שיצור הגירה לשם, פחות פקקים במרכז ,שכירות זולה וכו'

אם אנחנו רוצים לעודד הגירה למקומות פחות מיושבים יש עניין להשקיע יותר.
אנחנו רוצים ?
מי זה אנחנו ?
אולי "אנחנו" רוצים לקבל יותר שרותים בפחות כסף בגבעת המורה בלי שיגיעו עוד אנשים ויכבידו על חיינו ?

אנחנו רוצים ?
מי זה אנחנו ?
אולי "אנחנו" רוצים לקבל יותר שרותים בפחות כסף בגבעת המורה בלי שיגיעו עוד אנשים ויכבידו על חיינו ?
אתה חי בסרט
בוא נבדוק איפה התשתיות יותר טובות ,בתי חולים ,חינוך אוניברסיטאות ,תרבות ועוד.
מצחיק שתושב קריית שמונה משתתף (דרך מיסוי) את הקמרי הבימה ,נבחרת ישראל ,אופרה,אוניברסיטה ,בתי חולים,מחלפים ועוד,והשימוש שלו בהם שואף לאפס.
למה צריך תושב קריית שמונה לממן את האופרה או את הקמרי?
אני עצמי מהגר מקריית שמונה לנהריה,יש פה תחנת רכבת ,חינוך יותר טוב ,תעסוקה ,השכר פה כפול מקריית שמונה.

בא נעשה חישוב קטן
תקציב המדינה , 900 מליארד שח, מספר תושבים 7 מליון
.
למיטב זכרוני תקציב המדינה לשנים 2017-2018 הוא כ-900 מיליארד ש"ח, זהו תקציב לשנתיים.
בנוסף, חיים בישראל קרוב ל-9 מיליון תושבים.

מצחיק שתושב קריית שמונה משתתף (דרך מיסוי) את הקמרי הבימה ,נבחרת ישראל ,אופרה,אוניברסיטה ,בתי חולים,מחלפים ועוד,והשימוש שלו בהם שואף לאפס.

העניין עם מיסים באופן כללי הוא שאתה לא בוחר מה ייעשה איתם. תושב מרכז מממן גם כבישים ותשתיות באזורים שהוא לא משתמש בהם באופן קבוע (אתה חושב שהיה מספיק לגבות מיסים רק מתושבי ישובי הערבה כדי לבנות את כביש הערבה?)
אני למשל מממנת כבישי גישה ואבטחה לישובים מעבר לכפר הירוק, מממנת קיצבאות ילדים וישיבות שלא אשתמש בהם, ועוד.
אם כבר הייתי מהמרת - אזור המרכז, שבו הפעילות התעשייתית גבוהה יותר ויש יותר משלמי מס הכנסה, מחזיק כלכלית אזורים מרוחקים בארץ. אני נוטה להאמין שתושבי רמת גן נושאים בנטל של תשתיות בקריית שמונה יותר מאשר להפך, גם אם אתה לא מרוצה ממה שמתקבל בסוף...

העניין עם מיסים באופן כללי הוא שאתה לא בוחר מה ייעשה איתם. תושב מרכז מממן גם כבישים ותשתיות באזורים שהוא לא משתמש בהם באופן קבוע (אתה חושב שהיה מספיק לגבות מיסים רק מתושבי ישובי הערבה כדי לבנות את כביש הערבה?)
אני למשל מממנת כבישי גישה ואבטחה לישובים מעבר לכפר הירוק, מממנת קיצבאות ילדים וישיבות שלא אשתמש בהם, ועוד.
אם כבר הייתי מהמרת - אזור המרכז, שבו הפעילות התעשייתית גבוהה יותר ויש יותר משלמי מס הכנסה, מחזיק כלכלית אזורים מרוחקים בארץ. אני נוטה להאמין שתושבי רמת גן נושאים בנטל של תשתיות בקריית שמונה יותר מאשר להפך, גם אם אתה לא מרוצה ממה שמתקבל בסוף...
מה שרציתי לרשום בתגובה הראשונה ל @אנון נימוס ,ש בוא נשקיע יותר בעשירים כי הם משלמים יותר מסים,ויתרתי על זה חשבתי שזה נמוך,מדהים שזה הגיע כל כך מהר,
זה מתסכל שאני צריך להסביר למה כדאי להשקיע בתשתיות באזורים מרוחקים ,בפורום שנחשב אינטליגנטי.
בואי נזיז את הים לקריית שמונה ואת גבול סוריה לבנון לתל אביב,ונראה איפה התרכז העושר

אתה חי בסרט
בוא נבדוק איפה התשתיות יותר טובות ,בתי חולים ,חינוך אוניברסיטאות ,תרבות ועוד.
אני עצמי מהגר מקריית שמונה לנהריה,יש פה תחנת רכבת ,חינוך יותר טוב ,תעסוקה ,השכר פה כפול מקריית שמונה.
א. אני לא חי בסרט אם כבר זה אנשים אחרים כאן דחיים בסרט בורקס של קיפוח ושל מגיע לי.
ב. אני בעד ביטול כמעט כל סיבסוד מיותר כולל תרבות והבימה וגם פרס ישראל
ג. יש לך ולגברת עמק מחשבה דנפוצה מאוד גם בארץ וגם הפורום, שבגלל שה"אחרים" חולבים את הקופה אז זה בסדר לחלוב גם כמו כולם, מה שיפה שאין הבדל בין קיבוצניקית מהעמק, ש"סניק מירוחם או מתנחל מאפרת ...
לכולם יש את מנטליות ה"נהג הצבאי הסדיר'
"למה אני אסע , שהוא יסע"

.
למיטב זכרוני תקציב המדינה לשנים 2017-2018 הוא כ-900 מיליארד ש"ח, זהו תקציב לשנתיים.
בנוסף, חיים בישראל קרוב ל-9 מיליון תושבים.
ועדיין הוקצאו 20% מתציב המשרד על שטות חסרת תועלת, אחרי כל העידכונים מסובר בביזבוז כסף.

בא למדינה לתת תקציב תחסורה חינם לתושבי העמק בית שאן ? סבבה, תיתן 40 אלף שח לאדם לתחבורה ציבורית, זה יועיל באותה מידה ויעלה פחות, הוצאה ציבורית צריכה להיות יעילה ולא ליטוף לסקטור אהוב יותר או מקורב

• אהבתי
Reactions: HHH
מה שרציתי לרשום בתגובה הראשונה ל @אנון נימוס ,ש בוא נשקיע יותר בעשירים כי הם משלמים יותר מסים,ויתרתי על זה חשבתי שזה נמוך,מדהים שזה הגיע כל כך מהר,
זה מתסכל שאני צריך להסביר למה כדאי להשקיע בתשתיות באזורים מרוחקים ,בפורום שנחשב אינטליגנטי.
בואי נזיז את הים לקריית שמונה ואת גבול סוריה לבנון לתל אביב,ונראה איפה התרכז העושר
מאז 67 גבולות המדינה מוחזקים לא בזכות התיישבות אלא צהל, ביום כיפור צהל נאלץ להשקיע אנרגיה לא מבוטלת בפינוי הישובים.
הסיפור של אנחנו משרתים את העם והמולדת נגמר, מה שנשאר זה סקטורים שמקבלים הרבנ יותר מהתרומה היחסית שלהם לעול ועדיין בטוחים שדופקים אותם .
זה החלק המקומם, גם לחיות על חשבון אחרים מבחירה, וגם לסרב להבין שיש לזה עלות ולדרוש סיבסוד יתר של שרותים (בריאות תחבורה חינוך) על חשבון משלמי המיסים כי 'מגיע לי' או 'כולם גנבים'

מאז 67 גבולות המדינה מוחזקים לא בזכות התיישבות אלא צהל, ביום כיפור צהל נאלץ להשקיע אנרגיה לא מבוטלת בפינוי הישובים.
הסיפור של אנחנו משרתים את העם והמולדת נגמר, מה שנשאר זה סקטורים שמקבלים הרבנ יותר מהתרומה היחסית שלהם לעול ועדיין בטוחים שדופקים אותם .
זה החלק המקומם, גם לחיות על חשבון אחרים מבחירה, וגם לסרב להבין שיש לזה עלות ולדרוש סיבסוד יתר של שרותים (בריאות תחבורה חינוך) על חשבון משלמי המיסים כי 'מגיע לי' או 'כולם גנבים'
אני בכלל לא מבין בתגובה למה שכתבתי ,אתה אומר את זה?
איפה כאן כתבתי אכלו לי שתו לי?
"מאז 67 גבולות המדינה מוחזקים לא בזכות התיישבות אלא צהל"-שוב פעם אתה חי בסרט. בוא נפנה את כל התושבים מהמדינה ,איזה עניין יש לצבא לאבטח את הגבול.
תושבי המרכז עשירים יותר לא בגלל שהם חכמים יותר ,אלא רק בלל שהם נולדו במקום הנכון בזמן הנכון.
אני עצמי שיפרתי את ההכנסה שלי במעבר לנהרייה פי 2 ,לא בגלל שפתאום הפכתי להיות חכם יותר.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לטובת כולנו, בואו רק נשתדל למתן את הניסוחים ולתקוף טענות ולא בני אדם. @אנונימוס @בת העמק

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ד רשות המיסים תבדוק 100% מהדוחות השנתיים ע"י ב"מ מיסים 13
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
י איפוס סיסמה ברשות המיסים מיסים 8
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
י פורסמו העסקאות האחרונות ברשות המיסים נדל"ן 4
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
ע שאלה על הפחתה בכמות המיסים במשכורת צרכנות פיננסית 35
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
Jane Doe IBI הולכים לדווח באופן יזום לרשויות המיסים האמריקאיות על יתרות והכנסות של אזרחי ארה"ב צרכנות פיננסית 31
א מכה כפולה מחשיפה לדולר שוק ההון 4
O ייעול עמלות בהעברות לIB - העברה אחת לחודש לעומת צבירת הסכום והעברה ב"מכה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה